Наказват виновните за снега във влака Варна-София, за пътниците ще има обезщетение

"Вратите в коридора най-вероятно не са били затворени и заради високата скорост снегът е нахлул", коментира Свилен Гърдев от "Експлоатация и железопътна секция" в БДЖ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Снега кои не бил изчистил!?

Меракът да приватизират железниците през какви ли не извращения мина, то не бе палене, чупене, замразяване, само и само да докажем, че ако го подарим на някой червен вуйчо от ДС, чрез подставени лица, разбира се, веднага всичко ще стане цветя и рози.

Висока скорост в БДЖ,хаха

принц. фабр. липсва възм-ст + наличн. на каквато & да е дистанц. командв. за затв. и/или отвар. на врати разпол. по дълга ваг. страна; е как според Вас, извин. ,моля, бл-ря: един единствен наличен конд-р да свари за минута да мине през десетина вагона & лично затв. незатв. плътно врата която е откъм жп перона?!!; примерно м/у: Го-а Ор-а & Пав-ни, Си-л & Ш-н, Ле-и & Пл-н влак за превоз на живи пасажери редовно кара с поне 1оо км/ч; вероятно някакъв кабел от жп ваг. ел. отопл. с-ма се е разхлабило + разкачило , или е изгоряло термореле; е как някой нисък или пък слаботел. индивид да затвори отв. се заради вятъра сгъв. врата при условие че същата по принцип се отваря по посока реверсивна на тази на дв-е; може би с разр-е на н-к влака пътуващите в пробл. в-н могат да останат, макар & с б-т за 2-ра класа, в първокл. в-н чието ел. от-е е изрядно, живи & здрави

Какво му има,почти нов вагон-1970г.

tonk11

Това са глупости. Някой пак търси сензация. Това на снимката е сняг. Даже и да не работи парното сняг няма как да има. Може да е студено, ако седи 20 дена на -15 градуса може и лед да има, ама сняг не може. Този сняг може само да влезе през врати и прозорци.

В Сърбия пускат влак, който се движи с 200 км/ч. У нас след 12 години работа, работа, работа и строене на половин милиард километра магистрали, се вижда значително по-евтиният, удобен и достъпен ЖП транспорт на какво дередже е.

В Сърбия нямат ли си магистрали?

Случилото се е случило,сега..,няма навред медиите и коридорите на властта-шикалкавяния! Да не се повтаря повече,кой,как,защо,ама можеше ли?,и т.н..спрете! Правилно да има обезщетения от БДЖ за гражданите пътували във въпросните купета,а за виновните които не се знаят-да няма наказание/я. Както каза един тук превдепишещ-някакъв идиот да е отворил вратите,и снега само това чака...! Според мен в такива необичайни моменти да се свика на събрания управителния съвет на БДЖ-то,и да изпрати окръжно до всички подчинени от бранша,най-вече кондукторите да знаят как да реагират и своевременно тоже!!

Е добре де - от видеото се вижда че целият коридор и всички купета много сняг. И то снега е предимно от страната на движението . Т.е някой е отворил всички прозорци и врати и то не преди влака да потегли. Сигурно е бил кондуктора , а най-вероятно началник влака. А защо не и машинистите. То е ясно, че някой кретен които е пътувал го е направил. И ако кондуктора не е минал 15 минути е напълно достатъчно. Добре би било кондуктора да минава по-начесто, но това не е единственият проблем.

Обезщетенията по-малки ли са от ремонта на вагона? Ако не са, защо си усложняват живота от БДЖ?

В БДЖ построиха Комунизъма още преди 40 години. Кой ли не се опитва да ги вкара в 21ви Век, е не става и не става!

Гледам от как Съби Еконта си купи министерството и вдигна скоростта - БДЖто цъфна и взе да връзва ...

Сещате се, че говорите глупости, нали?! Министъра за месец-два и ще купи нови вагони и локомотиви, и ще цъфне БДЖ-то.

Нали ни обеща влакът стрела? Или това е за 2122ра година?

12 години Тиквата строи половин милиард километра магистрали и докара до кривата круша значително по-достъпния, евтин и удобен ЖП транспорт, сега Съби Еконта ви е виновен, че по релсите жипка не върви и затова на Прост Бою му беше все едно как пътуват хората по влаковете.

са построени последните 9 месеца?

По бай Тошово време парното думкаше та се не трае, прозорци отваряхме!

Бяха "нови" вагоните.

За това и заплатите ни бяха по 150 лв.месечно.

Като правиш сравнения по един, изолиран от всичко друго показател, спомни си, че тогава в България живееха с 50% повече хора и се засрами! Коментарът ти пропаганда някаква ли е или простотия?!

И сега с масова заплата от 1500 лева, /а в провинцията не вземат и толкова/ как се живее, запитвал ли си се? Или ей така, да се изхилиш пропагандно.

И стигаха и за жилище, и за отглеждане на деца, и никой не се чудеше как да си плати тока. Сега с 1500 лв. не можеш да си позволиш тези неща наведнъж.

Коридорите значи …. А в купетата снега се е телепортирал …. Евала …. И като е спряло парното пътниците са отворили прозорците да влезе топло от вън нали ? Само и единственно РАЗСТРЕЛ ИЛИ БЕСИЛКА ще оправи положението в България !!! Всичко друго е една ОГРОМНА ЛЪЖА !!!

tonk11

А ти ми кажи тогава как е влязъл сняг в купето? През тавана? Как може да има сняг в купето ако не е навял през отворен прозорец?

И що ги наказват?! България предлага първата в света услуга на криогенен сън докато пътуваш и веднага гледат, да го унищожат това. Разсипаха я тая държава!

Яко :-))))))))))))))))))))))