МВР прехвърля служители във фирма и закрива дирекция

Как ще работи новото предприятие на МВР - ЦПУ, това става ясно от публикувания проект. Куриерите отиват в ДКСИ и ще могат да ползват сила, за да опазят тайни.

Обратно в новината

Коментари - МВР прехвърля служители във фирма и закрива дирекция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И на тези не им се полагат двадесет заплати!!! Каква толкова опасна дейност ще извършват?

Стига бе! Какво обидно съм казала за тази мърла? Само съм коментирала идиотиите на прекрасното ни правителство! Или вече и мнение е противопоказно да има чове?!

АИС "ШЕНГЕН", "ИНТЕРПОЛ", ËUCARIS", "ГРАНИЧЕН КОНТРОЛ", "ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ", "ФРО", "ЖУРНАЛ" и "ОПЕРАТИВЕН АНАЛИЗ" И ТЕ ЛИ ЩЕ МИНАТ В ПРЕДПРИЯТИЕТО?!

АИС "ШЕНГЕН", "ИНТЕРПОЛ", ËUCARIS", "ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ", "ФРО", "ЖУРНАЛ" и "ОПЕРАТИВЕН АНАЛИЗ" И ТЕ ЛИ ЩЕ МИНАТ В ПРЕДПРИЯТИЕТО?!

цялото бе или го направете фирма по търговския закон, да ва имам в реформаторите да ва имам.

Когато корабът потъва.....

Спокойно българи. Всичко е на Вашия гол задник. Тази кифла от снимката, вместо да съкрати поне 7-8 хиляди седящи и пърдящи гъза от МВР, тя тръгнала да прави нещо което е много тъпо.

А знаеш ли отговорът колко е простичък , но не и за нащо племе - Като си плащаме услугите , няма да плащаме данъци.

Щом се създават нови структури, би следвало издръжката на тези структури, да се намалили от Бюджета на МВР.

Окрадват ти телевизора за 350 лв, пристига полицая и любезно ви изброява: 1. Посещение - 60 лв, 2. Оглед на помещения - 1 бр. - 60 лв, 2 бр. 120 лв., всяко следващо по 35 лв. 3. Отпечатъци - 210 лв, независимо от количеството, 4. Опция - въстановяване на телевизора - 350 лв, плюс доставка. При ползване на целия набор от услуги отстъпка 10 % и стикер ИПОН по средата на входната врата. Услугата се предлага и на изплащане на 10 вноски без оскъпяване.

Май, се готви приватизация на Полицията в България! Това ще бъде световен принос, за реформи в сферата на сигурността! Най-вероятно Полицията ще бъде разпусната и функциите и ще бъдат поети от фирмата "ИПОН" - ЕООД, или друга на същият собственик! Знае се, че в тези фирми има ред и дисциплина и са с централизирано ръководство. Нямат лабаво!

Сега трябва и полицията да се разпусне и хората ще си отдъхнат.

Това вече надхвърля всякакви граници. Ако не е тъжно щеше да е убийствено смешно. Откровени смешници ! Наистина паникьосаните управници, всячески се мъчат да докажат пълното си безсилие и некомпетентност. Вади от левия джоб и пълни десния..... А парите....ще са си пак при "нашите хора"... Нескопосни фокусници.....реквизитът ви е прозрачен...Не се излагайте....Стига толкова...!!

МВР е най гнусната институция която с помоща на противните си подчинени тъпче честните и способни хора, става вече 70 години

Тия дето ни управляват наистина са престъпници! Как една такава фирма може да се издържа от дарения? Това е пряк път към легализиране на услугите ѝ към мафиотски структури на наш гръб. Не че сега не изтичаше нужна на престъпниците лична информация! Но сега това ще става легално и регламентирано! Имат нужда от пари чиновниците, имат определени дебеловрати момчета нужда от лична информация за този или онзи, сключват си договорче за дарение, и накрая на веригата едните, и другите - доволни. Да му мислят, докато все още могат, тези, с чиито лични данни, дарителчетата ще се разпореждат подобаващо! Абсурдите в България продължават с нестихваща сила. А аз си мислех, че вече няма много простор за престъпната фантазия на калинките. Явно много съм заблуден!

Вместо коментар, по-добре да подкрепя и да допълня- вижте това: "Освен това МВР вече няма да охранява безплатно някои обекти. За охрана ще си плащат президентството, Народното събрание, Министерския съвет, БНТ, БНР и други. Ще се плаща по тарифата, по която и за мачове. " С кои пари ще плащат всички тези ? С нашите от данъци, тъй като икономика няма у нас! Само че ще трябва да увеличат бюджета на тези държавни структури, които и без това "лапат" огромни средства без да има кой знае какъв ефект от дейността им/ малко изключвам медиите/. Но тази нова фирма си е .. супер касичка:-)) Това е една скрита приватизация като тази преди 2 години: "подариха " на някого структурата СОТ с вече изградена мрежа с години. Не е ли по-просто администрацията на всички нива + държавата като работодател да почнат да си внасят осигуровките? А тези служби които сега прехвърлят , да бъдат с други условия при постъпване на работа/ например без обезщетения пенсия, 20 дни отпуска и т.н./. Не, няма оправия докато ни управляват хора без мисъл за развитие, а само за консумиране:-(. Държава която се държи на данъци от населението само, е осъдена на икономически колапс.

Да не забравите в реформата да предвидите отдел ПАМПЕРСИ за да не пикаят куриерите в тръните и да изчезват едни тефтерчета със тайствените инициали на извънземни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ами отварят си печатница за пари.С тях до живот ще си купавт избори.Да живее новата тоталитарна партия наречена ГЕРБ.

ИПОН ли е фирмата :)

Истинската реформа в МВР предполага оперативните служби и охранителните да са с приоритет.В самите служби за началници да се издигат тези, които разкриват престъпления, а не тези ,които са партийно преданни на управляващите.Фактът, че са уволнени служители, разкривали престъпления на комунистическата номенклатура, доказва, че кадърните хора не се уважават.Останали са подмазвачите.Това е дало отражение по възпитанието и подготовката на младите кадри.Не може да те учи някой да изкачиш върха, ако не го е изкачвал преди теб.Другото е елементарно.

Ами то при всяка реформа със съкращения, последни в листа за гонене остават лизачите на началническите задници! Това е природен закон! После защо ставаме криминогенна държава! Ами то подобна система е като тор за подобно развитие на нещата, защото кадърните хора, извън системата са като манна небесна за мафиотите. А хората имат семейства да хранят! И моралните задръжки свършват, когато почука лелка Нужда и Безпаричието на вратата. А за това помага и омерзението от останалите в системата боклуци!

Точно така - следват и КОС......

отиде румито в грузия видя че имат такава служба и хаиде и тя да направи. така по лесно ще се контролират паричните потоци и рушветите.

какво е? Една оптимизация на процеса на работа, затягане на кранчетата да не текат ресурси към нечии джобове. Искам повече Държава, която да снабдява със сигурност, като ефективно използва повереното и от суверена. Досега чрез "реформи и приватизации" изчезнаха в небитието цели отрасли и сектори на народното стопанство.

Огледал се Илия - па в тия....

Това ЦПУ, Цифрово Програмно Управление ли ще означава? Както е на разни машини. Прилича на АПИ, което пък значи Application Programming Interface. Не могат ли поне да проверяват на какво отговарят съкращения, преди да правят такива служби?

с тоя компютърен език. Естествено, че ще сложат име което съотвества най-пълно на извършваната дейност и оттам ще си дойде абревиатурата. Още малко и ще кажете защо РПУ/Районно Полицейско Управление/.

Е...откъде толкова познание....А пък трябва и да се мисли... Време няма,...мисъл също...., а пък това четенето....навярно е обидно за хората от горните етажи на властта. Те си "знаят"....всичко по рождение..

Ной

Не било "ЦПУ", а "ЦРУ".

Чудесен повод да се разкриват нови щатове за съпруги,шуреи и всякакви роднини. Със сигурност ще вдигнат и таксите за т.нар "услуги",които са наистина услуги за недоредилите се все още полицаи.

да се въведе и такса повикване при кражба, побой, нарушаване на обществения ред и т.н.

разбра ли как така стана, че веднага след изборите се оказа, че държавата е във финансов колапс? Ей така изведнъж, се търсят какви ли не начини, да се закърпи бюджета? Защо ли не го казаха това преди изборите?

от 24 октомври вече държавата е на заеми....парите до края на 2015 са привършили....

zosha_@

ха, значи можело и да се мисли! това вече е някаква посока за реформа и прилича на някаква стратегия..хубаво или лошо предложение, предвид последните напъни за реформа в мвр, има какво да се дискутира. не като досега- режем парите на всички, ей така да вържем бюджета.

Шматкала явно е разбрала как добре крадът болниците от както станаха търговски дружества и е решила по този начин и при нея да стане ама нали са по големи професионалисти в това и повече аванта ще има,,

Лабаво няма, реформа пениш се, не пениш, ке те ядем. По добре Бойко да направи реформата отколкото някой друг.

Г-не естествено е, че бюджета плаща , но ще си заработват парите!

Просто преместване на едни пари от левият в десният джоб .Пак народа чрез данъците ще плаща всичко !!!!

Не съм специалист, но това ми прилича на поредната схема за източване. Нещо като паразитиращите организации - Техем, Нелбо, ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН, Софийска вода и разните му други фирми и фирмички, които печелят на наш гръб от комисионни. А принципно тези чиновници работещи във въпросните структури на МВР не са полицаи - те са най-обикновени бюрократи. Но, правейки им държавна фирма тези хора стават държавни служители - т.е. ще имат реално същите привилегии като полицаите

Гошо, не е точно така. Доколкото се разбира от статията, по-скоро досегашните са били по Закона за МВР с големите привилегии, а сега ги пращат в новата държавна структура ЦПУ, като вече ще са по Закона за държавния служител с по-малки привилегии.

Дали има истинска реформа или само имитация, ще се разбере по това дали разходите за МВР намаляват и се увеличава ефективността. Очевидно хората не искат голяма промяна, но не виждам никакъв смисъл от поредната имитация. По-добре да си остане досегашния батак.

Номера е, че тези във ДП няма да са 1ва категория. Това срещу което се лютят сега полицаите им го вкарват от другата страна

Разбирам го това.. Но мисля, че е само малка част от истинска реформа. Когато се давиш не можеш да имаш претенции какъв цвят спасителен пояс ти хвърлят, а полицаите правят точно това.

Абе наистина пишете ей така да сте казали нещо. Служителите от тези служби и сега са 3-та категория и не са държавни служитери даже, а работят по трудово правоотношение. Тоест заплатите им са по 500-600лв. С правенето на тази държавна фирма, най-много да се занижи контрола, тъй като сега все пак има контрол в МВР и да се правят далавери.

По голяма простотия не е измисляна. Тия пак са направили всичко като в усарско. Отбрана, въоръжение , държавен резерв , затвори са в частни ръце, което води веднага до тотално изместване на държавата от нейните функции и то в сектор сигурност...

БМВ трябва да се реабилитира и рекламира...

БРАВО!

"Освен това МВР вече няма да охранява безплатно някои обекти. За охрана ще си плащат президентството, Народното събрание, Министерския съвет, БНТ, БНР и други" Глупости безплатно! Сега ще се вдигнат бюджетите на тези ведомства, в това е разликата! Т.е. пак народа ще го отнесе!

Когато си го преместя от ляво в дясно, какво оптимизирам в споменатата си система?!

Въпросът е, че първо трябва да се намалят депутатите на 100-120, да се орежат заплатите на депутати, министри и техните заместници, да се орежат драстично партийните субсидии, да се намали броят на т. нар. съветници, които единствено получават заплати, и едва тогава да се посяга на полицаи, надзиратели, пожарникари и т.н.

Най-добре направо Путин да идва тук.

Не Путин, не. Прекалено е демократичен. За сегашната ситуация е нужен Сталин. Бая народ ще изреве на умряло, но ще проима ред.

Чух, че Пиночет щял да идва на инспекция през февруари. Стягайте се!

тея евтини лозунги леко се изтъркаха. 1. като намалим броя на депутатите със 100 това колко ще вдигне заплатите на 60 000 служители на МВР например? А останалите знайни и незнайни гърла, които зависят от бюджета? 2. министри + заместник министри пак са по-малко от 100. колкото и да им се режат заплатите, пак едва ли ще се се спестят повече от 100-200 хиляди лева, които преразпределени на народното население пак са жълти стотинки. 3. За партийните субсидии първо прочети как се изчисляват и след това предлагай да се режат. Колко е субсидията зависи от всички избиратели.

Да ти е...а маи....та

ГДБОП щял да се занимава "не само с трафика на хора, а и с каналджиите на мигранти "!? Тия ще ги уморят от работа, макар според мен това е една и съща работа!

ГЕРБ не може да се справи с бързото унищожение на държавата. Време е РБ да идват на власт. Те ще се справят за по-малко от година. То толкова остана, само за една година работа след четири годишния метеж на Костов.

Държавата я съсипаха потомствени комунета като тебе!

magit@abv.bg

Имаш комплекс, че някой от родата ти е бил с членска книжка към партията майка и всички ти се привиждат с такава книжка.

ако белата златка доде на власт да ти кажа ли за колко време ще съсипе страната? И накрая ще ходи на колене от тук до Москва да проси да ни направят 16 република.

Власт не губи боко но избори НЕ Е печелил повече от веднъж - първия път когато му се надяваха будалите след като се видя че като кмет е саде крадлив не и работлив. А че е страхлив го знаят и децата иначе нямаше да ходи с толкоз бабаити издържани от нашия джоб да го пазят от ''всенародната любов'',,,

Е , миналата2014 година Цветелин Йовчев закри СОТ и БМВ ЕООД -"златната кокошка" на МВР сега ще правите ново предприятие на МВР - ЦПУ.

всички ДП (държ. предприятия или д.пееевски) са на загуба - след което се праватизират за без пари и т.н.

Докато има откъде да цоцат

Вари сучи и по мутренски допълнителни службици за таквиз дето за да са 1-я ще разнасят пликове ама ще могат да ''упражняват сила''???Поредния корфишек как щели да си плащат едните министерства на другитя сякаш на всичките парите НЕ излизат от НАШИЯ ДЖИБ ама сега ще си направят някой и дръг щат дето да следи кой кога с кого за какво с д какво се разплаща,,С една дума ''преоблякал се е Илия и пак в тия'' а реално ''царят е гол'' ама не спира да краде лъже и мами,,

Тука идеята е че като са фирма и ще се пенсионират на 63 не на 45 а също ще имат по 20 дена отпуск не 30 и няма да взимат боноси при пенсия това е смисъла!

Саде4 идея обаче ама в главите на зомбираните защото реалността ще е друга само дето няма да са мвр за да дразнят хората,,,

Бойко, "държавно предприятие" по Търговския закон (вж. чл. 62, май беше) не е "фирма". А то пак си е в МВР (това е за 97)

Звучи добре нека видим... какви ще стане...

26 години не можахме да се реформираме.............. е, няма друг такъв балъшки народ !

на обслужващ екип ще има ли?

Не - ще има "дарение" за обслужващия екип ;о))