На 100-годишна възраст почина Егор Лигачов - дясната ръка на Горбачов

Отначало той подкрепя политиката на гласност и перестройка, впоследствие се разграничава от нея, а след разпадането на СССР заявява, че най-голямата му грешка е издигането на Горбачов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей така Бил Гейтс като стане на 101 ще каже, че съжалява за Covid ваксините от 1-до 21.

Лигачов вместо да се изживява на сив кардинал да беше се пробвал той за генерален секретар.

Тоя дето ни разЛИГАВИ и посъветва оня да ни заГРОБИ да си продължи пътя в небитието и да си прибере бързо вожда !

Когато разбереш, че си глупак и го признаеш публично - това не помага особено. Пред собствената си родина -той има непростим грях. За други народи - включително и България ми е трудно да преценя.

Защо всички боклуци живеят до дълбоки старини....?

Считам че цялото политбюро на КПСС са били пълни кретени!

Някoй

Лигачов не е бил дясна ръка на Горбачов. Той беше консерватор, а Горби - реформатор.

Прекрасна новина

Какви глупости дрънкате по-долу, че Путин бил разграбил всичко. Колко държави нямат външен дълг и държат ресурсите, които са в Русия? Да не би златото им както нашето да отива на майната си ???? Русия е много мощна отново и това е факт.

Русия има 500 милиарда долара външен дълг!

Мдам... а САЩ пък имат само някакви си 30-тина ТРИЛИОНА долара външен дълг, от които към 200 милиарда към Русия... и към 2 трилиона на Китай. Иначе, руснаците и китайците са лоши.

Никой не твърди, че САЩ няма външен дълг! Обаче постоянно повтаряте, че Русия била без външен дълг! Половин трилион ДОЛАРА руски дълг - никакъв дълг ли ти се струва! М!

Някoй

руският дълг е 18% от БВП, САЩ имат дълг 118% от БВП

ROSSIA IMA DARZHAVEN REZERV 500 MILIARDA PETRO-DOLARA! TOEST DOLARITE SA OBESPECHENI !!!

Русия се командва от Берл Лазар (глава на Хабада). Частния сектор на индустрията, енергетиката, селското стопанство, добива на природни ресурси се държи от юдеохазари - олигарси.

USA IMA VATRESHEN DALG VANSHEN DALG NIA-MA!!! USA NI-KO-GA NE VZEMALA ZAEMI OT DRUGI STRANI !!! USA IMA DIFITSIT!!! A NE VANSHNI DALGOVE!!!

виж дали държавен дълг на американците не е изкупуван от китайци, руснаци и др. и тогава пиши глупости! Облигации на една държава купени от друга какво са бе малоумник!

Горбачов си беше човек на КГБ и затова направи перестрийката за да свали КПСС на власт за да управляват КГБ мафиотите! Така и стана!

Предателите умират баааааааавно, визирам Горбачов.

Педателите направиха преврата срещу Горбачов в труден момент, когато се опитваше да съживи умрелия мастодонст и предизвикаха разтурянето на СССР! Олигофрени сте, комунделите! Олигофрени! Горбачов ни е крал ни е разграждал от СССР. Путин, вашата любимка, е в основата на разплячкосването на всичко, що остана от Россия.

Пицоядец

Дясната ръка на Горби бе Раиса.Тя му отвори очите за диалектиката на общото и единичното.

"Борисе, не си прав", колко мъдрост...

Лихачов се произнася (и пише) на български!

Тези са от новите. Трудно вдяват, но за сметка на това, от нищо не отбират.

Как разбра? От.. Гуглето, а... е чукни Го на кирилица(руски)... И.. май друго излиза!!!!

Гитлер сказал Гимлеру: "Гимлер, тьi болшой гуй! Га-га-га-га!"

Я... Виж, името под снимката.. на руски е... и.. май не е превод от Гугъл, а... А?

Зевзек

"Сегодня" как се пише на български?

А Путин кога ?

След 35-40г, още е млад.

Че Путин е само на 68 год.Къде са 100 години :)

Издигането на Горбачове беше грешка, защото още от самото начало не е имал намерение да управлява до края на живота си, както повелява руската традиция.

Поредния рептил, дето не се е преработил и винаги е имал най- доброто слугуване, също като оня изуйник мъжа на бритската кралица.

меньше.

Отиде си без време горкия човечец....

Ако Горбачов водеше Русия, да бяха преминали от диктатура към демокрация, а сега вижте до къде го докарахте.

Горбачов, ще ме извинявате, не е бил демократ. Човекът си е бил комунист. Ако беше успял да реформира СССР, нещо което мутро-кагебистите и дъртите хардлайнери - не му позволиха, с което предизвикаха рухването на блока. Ако Горбачов го бяха оставили да довърши реформата СССР можеше да си существува - както Китай се реформира и си е все още комунистически, и ние щяхме да вървим все още в дружен строй - комунсти, комсомолци, пионери. Така че всъщност трябва да сме благодарни на КГБ мутрите, които бутнаха Горбачов и сринаха системата, за да я ограбят. Поне дадоха възможност, на който иска да се махне и да емигрира.

Пицоядец отсейде