17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боже пази децата ни. Дълбок поклон пред тази жена.

Живея е САЩ , наскоро гледам една жена паднала на улицата и в гърч. Спрях, обадих се на 911 дойдоха след малко. Оказа се че имала епилепсия, а аз първата ми мисъл беше че е дрогирана но си мълчах. Мисълта ми е- независимо кой си и в коя държава , не е трудно да проявиш човечност. Стига човек да си го постави за цел.

Детето още е по памперс, но има навици - движи се плътно в дясно, по тротоара. Също така, сложили обезопасяващи ограждения хората, а не да се гътне в трапа отстрани. Изобщо, редица предпоставки за оцеляване, като се почне от реда в държавата, мине се през личен пример и се стигне до геройството на г-жата, което вероятно е нещо съвсем естествено за тяхното възпитание.

Не знам защо се сетих за нашия таксиметров шофьор, който пропусна шанса си да спаси дете преди няколко месеца. "защото не можел да го кърми"... Колко ли трябва да си тъп за да изтърсиш такова нещо..

Евала на жената. Ама не се споменава нищо за родителите на бебока и как той се е озовал сам на улицата....

Абе ганьовци дето сте се изредили да пишете тук така ли един вас не каза браво на тази жена ами сте седнали да оправяте правописа на другите кои знае какви некъпани мизерници сте в къщи ама тук сте много грамотни всички едно време такива като вас пишеха по вратите на градските клозети сега сте седнали да пишете тук на старите.си и евтини компютърчета и се правите на голямата работа че можете да пишете правилно тъпаци

Нужни е да се признае, че с всичките си недостатъци, американците са велика държава и народ. В голямото и в малкото.

Трол , виждам си запознат... Каква е народността на жената ? Американец е географско определение , а не етническо такова .

Жената е със сръбско име, та за това. Ония другите са като животни

Защото е жена, има инстинкти! Браво на жената, а мъжете масово са като онзи, таксиметровия шофьор, където не спаси детето..... По принцип всичко е до човек, но и в книгите е доказано това.....

Ще си направя труда да копирам този ми пост на вашето внимание. Можеш да използваш "шофьор" ако упоменаваш в изречението пола й. Например: Тя е шофьор на автобус. или Нейната професия е шофьор. Или. Мария с която те запознах е шофьор. Шофьор беше една жена. . Същото е с доктор, дори водолаз ако щеш. Можеш да кажеш обаче: Шофьорката на автобуса. Лекарката която ме прегледа. Но..жената-водолаз, жената-пилот, жената-шофьор, ако е нужно. Тоест полът трябва да фигурира. Благодаря за вниманието!

Тогава да продължим с уточнениятя: Майка и е я оставила по боди и памперс в студа през зимата. Или ако искаш да кажем един човек я е оставил? Пасмина има и в двата пола.

Шофьорка, водолазка, философка, умница, готвачка, перачка, слугиня, робиня. Уточнявка.

Боже, какви хора и какви хора! Едните спасяват деца, другите спорят шофьор ли е шофьорка ли ! Байдауей - шофьорКа е на български.

А "пътника" който дава палтото си е в същност пътниЧка. Да си имаме уваженията ;-)

Ех, тия американски сърби. При нас шофьорът мъжкар само ще си го премести в другия крачол и ще ревне, да. . .ба цигането да. .ба, така му се пада.

Другарю/господин Maria Atanasova-Maneva: Каква е тази тъпня: "Професиите са само в ед. ч. Правилно е шофьор, а не шофьорка."??? КОЙ говори за число? Говорим за м.р. и ж.р., ако знаеш какво е! Прочети малко за: маскулинизация в българската изследователска традиция! И откъде е това влияние! Та - на български език е правилно да се казва: шофьор-шофорка, космонавт- космонавтка, фризьор-фризьорка и т.н. Ако не знаеш - защо българският език е хубав: АМИ ЗАЩОТО С ДВЕ ДУМИ ОБЯСНЯВАШ МНОГО НЕЩА! А не като английски и други - до последния момент се чудиш мъж ли е, жена ли е и изобщо за какво става дума!

Редакторчето... Май не си карал при проф. Брезински "Стилистика"! Шофьор на автобус в Милуоки... И то - в заглавие! Защо не е: ШОФЬОРКА НА АВТОБУС? Прочети малко по темата...

Професиите са само в ед. ч. Правилно е шофьор, а не шофьорка.

Не, госпожа, не сте разбрали. Можеш да използваш "шофьор" ако упоменаваш в изречението пола й. Например: Тя е шофьор на автобус. или Нейната професия е шофьор. Или. Мария с която те запознах е шофьор. Шофьор беше една жена. . Същото е с доктор, дори водолаз ако щеш. Можеш да кажеш обаче: Шофьорката на автобуса. Лекарката която ме прегледа. Но..жената-водолаз, жената-пилот, жената-шофьор, ако е нужно. Тоест полът трябва да фигурира. Благодаря за вниманието!

skromna35

Хахаха, госпожата не знае какво е число!

По фарса около видеото можем да преценим колко един съвсем нормален акт на човещина е несвойствен в днешно време и колко е затъпял масовият потребител.

Аз си мислех, че само у нас циганетата тичат голи и безпризорни по улиците.

Не разгледах снимките но това не е ли кетайче?

Човещина. Жената заслужава уважение.

За нас това е филм от друга планета, неразбираемо някак си. При нас добър ден да кажеш пак ще те напсуват. И от кого да чакаш помощ.

Глупости!!

Сал не знам пожарната защо дойде?

разбира се,че иначе как ще го качат в полицейската кола;)

Ако трябва и хеликоптер ще дойде! Човешкият живот цена няма, само някои чугунени глави не могат да го разберат това...

Живота си има цена, после ти представят сметка. Едно возене на грешната линейка до грешната болница е 120000. Много хора от една катастрофа после обявяват фалит.

В САЩ на всеки сигнал се отзовават трите служби - пожарна, линейка и полиция.

Миличкото бебче. На студа горкото. А за тази "майка" се надявам да има последници.

Ако беше у нас, щеше да стане като оня бакшиш дето отказа да вземе детето на пича дето застреля жена си после детето си и накрая себе си. Щеше да каже - аз не мога да нося отговорност. Американците такива онакива ама затова се по напред от нас

оня себе си не застреля , а направи опит . са отрича . те сами са се застреляли или беше при опит за самоотбрана , нападнали са го и са го били . нещо такова гъгне :)))

Да извинявам се за фактологията но ми схванахте мисълта

помогнала е щото е прясна американка... и още не знае местните правила;)

Ми то цял филм, бе. Имаше снимачен ъгъл от поне пет камери. Само режисьора и осветителите не се виждаха на кадрите. Професионална работа.

Така са всички автобуси камреи снимат навън за застрахователните компании да се пазят от искове и вътре за доказателство срещу идиоти и разговор записват.

Абсолютно всички публични начини за транспортация са пълни с камери. Плюс това всички полицаи имат камери в колата си които стартират автоматично като започне сирените. Помагат за намаляването на престъпност. Ако някой знае че е сниман е по вероятно да не се опита да краде и тн.

Т.н. "начини за транспротация" на български се наричат "превозни средства".

хора , човещина , служби ... държава зад всичко това бих добавил ...

Schilo

Браво!