МЗ: Респиратори са се купували на високи цени, всичко е подписано от Начева

Материалите от проверката на ведомството за закупени от Китай респиратори, маски и лекарства отиват в прокуратурата, каза зам.-министърът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още преди да стигне вируса до нас (а беше ясно че идва нещо голямо), в България започнаха с далаверите в тази връзка. Относно маските - преди месец някъде в една аптека на главната в Стара Загора, купих най-обикновена маска за 2,20 лв при положение че в провинцията същата маска (по същото време ) съм купувал за 20, 25 -30 ст.(като смятах последната цена за висока). Така че вируса си е вирус, не съм смятал че е измислен, а далаверите покрай него си съществуват.

Не е лесно да се пълнят чекмеджета. Мъка.

Оттогава беше върха на пандемията и цените бяха други..

за цялата година....... не за май месец.

Начав е подписала , но и Джипко Бибитко е прибрал от Комисионните ! Бандитска Шайка ни е управлявала и повече Никога ГЕРБ !

Абе то и евтини машини за гласуване щяха да взимат, пък какво стана накрая... Хич си нямат представа за какво говорят тия хора, а пък това да съобразят и отчетат моментната конюнктурата на пазара е направо терра инкогнита за тях. Уж имат хора завършили в Харвард и на теория поне трябва да могат да правят такива анализи! Явно и там образованието запада! :)

Ревизорите не са в час!Небрежно елегантно те пропускат факта,че в началото на пандемията " неизвестно лице" продаде запасите от маски, облекла, дезинфектанти, респиратори, ръкавици и т.н съхранявани в Държавен резерв и ги продаде на символични цени- по документ десет пъти по ниски от пазарните,, а на практика един господ знае каква пара е направил от това мародерство.От онова време та досега и продължава Прокуратурата проверява казуса и още не се е произнесла. Ясно ли ви е за какво става дума или ще продължавате да се правите на абортирали гугутки- ми то тогава цените скочиха и т.н.

мама ти е невинна..

По онова време в Италия правеха респиратори от водолазни маски и гумени балони с тиксо и тел, а ние имахме истински респиратори, макар и на завишени спрямо търсенето цени тогава. В Америка, Ню Йорк лекарите нямаха престилки и ходеха с найлони от торби за смет. Сащ извършиха пиратство като приземиха насила самолет и конфискуваха медицински материали за ЕС. Но нямаше последствия като за Беларус. И на тоя фон ние имахме всичко осигурено. На Радев да му УМРАТ и двете деца, дано за това което върши.

и един мармот.......

се разберат как и по колко да крадат радев ще продължава да управлява и ще замени парламентарната република с президентска, а народът ще гласува за това като изход...

което неотклонно води към президентско управление, като в САЩ - сега гледаме само тиизър..

обир на бюджета от правилните хора, които сега реват като сарански мечки, защото просто ги разгониха и продължават...

"Респиратори са се купували на високи цени, всичко е подписано от Начева...каза пред БНР заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров." О Боже Господи! Румен Радев от къде ги намира тези неграмотници? Тоя Петров на полигона по време на стрелби ли го намерихте? Някой да му обясни на Петров, че 1. Цената НЕ се определя от купувача, а от продавача! 2. Респираторите са купувани повреме, когато респиратори в Европа НЯМАШЕ! Респиратори имаше само в Китай! Интерес към тях имаше от целия свят, което пък вдигна цените! Търсенето определя предлагането! Китай вдигна цените! Това Петров явно не го е учил по политически марскизъм в партийната академия Карл Маркс! Жалък!

И бяха продадени февруари месец на наши фирми за смешни пари! Договорите още си стоят в сайта на МЗ!

на мафията, която всеки ден квичи, но неизбежно си отива..

по най-бруталният начин

Не съм фен на Жени Начева, НО тези безсмислици на Петров са САМО предизборни кьорфишеци!! За земетресението в Перу ББ е виновен!!

Митко Петров - тъпото има фиксация към Жени Начева . И това е видно от медийни публикации от поне 3 години назад.Решенията за закупуване на маски и респиратори са вземани от Министерски съвет . Всичко е минавало през министъра за подпис . Още повече , че има въведено извънредно положение. Какво точно ще дава в прокуратурата ? Едно е да дърдориш по медиите , друго е да се обосновеш писменно и с документи .И да внесе нещо в прокуратурата , би следвало да му го върнат . Пълен галфон.

Сега да ѝ ги набутат всичките отзад, като преди това я накарат да си ги плати...

Естествено, че ще са на по-високи от нормалните пазарни цени, след като имаше дефицит и голямо търсене. Дайте на прокуратурата и цената на маските, дето бяха 50 ст за кутия, а после станаха 8 лв. Предизборни кьорфишеци, сами не си вярват, но задрустват прокуратурата с безмислени "сигнали"!

Разликата е отивала в чекмеждето на Толупа. Така, че няма какво да сърдиш!

и к'во - ще го пратите на прокуратурата ама тя май дадена на концесия на шиши, доган и компания и каскета я ръководи. Така, че резултати - НЕ ЧАКАЙТЕ

Номерът е да обвиняваш, а дали е вярно....ще се разбере ...някога си....или пък не!

Това са само ОБВИНЕНИЯ!!! ДАЛИ Е ТАКА - ЩЕ СЕ ВИДИ В СЪДА! АМА....СЛЕД ИЗБОРИТЕ!!! СЕГА ПЛЮЕНЕТО ДА ПРОДЪЛЖАВА!!!

Герберастите внезапно взехте да правите разлика между доказано и само твърдение, а? Я кажете пак кой е човек на Черепа, чий агент е Радев, кой е платил за протестите, хи хи хи!

Респиратори на по-високи от пазарните цени, апартаенти на по-ниски от пазарните цени.

За рашков ли говориш и имотите му, описани на 38 страници?!!!

Не, за ДОКАЗАНО купуваните на пъти под пазарните цени апартаменти на хора от ГРОБ.

За Христо Иванов примерно, дето си взе 70+ кв. апартамент в Бъкстон за 20к евро.. на цената на два гаража. Е, айде, на жена му на името, ама ако беше моя жена едва ли щеше да струва толкова.

Христо Иванов също беше от ГРОБ. Гешефта защо не разследва?

Както винаги заглавието е подвеждащо. Ако прочетете какво е казал човека, цените далеч не са най-големия проблем. Разбираме всички беше криза, доставките бяха забавени или нямаше такива. Имаше недостиг в световен мащаб. Това обаче с нищо не оправдава, немарливо/некадърно свършената работа ! Поръчки на предпазни матеряли, който не били предпазни. Презапасяване. Липса на неустойки по договорите. Липса на експертно решение какво и колко да купят. Изилиза че са пазарували за да отчетат дейност. Това което са купили в крайна сметка се оказва ненужно или неизползваемо. Кризата е едно много хубаво оправдание. Извънреднна ситуация е, грешки се правят, но трябва и да има оценка и проверка дали не са правени нарочно. Хубаво ще го пратят на прокурорчето, ама се съмнявам че му по възможностите.

Жени Начева, която не за пръв път попада под ударите на закона за незконни далавери и която в момента е настанена удобно в Министерство на финансите като директор на дирекция "Финанси на общините". Да ни е честита поредната калинка на държавна хранилка.

Не може да бъде,калинките от ГЕРБ да крадат от държавни поръчки :)))(

Простотията никога не е губила стойноста си по времето на Герб . Относно поръчката , това е най малкото несириозно да не казвам безотговорно , щом толкова си бесен не може да не знаеш как протича една сделка , тя винаги е обвързана с поръчка или конкурс , всичко друго ала бала , като бившите управляващи , и сега каквото са си го надробили ще го сърбат , и тия номера биро времето пандемично или неотложно ...има си правила бесен !!!

Правила казваш… Ами ако ти кажа че в условията на извънредно положение обществените поръчки са се раздавали без конкурси …

Според логиката на Рашков по времето на панелите трябваше също така да затворим болниците и да уволним всички лекари. Защото спасяването на хората също струваше много пари. Какво толкова че щяха да измрат няколко десетки или стотици хиляди??? Щом не са дали властта на неговата партия да умират.

Сутринта слушах този господин по радиото и едва сдържах яда се. В този период всички се опитвахме да помогнем по някакъв начин. В моята фирма също започнахме да правим медицинско оборудване без никаква помощ от държавата изцяло със собствени средста. Всичко беше толкова сложно и специално осигуряването на елементи - сроковете на доставка бяха ужасни, цените още повече. След повече от месец успяхме да направим уреда, но не се стигна до производство, защото вече бяха доставили от други места. Похарчихме към 30 000 лв собствени средства. Но аз не обвинявам никого за това, защото ситуацията беше такава. И сега този човек с приказките си обижда и всички като нас, които се опитваха да направят нещо за останалите. В такава обстановка трябва да се действа веднага, а не да се умува. Грешките са неизбежни, ефективността я няма, но става въпрос за спасяване на човешки животи! Нека този господин да каже в този период той лично какво е направил.

Да, да, да.. Дрънки..Тоз господин говори за злоупотреба. Теб никой не те е питал, пък не те е и молил да правиш някакви измислени уреди, със собствени средства. Ха-Ха. ти си клоун.

Ако смяташ, че респираторът е измислен уред, си много далече от истината. Доста знания за флуидите се иска, а отделно е механиката, управлението и т.н. И отделно от това медицинският аспект - как да се регулира притокът на въздух, защити от увреждане на пациента и други подобни. А намирането на дебитомери за малък дебит пък беше почти невъзможо.

Да си припомним началото на пандемията, когато нямаше от къде да се купят респиратори. Специални преговори и договорки се правеха между държавите, за да купиш 10 броя повече! Не помните ли вече??

Че точно тогава България първо продаваше респиратори... и чак след това почна да купува.

PEYTSCH

В началото беше паниката. Огромно търсене и в ЕС и по света и у нас.Сегашните си плюят в пазвите и казват озъртайки се „Бре, бре...Добре че не бяхме ние на влст. Сега щяха да ни разкажат играта и щяхме да бъдем „изчегъркани“.“ Маймунеци, такива афери има и в Бундестага и в Брюксел и навсякъде. Какво сте се хванали за сламката ! Само за да не се пита за кесията с „рома и пурите“ или за „черната кутия“ ако се чете ? Леле-леле, дано не прочетат че са смотани генералите !

Ауууууу колко съм изненадан само! Ама как така неочаквано .... А момент... само кухият Ганьо Тиквоскота е изненадан май. 12 Януари 2020 Шефът на НЗОК: Касата се източва с лобистки закони, прокарани от министър Ананиев и Жени Начева Истинска бомба хвърли шефът на Зравната каса д-р Дечо Дечев, обвинявайки здравния министър Кирил Ананиев и неговата заместничка Жени Начева в съзнателно и умишлено източване на НЗОК. "Болниците са много, Касата се източва с фиктивни дейности и лобистки закони, а реформи няма"

Сега Бойко ще излезе и ще каже "Нека ни обвиняват важното, че спасихме човешки животи" и честно казано този път ще бъде прав. А вие малоумници такива напровао го реанимирате с такива новини. Ударихте дъното на тъпотата, по долу няма на къде.

Този гламар не знае ли че търсенето определя цената.Естествено е първоначално цената да е била по висока и след това да е намаляла..Откъде ги намират такива гламави

Донякъде е така. Но са сключиш договор без клауза за неустойка, означава или дебел подкуп, или пълна некадърност, или и двете. Само за справка - доставените по 1.2 евро за брой маски по същото време се продаваха в АлиБаба по $1.24 дузината, а медицинските KN95 - по $0.18 за брой. Така че действително има някой за трепане. Всъщност и в договора за ефките липсват клаузи за неустойка, и срокове за доставка. А за колко още такива договори не знаем?

а аз да допълня, че липса на неустойка при спазване на срок за доставка на стока в момент, в който същата стоката ти трябва веднага, си е чиста проба далавера....

Мутафа ги купуваше оксиметрите по 100-110 лева парчето при положение, че са $5 в eBay..

Ти счупи тъпомера.

Що?

Щом питаш няма да разбереш обяснението.

И колко ще купиш от там? Аз си бях купил малко преди кризата за други цели и беше около 20$, но после за няколк месеца доставката стана почти невъзможна.

Тогава трябваше да се действа светкавично. Правителството трябваше да осигури консумативи по най бързия начин. Имаше недостиг в световен мащаб. Ама иди обяснявай на тези лалугери....

Да, не само, че цените бяха високи ми ги и нямаше, и за това ли ще имате усещане за престъпление

Тия се оляха. В началото на епидемията американски шефове на болници грабеха маски от китай без договори и плащаха прескъпо. Имаше хаос от световен порядък.

ама е жаба а не вол и България не е Америка!

Правеха и останалите държави. само тъпаците като тебе и като Рашков си мислят че трябваше да оставим хората да измират за да не би да се даде някой лев отгоре.

а Ананиев гордо посрещаше на летището специално изпратения за доставките им военно-транспортен самолет....

То миналата година маските бяха по 2 лв. бройката а сега са по 30-40 стотинки. Нормално голямо търсене и световен дефицит цените се вдигат. Какво искат те и очакват в началото на кризата цените на медицинската техника да е евтина при условие, че целия свят наддаваше как да изкупи всичко.

В началото на пандемията цените на маските и респираторните бяха по 10.нямаше.всички се биеха за тях.за другото не знам но това специално е глупост.купувал съм хирургични маски на страшно високи цени тогава.след това цените се сринаха.

Пратете ми всичко, след 3-4 години ще ви информирам че няма данни за престъпление и ще прекратя разследването.

То и цените на клиничните пътеки на инвазивните кардиологии също са голямо престъпление

Ей малумници престанете да лъжете хората,то преди пандемията една маска беше 10 ст. Гнусни долни боклуци,Герб отново ще победи

Може и да победи като има такива немислещизомбита като тебе

Високите цени на лекарства и консумативи (маски, дезинфектанти)бяха въпрос на СПРКУЛА.Щаба и Правителство на ГЕРБ всяваха паника и истерия.Нямаше маски в България,защото фирми,близки до ГЕРБ ги изнасяха за Турция с цел печалба.

Въпрос на спекула казваш. Интересно коя е държавата която имаше достатъчно консумативи? Именце нещо така да кажеш???? Държавите които произвеждаха и респиратори и маски също не можеха да насмогнат за собствените си нужди. хайде сега господин лъжец излез публично с името и лицето си и кажи кои са фирмите които са правили спекула. Да видим после как ще плащаш.

Вече прекалихте с преекспонирането на всичко, а със случилото се миналата година и предприетите мерки да се гаврите, е подло! Много ясно, че бяха високи цените на тези апарати, както и на всички консумативи, имаше огромно търсене и огромна липса на предлагане в цял свят, елементарен закон на пазара е това. Само да спомена, че една маска тогава беше 2лв, сега е 0.20ст.

Черната Жени. Мрачния. зъл демон на българското здравеопазване. Гонете я.

Ето за това умряха 18 000 българи!

Ами да, трябваше да чакат цените да паднат и тогава да купят. Щеше да умрат по-малко. Българите умряха защото здравният министър лекуваше по рецептите на СЗО и Брюксел. Които сами по себе си са смъртоносни. Нямат нужда от вирус за да убият.

Абе боклуци, това, което се случи миналата година беше като гръм от ясно небе. Кажете ми само как да се спазят процедурити, които в БГ отнемат месеци, когато всеки ден постъпват хора, на някои от които им остават буквално часове живот и се задушават. А като е спешно и има огромно търсене и ограничено предлагане, познайте какво става с цените- тръгват нагоре. Тогава китаецът не те пита дали си спазил процедурите, а колко даваш. Тъпаци смотани, тея машини са спасили не един живот бе.

Тъпак, още с обявяването на извънредното положение определени фирми яко печелиха обществени поръчки без конкурс , а в същото време яко се мреше по стълбищата на болниците

хайде моето момче отиди да помогнеш на Рашков излез по телевизията с документи и кажи от пандемията тези и тези фирми се нагушиха яко. Ама с името си с лицето си и с документи. За да могат след това да те осъдят и да се чудиш откъде ще намериш пари за да плащаш. Медицинските консумативи по това време не само че струваха в пъти повече отколкото преди и след пандемията Ами на всичкото отгоре и ги нямаше. Хайде сега излезте на площада и обвинете правителството че е дал много пари за да спасява човешки животи. да видим докъде може да стигне наглостта на такива като вас.

Чудя се дали в Израел ще ги разследват заради ваксините, които изкупиха на по-високи цениа само, за да си предпазят населението.

Жени Начева е подписала договор,значи всичко е точно.Тя в УНСС,което е завършила само за аспиратори е учила. Има вид и излъчване на санитарка.

Гледам гърбавите тролове пак са започнали кампанията по защита на Българоубиеца от Банкя. Долната ченгетарска, крадлива хунта и дойде времето. Тъпата проста номенклатура си замина - НИКОГА повече прости и необразовани селяни на власт - НИКОГА!

Как никога, а тези, които сега идват?

Дали да ти припомня че по това време Италия специално раздаваше празен чек за всеки който му достави респиратори системи за поддържане и медицински консумативи?? Ама нямаше. правителствата се молеха едно на друго да им намерят ако може нещичко-и никой не се пазареше за цената защото го нямаше никъде. Само .... Наглеци огладнели и озверели за това че досега не можеха да крадат могат да лъжат толкова безобразно като тебе и като служебните.

Високи цени ?!?!! Ако си спомняте в началото на ковид пандемията имаше голям недостиг на респиратори. Когато нещо недостига цената му се вдига било то спекулативно или не. Така че по-добре някакви респиратори на висока цена отколкото никакви. И един пример с моя милост: Миналата седмица си купих маски 50 бр. за 5 лв. казват промоция, а преди 1 година ако намериш 10 бр. за 5 лв. си беше добра цена. Така, че сега може и респиратори да се намерят на по-ниски цени като никой не ги търси.

Много си интелигентен. Преди една година просто е било спекула