МЗ: Продължават епидемичните взривове в социални домове, а ваксинираните са малко

Причините за заразите са в неваксинирания персонал, смятат в министерството на здравеопазването и призовават за провеждане на информационна кампания

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Персонал,който не желае да се ваксинира,трябва да бъде уволнен.Възрастните,които живеят в домовете също трябва да се ваксинират. Аз се ваксинирах и нищо не ми се случи.Сега си живея по- спокойно.Ако преодореем невежеството и се ваксинираме,ще преборим болестта.

Оня дет колабира на европейското,се е боцнал няколко дни преди това! Слагайте си тря ваксини,където слънце не ви огрява. Баш сте ми на дедовия!

И агенция партенка разпространява новината. Големи нещастници сте. Най-гнусна проба.

Същата история във Казахтан-Нещо предозирали допинга

Работник в такива домове където са съсредоточени уязвими хора който отказва да се ваксинира и след това ги зарази трябва да се съди за убийство.

Да подпише работодателят му тогава, че ще поеме отговорност за живота му, ако се разболее тежко след като го ваксинират с експерименталките или почине! Ми, не всички вярват безрезервно в бульони, в чиято безопасност и сами производител не е сигурен. На някои хора са им мили животите, все пак!

Търсят си друга работа. Който го е страх от високо не става да работи на скеле. Да работи от къщи примерно. Трол да речем.

Проблемът е на работодателите. Да сменяш памперси на упоени старци срещу скромно възнаграждение не е работа мечта, желаещите не се конкурират за едно място по 100, че условия да им поставят, разбираш ли?

Те и ваксинираните могат да разнасят заразата бе. Ваксиниран означава,че се е погрижил само за себе си,дори и това е под огромно съмнение... Аман от ковидипти!

не означава това. Въобще.

"проведените епидемиологични проучвания показват, че инфекцията се внася най-често от неваксиниран персонал." Що така не мога да го разбера? Нали можеш и ваксиниран да носиш вируса!?

Също както теоретично мога да ходя на ръце. На практика обаче не мога и стойка на ръце да задържа.

На практика можеш ли ваксиниран да носиш вируса или не ?

ти точно и пример ти дадох за илюстрация на това което имам предвид. Теоретично да, на практика не.

За съжаление докато не накарат Ганьо под строй и с автомат в гърба да се ваксинира и да направи нещо и за другите, нещата ще са все така. Ето, ваксини колкото искаш- на опашките е рехаво. Имаме привилегията дори да избираме, а не го оценяваме. Приятели в Дания още чакат за ваксина! А при нас има налични от каквато си поискаш! За наказания и санкции сме!

на глупост и простотия у нас са ужасяващи. Иначе предполагам повечето ако им кажеш че нивото на медицината в Израел е много по-високо от нашето ще се съгласят. Повечето ако им кажеш че им е важно в Израел хората им да са живи и здрави понеже комшиите им само ги чакат да отслабнат за да им видят сметката сигурно също ще се съгласят. Но същите тези изкарват израелците тъпи и неуки понеже са ваксинирали такъв голям процент от населението си и продължават. Ганьо разбираш ли дето е известен с вица за боя, солта и парите се пише по-тарикат от евреите. Смях.

Ето го поредния олигоМайфрен! Ваксинираните могат да получат и да предадат вируса! Кога ще разберете с кухите си кратуни,че като се ваксинираш не пазиш другите?! То може и моята доза да си сложиш ,ако щеш!

Вредно е, но е законно да си тъп. И вземи прочети тук там наука пък тогава давай акъл на другите. И имай предвид че клюките и манипулациите на троловете в ютуб и ФБ нямат общо нито с реалност нито с наука. И това при положение че не работиш работа изискваща здравна книжка примерно. Ако си безопасен за другите си свободен да правиш каквото ти душа сака.

Ганьо, само истински Ганьо би си инжектирал в кръвообращението нещо, което за нищо на света не би изял, само и само защото го има и да не вземе да се развали.

Това правителство не вярвам да се справи с ваксинацията! България ще остане самотен остров на зараза в цяла Европа!

да мрът

Не си ли гледал филми за прокажени през Средните векове? Хората ще се страхуват от българите по същия намин!

То предишното положиха основите. Отделно не вярваме на никого, така че... Няма правителство, което да се справи със ситуацията, лично мнение

Предишните ви опазиха задниците. Сегашните оплюха омразния НОЩ, но до ден днешен важат заповедите и насоките зададени от тях. Защо ли? А сега мрете.

Народа се изучи. Вече всеки разбира от микробиология, биохимия, имунология, вирусология, чипиране, змобиране и проч елементарни нещица. Добре че има интернет. Е, верно че повечето хора едва дотягат до ниво смяна на крушка или бушон. По сложните неща (заземяване или зануляване) вече не са за всеки Ама па човек не може да разбира от всичко, нали?

по принцип убива много по-малко хора... По-безопасен е тоест.

Колко ваксинирани уби Ковид19?

Доста са, поне тези с една доза, тези с две не умират от ковид, а от реакция към ваксините. Аз засега обаче нямам много загинали познати. В интерес на истината - нито от ковид, нито от ваксините. От ковид ми умря една 90 годишна баба, от ваксина на Пфайзер - една позната лекарка на 57. Друга позната беше в кома след ваксината близо месец, но се оправи. На останалите им няма нищо, но ваксинираните с Астра Зенека преболедуват по-тежко ваксината, отколкото ние преболедувахме ковида.

За ваксиниран се приема човек 14 дни след втората доза. Останалото са глупости.

Това нищо не е! Простотията е много по-смъртоносна!

в тези места се иска здравна книжка доколкото знам. За издаването и се иска положителна проба Манту доказваща имунитет срещу туберкулоза. Ако нямат се прави ваксина БЦЖ. Трябва същото да се въведе за ковид. Просто е. А и от ковид умират в пъти повече хора напоследък у нас, отколкото от туберкулоза. Трябва задължително тест за антитела срещу ковид вируса. Който няма - няма работа. Пък да си избира дали да чака да изкара ковид или да се ваксинира. И това за всички за които се изисква такава книжка. И някои допълнителни позиции може да се обсъдят също където да се въведе такова изискване. Примерно лекари и сестри. И други също сигурно има.

Няма ваксина против ковид. Ако клиничните изпитания във втора и трета фаза приключат успешно, вероятно към средата на 2023-2024 година ще има ваксина. Още няма. А с клиничните изпитания също има проблем, защото при тях участниците са подложени на много сериозни наблюдения (което в момента не се случва). Една част от тях са инжектираи с плацебо, също така. В този ред на мисли, ако си ваксиниран с така наречените ваксини против ковид в момента, реално не може да си сигурен дали си инжектиран с активно вещество или с физиологичен разствор, такава информация няма дори онзи, който те инжектира. Само производителят знае кои са плацебо партидите. Това е причината, поради която участниците в клиничните изпитания подписват информирано съгласие - т.е. информиран си, че участваш в клинични изпитания на потенциална ваксина против ковид за доказване на нейната безопастност, ефективност, взаимодействие с други лекарствени препарати, канцерогенност, генотоксичност и т.н.

ти е между ушите

Малки проблем, има листовки, човече! Чети, ако можеш, не разчитай на преразказ! Прозиводителите са си го написали черно на бяло и не лъжат. Нямат интерес да лъжат. А ти можеш да се самозалъгваш колкото си искаш, няма лошо!

такъв проблем. Фазата на плацебо контролираните проучвания е минала преди листовките. Доказан е ефект и безопасност. И се доказва всеки ден вече доста време. При стотици милиони хора. И се проследява и регистрира всеки подаден евентуален нежелан ефект и реакция. Колкото и откачени да са евентуалните притеснения на ваксинираните хора. Трудно ще се намери друг медикамент приложен при повече пациенти във фаза три отколкото са приложени тези ваксини досега. Така че достатъчно безопасни са. Доста повече от някои традиционни медикаменти. И по ефективни като процент постигнат резултат.

Изпитванията във Фаза III включват много по-голяма група – между няколкостотин и няколко хиляди пациенти за да се определи дали новото лекарство може да се приеме както за безопасно, така и за ефективно при средносрочното и дългосрочното оценяване. Целите на изпитванията във Фаза III са следните: да се потвърди безопасността и ефикасността на резултатите, получени от изпитванията по време на Фаза II; да се сравни новото лекарство с друго лекарство или плацебо (неактивен вид на новото лекарство) или други стандартни терапии, за да се докаже дали новото лекарство има по-добро действие от неговите алтернативи. Изпитванията във Фаза III могат да се използват за преценяване на ефикасността и безопасността на новото лекарство, когато се прилага в комбинация с други одобрени лекарства.

стотиците милиони при които са приложени вече ваксините? Доста по компетентни от тебе хора са преценили ползата и риска. А и компаниите дето ги правят не са си намерили бизнеса на улицата. Виждаш Джонсън и Джонсън като прецениха че не е достатъчно добра тяхната как си унищожиха произведеното. Това са хора които играят на много сигурно по принцип. Или не играят въобще. Дори да загубят пари. Че иначе по-лошо за тях. Виждаме че заради прилични продукти пак ги плюят. Какво ли щеше да е ако бяха калпави или вредни?

нали се сещате, че от диария също умират доста по-малко хора отколкото от ковид. По-важно е по тази логика да се предотврати възможността да разнасят и тази зараза освен чревните бактерии. Заради тази и подобни мерки не са ни проблем в днешно време коремният тиф и холерата. Дизинтерията също е рядкост. Харесва ви или не това е начинът. Това е важна част от комплексните мерки в борбата със заразни болести.

Не се бъркайте в работата на Еволюцията.

Редовната ви пропаганда, сутрин и вечер. По лъжичка, но редовно.

Взривове, пък още няма умрели от тях. Ако имаше, щяхте да оревете орталъка.

Това е страхотна новина- хората имат мозък и отказват да се бодат с незипитани препарати. Така трябва!

на есен ще ги копаме

Мръсните руски тролове и тук насаждат простотията, че ваксините не работели. В развитите държави вече над 50% от населението е ваксинирано. В русията - 10% и по официална тяхна статистика, за разлика от световната тенденция, при тях заразяемостта и смъртността се покачва. Но мръсната руска пропаганда цели да насажда дезинформация и директно смърт, чрез объркване на населението.

само хаби храната на хората

Австралия - 2.2% Нова Зеландия - 4.8% Япония - 3.4% Южна Корея - 4.4% За тях ли говориш, Ганьо?

Поставена поне една доза Австралия 20% Япония 13,9% Просто започнаха по-късно. Да видим данните след месец дали ще са като нашите или бързо-бързо ще ни задминат.

Такааа. Да четем внимателно пропагандата. Първото, което се набива на очи е, че никъде в текста не се говори за болни. Споменават се само “случаи”. Да видим сега какво значи “случаи” по нормите спуснати от същото това МЗ - положителен тест или съмнение за ковид. Това нещо го измислиха фашистите от СЗО миналата година и го спуснаха до всички държави, които само го преведоха на местните езици. Изйождайки от горното с голяма доза увереност може да се твърди, че няма никакъв проблем с “неваксинираните”. Ако имаше щяха да изнесат статистика за заболелите и съответно смъртността, разбита по причина за смъртта. Щом не го правят, възниква въпросът - има ли повишена заболеваемост(съответно смъртност) и разбивка по “ваксинирани”/“ неваксинирани”. Да не вземат тогава да лъснат едни други изводи? М? Айде изкарайте да видим!

А стига с тия ваксини бе оФце!!! Не ви ли стана ясно, че ви клатят като за световно!!! В старчески домове винаги е имало по висока смъртност от други места! А СПРЕТЕ С ПРЕИГРАВАНЕТО!!!!

Ваксини има от вече 6 месеца. Защо най-критичните слоеве не са ваксинирани? Нали точно възрастните са най-уязвими от този вирус... пък да не говорим за тези домове, където не мога да си представя какъв ад е.

Нещо като царството на Морфей е! Една шепа песонал да грижат за доста повече старци, повечето, от които са блуждаещи и затова почти всички са упоени, за да не не стават инциденти. Не изкарват по много.

Food and Drug Administration (нещо като нашия ИАЛ) преди 3 седмици официално съобщиха: "В последните 2 седмици потвърдихме, че ваксините работят". Т.е. преди месец и малко дори и представа са си нямали дали ваксините имат някакъв ефект, но ги набучиха на милиони хора по цял свят. Потърсете го, стана грандиозен скандал на запад, ама тука нашите медии мълчаха като риби.

Персоналът неваксиниран. А живеещите там? Ако те са ваксинирани/преболедували няма значение дали персоналът е ваксиниран или не.

Персонала като бройка е 1/10 от пребиваващите. Ако той не може да пренася заразата всички са предпазени. А старците могат да не издържат даже и възпалението, моето предизвиква ваксината. Интересно откъде министъра знае че е именно от неваксинираният персонал а не от безсимптомни именно от ваксинираният персонал.

А защо от МЗ смятат така? Нима вече са им известни данните от клиничните изпитания на ваксините, който се очкава да приключат през 2023? Минала е едва половин година, все пак. Още не можем да говорим нито за ефективност, нито за безопастност. Не искам да плаша участниците в клиничните изпитания, които и без друго явно са плашливи, но ако стане някакъв ужасен сакатлък, това би било трагедия за всички! Защото как се горят толкова трупове, как се отглеждат толкова сираци! Затова - хайде моля ви се имайте малко търпение и особено с обществено значимите професии! Чисто хипотетично (но не може да бъде изключено като възможност) - перспективите пред едно напреднало общество с над 50% загинали, главно възрастни, лекари, учители, военни и с 80% от децата - сираци, никак не изглеждат да са прекрасни перспективи!