МЗ започна кампания за ваксинацията на ромите, без финансови стимули

Хората, които не са здравно осигурени, ще могат да се ваксинират безплатно при личните си лекари

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В тази пандемия ваксинирането трябва да е задължително. Какво толкова се усукват. Който толкова се опъва да му се обясни, че ако се разболее от тази инфекция не трябва да му се осигурява болнично лечение. И като започнат, както в Индия, да умират по улиците, тогава може и да им дойде друг акъл. И това се отнася не само за циганите, а и за разни дървени философи, които се произнасят по въпроси, от които нямат понятие.

Бай Мангау без пари не ваксинира ...

Демократично -неолибералните правителства приучиха маргинализираните цигани за всичко да получават пари ,.Да пусне детето си на училище -пари ,да гласува за някой -пари ,за ваксинация- пари ,да се размножават безконтролно -пари.Излиза ,че всеки българин трябва да работи поне една седмица в годината ,само ,за да има пари за плащане на циганите да битуват в някакво състояние на радообщинният -строй.Та те са изградили своя някаква паралелна държава или поне някаква маргинална общност с елементи на държавно образование.Тяхното мешере им налага наказания ,а те са основно парични и те ги плащат.За тях основната държава е някакъв хипотетичен субект ,чиято основна дейност / поне в техните очи/ е да им дава пари за нищо-правене

Циганите без финансови стимули не подкрепят мероприятията на властта.

МЗ започна кампания за ваксинацията на ромите, без финансови стимули включителни и без кебапчета, които се дават по време на избори.

Циганите все искат стимул за всяко нещо. И искат всеки път да им се плаща.

Баце, на тебе дедо ти май не ти е казвал, че от циган по-здраво нема.

преди да заграбят властта пълнеха главите на хората, че няма вирус а сега от месец ма що не се ваксинирата ваксините ще се развалят що да се ваксинират срещу какво срещу призраци

Не искам парите за мене бе бате , за мечката ги искам ! Гладна не ще да играй !

Ваксинирането е по желание.

Тези да искат помощ от индийското посолство и каквото там се разберат вече, то си е циганска работа

Защо го правят, за да има кой да ограбва и пребива българите ли или да взима помощи за 10то дете? Това е действие косвено но ясно насочено срещу българското население.

Не бе, напротив. Не четеш ли колко умряха от ваксините.

Без пари манго на пее :)

Тъй ами. Няма да трепят само българите с неизпитаните ваксини! Да подкарат и другите малцинства. На мигрантите-двойна доза!

А защо бе пак ще ми дундуркате приоритетно подживотинските църнаци ... Та щом тази подскотска сбирщина могат да са електорат, избиратели, редно е да ги остовите да се оправят сами ...

В Канада търсят грипна епидемия, а я няма и не знаят защо. Правили от BCCDC 30 000 теста за грип и само дозина излезли положителни и всички били при вече ваксинирани за грип, което не отговаряло на дефиницията за community spread.

там на практика нямат гъстота на населението. И е друг климата. И си мият ръцете и носят маските...

мангал умира от менте алкохол - от ваксините ще е ...

са с предимство,а ние чакаме от март месец, радев събира електората за нов мандат!

Под път и над път, по бусчета, бараки и палатки ви ваксинират като добитъка който сте. Чакал бил тоя.

антиваксерите, както и върлите проваксери - винаги са недоволни.

Антиваксъра е обикновенно недоволен, защото ваксъра иска да му бръкне в тялото. Ваксъра е обикновено недоволен, защото антиваксъра не позволява да му се бръкне в тялото.

анти-тата и про-тата са все един дол дренки. в профилактиката и карантината е шансът за оцеляване при нови инфекции. тука карантина НЕ Е ИМАЛО - справка, ако щете, и модерния като тема градски транспорт. Там никога не е имало карантина. Защото един на автобус/тролей е достатъчен! за да компроментира мярката. а профилактика - съвсем курец. някой да е раздавал витамини?

За софия но по провинцията нестоят така нещата !

Аз чаках за ваксинация "цели" 10-15 минути.

сега ми е забавно как мангалите ще почнат да си купуват виндовс-а

няма нужда, ще си инсталират Линукс

Около 10% от ромите са се ваксинирали? Ми те и от другите са около 10%. Понеже ромите не изглежда да са се побългарили, извода е че българите са се оциганили. Отдавна подозирах...

Явно японците, австралийците, новозеландците, южнокорейците и ред други и те са се изциганили. Ще ти се, ама на.

Всеки циганин ще ти каже. Като нямаш, няма да са праиш. Че става циганска работа. Изолиран остров имаш ли? Не! Дисциплинирано население? Не! Добро и добре финансирано здравеопазване? Не! И като не щеш да умират пак много хора, ко праиш? Питай Родриго Дутерте. Упс... И биячи даже нямаш. Лоша работа...

Драги мисирки, стига с това смешно и объркано название роми!!! Няма такава дума за циганите никъде по света и кой ви внушава и задължава да ги прекръствате с название, което и те самите не разбират??? Цигани, циганьи, сиган, цигойнер, джипси..., е, къде ги намерихте тези роми??? Айде, стига с това нелепо лигавене с циганите!

вааксинирайти съ, чи ут куронафируса се става стерилу

Само едно нещо ме радва до момента: въпреки еврогейските 'отровно трио' и псевдумата 'роми', правителството явно е наясно и не крие разликите между циганите и българите

Дано планът на психопатите пуснали вируса, сега искащи масово ваксиниране да се провали!

2 Солунци 2 11 Затова Бог изпраща непреодолимо заблуждение да работи в тях и те да повярват в онова, което е лъжа, 12 за да бъдат осъдени всички, които не са повярвали в истината, а са избрали да приемат злото. Мнозина ще бъдат излъгани. Малцина ще устоят на лъжата.

Не ви ли е грижа за здравето и благоденствието на ромите? Очакваме да им организирате масова програма за участие в експерим... ваксинацията де. Трябва да се погрижим да има за всички, иначе е дискриминация!

PEYTSCH

С ромите трябваше да започнете. Знаете защо...

Че иначе ще ви ръгаме с ножове по улици и тролеи!

айде нема нужда. точно мангалите скачат на бой като им кажеш, че са без маска. или без билет... на един не му е издържала психиката, но иначе дразненето и скандалите са ежедневие. и както в случаите на обирите на домове, полицаите идват само когато хората превртят и почнат саморазправа.

В който някой ше ми извади нож, за това че не нося маска някъде. Тоя шебек има късмета, че не е попаднал на някой като мен. Искаш ли утре да дойда и да те наръгам за това, че носиш маска? Добре ли ще ти е? Деа и фашагите изродени!

не е за неносенето на маска. антиваксъра е налетял на възрастния на бой. сега го представяте като 'про-анти' маски, а истината е друга - 'младеж' на 22 е проявил крайно неуважение и простотия към 45 годишен, но той е имал джобно ножче и се е защитил (факт, другият е бил само порязан и са го пуснали да си ходи, не е намушкан).

този случай с ножа, едно леке което си търси да се сбие с някой, е срещнало достоен отпор. преди време се заяждаха за други неща, сега ходят и се заяждат за маските (обидите са доста ... нецензурни). както и да е, това с маските е само оправдание за лекето, а ако е искал да го заколи с този 'нож', 22 годишният тийнейджър е нямало да бъде пуснат без да лежи в болница и без превръзка с бинт. бил е голям мъж да обижда но се е насрал, когато срещу юмруците му се е появило сгъваемо джобно ножле. това го няма в сценария, където къса синджирчета на жените....

Браво на ромите! Щом и те не се хващат, мероприятието върви към голям провал. Започвала информационна кампания? Дръжки! Продължава дезинформационната кампания с опит и със средства на държавата да ги излъжат. Ама вий много за прости ги имате тези хора. Коя информация е вярна? Вярно ли е че тези препарати са в клинична фаза на изпитания, сиреч са тепърва се тестват? АМИ ВЯРНО Е! Вярно ли е че няма и още не може да има информация за дългосрочните странични ефекти? АМИ ВЯРНО Е! Какво стана с "ваксините" за свински грип 2009/2010? След 7-8 години се разбра колко хора осакатиха, а говореха същото като сега. Не може само да отричате и подлъгвате с рекламни кампании. И като си подпалим чергата след няколко години, какви ще ги говорите? На човек вече му се повръща, вместо добро утро, всеки ден започва с ВАКСИНИ. Ако продължавате така, всичко ще има обратен ефект.

ти с мангал ще се излижеш, само и само Мангъров да е прав...

Лицемер

именно. лицемери са. анархистите, антифата и хулиганите до преди 2 години се жалваха,ч е не им давали да си слагат маски..

Ти глава имаш ли на раменете? Какво ме интересува Мангъров, значи той трябва да ми казва как да мисля. Каква е разликата сега някакви чиновници които изпълняват план да ми казват как да мисля? Остави циганите намира, какво направи великата демокрация за тях вече 30 год. А кой си изтрепа циганите, да не говорим за индианците, и др., а сега ни учи на морал. Ти си задай въпроса дали тези препарати са експериментални? Науката казва че са експериментални, клиничните експерименти не са приключили да се твърди обратното. И изведнъж същата тази наука казва че са безвредни и ефикасни, когато според самата тази наука това може да се установи само след приключване на експеримента! И на коя наука да вярваме сега?

много подскочи, като споменаха фюрера Мангалов, пардон,. Магъсарянов.

Проблемът е там, че за дългосрочните ефекти от ковид вече има информация и тя не е оптимистична. Вярно е, нали?

21 юни 2021 година ! Израел - 70% ваксинирани -123 нови случая! България - 10% ваксинирани - 120 нови случая !

Родилка почива от упойка - Ковид!

15 годишно момиче умира след четири дневно стоене в болница на обезболяващи! Вероятно и тя е карала някога ковид и затова е починала!

не, бате, от ваксината е починал!

3евзек

Вие май нямате представа, че много често някакъв възпалителен процес отключва тежките алергични реакции. Иначе всичко минава с една пъпка на бузата или друго подобно. Момичето на 15 няма нищо общо, въпреки че много ви се иска.

Say ,No,......ANTIVAXAR...

За мерси - много мерси, ама тц. Пък за изборите бира и кебапчета. Не може така.

Започва агитацията на ромите за изборите . В записа в 5мин. и 3 сек (5.03 ) ясно си казва че кметовете да осигурят на (ИБИРАТЕЛИТЕ) .Сигурно им се споменава ПРАВИЛНАТА партия .

Ваксинацията конкретно за това малцинство трябва да е задължителна. Помним кои напълниха ковид отделенията при предишната вълна, даже и кючек играха.

Ако не бяха те, сега щеше да си в локдаун, да се молиш на КППто да те пусне и да плащаш глоби от по 3000лв.

По скоро кастрацията

Ако имаше опасен вирус първо Румен Радев,Бойко Борисов ,всички министри и депутати щяха под строй да се ваксинират както единно си вдигат заплатите ,а народа е без работа.

Уж загрижени за хората ,да спасяват животи. А един лев не са дали на гладните. В цял свят даваха пари . Само в България няма пари. Сега ваксините да ги връщат ,не им искаме боклуците. Няма да забравя как къртиха пейки в парковете ,затваряха болниците за истински болните хора. Как заковаха ковчезите с огромни пирони и изгаряха телата в крематориумите .

За Бога Братя и Сестри не се Ваксинирайте,със изключение на мене,разбира се!!!:)

Към коя от двете групи спадаш, за да се пишеш каот изключние? Към братята си или към сестрите си?

Колко бързо се изметна само като хапна кокала. Пропаганда в концлагера от агитаторите на Менгеле сред циганите колко бил полезен дезинфектиращия газ тайфун в банята. След това не боледували от никакви болести.

Значи щом до там сме стигнали, ясно е положението, скоро няма да се оправим!

Слабо ме интересува дали ще ги бодат или не. В кампанията за ваксинацията за деца, единствебото водещо, на което се набляга е сменента листовка, с таква че ваксината става и за деца. Т.е. добавяме едно изречение и всичко е точно. Само ме не е. Медицината е различна спрямо това дали се занимаваш с деца или зрели индивиди. Всеки е чувал думата педиатрия и лекар педиатър. Вие си правете изводите. Само факта ме толкова много се напъват да ни ваксинират, говори за други цели. Бих повярвал ако същите инфантили от ес-то ежедневно ни занимаваха с вредите от тютюнопушенето, липсата на спорт, злоупотребата с въглехидрати и алкохол. Обаче за там притеснения за здравето ни нямат. Аз пъл няма да се ваксинирам, нито близките ми, нито децата ми. Дори се чудя кой оше ходи да си слага ваксини?

АКО ВАКСИНАТА СЕ ВКАРА В БИРАТА ....ДО ПОНЕДЕЛНИК ВСИЧКИ СМЕ ВАКСИНИРАНИ ....АЗ ИСКАМ САМО ДА ПОМОГНА .

Много е студено за пиво, да им се не види и глобалното затопляне.

Ние мюсюлманите сме притеснени от ваксинацията.Знаем какво има във ваксините . Има ДНК от прасета ,маймуни и бебета. Аллах ще ни накаже сурово ,ако се омърсим. Който е вярващ мюсюлманин не трябва да си поставя ваксина. Сред ромите има стотици хиляди мюсюлмани . Те също знаят за какво става въпрос. Затова мюсюлманите в България се отказваме от ваксините и ги преотстъпване на служителите в министерството на здравеопазването .

33% ваксинирани с поне една доза в Туция.

Вай сакън! Ердоган каза всички да се ваксинираме!

Г-н Хюсеин, Не се притеснявай чак толкова, всички сте омърсени по рождение, защото сте се родили с голямо количество ДНК от бебета.

Аз като християнин също не се бода. Веднъж да сме на едно мнение! :)

Свидетелите на Йеова и педтесятниците не сте християни, а култисти.

3евзек

"Светият синод няма официална позиция за ваксините. Той не излиза с позиция за всеки проблем, който е извън вярата" Не те ли е срам да вярваш на неща извън вярата?

Защо ме клеветиш?

не те клеветя, щото си менте 'християнин', за това. истинският няма да се хвали - ще отговори, ако го питат, но няма да се хвали, като 'евангелистите' дето сте сбирщина от 100 култа всеки с по 100-200 вярващи.

3евзек

Г-жин :), Бог вижда всичко. Очевидното за Него не е клевета. Достатъчно е да вярвате.

Около 10% от ромите са се ваксинирали? Ми те и от другите са около 10%. Понеже ромите не изглежда да са се побългарили, извода е че българите са се оциганили. Отдавна подозирах...

В Унгария няма корона вирус , мерките са отхвърлени. В САЩ няма корона вирус, мерките са отхвърлени. В Китай няма корона вирус от повече от година. В Африка няма корона вирус,нямало е мерки и паника. Дори в Индия жертвите на вируса са по-малко от тези в България. Където вярват ,че има корона вирус икономиката затъва .

В Северна Корея няма корона вирус. На Луната няма корона вирус.

Ало, Будапеща, Затова ли сте номер две в света по честота на жертвите от ковид? Перуанците ви дръпнаха с много, защото техните мерки са насърчителни. Вземете пример от тях!

В Унгария официално докато СЗО продължава пандемията няма да има избори. По време на война избори не се правят. Затова няма и пландемия:няма как джендерите да намажат.

Кунчев как си представя да въвежда нова ваксина за деца, без МЗ да издаде заповед? Целта е ясна - да се избегне моменталното обжалване на такава незаконна заповед в Административния съд. Но той не разбира ли, че така без заповед е дважди по-незаконно...направо си е престъпление!

братята роми на кое радио ще ги "включат"? "Чае шукарие" има ли?

Министърът на здравеопазването е бесен защото няма желаещи деца за ваксинация.

От сайта на СЗО: "Children should not be vaccinated for the moment. There is not yet enough evidence on the use of vaccines against COVID-19 in children to make recommendations for children to be vaccinated against COVID-19." На кого да вярваме?

1. НЯМА НИЩО БЕЗПЛАТНО , защото все някой ( НИЕ всички останали!) трябва да го плати !!! 2. към това добавяме усилия ( и разходи!) да обясним на някой дето не си е направил труда да завърши 4-ти клас , НО ! вече е направил поне 4 деца 3. и се вижда ангажимент на власта за тези безхаберници , докато те самите нехаят !

Ейййй,шибаняк на този бъркоч и помия ваксина ли му казваш.лакоми и ненаситни доктори .с парите свещи да си купувате

Търсете лекарство ,не ваксини срещу мутиращ вирус.

Лекарството вече има и е в процес на изпитания. Обаче хората от две дози експериментална ваксина се плашат, пък какво остава за страничните ефекти от приема на 30-те дози неясни химикали със съмнителна ефективност срещу мутиращ вирус, в рамките на 10 дни?

Циганите не искат да се ваксинират Българите не искат да се вакинират. Извод: сходна простотия и манталитет. България - ковид-гетото на Европа.

Японците и те не искат да се ваксинират... извод?

Не искат да се ваксинират, ама при все че почнаха април да се ваксинират, вече имат 17% с поне една поставена доза. Ние започнахме януари и сме добутали до 13%.

Ами и в САЩ около половината лекари и медицински персонал не искат да се ваксинират! И те ли са простаци според теб?!

това от къде го знаеш?