Над 2 млн. лв. санкции за година са наложени на фирмата, редила паветата в София

Последното решение, потвърдено от съда, е за глоба по договор за текущи ремонти в размер на 738 000 лв., каза кметът Йорданка Фандъкова

Обратно в новината

Коментари - Над 2 млн. лв. санкции за година са наложени на фирмата, редила паветата в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като стигне 5 млн глоби рязко ще фалира и ще цъфне с ново име. За толко прости ли ни имате, че тая фирма пак е от "нашите".

Върви си мръсен самоковски боклук и подлога!!!

При толкова глоби и пак продължават да печелят обществените поръчки на общината! Никой ли не се замисля как става това! Очевадно се играе с много големи комисионни...

Защото се отчитат за чекмеджетата ви,нали? при 2 млн.лева санкции,представете си какви суми са им превели за таези кражби и да продължават да крадат,защото работата им се вижда каква е.

Не е важно какви са сумите. За обикновения човек 2 милиона изглеждат много. Въпросът е колко по-скъпо работи фирмата, какъв процент от стойността на договора е и дали като теглиш чертата фирмата е получила повече или по-малко отколкото реално струва ремонта. Например ще се ремонтира баня и ремонтът струва 6 000 лв. Пускам обществена поръчка за 12 000, но изискванията са такива, че може да спечели само една фирма. Фирмата печели, наема някой, който никога не е лепил плочки, купува най-евтините плочки трето качество. Ремонтира банята като за 3 000 лв. Накрая му налагам глоба 500 лв. и какво излиза? дал съм 11 500 лв за да получа баня с качество за 3000 лв. Казвам си, брей какъв хаос беше, добре, че сложих ред. Е това са на ГЕРБ ремонтите.

идейно антиплъзгащо: шестоъгълни или ромбовидни, или осемъгълни, или трапецовидни, или или дванадесетугълни ... нима е неотменно само правоъгълни неквадратни да са, живи и здрави

Съмнителна е още от първия ден.

Кмете, два милиона глоби и продължавате да им давате обекти?! Колко комисионна ти плаща тази фирма? Те и тоалетна не могат да направят, ама нали са патерица на партията са богопомазани.

Избират "наша" фирма. Завишават стойността на ремонта 3 пъти. Прибират 50% за чекмеджето на шефа. Глобяват фирмата за да хвърлят прах в очите на хората с 5%. За фирмата остават чисто 12% печалба спрямо направените 33% разходи и възможността да кешат непрекъснато от следващите ремонт на ремонта на ремонта.... Какво получават софиянци - грозно и некадърно свършена работа и тройни сметки за плащане. Айде да идват вече следващите избори и да разкарваме тази крадлива и некадърна паплач.

оф, дано някой ден в Самоков да сложат кмет софиянец, ама кореняк и дано им разкаже играта, да не могат да си познаят селото.

А колко е взема фирмата я кажи?

Да ги пренаредят! Изглежда ужасно!

Толкова много санкции! Защо продължавате да работите с тази фирма????! Очеизбодно е, че не могат да свършат работата както трябва!

Защото е "правилна", "наша" и т.н. фирма!

Ето защо

Ментетата жълти павета трудно се нареждат. Вече писаха,колегите журналисти, че оригиналите се намират в частни имоти. Уточнете къде са оригиналните павета и кое наложи подмяната им. Санкциите са като прах в очите, защото никой не може да каже кой ял, кой пил.Ето на това се казва "усвояване на средства за ремонт" в София. А цял тротоар в квартал в София е тотално разбит. От общината казаха, че няма пари ???

Е защо тогава тази фирма е избирана толкова пъти? До ре ви плаща ли?

Ама как бе, Г-жо Кмет, ги избирате все такива фирми?

Калпав кмет, калпави фирми.

И след като фирмата многократно е глобявана, защо общината продължава да работи с нея?

Защото шефа не разрешава да се работи с други.

Нагла, та нагла...

От санкции срещу Русия страда цялото човечество, а от Фандъковите санкции страда цял един град...

Договор за 17млн, предвидени неустойки по договор - 850 хил! За 2 декара павета! 16 млн чиста печалба с неустойките, труда и материалите!

Въпроса е колко ще се съберът, колко ще паднат в съда, и собственика най-вероятно е някой малоимотен Ломски ром, нали така?

Наложени за санкции за два милиона,но дали са платени?Защото фирмите на ГЕРБ ,пари не връщат,сами взимат. Фандъкова да покаже документи за платените пари,иначе всичко е "пунта Мара".

"след като движението там бе пуснато за движение, но части от паветата се разместиха. Изпълнителите обясниха това с тежкия автомобилен трафик" За 17 млн. лева тия павета не бива да мърдат за поне 20 години, а те още на първият ден "поради тежкият трафик". Че ако от първият трафик работа за 17 млн. лева отива да боклука тогава какъв е смисъла от фирмата и работата? Да им се заяви на фирмата, че ако това им е позицията по-добре да върнат всичките 17 млн. лв.!

Аха, фирмичката са наши хора и по случая, правят всичко с г*за си, глобяваме ги част от парите, които им даваме, ама продължаваме да ги наемаме за всичко. Класика.

Да, за една година два милиона наложени глоби... Първо, събрани ли са? Ако не са, с нищо не са глобени. Второ, само договорът за жълтите павета е бил за седемнадесеет милиона. Един единствен договор. Два милиона глоба са приемливи за всеки, който е гушнал толкова само от една поръчка

10 милиона оборот (минус глобата), сигурно наемайки от кол и въже за стотинки са на печалба поне 9.8 милиона.

_stankow

Че колко струва този ремонт, след като само глобите по недоделките са 2 милиона ? Защо фирмата не се е отказала още ? Още ли са на печалба ? И коя е тази фирма, на кого е ?

Нищо чудно да се окаже най-накрая, че фирмата е със смешен капитал, може би без машини и работници и всичко е ставало чрез подизпълнители. Да не забравяме, че София е на ГЕРБ и все още имат възможност да цицат. Парите за купените гласове за изборите трябва да дойдат от някъде и защо да се харчат вече откраднати, ако може да се откраднат още?

Нищо чудно? Те всичките с така. За всичко. Пътища "строят" фирми, дето нито имат експертизата, нито машините, нито нищо. Всичко е така след ГЕРБ. А Фандъкова е наместник на ГЕРБ вече колко години... Нощо, "народът" със всичката си простотия и с подкрепата на изборни измамаи и купени гласове из екзотични махали, отново избра ГЕРБ.

Шепа съвсем конкретни и несменяеми фирми и шепа съвсем конкретни чиновници тормозят една европейска столица. За финансовата част -без коментар.

Фандъчке тия оправдания ги разправяй на задника си, знаеме ги тия глоби , за тоя некадърен ремонт сигурно сте платили 5 милиона , после санкция 1 милион хич не им дреме те пак са с няколко милиона печалба и естествено същата идиотска фирма отново се наема за следващата далаверка вместо да се зачеркне като ненадежден изпълнител !!!!

Ремонтът струва 16млн.без ДДС Твойте пет милиона са пари за семки за Трейс Груп.

Въпросът е защо ТРЕЙС изобщо получава поръчки от общината. Същото се отнася и за GP Group.

защото вече не останаха фирми за изпълнение. половината проекти са обречени още при задание. аз бих попитал кой контролира проектантите? то не бяха акуловите перки по графа, то не беше редене на павета в натоварени участъци, то не са всякакви измишльотини за да се вместят в цената и после се внушава, че фирмите изпълнителки са единствените виновни - имат вина, но не са само те..

Цялото небе го нашариха с кемтрейлс, а самолетите ги няма на flightradar

в момента през прозореца виждам около 10