Младеж и момиче се задушиха в кола в Никопол

22-годишен младеж и 17-годишно момиче са открити мъртви в лек автомобил в Никопол, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен.

Обратно в новината

Коментари - Младеж и момиче се задушиха в кола в Никопол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато карах курс инструктура ни обясни колко е рискован автомобила при движение и в покой,особенно когато имаме сеанс и след това.Беше голям смях,но сега е голяма тъга за смърта на младежите.

Човек е хубаво да завърши средното си образование с придобита Обща Култура а не с НЯКАКВИ там знания. А за Реалния Живот просто не стига да е само с вродени инстинкти и нагони плюс придобития инстинкт към паричките, което обикновено наричанме Здрав селски разум.

Е, понякога рубриката ''животът ми е поп-фолк" е доста кратка

Pазрешавам, да ми се правят свирки в колата, HO,.. само на поляната, на Oткрито!!! ;)))

Работеща кола в напечен от жегата гараж, па дори и подземен??? По-скоро става дума за самоубийство... Жалко за децата.

Еми тая ако го е стискала много да не може да се осеферчи и да направи всичко възможно да се измъкнат.... Мене така като ме стиснат момите и обелвам очи....

кат те "гледам" май само момци са те стискали.

В тази връзка има един пример за спечелил конкурс най-къс поучителен разказ - ставаше дума за младеж, който със запалка надникнал да погледне колко гориво има в резервоара си. Останал завинаги на 20.

Още едно доказателство от еб.не може да се умре.

Тъжно, но така става с т.нар. Дарвинов естествен подбор. Глупостта понякога се самонаказва със смърт, а да си получил диплома за основно образование и така придобил свидетелтво за управление на МПС и да не знаеш едни базови факти, които могат да те убият/спасят ... тъжно е, но ... глупостта е убийствена.

Тц, тц, от едно еб...ане да умре човек, не си заслужава......

E който не е карал курсове, а ползва ключове на кола така се получава. Силно се съмнявам, че това не се обяснява в курсовете, все пак половината паркират в закрити паркинги, гаражи и 98,99% ще им се наложи да минават през тунели.

Младеж и момиче се задушиха в кола в Никопол, докато се...

Е в тая жега, не можеха ли да отидат на къра, на чист въздух и романтика да се... ами са се... у вмирисания гараж?

Съболезнования на семействата и близките ! ---- Въвеждане на СО датчици/аларми ? ...и най-Вече - Превенция ! (от информираност/образованост до шамаренатафабрика )

Бог да ги прости. Сексът в лека кола е опасен за здравето. Първо се изкарват курсове при по опитни.

Как не са усетили газовете? Аз малко да усетя изгорели газове от кола и се забързвам по улицата, за да не ми мирише, а те са изчакали да се задушат.

След бурна връзка са се унесли. И друг път са ставали такива неща. Обикновенно да се топлят, но сега по-вероятно климатикът им е бил на охлаждане.

Отровили са се с въглероден окис. Няма нищо общо със задушаване от пушек като например от пожар, където се давиш за глътка въздух. Можеш да вдишаш достатъчно количество въглероден окис без да се осъзнаеш че си пътник. Замайва те, затваряш очите и си чао. Автомобилните двигатели отделят оргомни количества въглероден окис и в тясно, затворено помещение, без вентилация като гараж е въпрос на минути да вдишаш смъртоносна доза. Не е ясно защо са оставили двигателя да работи.

Вредата от климатика!По скоро от простотията.

във следващите ъпдейти на покемон ГО моля да въведат някакви много простички подсказки- как да оцелеем във ултра модернистичния нов свят -да не седим в гараж със запален двигател -да не режем клонът на който седим.... и т.н.

каква любоф,каква трагедия достойна за роман

Има безброй случаи на задушили се в гараж, обикновено след правене на секс в автомобил, но през ЗИМАТА при работещ двигател! Покрай новите екстри при автомобилите това започва да се случва и в жегите, когато работи климатика на двигателя в затворено помещение. Какво да се прави, меракът си е мерак.....

За да работи климатика значи колата е била затворена така че едва ли газовете от двигателя изведнъж са приспали и двамата:(((Поне единият би следвало да се усети?????

3евзек

Вентилацията вкарва газ отвън. Обиковено газът е въздух.

Прочети как протича отравянето с СО и ще ти стане ясно как и защо.

.......През ноември 2011 г. в гараж в столичния ж.к. "Орландовци" бяха открити мъртви 17-годишно момиче и 15-годишно момче. Двамата запалили колата на бащата на момичето, за да се стоплят, но купето се напълнило с газове, които ги задушили.... В конкретният случай явно пък е било да се разхладят на климатика?! Жалко за младите.

Горките. Може би това е бил първият им опит за интимен контакт.

Да и си спомням за едно стихотворение,където един войник се любил с девойка в ръжта,преди да тръгне на война.Посрещнал в бой смъртта и щастлива беше ,че не долюби той............ Защото младите идеализират любовта.При тях е още свята и чиста,но в живота понякога оставаме разочаровани.

Отравянето е основно с въглероден диоксид и е комбинирано със задушаване - липсва на кислород поради процеса на горенето. НО не съм съгласна, че не се усеща - започва замаяност и ако целта не е самоубийство човек го чувства, както и "аромата" на двигателя. Явно и двамата са спели вече...Лека им пръст и дано повече млади прочетат статията!

Бе , я по-добре да не я четат. Скоро една девойка скочи от висок етаж и после- през ден самоубийства по същия начин. Не е нужно да подсещата кой каква дивотия може да нарави!

Въглероден окис, а не двуокис.

Да, сгрешила съм.

Т.нар. "отравяне" с въглероден окис в същността си е именно задушаване, но не поради липса на кислород в помещението (купето на колата). Просто въглродният окис е по-"агресивен" от кислорода и при вдишване се свързва с хемоглобина в кръвта. Като следствие от това хемоглобинът не може да се свърже с кислородните молекули и да ги пренесе до мозъка и др. органи. Резултатът е описан в статията.

Така е. Всичко става много бързо и зависи от големината на гаражното помещение. При работещ двигател, на 7 или 8 минута започва гаденето и пристъпите за повръщане. В този момент разбираш, че количеството кислород, необходим за съществуването на човек или животно, е под критичното ниво. А то е 16 процента ! И изпадаш в безсъзнание, без дори да го съзнаваш.

Потвърждение на теорията на Дарвин за естествения подбор. Жалко за децата

Днешните младежи са потресаващо неграмотни и непригодни за реалния живот! Как може вече да имаш кола и още да нямаш поне елементарни познания за нейната експлоатация и опасностите, които тя създава, ако се употребява неправилно?! От дете знам за тези отровни газове в затворени гаражи - колко убийства са ставали по този начин, колко пъти по филмите са показвани такива случаи - като не са учили теория на курсовете за управление, поне кино не гледат ли?! И за какво му трябва да бучи мотора в спрялата кола, или климатик е включил, или музиката толкова му е трябвала?! И защо трябва да затварят гаража, като са били вътре толкова късно - да не би някой да ходи по улиците по това време и да гледа тяхната кола?! На нас не ни трябват войни, терористи и нападения - младежите в страната загиват по най-безумен начин от собствената си глупост! Не, това не е нормално!

Ние вече сме консуматорско общество. Почти никой вече не може да работи с ръцете си, както и не знае как функционира едно устройство. Всикчко е една черна кутия със съответните бутони ( педали)

Колкото повече расте "автоматизацията', толкова по-ограничени в мисленето стават хората...!

Така е, наскоро в един разговор, един младеж, който тази година ще бъде в 11 клас ме попита какво е това "струг" и "фреза".....Не бил чувал за подобни неща!

Със сигурност той може да ти каже много неща които ти не си ги чувал и никога няма да проумееш. Това е сблъсък на поколения и фактът че не го проумяваш показва твоя умствен потенциал. Кат за стругар е баш.

За първи път се запознах с тази смърт преди близо 40 години. На нашият генерален директор шофьорът му се задуши така с една доста по-голяма от него какичка. Така, че не е от сега! Явно някои хора като ги удари хормона и стават като птицата глухар. Изключват сетивата, че изключват и мозъка.

В училище вместо да учат за зелени еуглени трябва децата да бъдат учени на нещата от живота.

Зелените еуглени нищо не са виновни в случая, нямат нищо общо! Не можеш да налееш в главите на едни галфони, които се гримират (момичетата) или си приказват за момчета и конкурси за красота, или играят карти (момчетата) и не могат да се съвземат от снощния купон, знания, които ще им трябват после - просто не става, те не приемат! Кой учител може да се сети и да обхване всички безумни ситуации, в които могат да загинат поради това, че не знаят най-елементарни неща?! Ние някога, когато учехме много подробно и за еуглените, и за тичинките и пчеличките, и за рефракцията на бялата светлина ... знаехме все някаква физика, химия и ГО (гражданска отбрана - също и това сме го учили), а също така че в кола в гараж двигателят задължително се изключва - защото от изгорелите газове човек се задушава доста бързо и без да усети! Ако човек има повече от две гънки, може да побере потресаващите знания за еуглените и за изгорелите газове също!

Със сигурност точно това със зелените еуглени е много добър пример. Разбира се, че има общо. Учениците излизат от училище със ВСЕ НЯКАКВИ знания. Едни запомнят повече, други по-малко, но естествено е много по-добре човек да има бегло понятие за реалния живот, отколкото бегло понятие за еуглена.

Нищо не си знаела.Хубу че колите по твое време са се дърпали от магарета , че иначе и от вашето поколение бая задушени щеше да има. Ква физика , ква химия те гони. Можеш ли да пресметнеш колко кислород ще изгори 1 мотор и колко отрова ще изхвърли , за колко време? Просто не са чували децата ,че в гараж стават такива неща. Нелеп случай , мерак и т.н. Господ да ги прости.

Толкова е близо до ума и никой не му пука. Децата трябва да се учат да майсторят, да домакинстват, да имат задълбочени здравни познания, да оказват първа помощ. Да се учат на семейни ценности и отговорности, да готвят полезна храна, да спортуват, да имат правилни приоритети в ТОЗИ ЖИВОТ. Едно време поне в час на класния ни възпитаваха по избрани теми и добре че подробно ни отвориха очите за ужаса на наркотиците, така от нашето поколение малцина посегнаха към тях.

В тая жега да си пускат двигател да ги топли си е най откаченото ''разкритие'' на престъпление

Пуснали са двигателя заради климатика да ги охлажда

По това време на ноща и охлаждане не им е трябвало:((((Май най лесното нещо е да се измисли ''причина'' за да не се работи реално...Не може и двамата едновременно да са се упоили защото всяко тяло е различно и никой да не се усети

САМОУБИЙСТВО?

Тъй то. Като на малките вече и коли имат!!!! Убаво си беше едно време по байтошово време ей!!!! Немаше коли!!!! Одехме да се таквозяме по тавани мазета горички и градски градинки!!!! Даже един път докат се опраяхме с девойката у една градинка на скришно место. Минаа още една двойка. Сопреа се погледааа малко та седнаа на соседната пейка и кат се подкарааа и те. А сега коли гаражи и гробища накрая!!!

ГЛУПАК !!!

Между етажити едно време ставаше онождането

Ура- тута, ура- тута и си народили чукундури.

вади-тури - и се родили чукундури! Не съсйпвай римата, моля!

Много съжалявам за младежите, дано почиват в мир. Съболезнования на близките...

Народа изпростя еля пък т.н. тинейджери!!Тъпи до безобразие и на всичкото от горе надрусани шматки!!!!!!!!!!!!Сякаш са представители на първобитно стадо и не знаят ,че изгорелите бензинови смеси отделят отрови!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Жалко за младежите. Много жалко. такива новини ме натъжават безкрайно много. Споделям мнението, НО... Да не забравяме, че днес не е като преди 1989г. Тогава имаше веднъж седмично по 1-2 часа / в СЪБОТА / уроци по безопасност на движението, където се обясняваха тези неща. Да не забравяме, че тогава шофьорските курсове бяха истински - включваха се не само изпитните листовки, но и много-много теория: за опасностите подобни на тази, за учеше се устройство и работа на автомобила и още и още неща. А сега младежите са оставени на произвола на съдбата.

Това не е вярно. Много по-умни са децата от преди. И по-отворени към света. А вие сте селски роби. Изобщо как си отваряте устите при положение ,че докарахте българия до тук. гледай си ракията и мизерния живот и си трай.

Само дето масово не знаят, че изгорелите газове на автомобилите са силно отровни. Някак им липсват знанията за прости неща, дето се случват в задния двор или гаража.

СЕКСЪТ УБИВА!

Много,много тъжно,горкичките!Толкова ли е нямало къде да се гушкат.Сигурно са запалили колата да пуснат климатик....Горките родители...

Вивенце, айде да не сополивим много сега, ами да си направим някой извод - например, че дори и да ти се прииска толкова много "да се гушкаш", поне двигателят на колата трябва да бъде изключен, щом си в затворено помещение и си станал, за да затвориш и вратата ... Толкова му е стигнал акъла, но за повече - не, уви! Когато човек е толкова непригоден за живота - той загива, това е жестоката реалност - както виждаш, загинали са от собствената си глупост!

Тая каручка няма климатик. За какво ли са я палили? Що не пишете, дали е бръмчала, когато е открита в "1.10"? Или аутопсията ще покаже друга причина за "задушаването"? Какво е търсил "откривателят в чуждия гараж в "1.10"? Аз лично, не вярвам в "Ромео и Жулиета".

"автомонтьорче" аз пък имах точно такава "каручка" с КЛИМАТИК.... Супер злобен народ сме дори и в нелепата смърт. Бог да ги прости.

Са играли?

Умирали са един за друг...

"1.10" Какъв е този странен формат, който сте ползвали?

Какво ги учат в училище? Не знаят ли че да запалиш автомобил в такова гаражче е самоубийство? Или вярно е самоубийство?

Някой би ли обяснил, защо се е получило задушаване? Вероятно отделените газове от колата са влизали през прозореца?

ами това е съвсем нормално отравяне с въглероден оксид. изключително опасно е понеже не се усеща. няма цвят и миризма и докато го вдишваш организма ти не се съпротивлява. няма болка. просто се унасяш и умираш. страшно много хора по света си заминават по този нелеп начин и е много важно повече да се пише за тия неща, особено младите да са наясно.

Благодаря за пояснението :-)

Ако са пуснали климатик и да смуче отвън смъртта е неизбежна в гараж...

За да се каже дали е самоубийство или нещастен случай е достатъчен факта дали са облечени или не. Какво толкова се коментира

И КАЗАНЛЪК ПО-ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА ИМАШЕ ТАКЪВ СЛУЧАЙ!КАКВО ЛИ НЕ ПРАВИ ЛЮБОВТА!БОГ ДА ГИ ПРОСТИ!АМИН!!!

Бог да се смили над душите им, ама няма ли кър за тях, да идат в това топло време!

Sm3hurk0

може да са са му свършили точките в КАТ !