Уволниха Калинка Пенчева, ще съдят Максимов за побой

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов подписа заповед за уволнението на говорителя на Областната дирекция на полицията във Варна Калинка Пенчева, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Уволниха Калинка Пенчева, ще съдят Максимов за побой | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако не се лъжа тази жена , май беше кръстница или комица на Премиера.

Без да съм ясновидка ще ви кажа дословно как ще се развие сагата: Цветанов ще я уволни, той каза че го е направил, а калинката ще обжалва уволнението в съда, за което има право. Съдът ще я възстнанови на работа - нашият прекрасен и справедлив съд.

Потресена съм и погнусена от изказването на ЦЦ в една телевизия. Търсят кусури на Максимов. Това, че имал присъди и е осъден, не защитава полицаите да спят по улиците. Ами ако ги бяха обезоръжили.Не трябва ли и те да бъдат наказани. И, че веднага са го преследвали от полицията - за неносене на лична карта и за кучето. И аз не нося лична карта. Постоянно ме обират нашите по-тъмни братя и ми омръзна да вадя нов. А защо по-рано не са го санкционирали, или случайно са го видели и проверили не на избирателен принцип. Няма нищо по-лошо от отмъстителна полиция. Г-н Цветанов, с днешното ви интервю по телевизията ме вкарвате в размисъл за кого да гласувам.

Дано вече Цв Цв. И Б.Б. спрат малоумщините и озаптят подчинените си. Калинка да ходи да пасе говедата на село. Как не възстановиха нито една бременна или майка, изгонена от частна фирма, ама щом е полицайка, и закона ще променят със задна дата. Да си ходят Герб.

Добре, Калинка Пенчева е уволнена, а тези тримата заспалите - не, защо така Министър Цветанов???

Абе докато не уволним Тиквоглавите на изборите така ще е. Лошото е че няма кой друг да наемем.

Вярно е, че нямаме избор! Интелигенцията е купена или натисната в ъгъла,айдуците си произведоха политици и това е

ТЪРПЕНИЕ-още една година,та даже и по малко и всичко ще си отиде на мястото.

"Един престъпник (и след като си е излежал присъдата той си остава престъпник)." Така ли ви учат в милиционерското "училище"? Такова "право" ли ви преподават? Вие ли сте сега "каймака" на обществото? ИДИОТИ, НЕ ИСКАМ ДА ИМАМ НИЩО ОБЩО С ВАС!!!

Пише ли му в свидетелството за съдимост "осъждан"? Ако да, разговорът е излишен.

Сега на този човечец нестига ,че го наричат по всички медии "селски глупак", ами ще му измислят някаква присъда да го опандизят, ЗАЩОТО Е ДРЪЗНАЛ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ НА ЦВЪЧКО И БОКО И КАЛИНКИТЕ ИМ

Стига с калинките!Вижте Малинките.Като Морозов защитават кражбите за милиони в СОС

Обзалагам се,че има пропуски в процедурата по дисциплинарното уволнение, което ще задължи съдът да я възстанови на заеманата длъжност / след 7-8 месеца/, като й се заплатят 6 месечни заплати и се признае стажа!Хайде на бас!

Споко, Калинке, ще ги осъдиш и ще се върнеш на работа чиста като бистро планинско поточе. Ще лежиш в къщи няколко месеца на дебелия си г.з, а после е парички ще получиш един вид ще те обезЧЕСТЯТ))))))))))))))) материално и морално. Ще те сложат на по-висок пост. Колкото по-прост - на по-висок пост!))))))))))))

6 години за два избити зъба? А за убито дете - нито ден в затвора!!! Да ти ... и държавата, и управлението и всичко! Така е, докарахме милиционерските мутри на власт, нека ни!

Ти, както винаги, не си в час.А, и ако твърдиш, че изхвърляйки боклук пред блока, в едната си ръка трябва да носиш кофата, а в другата ръка - личната си карта, нещата ще си дойдат на мястото.

Аз пък забелязах друго притеснително нещо. По вестници и конкретно сутрешни блокове на ТВ като коментират случая казват: служителката и "глупака". На този човек това му стана нарицателно, което е обидно и подсъдно, на никой не обръща внимание, вкл. и ТВ-говорителите изобщо не се замислят за това.

Това е горчивата истина! Доведохме милиционерите на власт, назначихме им за началник учител по физкултура, а за негов шев сложихме мутропожарникар и те го резултата! Сега на "фотографа" ще му покажат "кон боб яде ли...", а всички ние ще попържаме тихо по форумите вместо да "окнем" по площадите!

дали е избил и кога два зъба на варненец е неясно, но на полицията разклати цЕлото чене.

За говорителка явно не става. Но като гледам физиката и манталитета - ще бъде много добра като надзирател в затвор. Хем всичко подред ще яде бой от нея, хем няма да се сдържа повече да бъде "културна" и да се лигави с изрази като "селски глупак", а ще кара по същество.

Мога да кажа само "Сейв дъ уейлс"

Калинка ще осъди министерството и със солидна компенсация ще се върне на бял кон на предишната си служба! Вече от нея зависи дали ще остане там след това. Тя каза една истина директно в ефир и затова сега са нейните проблеми. Трябваше да бъде по тактична защото поста и е такъв. А "селския глупак" да си стяга багажа, защото след делото този рецидивист сигурно ще ходи на курорт(килия с южен изглед)!

Простата истина...

Това МВР във Варна или в София за лично ползване ли е? Как така се сетиха изведнъж да подведат под отговорност тоя Б. Максимов? Къде бяха 5 месеца вече?! На народа му омръзна да ви гледа безкрайните номера за лично отмъщение. Министърът е крайно време да омете цялата дирекция във Варна и ченгетата / друго не може да бъдат наречени/, които са се заяли с тоя нещастник. Цялата работа е съшита с бели конци. Пита се, нямат ли друга сериозна работа, ами са се заяли с тоя "селянин". Във Варна е пълно с крупни престъпни групировки от национален и международен мащаб, има работа за цялото МВР, те се занимават с карези, като игри на малки деца. Затова ли ви плащаме заплатите бе?

Уж имаме претенциите да сме бяла държава, пък като се огледа човек колко хора скачат да защитават доказан престъпник (лежал в затвора) и рецидивист, избил зъбите на невинно момче, трябва да стане на всички ясно, че с толкова огромно количество идиоти тази страна никога няма да се "оправи". Поне за тези, които най-много реват затова.

Та, затва ли 5 месеца по-късно се завежда тва дело ?

5 месеца по-късно делото ВЛИЗА в съда. Има си законови срокове, които са спазени.

mira

ясно е че се прави за сплашване на народа

Прави са зъб за зъб,око за око.значи аз ако снимам нередност и я направя публичност,могат така да наредат нещата,че да ме вкарат в затвора за неизвинени отсъсъвия от 10 клас.....

Този хамстер имал и друго дело срещу себе си! Той за това орева орталъка! Ама реването му няма да го отърве от панделата! Освен дрогдилър той бил и побойник! Защитавайте го още, той и вас може да срещне някъде...!!!!

А полицаиите, които спяха по време на дежурство? Тях няма ли да ги наградят?

kgb777kgb

Нали говорим за гражданско общество !? Това значи само едно , поискайте каквото смятате и го отстоявайте ДО КРАЯ !!! Ако ви е страх значи няма гражданско общество !!! Поискайте от началника да публикуват именната , щом това искате , заведете дело , ако не го направят , обжалвайте актовете и се борете , но разберете - става САМО с борба , естествено когато сте прави !

Странното е, че шефът на МВР Варна остава сух и непорочен.Да, говорителката може да е назначена от София, но полицаите спящи по време на смяна на под негово ръководство. Да - може и да са били в полагащата се почивка, но това не им дава право да тероризират и налагат куп глоби на публикувалия снимката, дори и той да не е пример за подръжание. Дали обаче, заради гражданска позиция и непримиримост към бездействието на полицията някой трябва така да е омаскарен ...

... и глобяван. Плаша се, че ако настоявах да разследват разбитата ми кола, накрая можеше и аз да го отнеса, че ги карам да си свършат работата. Старците по селата се оплакват, че отказват дори да регистрират разбитите им домове

Дали разбраха полицаите от снимката, че не бива демонстративно на неподходящо място да ползуват полагаемата им се почивка и че гражданите свидетели на тяхната дрямка не знаят за тази тяхна привилегия и оправдано реагират с възмущение.

Тоя бидон има мъж и дете????Евала на пича-сигурно е някой вечно пиян руснак-то това нещо не мяза на човек, камо ли на жена!!!

Лошото е, ако има споразумение между ЦЦ и калинката: те да я уволнят, пък тя да обжалва и после да я възстановят.Така ще ни замажат очите и пак ще си простеят... както го правят последните три години.Пък и не само последните три.

Не вярвам на герб - или ще я назначат на друга топла служба или ще обжалва и ще я върнат ! То говедо само да си подаде оставката няма как да стане - простащината и наглостта са характерни черти на кадрите на управляващите от милицията !

Тая гадна свиня трябваше незабавно да бъде уволнена!!!Бояне,подкрепям те напълно.Не се откзвай да съдиш това самозабравило се изчадие!!!!

ХАХАХА тя само като я погледнеш е за уволнение.Има вид на бременен мастодонт

уволнението е справедливо.

Стига сте му вдигали и без това огромното его на тоя Бойко! Бойко това, Бойко онова! Бойко тук, Бойко там! И защо го смятате за морален стожер на нацията? Той ли ви е критерия за принципност и безпристрастност? И защо постоянно го слагате до другите преди него? Ами че те са на светлинни години пред него по почти всичко! Даже и крадяха по-малко от кохортата на Боко, който прибира накрая парите също като някой кръстник на мафията! Кръстник ли казах? Че той е кръстник вече и на децата им на тая пасмина!

Защо тогава като згафи Цвърко с апартаментите не уволни и него?

И какво, тази мазна госпожа си отиде, но ще дойде друга подобна на нея, и пак същото!

Новият морал на нагласените търгове на ГБС и неустойките на Карат-С ли? Мда, няма го никоя партия в България.

Чл. 148.(1) от НК: За обида: 1. нанесена публично; 4. от длъжностно лице при изпълнение на службата или функцията му, наказанието е глоба от три хиляди до десет хиляди лева и обществено порицание. (2) За клевета, извършена при условията на предходната алинея, както и за клевета, от която са настъпили тежки последици, наказанието е глоба от пет хиляди лева до петнадесет хиляди лева и обществено порицание. Хайде се от прокуратурата да не се правят на заспали, ами ако обичат, да образуват досъдебно производство против калинката..

А защо не коментираш чл. 147 от НК :"Чл. 147. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 21 от 2000 г.) Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание. (2) Деецът не се наказва, ако се докаже истинността на разгласените обстоятелства или на приписаните престъпления. "? Ще и дишате пушилката на Калинка... че, то е очевадно - това пичлеме е абсолютен селски глупак, а на всичкото отгоре и тотален наглец ! Глупак е, защото "тръгва срещу ръжена да рита" - това всъщност е искала да му каже Калинката...и това не е публична обида, а публично споделяне на една истина! При така стеклите се обстоятелства няма начин да му се размине на този бастун - нека да ходи в затвора и да бърше шпаклите на мангалите (((:

Абе тая като е майка на 6-годишно дете как ще му изгради 7-годишното възпитание с тези гнусни квалификации дето ги ръси в общественото пространство? Много искам да и видя физиономията ако някой обиди детенцето й като порасне. Дали и тя няма да се закани, че ще го съди?

разчитаме господ да я накаже

Да й се отнемат родителските права! Защото детето на което е родител, един ден под въздействието на рачника който има въпросната майка ще има същият и същото отношение и мислене към останалите хора. Освен това да се проверят дипломите, курсовете и всички документи за получено образование на въпросната (пръчка), като се направи най щателна проверка на покритите тестове за кандидатстване в редиците на полицията.

Ха-ха, яко!

Браво! За стъжаление подобни хора уронили престижа на полицията или някоя държавна институция пак намират начин да се върнат на подобна служба. Като уволнят някой от МВР, трябва и да му забранят да се връща на работа в съюата система поне за 10 години.

И колко мандата ще са му нужни на ББ по твоята логика, че да въздаде справедливост навсякъде? Това ли е смисъла - еднолично да решава проблемите в държавата? Или смисъла май е по-друг - да НАКАРА тези под него, на които плащаме тлъстите заплати, да работят и да си гледат работата така, че да не е нужно един ББ да огрее навсякъде! А ако не може да ги накара да си вършат работата - да ги уволнява!

Аз искам да попитам - кой и как я назначи в системата на това ведомство. Покрила ли е всички изисквания по конкурса за служител - тест за интелигентност, физ.подготовка и т.н. Цв.Цв. - подбирай си добре кадрите ,защото след такива изцепки , трябва и ти да носиш отговорност.

А после искат и увеличение на заплатите си, спящите красавци

Те и заради това протестите им са: на по цигарка, на по кафенце...

За физическа подготовка да, но в дисциплината сумо.

kgb777kgb

Като гледам поне половината не покриват стандарти и за 5-ти клас , да не говорим за полиция - АМА няма други не разбирате ли ???!!! В полицията е пълно със свободни бройки , но за патрули , а всички кандидатстват за КАТ или клатик.ски длъжности като тая свиня !!! Такава тъпня се назначава каквато що-годе става за нещо ! В едно районно ако има 2-3 с "айкю" над 90 е събитие , да не говорим за нещо друго !!!

Аз съм слушал и друг път такива изяви на Калинка. Женицата си е брутална селска пръчка. И стова не визирам родното й място. Селяндурски й е манталитета. Тези които казват, че не е лице на МВР ще попитам, а какво е? Говорител, местен PR грижи се за имиджа. Е нека да си наемат някоя дългокрака да е лице, поне ще мълчи нямда излага себе си и МВР. За спящите полицаи моят коментар е: те и без да спят - спят. Отивам и казвам г-н полицай там един е блокирал движението направете нещо - отговорът: И кво щего глобя и кво ще стане? Потресен съм. После закони нямало. Има, няма кой да ги прилага. Страх ги е да не ги ошамарят, че често им се случва. После се чудят че бивши пандизчии се забавляват за тяхна сметка.

Дългокраките обикновено са любовници на някого и не биха работили само за толкова пари.

Жената от Перник. Какво и се чудите :-) Толкова може.

Една Калинка по-малко, а колко ли остават такива, всеки ден се сблъскваме с тях, боже те станаха напаст. Докога ?

а другата "калинка", дето я осъдиха (в кавички) за фалшивата диплома, и то условно, - НЕ Е УВОЛНЕНА! и още си работи с фаршифицираната диплома

не я мисля. ще и намерят още по- хубаво местенце.

За съжаление си мноооого прав

Да я направят от говорител на рекламно лице на МВР ;-)

Някой помни ли Нели Нешева,бившата шефка на НЗОК, която имаше почти същата визия, както и същото нагло поведение пред камерите? Някой знае ли къде е сега, или както обикновено се разчита на късата памет на хората и на правилото : "Всяко чудо за три дни!" ???

Нели Нешева е шеф на един здравен фонд - изпълнителен директор;о) Така че, мили данъкоплатци, не й берете кахъра на поредната Калинка!