На 90 г. почина проф. д-р Иван Черноземски

Ученият има огромен принос за профилактиката на Балканската ендемична нефропатия, която често води до рак на бъбреците. Открил е за световната наука 6 туморни щама, наречени ICS - съкращение от първите букви на Иван, Черноземски и София,

Обратно в новината

Коментари - На 90 г. почина проф. д-р Иван Черноземски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поклон пред паметта му.

Бог да го прости! Отиде си един достоен човек!

Поклон

PEYTSCH

Сигурно е имунизиран и с бустерни дози. Ама не казват...

А не ти ли минава през кратуната, че може и да е просто заради това, че е бил на 90 г.? Или чак толкова не можеш да мислиш?

PEYTSCH

Вече не е проблем да живееш над 100 години, ако водиш здравословен начин на живот и не даваш да те дупчат...

Ограничаването на коментарите ,по отношение на починали ...Дир.бг.........не ви прави чест (при вас ,чест няма ,има келепир)...... Черноземски ...беше име с главна буква....!!!!!!!!!?

Поклон. Достоен човек.

Бог да го прости! Беше добър човек, лекар, учен. Остави голямо научно наследство. Вечна му памет.

Поклон пред този достоен българин! Мир на душата му и светъл път!

А ся ПОСОЛСТВОТО ни дукара до първо място по смъртност ф сфета

Бог да го прости! Отиват си, един по един, достойните и велики хора.

Да почива в мир! Имам някакви смътни спомени от 90-те, когато по много помиярски и скандален начин го махнаха от Онкологията. Хора, които той ги е лекувал, бяха потресени от това! Иначе не го познавам лично, познавам други "лекари", които без дори я прегледат наживо, по документи само подписаха смъртната присъда на моя близка, а после се оказа, че тя най-вероятно си е отишла от доброкачествен тумор. :( По негово време мисля, че Онкологията не е била такава помийна яма и доилен апарат за близките на болните, в каквото за жалост се е превърнала.

Светъл път! Голям учен!

Поклон....!

Бог да го прости!

и си е гледал живота, затова е доживял до 90, а нас обикновените кучета ни яли

Ами да беше станал и ти лекар, кой ти попречи? Да не мислиш, че на него му е било лесно да завърши и да има кариера?!

Ти вече си се изсрал където не трябва, ама да ти кажа две неща, та за друг път да се въздържаш да не сереш под такива новини. Да, проф. Черноземски е доктор, но не заради това е доживял тези години. И като доктор вероятно би ти казал, че най-голямо значение за дълголетието имат гените, които сме получили от нашите предци. И нещо друго - не само лекарите - цялата медицина дава предписания за здравословен живот и спазването на тези предписания - ако не удължава живота - поне го прави по-качестевен. Та един такъв въпрос - ти съблюдаваш ли предписанията за здравословен живот или е по-лесно да си живуркаш как си щеш, пък после да са виновни лекарите, които НЕ ТЕ обгрижват КАКТО ТИ искаш...?!

Така е. Но този, за разлика от други, този учеше много хора как да си гледат живота за да доживеят до старини. Да не би да учиш трудно?

Завършил е със златен медал медицина в комунизма. Ти знаеш ли кокво означава това? Не, защото дойде демокрацията и 33г затъпяването е повсеместно. Та, ако си под 50г няма как да знаеш. И имал кариера... Това даже не е кариера, това е ИЗВЪНЗЕМНА КАРИЕРА, световнопризнат учен от България... това не е каршерата на обикновен добър лекар... Това е Дар Божи за всички, които е лекувал, помогнал и каквото е открил, обменил с колигите си светила на медицината по света. Да почива в мир! Дал е на хората много!

Поклон! Прекрасен човек и лекар!

Бог да го прости! След него болницата пропадна!