Коментари - Над 120 души починаха от Covid-19 за последното денонощие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това за последното денонощие седи тука вече три денонощия..... и във секо от трите ли умреха точно по 120 души??? вчера не беа ли 122??

Почти 20 000 са починалите от ковид-19. За тях компенсации няма. Бития си е бит и злоупотребения си е злоупотребен, това не можеш да го върнеш обратно.

Когато починалите от ковид станат повече от броят на коментиращите събитието се очаква увеличение на намаляващите.

Ама недейте се ваксинира бе тъпаци. По едно село народ изчезва всяка седмица. Давайте да видим колко ще останем. Българска работа. Едно време викахме циганска работа, но и циганите станаха хора на запад. Само Ганьо си остана ганьовец...

и кво кат изчезва?

най-простите антиваксъри са в дирника.

на тъпчо му почна смяната

Добре де, отворете си сайта Worldometers, отидете в раздел Coronavirus, кликнете на България и след това под графата "Daily New Cases" (нови случи за ден) кликнете на "7-day moving average" (едноседмична база). О, чудо! Случаите всъщност намалявали, а не се покачвали. Да видиш ти... Това рязко скачане на над 2000 за "денонощие" и 121 починали се дължи на 3-те поредни почивни дни, в които почти не се вкарват статистически данни. Така че не е точно за денонощие. Успокойте малко топката и спрете да скачате и да се джафкате едни-други. Много интересно ми стана като някои коментиращи тук направо си умряха от кеф, че ще изобличат "анти-ваксърите" с апокалиптични картини, че краят идвал и веднага почнаха да вадят чували и трупове вместо да помислят малко и да използват мозъка си. Не чакайте някой друг да мисли вместо вас и да ви сервира всичко наготово, защото нерядко това се оказва във ваш ущърб с цел да ви използват за собствените си цели и изгода. Огромното мнозинство починали и увредени от COVID са хора с хронични заболявания и на възраст, които за съжаление са голяма част от сънародниците ни. И това комбинирано с рухналата ни здравна система и липса на достатъчно специалисти резултира в най-болната държава в ЕС, със или без COVID. Това е неоспорим факт. Винаги е било така и се засилва последните години. С времето на улицата виждам Все повече хора с наднормено тегло, включително малки деца. После защо сме били на първо място по COVID смъртост. Ами направете си извода, лесно е - разбитото здраве и имунна система се атакува лесно от всяка болест, не само от COVID, а като отидеш в болницата те довършват я от некадърност, я от несанитарни условия и липса на средства. А сравненията със западните държави, вкл. Израел, не са много уместни, защото техните здравни системи са на светлинни години от нашата и държат болните си живи за по-дълго от нас, българите, което прави сравненията "кой е по-по-най в COVID пандемията" сравнително трудни. Така че гледайте си здравето. Ваксинирани или не, яжте чиста храна, плодове, зеленчуци, приемайте витамин D, пийте достатъчно вода (а не безалкохолни, "сокове" и прочее), спрете алкохола и цигарите, добър сън и на последно място, но не и по важност - намалете стреса (вкл. информационното облъчване)! Съвкупността от тези фактори е една от най-добрите "ваксини" срещу COVID, както и срещу всяка друга болест, която разчита на състоянието на имунната ни система.

Не е вярно оправданието на този по долу! У нас не могат да лекуват, това е истината!

Не са за последното денонощие, просто за почивните дни не успяват да вкарат всички случаи в статистиката и в първия работен ден ги изсипват накуп, както починалите, така и заразените. Няма как в първия работен ден винаги да има 3-4 пъти повече починали и заразени в сравнение с почивния ден преди това. Гледайте усреднените стойности за седмица и тенденцията - КРИВАТА ВЪРВИ НАДОЛУ!!! Стига сте ни правили на глупаци!!!

ЛИЦЕМЕРА Кацаров, който щеше да разследва НОЩ и Костадин Ангелов за високата смъртност при предишните вълни, сега ще разследва ли себе си за това, че сме първи по смъртност в Европа?!? Лицемерието в политиката е много грозно!! Същия Кацаров ЛИЦЕМЕРА спести една минимална от изследвания, но пък за мерси метна достатъчно кал по Балтов и Атанасов!! Типичен кадър на новия морал - лъжи, лицемерие, злоба!

По важно е чалготеките да работят по 24 часа в денонощие

Как може тези хора да се забавляват, а ние да кибичим в люлин пред компютъра на минимална заплата и да ядем боклуците от супера?

Най-важното е, че Кацата е Лицемер. До преди 6мес твърдеше, че пандемията може да се управлява и без мерки, а сега налага същите мерки като НОЩ!! Аз харесвах НОЩ, но не харесвам лицемерния, придворен шут - Кацаров - желая му на него и останалите палячовци от Служебното - денонощни протести..

Ковид -стъкмистика.

Ми ходете си така, че и без маски...и вие ще влезете в бройката, таман по-малко идиоти в тая държава!

Това от вече почти две години го слушам. Все някога трябва да се изтърка, нали?

Има много идиоти, просто не ти е дошъл реда. Аз имах 2ма подобни познати, които миналата вълна ги отнесе на по 30-40 години.

След 10 години и 20 вълни, ще говориш ли още същото?

Много ми е интересно защо ваксинираните така се нервят на инакомислещите. Те нали са ваксинирани? Сигурно страшно са загрижени някой да не легне на болничното легло, предвидено за тях. Всякакви обиди сипят, вкл. псувни и проклятия и като ги питаш защо не могат да обяснят! Има нещо в тез ваксини....

Всъщност данните са наполовина занижени, тъй като много от починалите не са тествани, тъй като не са ходили на лекар или са починали от усложнения след вируса. Реално през последната година според НСИ са починали към 40 хиляди души повече от средното за последните пет години, което е повече от двойно над отчетените 19 хиляди починали от ковод. По тази надмормена смъртност спрямо предишните пет години ( excess mortality ) сме втори в света пред на са само индианците в Перу, които живеят в изолирано и без медицинска помощ. Европейските индианци обаче продължават да не спазват мерки и да не се ваксинират, въпреки , че получиха най-добрите ваксини и 4 милиарда помощ от Европа да се справят с вируса. Притча сме за всички народи, бием всички рекорди по тъпота и негодност.

Я вземи да попрочетеш за Перу и не дрънкай небивалици! И само в Перу ли има индианци?

Е , другите индиан и явно се справят по-добре от индианците на Европа.

Дико, Дико, трепери и утроявай болните и починалите. Много страшна болест е ковида, ако не си тестван не разбираш от какво мреш, че и аутопсия не ти правят, защото всичко е ясно - страшната корона! Другите болести от две години ги няма!

Колко ли са смъртните случаи от лекарски грешки и безхаберие приписани на ковид. Справка: смъртта на родилката в Благоевград, за която беше написано, че е починала вследствие белодробни увреждания от ковид!

И как така лекарските грешки се увличиха с 40 хиляди нови трупа годишно повече от средното за предишните пет години. Това е повече от убитите през Балканската война събрани с починалите от холера през същата война. Как в мирно време толкова жертви не се за елязват и не трогват ковид идиотите. И въобще хора ли са това.

Животът не е идеален. Лекарските грешки се случват и всяка година умират хора от това, това е следствие на факта, че и хората не са идеални! Нещата опират до избор, като се разболееш и опреш до операция, можеш да си седиш у вас и с 99% процента вероятност да умреш или да се оперираш, където пак има риск от лекарски грешки и куп други неща и пак да не оцелееш, но поетият риск е в пъти по-малък. Така седят нещата и при ваксините, но анти-ваксърите продължават да гледат идеалистично на нещата без обаче да предлагат по-добро решение от ваксините. Да се критикува е лесно, обаче да се действа и да се поемат отговорности, защото се правят грешки е трудно!

На чужд гръб и сто тояги са малко! Това е девиза на масата Българи, твърдоглави егоисти. На същите мога да им кажа, че в един момент недай си боже един от тези 120 може да е вас близък, който обичате! Къде сте анти-ваксъри? Гледате ли с кеф как горят съчките?

ако някой ден ти кажат, че благодаряние на ваксинката си разнасял вирусчето и заради теб са умрели други ваксъри как ще реагираш? Няма да повярваш нали, дебилче?

Ще ти кажа, да си пиеш хапчета. И ваксинирани и неваксинирани могат да заразяват. Обаче от неваксинираните от 100 заразени 4-ма умират, а ваксинираните рядко, а това значи спасени животи.

Ти нали си "ваксан" - спасен, освободен и безсмъртен? Айде, ако обичаш набий си и фалшивото съчуствие и загриженост, където са ти набили експерименталния препарат!

Айде пак глупости, ваксиниран не значи безсмъртен бе мунчо

Последни по процент ваксинирани в ЕС и първи по смъртност. Две и две е равно на четири, за който може да смята. За останалите, дано бог ви пази, защото вируса няма. Като си помисли човек, че само за последното денонощие, поне 100 от тези 120 починали, са можели да избегнат фаталния край.

Само дето бяхме първи по смъртност в света в повечето от последните 30 години. Много преди да изобретят Ковид. И сме първи по беднотия в ЕС. Първи по беднотия - първи по-смъртност. Две и две прави четири.

А ние вЕрваме, вЕрваме....

Давай, Ганьо! Цяло лято чалга, Слави в парламент, правителство н Муньо Идиота, не се ваксинираме, то вирус няма, пукаме парцуцА с неизвестен произход, ядем кренвирши и "удивлявамве" Европа с неземната си тъпота! Последни по ваксинация!!! Дори Албания, Черна гора и Турция са пред нас, Ганьооо...

За ваксините си прав, но опитът ти да смесваш политиката / с внушения и ваксинацията е жалък …. Не говори за особена интелигентност, обратното. Тц, тц, тц - анализаторче

ти миеш ли си устата след като си извадиш езика от на Боко а.н.а.л.а не ми се вярва

кви 2000? бяха обещали 4000 всеки ден.

Искаме си ХИЛЯДА-ТО лева за Първа линия!

В България не се броели труповете , а чувалите зачислени на болниците... имало и норма за отчет към моргата.

Освободили са се нови 120 места за приматите демек

До всички страхливци: ваксинирайте се, бързо, нищо страшно няма. Ваксината не е страшна, вируса е. Той вероятно e био оръжие, сигурно ще продължава да мутира и който не се ваксинира не му се пише добре.

Приматите няма да те разберат. Те си вярват на фалшивите вирал постове във Фейса.

Отиди го обясни на роднините на починалия от инфаркт след 2 боца на АМ Струма 41 г. македонски гражданин! Обясни им, че боца "не е причина" за смъртта му!

А защо ни карат да се подписваме , че никой не носи отговорност за евентуални лоши последсвия ????

А като на всеки антибиотик пише,че може да умреш, ако го приемаш, по спокойно ли ти е?

... за да нямаш повод да осъдиш Фарма-мафията в случай на летален изход при приемане на недоизпитани вещества под формата на храни, течности, ваксини или клизми ! Понимаеш ???

Умрели 4 милиона по света за година и половина. Много бе. На 5 милиарда какъв процент е ? От глад умират доста повече, но никой не ги ваксинира против глад, ако ме разбирате.

Не те разбираме, примат!

Много добре разбираш, въпреки че си тъп.

Това означава ли, че трябва солидарно да измираме по други причини, понеже у нас гладът не е широко разпространен? А не би ли трябвало съответните власти в съответните държави да се грижат и за глада, където това е проблем? Или казваш щом на теб никой не ти е донесъл манджа днес, значи и на никой друг не са му донесли?

Няма смисъл да се правиш на умен. Не ти се получава.

3евзек

Г-н Иво, Не ми е целта да се правя на умен. Целта ми е да станеш за резил с това как оправдаваш един вид смърт, защото имало и друг.

Доброжелателен съвет към антиваксърите. Вземайте по един Аспирин Протект вечер след ядене. Ще ми благодарите след пандемията.

за третата дозичка. Отивай да се боцнеш, но не мисля че ще ми благодариш.

Ще те има ли да ти благодарим

Смело напред към нови рекорди, Ганчовци!

Този докато си прави печалните сметки, вижте това 30мин клипче и се помогнете на други да го видят и спасят от ваксата. ВИЖТЕ ВСИЧКО МЕГА ВАЖНО, ЦЕНЗУРИРАНО и ВРАЖДЕБНО СПРЯМО ХОРАТА СВЪРЗАНО ПРЯКО С КОВИД ВАКСИНИТЕ, И НЕ САМО В 17та ЧАСТ ОТ МЕГА РАЗКОНСПИРИРАЩА ДОКУМЕНТАЛНА ПОРЕДИЦА!-(Падането на кабал - продължение)-(ВИДЕО БГ). https://bit.ly/FallCabal17 ВИДЕО БИБЛИОТЕКА СЪДЪРЖАЩА И ОСТАНАЛИТЕ ЧАСТИ НА ТОЗИ И МНОГО ДРУГИ ЦЕНЗУРИРАНИ ОТ БИГ ФАРМА МЕДИИТЕ ДОКУМЕНТАЛНИ ВИДЕА https://bit.ly/topvidea528 ///////////////ЕТО КАКВО УБИВА И РАЗБОЛЯВА ХОРАТА ОБОБЩЕНО////////////// https://bit.ly/svoboda-ili-genocid

Бягай в ляво, спамер.

Ковид-19 е болест, за която няма измислено лечение, но има излекувани.

Къде е днес Паниката? Като че ли целият им офис вече е някъде под строй и учи хореографията за днешните следобедни протести.

Ама хайде най-после го научете този български език, бе! В заглавието - починали от Ковид ... В статията - починали с диагноза Ковид ... Кое от двете? Това не е едно и също нещо. Щото иначе можете спокойно да напишете, че всеки загинал при катастрофа, който е имал настинка е починал от настинката, а не от травмите при катастрофата.

Българският си е добре. Едното не изключва другото и вероятността да са заедно е някъде 95%.

ПСР-тест с над 25 цикъла (лабораториите масово правят по 30-35 цикъла) дава 56% фалшиви резултати, защото отчита частици от SARS-CoV-2, които остават в тялото до 100 дни след заразяване. От там идва и големият брой "безсимптомни" случаи. Доказва се чрез отглеждане на взетата проба в лаборатория и се следи дали се размножава. Това е основната причина СЗО на 20.01.2021г. да оповести, че положителният PCR тест сам по себе си не е равнозначен на инфекция и за да бъде поставена диагноза Ковид-19 трябва да има клинични данни за заболяване, доказани с различни методи. Останалото са свободни интерпретации на тема кой какво разбрал. Доктор Антония Първанова

3евзек

Като дава 56% фалшиви резултати, тогава защо няма 56% положителни? Нека да позная, сега 56-те процента ще се превърнат в 56% от онези 7,4% или 4.14%. А вчера бяха 56% от 5% или 2,8%, миналата седмица 56% от 6% или 3,36... Въобще при 45 цикъла тестовете придобиват пгадателски способности, за да могат да изчислят процента в зависимост от броя действително болни.

Аз на тези цифри не вярвам ,понеже така сме научени от герб-да не вярваме,понеже постоянно лъжеха..Ако са верни бройките на починалите,то това значи ,че в болниците явно не са ги лекували както трябва.

Предлагам тези болници да ги затворят и да не ни занимават повече с тях. И без това само точат здравната каса...

Не се научихте, че вирус не се лекува...

Повтаряш дезинформация и лъжеш!

Добре, ще се поправя: единственият вирус, който може да се изчисти с лекарство е Хепатит C.

3евзек

А симптоми лекуват ли се?

Явно антивакърите си нямат понятие за какво става въпрос. Лошото е, че и никой не го обяснява. Това не е респираторен вирус. Това е вирус заразяващ основно клетките на ендотела на кръвоносните съдове, колкото повече се размножи толкова повече клетки са заразени. От това не се умира, единствено се хабят ресурси. Имуната система засича заразата и създава антитела. Тези антитела избиват заразените клетки бълващи вируси, както и самите вируси. Но избивайки клетките на кръвоносните съдове стават рани и пробиви в тях. Тези рани организма се опитва да запуши със съсиреци, които могат да се откъснат и да предизвикат тромбоза. Пробива в кръвоносния съд води до инсулти особенно във важни органи като мозъка, сърцето, черния дроб това може да доведе до смърт, парализа или тежко преболедуване с дълги последици. Когато вируса влезе в дробовете той атакува капилярите и ги заразява. Имуннтата система ги унищожава и това води до микропробиви и съсиреци, които на рентген приличат на бронхопневмония, но не е пневмония. Съсипването на капилярите пречи на обогатяването на кръвта с кислород и затруднява дишането, а човек се задушава. Респираторите в тези случаи не помагат много. Но друго няма какво да се направи. Единствения начин е външно обогатяване на кръвта с кислород - има такива уреди, но вероятно са доста скъпи. Затова и малко хора преживяват фалшивата пневмония в тежък вариант. НЯМА ЛЕКАРСТВО, защото това е собствената имунна система, която ни убива. Може да се подтисне имунната система с кортикостероиди, за да не унищожава бързо заразените клетки, но пък това позволява на вируса да се размножава, но в тежките случаи може да помогне повече от респиратор. Вируса се размножава изключително бързо и колкото по-голям е вирусния товар при зараза, толкова повече човек може да пострада. Единственото спасение е човек да има антитела в организма, които да ликвидират вируса преди да зарази много клетки. Затова трябва ваксина или човек да е преболедувал за да има антитела. Но антителата с времето намаляват и изчезват. Тогава всеки може да се зарази отново и в зависимост от вирусния товар да пострада и дори да умре, въпреки че е преживял предишна зараза или си е бил ваксина. Затова трябва да се следят антителата и когато почнат да намаляват да се бие нова ваксина -това и правят с третата доза, но 100% ще има и четвърта и пета. Защото това е начина да има човек антитела в организма и бълрзо да пребори заразата. И да, ваксиниран или преболедувал се заразява и пренася заразата поне докато антителата не се справят с вируса. Другият начин е нарочно да се заразите докато имате антитела и така да поддържате високо нивото им. В държави с висока процент имунизирани чрез ваксина или преболедували това става вече по-естествен път. Лошото е че вируса и бързо мутира или му помагат да мутира. Незнам дали след като случайно го изтърваха китайците, да им хареса резултата и да нарочно да пускат нови щамове. Но да повторя. това не е респираторен вирус, няма лекарства за него, удря кръвоносната система основно, единственото спасение е наличието на антитела независимо как са създадени, а ваксинирането е начин това да става. Това не е настинка, и пневмония, а псевдонастинка и псевдопневмония. Загубата на вкус и обоняние е заради поражения на капилярите и нервите в носа и езика. Всеки може да се зарази втори път и да умре въпреки, че е преживял леко първо заразяване. И накрая Мангъров е идиот.

Респираторен вирус е разбира се. Дори съкращението SARS означава Тежък остър респираторен синдром. Това не го прави по-малко опасен, както и не прави невъзможна смъртоносната прекалена реакция на имунната система...

3евзек

Синдром и вирус не са едно и също. Затова има отделни думички. Същият вирус предизиква и синдром на Кавазаки.

До Зевзек. Не, този вирус не причинява синдром на Кавазаки, докторе. Причинява MIS-C, което не е точно същото.

3евзек

Критиката се приема. Не е точно същото, ама и SARS не е.

Имат си и руска ваксина,въпреки ЕС и затова е така.

където вчера са починали двама, и там ли си имат руска ваксина въпреки ЕС? Нали ваксините са лошо нещо? Или руската става?

Това са предимно антиваксъри или хора убити от тях за съжаление!

А в нещастна 10 милионна Унгария, вчера починали 4. Сигурно си нямат Мангъров?

Ааа... Имат си. Затова са в топ 10.

задължителна ваксинация,това е решението за България,дано да се избере редовно правителство след изборите и да въведе задължителна ваксина всичко друго е тинтири минтири и кълвене на клавиатурата

Бах мааму, живея в Словакия, но тук имаме 1-2 на ден?!? ваксинираните също не са много - около 35%..

А в 8.6 милионна Сърбия, вчера починали 23. Е, това нормално ли е? Какви балканци са тези?

Там са към 50 процента ваксинирани . Никой не е равен с белите негри от България.

С всеки изминал ден българския народ става все по-малък, но по-умен.

Сърбия е 6.8 милиона, а не 8.6

е официалното население на Сърбия. https://www.worldometers.info/world-population/serbia-population/

Нещо друго да се излъже но малко по различничко да е..

Убеден съм, че всички тия палячовци, които се борят за свобода срещу фашисткия Ваксърски режим и ми се правят на големи революционери, защитаващи нарушаването на всички ограничаващи човека правила в БГ, спазват всички мерки като мишки ако минат границата, независимо къде. Проблема е дали минават границата, защото човек с глава в задника трудно би я намерил.

Когато зпочнете качествено да мрете, магически антиваксърските тролове ще изчезнат. Ще си мрете самотни.

Да да , и бебето и котките и самоубилите се..айде у лево с тази стъкмистика. То не останаха хора в България според НоЩ-ното броене..

Пък в омразната Австрия вчера починали 11. Тези австрийци нищо не правят като хората!

Само ваксинацията предпазва до голяма степен от настаняване в интензивно и смърт. Около 95% от починалите са неваксинирани.

А в омразната капиталистическа, 84 милионна Германия, вчера са починали 47. А децата им от три седмици са присъствено на училище. Честит ви нов логдаун, професори.

Тук там ще изгори някоя суха съчка - голяма работа. Важното е да ме вкарате в парламента.

Е са като пуснете учениците ще си разкаже играта:) Да го обменят хубаво в класната стая, по транспорта да се натъпкат и вкъщи да го занесат.

Който не вярва на ваксините, да пие белина.

вярва на ваксините вече пие белина

3евзек

Говори се, че белината е антидот срещу лимитираната серия васкини за ненужни тролове. След нея с редовен прием на белина около 85% от пациентите доживяват 1 седмица. Не може да е случайност.

Произходът на вируса разбра ли се най-сетне? Засрамени има ли? Споко, ще има. Учените работят ли все така усилено за пълна и окончателна победа над природата? Докторите тичат ли след вятъра? Умно. А останалите как мислят- благородно или другояче? Докато човечеството не спре да реже клона , на който седи, няма да има оправия. Бесове ли сме или човеци? Това е въпросът, милички.

В ежедневната справка се посочва броя на починалите с COVID-19, а в общия брой починали се регистрират и тези починали по други причини, но с положителен резултат за COVID-19. Нещо неясно?

"Починалите с ковид" и "починалите с положителен резултат за ковид" е едно и също и няма как да се броят отделно