Над 220 000 българи живеят без документи за самоличност

Най-много са случаите на липса на документи за собственост или трудно установяване на собствениците в ромската общност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

220 000 ЦИГАНИ са без документи!

Някои мозъчен е открил как да осигури 200 000 гласоподавателя

"Или фактически да се осигури вече на общинско ниво някакъв служебен адрес, който да обслужва !нали! за тези цели !нали! гражданите, които не могат да си осигурят..." дали авторката има пристрастие към думата "нали" или просто толкова може да се изразява?

Че за какво са им те са граждани на Света

Че за какво съм документи?

А преди демокрацоята това го нямаше всички бяха с адресна регистрация и печат за работа а сега 2022 години още живеят хора без ток и бездомните се увеличават а това какво говори че всичко в България е искуствено демокрацията е просто фалш. ВИЕ СТЕ ОТВРАТИТЕЛНА ЗГАН да ви пикая на модерната демокрация.

Много интересно! Как ги преброихте 220 000 , след като нямат документи, А?

Иии леле, ами сега как ще ги ваксинират? Как ще ги пратят да се бият в Украйна без документи?

нека да познаем, 90% са от тъмнозелените "българи"

Аз направих предложение (вижте коментарите в Портала за обществени консултации) да се направи компромис - на хората без адресна регистрация да им се дадат лични документи, но със забрана да гласуват. Отнемането на правото им на глас е за предпочитане пред отнемането на всичките им права, които произтичат от това, че нямат документи за самоличност. В идеалния случай трябва да имат и право на глас, това го предлагам като временно решение, докато се реши как хем да няма злоупотреби при гласуване, хем хората да могат да си упражняват всички граждански права, които им биват ограничавани като не им се дават лични карти и адресна регистрация.

И за какво са им. Да не би държавата да се е загрижила за тях?

Абе хора...това сме ние бугарските македонци. Айде да си изкарваме паспорти и да гласуваме за новия македонски президент Мустафа Карадайъ.Нали много ни обича......

Слаба държава

Живея в чужбина от 14 години, нямам адрес в България... Е как да си издам нова лична карта? Да подновя старата значи да излъжа в местожителството, защото на адреса живеят други хора. А защо да не мога да дам адреса в чужбина, който всъщност е моя постоянен?

това не може да е вярно, а как ги преброихте???? Значи сме стигнали американците.

няма български гражданин роден в българия без документи за самоличност! ако няма, или ги е загубил, или не иска да ги покаже!

Глупости! Има сумати хора, които изобщо нямат ЕГН и акт за раждане. Особено от малцинствата.

Глупости на търкалета, поредните лаици се правят на интересни, за да набарат финансиране. Няма манг..ycтa без лична карта - иначе няма да има помощи/детски и т.н.

Много, много си прав! Не е вярно това за адреса и скиците - всяко дете в есграон получава постоянен адрес на майката. Това лице без адресна регистрация -няма. Едни хора си правят ПР! Наистина са глупости това. Виж от мързел и неграмотност може.

Анархията в тая държава е придобила невиждани размери! Това се оправя само и единствено с твърда ръка!

А оня дебелия, с торбичката от лидъл, продаваше българско гражданство за две заплати в нормална държава.

Абсолютна лъжа! Торбата беше жълта от Била - има снимки, така че клеветите ти няма да минат.

Хахахаха! Разсмя ме от сърце!

Точно поради гореизброените причини не мога да си извадя БГ документи, след като се прибрах преди години от три десетилетия по чужбините. Добре, че имам и друго гражданство и сега съм чужденец в собствената си страна. Трагично, но факт.

...що, тъй,бе?...Искаш, към пенсията си да вземеш и тук, минимална, докато лев не си дал и баламите да ти плащаме?....

Че извади си, кой ти пречи ?

....ами, всички гурбетчии го правим, ...все файда е....

"Тези хора са лишени от достъп до здравни и социални" А ние не сме ли? Просто плащаме на едни дружества за този, дето духа.

А социал цоцат и без лични карти дейва

Няма как да ползват социални без лични карти. Нещо сте се объркал.

Могат да обявят някакъв преходен срок, в който да имат правото на временен документ за самоличност, с който да си намерят работа?

Намерих решение на проблема за 20мин. Интересно колко време ще отнеме на държавата да намери решение

Но пък гласуват

По три пъти даже, но само ако е пълнолуние, баба Ванга го е предрекла, американците не са пуснали кемтрейлс и вождът ви Копейкин е разрешил.

Не знам как гласуват без лични карти! Няма как да стане.

Един мой прапрадядо още през 19 век си построил голяма масивна двуетажна къща. Заинтересувах се защо не е направил нещо по-малко и скромно. Намерих отговора - продължил е хилядолетна традиция на своите прадеди. Кои са били тези прадеди? Отговорът е - римски граждани.

Двама си говорят е парка: - Намерих си родословното дърво. - Е? - Еми, две кучета пикаеха върху него. В този ред на мисли прабаба ти са я онождали мюсюлманските орки.

Първо, нито един мой прародител не е бил мюсюлманин, макар че това не е най-важно, има много мюсюлмани, които заради личните си качества и традициите си заслужават не по-малко уважение от принадлежащите към други религии. Второ, В едно недалечно село, на 30-40 километра от селото на прапрадядо ми хората по същото време когато той си направил много голяма къща /всъщност големите двуетажни къщи били обичайни за неговото село/ живеели целогодишно всички в колиби. Говорим за българи, християни. Не съм се питал защо - вероятният отговор е, че просто такава е била традицията им. Има всякакви българи. Има потомци на славяни, на траки, на прабългари, тюрки, индийци и т.н. и всеки е наследил различна традиция. Всяка традиция е важна и трябва да се обогатява и развива стига да води към напредък.

Да не говорим, че голяма част от мюсюлманите по нашите земи са предимно приели исляма българи, било то заради еничарския данък, било то заради малките предимства нещо като "социално подпомагане" през вакъвските фондации и това, че като пратят бесните племена от Мала Азия да гази и трепе въстаници поне не са ги закачали...

Когато си толкова глупав , че бъраш етнос и религия

Истина е, потвърждавам. Дядо му се казваше Петър, имаше задявка с един Настрадин. За двуетажна къща не знам, но съм сигурна че му остави наследство една голяма торба.

Това е недопустимо. Как се е стигнало до там. Не може да оставят хората без документи за самоличност. Наличието на тези хора говори за останалите.

А други два милиона нямат навика да си носят и ползват документите за самоличност, защото те видите ли си знаели кои са и няма нужда да го прочитат в някакъв си документ.

220 000 които лежат на плещите на работещите; а на чия съвест? 220 000 холограми. Каква държава, а?!!!

Щом нямат документи, значи не получават и помощи. Какви плещи?

Значи берат това и онова тук и там?

След като нямат документи за самоличност, значи ли, че могат да извършват (продължават да извършват) престъпления при което липсва наказуемост?

След като нямат документи, вашият вожд от Вгъзраждани ще им осигури ешалони за Сибир.

На майките може Да се издават служебн нови лични карти веднага след раждането на дете.Т Е ДА СЕ ВПИСВАТ В СПЕИАЛНА ГРАФА В ЛИЧНАТА КАРТА НА МАЙКАТА, ДАДЕНА БЕЗПЛАТНО. зАПЛАЩАЙКИ ЛИЧНИТЕ СИ КАРТИ НИЕ В СЪЩНОСТ СИ ПЛАЩАМЕ ЗА ПОДАНСТВОТО. а СЕГА ДИ ВИДИ КАКВО МИСЛЯТ ТИЯ ЕКСПЕРТИ ОТ БСП , НАЛИ ВСЕ ЗА СОЦИАЛНА ПОМОЩ ГОВОРЯТ, А НА ПРАКТИКА ПОДСИЛВАТ ФИРМИТЕ.

Проблемът се създава от постоянния глад на фирмите и държавните служби за пари. Става дума за десетки милиони за лични карти всяка година. Решението е просто - направете личните карти безсрочни, както например е в Гърция /освен това там са изключително евтини - просто едни ламинирани картончета, но никой не ги фалшифицира, защото има РЕД/. Виждал съм валидна 40-годишна лична карта, която притежателят й беше получил в ученическите години /мисля, че беше от Кипър/. Що се отнася до паспортите, най-малкото, което може да се направи е да се увеличи срокът на всички паспорти от 5 на 10 години и съответно да се увеличи броят на страниците, с възможност за продължаване на срока на валидност поне с 5 години.

Още по-лесно е този, който не може да си извади лична карта да получи имплантиран чип с номер.

Все пак, по-добре някаква идентификация, отколкото никаква.

"Или фактически да се осигури вече на общинско ниво някакъв служебен адрес, който да обслужва нали за тези цели нали гражданите, които не могат да си осигурят. Но в същото време по закона за гражданска регистрация този адрес служи за някакви услуги за гражданите, следователно не може общината просто да даде адрес" Отъкде да знаем? Нали.

Над 220 000 българи живеят без документи за самоличност.....а някой министър помияр долен в затвора няма Ли да влезе а?

при нас можеш да станеш Премиер - с двойно гражданство

По-добре премиер с двойно гражданство отколкото премиер с две прочетени книги.

Или премиер с двойна шия.

Пак да им се дава! Вчера общински жилища, днес помощи, утре адрес. На нас кой ни дава? Тъкмо няма да се продават по изборите, а и здравни осигуровки така и така не плащат. Единствената промяна в закона трябва да бъде, че могат да ги съдят и без лични карти, а като влязат на топло да си изработят разноските за лична карта.

Познавам хора без валидни документи за самоличност и със сигурност не са роми. Хората са трудно подвижни, без да са официално инвалиди и висенето по опашки (заради биометричните данни), в случай че въобще успеят да стигнат до РПУ-то си е без преувеличение риск за живота. Поне за София, доколкото знам, няма мобилни екипи за тези биометрични данни, дори и срещу заплащане, явно ги мързи да си размърдат задниците, а има хора, които наистина не могат да отидат до там и да висят по опашки. Затова стоят без валидни документи за самоличност, не ходят по доктори, дори и да им се налага, теглят пари на карта, а не на гише - намерили са някакъв начин да оцеляват у тази държава. :(

Как им дават карта в банката, ако не покажат документ за самоличнист? С карти, издадени на трети лица ли получават пари? Как?

Хайде стига глупости - как работя от 13 годишен, учих и към днешен ден си плащам данъците и осигуровките. Защото съм глупак, най- вероятно

Ти си пример за добър мангал, който се труди от малък и си изкарва прехраната. В махалата сигурно те имат за балък.

Ееее, в ромската общност е така. Там свършва цивилизацията. Не, че няма българи в чужбина, които вече са теглили една яка майна на родната администрация и също не тичат да си вадят български документи.

капитализъм

Данъци плащат..с всяка покупка или услуга. иначе съпричастни са и кметове,роднини и общност....политически партии не гласуват...или гласуват,но не се казва как и къде и за кой

С кои пари !? От просия ли или от помощи !?

Алооо никой от нищо не ги е лишавал. Могат по всяко време да отидат и да си изкарат документи за самоличност

Не могат. Има закони, не може ей така просто да отидат и да си изкарат лична карта. Трябва да покажеш документи за адреса.

"Българи"

Народа обедня и няма пари за лични карти,погребения и храна. България е като Хаити. 90 процента бедняци

30г демокрация .30г Бардак

Думичката демокрация е универсално оправдание за всички кражби и провали, които ще плаща суверена. Прекалено сме търпеливи :)

В България има 220 000 клошари, бродяги, битници. Отделно има още толкова без дом, но с редовни документи. Значи у нас бездомниците са около 500 000 души.

Ама си взимат детските и вероятно ги пускате да гласуват на избори. Как държавата ще допусне да има хора без документи? Много лесно - полиция не влиза в циганските махали, не плащат вода, за тока е доста вероятно също да не го плащат. Данъци абсурд са плащат. Ей така, те ползват, ние плащаме. Дивашка работа. Дивашка държава!!!