Явор Хайтов: Реформите в МВР засега се отлагат

Явор Хайтов обяви, че планираните реформи в МВР засега се отлагат, след като правителството е оттеглило предложението си за промени в Закона за МВР.

Обратно в новината

Коментари - Явор Хайтов: Реформите в МВР засега се отлагат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕКА АКТИВНИТЕ ПОЛИЦАИ ДА ПОЛУЧАТ 20 ЗАПЛАТИ,НО ЗА ТЯХНИЯ ТРУД ТРЯБВА ДА СЕ ИЗИСКВА КАЧЕСТВО. ДА ИМАТ БАЗОВА ЗАПЛАТА ПРИ 80% РАЗКРИВАЕМОСТ НА ПРЕСТЪ- ПЛЕНИЯ. ЗА ВСЕКИ % НАД 80 ДА ПОЛУЧАВАТ ПО 2% ВЪРХУ ЗАПЛАТАТА СИ.ИЛИ ПРИ 100% РАЗКРИВАЕМОСТ ЩЕ ПОЛУЧАТ 40% ВЪРХУ ЗАПЛАТАТА СИ. САМО ТАКА ГОСПОДА НАРОДЪТ НИ ЩЕ ЖИВЕЕ И РАБОТИ СПОКОЙНО .ТАЗИ ОЦЕНКА Е ДОБРЕ ДА СЕ ПРАВИ НА ТРИМЕСЕЧИЕ И ПО ОБЛАСТИ.

Те никога няма да станат докато са на власт назначените измекяри защото благодарение на ченгетата и врътките им с тях няма мърдане,,Народа нека се топи важното е ченгетата да се роят тада делкат авантите с управляващите,

Всички виждат , че МВР е многоглавата Хидра, която изяжда бю\джета.. Ни никой не смее да стане Персей и да и отреже главите.. У нас Хидрата изяжда всеки Персей още в ембрионално състояние

НА САЩ НЕ СА ИМ НУЖНИ РЕФОРМИ В МВР И В СЪД. С/МА, ЗАЩОТО ТАКА ИМ Е УДОБНО - БЕЗ ЛУСТРАЦИЯ И С КОРУПЦИЯ МНОГО ПО-ЛЕСНО СЕ МАНИПУЛИРАТ НЕГРАМОТНИ МУТРОГЕНИ.

Брееей ,бре!? Всеки бяга от отговорност. И както винаги ,''РЕФОРМИТЕ'' ОСТАВАТ ЗА СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО ,КОЕТО ЩЕ ИЗВЪРШИ СЪЩИТЕ ''РЕФОРМИ''.... Не се ли разбра ,че в България ПОЛИЦИЯТА НИ ,все още е -----------МИЛИЦИЯ?

Каква реформа чакате от това НЕДОРАЗОМЕНИЕ....бъчварова .....

Други ,...няма. Оскъдни кадри ,оскъдни управници,оскъдни държавни чиновници... НЯМА ДЪРЖАВНОСТ ,ПОРАДИ НЕРАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА.. ВСИЧКО в БЪЛГАРИЯ Е ПОЛИТИЗИРАНО ,ИМА САМО ПОЛИТИЧЕСКИ НАЗНАЧЕНИЯ.

Тия от КАТ си мислят, че само пенсииките им са застрашени. А тя цялата им организация е за 90% съкращения! Как се купува, регистрира, продава, боядисва, бракува кола в БГ. Всичко става през КАТ и смени на номера и талони = щапкарите си висят по канцеларииките и събират пари и опашки. В Англия всички тези операции стават с попълване на 3-4 реда в талона и изпращането му по пощата до техния КАТ, до седмица идва новия талон с новите данни на МПСто. През това време си караш с парче от стария талон. Колата се купува с един номер и до края на живота си не се сменя!!! По номера знаеш коя година и кой месец е купена за първи път! Не както при нас, при всяка продажба, смяна на адрес, нов номер и нови разправии по КАТ. Покупко-продажбата на кола - всичките ти разходи по сделката са само 60пенса, колкото ти е марката за писмото в което е талона изпратен! Няма нотариуси, няма катаджии, няма сменени номера!!! Всичко може да бъде толкова просто и лесно без тия кърлежи...

Ето моето предложение, за една бърза и лесна реформа. МВР за започне да защитава обикновените хора, които го хранят. И да престане да бъде хранилка за роднини или партиини клатикуровци. И управляващите да не я използват повече, като партиина бухалка. Само че няма това как да се случи. Неизгодно е за някои.

Ууууууууу, поредното отстъпление! Политически интрижки! Същото като преместването на дирекциите от столицата в по малките областни градове! Политически мухъл навсякъде, а в съседната статия ми давате статистика от КАТ колко нарушители са хванати за седмица! Има толкова много нарушители защото институциите не работят!

Този известен далавераджия не само не трябва да се произнася за МВР , а е за пандиза с неговите "заменки" на земи!

Не само, че няма реформи, но няма и да има скоро, поне от политиците. Предложените реформи също бяха, недобре скалъпени и лошо приложени. През това време хората реформираха МВР отвътре - кажете само тази година, колко хора напуснаха системата!

То ГЕРБ още от предния парламент бави така наболелите промени в Наказателния кодекс че какво остава за някакво си законче за МВР, дето ни един министър управлявал МВР през последните няколко години така и не седна поне да го прочете да не говорим че не са чели и правилника за прилагането му.

ПЪТЯ НА ДРОГАТА : - ИСЛЯМИСТИТЕ - СИВИТЕ ВЪЛЦИ ТРАСПОРТИРАТ ПРЕЗ ТУРЦИЯ - ПЪРВО ДС , СЕТНЕ ИПОН , А СЕГА ДАНС, ЗАЩОТО УТРАТА ИМ Е ШЕФ ТРАСПОРТИРАТ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ :)))

ПРЕДИ ВРЕМЕ БЯХ ПИСАЛ,ЧЕ РЕФОРМИ В МВР НЯМА ДА ИМА,МНОГО ХОРА МИ СЛАГАХА МИНУСИ,СЕГА УБЕДИХТЕ ЛИ СЕ,ЧЕ МИЛИЦИОНЕР РЕФОРМА НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ И ТО ХОРА ОТ БКП- Д.С.!!!

Предстоят избори...може би не само президентски... МВР ни трябва да е спокойно..

Те, реформите де, не се отлагат, а се отменят. Докато ни управляват ченгета (имам предвид Гоце, Сава, Буда и компания), реформи там няма да има!

При ченгесарско и непрофесионално управление на държавата и НС от хора, получили професионалната си подготовка в Симеоново и структурите на ДС , какво да очакваме?

Реформи няма да има в МВР и съдебната система, но привилегиите си ги запазиха, даже и увеличиха /по 26 заплати ще вземат при пенсиониране поради "грешка"/ и винаги ще взимат бонуси независимо в какво състояние е държавата. Винетките се увеличиха с 45%, гражданската отговорност с 10%, цените на тока ще се увеличат от 01.01.2016, засилва се рекета над частните фирми като няма да им признават разходи и ще ги глобяват за глупости, увеличиха се драстично заемите на българския народ заради некадърниците в управлението. Честита Нова Година!!! - нова, но в никакъв случай няма да е щастлива за българите!

и синдикатите им няма ли да спретнат протест...че чантаджиите в МВР ще продължат да им висят на врата... С колко милиарда ще се актуализира бюджета на мвр тази година? Пак ли ще хленчат че няма пари за бензин,за обувки..за дрехи??

Защо ли не се учудвам? Всичкото им и е като кучето на нивата.....Какво очаквате от тая ко..шка? Няма оправия, хора- нищо няма да се промени в тая държава! Само ни баламосват....

Ще си взимам 20-те заплати при пенсиониране и ще се пенсионирам на 52г. а вие на 65г. засега и ще пукате на работното си място.

ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЯСНО ПОКАЗВА , ЧЕ НЯМА НАМЕРЕНИЯ ДА ПРАВИ РЕФОРМА В НИТО ЕДИН СЕКТОР!

Бе мааама ви деееба кьорава...Защо МВР ще ми издава лични карти и пспорти ? Като се родиш акта за раждане го издава кметството...Защо на 16г. те поема МВР? Защо ще ми регистрира колата бе идиоти? Защо не ми регистрира плазмения телевизор който е по-скъп от колата ми?

Веднага ти отговарям! Защото повечето хора не мислят като теб. Ако мислеха правителството щеше да бъде принудено да покаже топки и да ги изрине тези чантаджии и бюрократи, където се пенсионират с хиляда заплати ;-)

Когато това звено почне да се самоиздържа от събираните такси, то процедурите вътре ще станат възможно най-сложни, гарантиращи възможно най-много такси. Аз искам всичко да е електронно и бързо, да може да се отчита, проследява и да няма двайсет лелки с печатчета и хартийки по канала на услугата. Това е малоумно. Ние за какво плащаме данъци, ако не за за такива публични блага, като публична администрация. Писна ми от тая тъпотия държавата да се опитва да работи "на печалба" от неща за които вече сме платили.

В подкрепа на казаното от Вас ще припомня че в първия вариант на Закона за личните документи се изискваше човек да притежава поне един от изброените в закона документи удостоверяващи неговата самоличност: лична карта,или шофьорска книжка, или международен паспорт, или дипломатически паспорт, или моряшки паспорт. Само че при този вариант фирмата спечелила търга за доставка на необходимата техника за отпечатване на защитените документи нямаше да може да си върне инвестицията и се прие днешното положение при което без лична карта не можеш да получиш нито един от останалите изброени документи, а някои институции дори не ги признават като идентификатор за личността на владелеца им.

Реформите се отлагат, животите се скъсяват....

Оставката на председателя на вътрешната комисия тоя гном смрадлив Атанасов, е възможно най-най-хубавият подарък за Коледа. Планираните реформи в МВР засега се отлагат, кървавите и потни милиарди пари на данъкоплатците пак ще се лапат от чантаджиите в МВР. Липсата на реформа в МВР е заради страха на политиците да не загубят контрола върху службите и гласовете на полицаите.

80 % от работещите в МВР изпълняват една и съща задача - ЧАКАТ СИ АВАНСА И ЗАПЛАТАТА. А сега пък с тази жена със заголените колене каква реформа, няма нужда, не е необходима на никого.

нема нужда от риформи..така и така си пазат дебелогъзците и са най голмата мутренска групириовка срещу хората.... кво повече могат да постигнат с неква риформа

МВР ЕООД ??? Егати и управляващите, егати държавата, егати народа....

Реформите в МВР не се отлагат, а се забравят.Не стана ли вече ясно на всички българи, че ГЕРБ няма никакво намерение да прави каквито и да е дълбоки реформи , в който и да е сектор-не само в МВР. Без тежък уличен натиск, нищо няма да се промени в държавата. Като казвам тежък натиск, разбирам измитане на цялата напълно пропаднала политическа върхушка, която 25 г. смуче, граби, лъже и продава нац. интереси единствено в свой интерес.

първо закриха и унищожиха фирмите на мвр , сега нови ще правят . а това дали е законно или е нерегламентирана държавна помощ

Е разбира се защо да не се отлагат.... Не е като да е спешно държавата да трябва да се спаси че ще се затрие иначе....

МУТРАТА ТЪРГУВА ДРОГА , НАФТА И ОРЪЖИЕ ЧРЕЗ САУДИТСКА И ТУРЦИЯ С ХАЛИФИТЕ ... ... КАТО НИЩО ЩЕ ПРАТИ МИЛИЦИОНЕРИТЕ ДА ПАЗЯТ МИТИНГИ НА ИСЛЯМИСТИТЕ НА МЕСТАН ОТ "БЪЛГАРСКИ ТЕРОРИСТИ":)))

Отново се оказва, че няма воля за реформи.Каквото и да реши да промени изпълнителната власт, даже и след най-малък натиск го отменя.Последно митницата в Свиленград.Защо не протестираха от общинския съвет когато корумпетата-митничари изнудваваха хората а сега, когато искат да закрият митницата?

Те волеимащите незнаят как и какво точно да променят. Сега се нослят слухове за някакви агенции. Предния си мандат ГЕРБ направиха МВР мегаминистерство сега се чудят как да го разбиват. Тия 20 заплати са им трън в очите, но не само там ги взлимат.

Ма разбира се.... Отлагай до последно... Тупай топката безкрай... А най-основният проблем е, че НЕ ЗНАЯТ какво, как и кога да реформират....

Ама НЕ ЗНАЕЛИ, КАКВО И КАК ДА РЕФОРМИРАТ ? Айде бе да се откажат от баницата, която им е заработваме ние в частния сектор на МРЗ. без да си отработват нужното.

Какво отлагате ? 20 необлагаеми заплати, ранното пенсиониране, първа категория труд и другите привилегии. До кога ще ви хрантутим ?

Докато си седиш в къщи и джавкаш по форумите.