Коментари - МВР, НАП, Агенцията по храните и МОСВ с акция срещу дистрибутори на млечни продукти | Днес.dir.bg
Коментари
Вие въобще знаете ли що е то "сухо мляко" и има ли почва у нас:)? Как се прави, какво съдържа, а? Я ме светнете? Да не говорим, че поне 50% от пишещите тук като бебета са муали сухо мляко като разпрани. По 3 ръце ли имате бе, пикльовци? Майките ни едно време се редяха на опашки за Хумана, ама вие отде да знаете? Като им спре кърмата на жените по някаква причина, борови клонки ли да ви дават бре, смешници?
Към James: Няма понятие "полурсатителен кашкавал". И спрете да обиждате, като не разбирате от млечна индустрия. За топеното сирене не знам, не мога да кажа, не съм виждал как се прави. Оцветител в кашкавала се слага, за да не почнат после УМНИЦИТЕ КАТО ПОВЕЧЕТО тук, дето не са наясно, да питат по форумите защо кашкавала Е БЯЛ, И КАКВА ХИМИЯ ИМА! Отворковци. И друго ще ви светна - сухи млека и Е номерца се слагат в млечните суровини поне от 40 години, ама вие що да се интересувате, като по-лесно е да скачате тук и да опявате? И послено - много хора в България са тотално необразовани за хранителната иундустрия, щото от много разбиране не седнат да се поинетересуват истински. Една баба скоро пред мен не купи на детето си сладолед, щото имал лимонена киселина. Питам я - и какво като има? А тя ми заяви, че лимонената киселина е канцерогенна. Като и казах, че се прави от царевица, изпита културен шок. Който му е интересно да ме намери в скайп - Ahamenptah.
АКЦИЯ НАДУВАНЕ НА БАЛОНА НА ХРАНИ И ЖИЛИЩА......... МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ПО-ГОЛЯМА ОТ ОСТАНАЛИТЕ........... В ТУРЦИЯ ЦЕНИТЕ НА ЛЕКАРСТВАТА СА 5 ПЪТИ ПО-НИСКИ ОТ ТУК.......... А ХРАНАТА Е БЕЗ ПАРИ :)
така така, важното е, че всички боклуци в чуждите вериги са с изрядни документи. яж народе и се весели!
тази фирма май ползва мляко , вместо отрови за млечните си продукти и веднага бива наказвана
КОЙ изкупува още един бизнес. Скоро и следващата - с помощта на бухалки Бойко и Гешефта.
Хора и да пишете и да не пишете, "едрият" бизнес излезе на светло, само таквиз хайвани като тези все още се "мъчат" да си докарат някой лев в повече. Защо не се говори за Зоров и Пършевица. За това как Бойко още кат милицинер-пожарников скчаше костюмиран в басейнът в планината. Защо не се говори за това как тоз врачанин направи камара на млеко пройзводителите и я узакони, държава в държавата. Как изкупува на безценица млякото от дребните производители, по-малко от цената на литър кока-кола. Как на майка му пръстите са позеленели/почернели от броене на пари. Как е замеряла работниците във фермата му с пачки от дву левки, защото това не били пари.
Ха ха, шиши разчиства конкуренция вижте коя е неговата фирма
И що парите ще минават през някакви Лихварски фирми- Банки ??? Банки НЕ ни трябват. Стига ни и една банка.. На един познат скоро му превеждаха пари- пратили му 50 лева, но накрая оня получи от банката- 27 лева. И то, след акто вдигна СКАНДАЛ в банката че му играбват парите. Иначе искаха да му дадат САМО 17 лева, а останалите 33 лева да си ги приберат за банката.
Чудесни новини и поздрвления за акцията - подобни следва да са честа практика и всякакви идеи за измами и злоупотреби да се наказват.
Имам смътно усещане, че всички тези свинщини се правят, е така, защото сме безпринципно общество, прецакваме се сами - НИЕ. Не мисля, че това носи кой знае каква печалба - просто сме такива... за съжаление!
За какво ми е ТЪПАТА ви статия без име на фирмата?? Лозунг: Да напълним интернета с простотии! Хвала таквизи автори!
Пише Ви обертон - топено сирене как се прави??? Аааа ми слагат се развалени сирена и кашкавали блъскат се едни емулгатори, хакат се едни пикантни подправки, поопушва се и Хмммм супрер деликатес!? Така че кашкавал менте се прави и още как .......... става жълта гума от класа.........
защо липсва името на фирмата? Защо пак двойни стандарти? За едни престъпници само инициали, за други - трите имена и адрес. За трети - нищо.
Понеже тук е пълно с разбирачи, нека ви разкжа някои неща, да спите спокойно: - никой в България не си позволява да слага гадости в смесите. Легенди са това с тебешира, талка и не знам си кво. Също така с млякото, което се изкупува няма нито сапун, нито свинска мас. Има вода и мухи. Млякото се сварява, и нищо ни няма после. - сухото мляко се добавя само в закваските на киселите млека, не и за да увеличи масленоста или обема. Вие дори повчето не знаете, че сухото мляко е с маслност около 0.5-0.8%, ама все тая - в сиренето се замества млечната мазнина с палмова, за да се свали себестойност, не за друго. Палмовата мазнина е като олиото, нищо особено ( да не се бърка с хидрогенираната палмова мазнина ) - кашкавала се прави само и единствено от мляко. Технологично няма как да се направи от друго. Ако млякото е много бяла, се добавя оцветител, безвреден за безценното ви здраве. Още искате ли?
Давай
а Е407 добавя ли се , и ако да обявява ли се на етиката?
Е407 не се добавя. В сиренето се добавя Е509, пише го на етикета. Калциев хлорид. Обикновена сол, ама на калция
То няма много общо, ама наясно ли си в месата и по-специално салами, какво количество Е-та слагат спрямо масата и доколко е безоспасно да се конмсумират при положение, че всичките тези Е-та са вредни в една или друга степен
индийските консерви кисели краставички със същото име , та раздаваш и "безвредни " рецепти за имитиращи млечни продукти.
Ти пък като си голям разбирач обясни на неразбирачите, защо аджаба пък слагат палмово масло и сухо мляко, така полезно за безценното ни здраве? Питам аз!
Да "тебешир" не се слага - слага се калциев карбонат. Пише го даже на някои етикети. Ако млякото било много бяло, се слагало оцветител - и що се слага тоя оцветител, и как така преди 30 г. не слагаха? Даже и в момента сърбите оцветители не слагат. Айде скрий, с тия глупости!
Защо не посочвате фирмата Всичко това фалшива новина ли е Така не помагате на обществото.
Найстина ли и в Силистра проверяват за спазването на българските закони. Ако може да пратят някой и за цигарите да провери....... В което и да е заведение. На пръстите на едната ръка се броят заведенията, където не се пуши. Естествено, ако и тука важат законите на Българиа, де. Дали пък не са решили да ни харизат на Румъния. Знае ли човек.
Ако тази фирма имаше име и адрес, щеше да е новина. ТАКА написано е само СПАМ ,т.е. ТАЛАШ.....
Едва ли е единствената фирма правеща такива неща! Със сигурност всички големи производители бъркат адски смеси, за да си докарват огромни печалби. И понеже са големи фирми разчитат никой да не ги закача, за да не им строши хатъра! Така че, името е без значение според мен. Въпросът е как да се оправи системния проблем и да има качествен контрол от страна на държавата. Да се разчита на съвестта на търговците е бесзмислено!
Миналия месец майка ми беше купила от магазина прясно мляко от една доста голяма и известна марка. Нямате си на представа каква гадост беше. По стените на чашата оставаха някакви бели топчета! Крайно време беше да се заемат с производителите на млека. Няма ли държавен контрол на качеството - смятай че няма никакво качество! Всички бизнесмени гледат печалбата, качеството е без значение за тях!
От 1 тон сухо мляко колко тона прясно и кисело мляко изкарват по магазините ?
Нула. От сухо мляко не можеш да направиш прясно, прави се обратното. В киселото мляко има минимални количества сухо мляко, да не кажа нищожни.
Защо пишете неверни неща? Виждал съм мандри, в които млякото се внасяше на чували. Там цистерни не влизаха.
На теб ли да вярвам или човек, който произвежда млечни продукти ?!? Скрий се бе, смешник! "Що се отнася до сиренето, при него в класическия му вид имало една-единствена рецепта: да се прави от мляко. Около 7 - 8 лв трябвало да е цената на сиренето, направено от прясно мляко, след всичките данъци и надценки, обясни Д. Зоров, председател на Националния млечен борд и сам производител. Това, че сирене се прави от сухо мляко, не било проблем, защото в сухото мляко се влагало най-доброто от истинското, дори бебетата се хранели с него. Всеки имал право да работи с каквито иска мазнини, но трябвало да ги обявява на опаковките. Имало и кашкавалени продукти, зреещи по витрините, но тези видове се познавали, обясни Зоров. При ядене този кашкавал бил по-светъл на цвят и скърцал. Престъпление е да се слага сода каустик или сода бикарбонат, както понякога правели изкупвателните пунктове, за да завишат киселинността, добави Зоров, признавайки, че контролът е много занижен."
Преди години тука стържеха домашен сапун в млякото и добавяха вода и разтопена свинска мас, заради ниските изкупни цени! Но сега вече няма тип "заден двор". Сега чорбаджиите правят кръгова икономика от до.
Към тия, дето слагате минуси - или сте прости, или не разбирате как се произвеждат млечни продукти, или нещо средно. Само да ви светна - ако кравата е дала мляко 3.8% масленост, как се прави млякото да е 4.5%, със сухо мляко ли според вас. Ако си мислите, че е със сухо мляко, сменете темата, дето поне нещо ви е ясно:)
Ами сигурно чрез "преваряване" ? А ? Започваш да вариш това мляко-изходна суровина с 3,8% масленост, докато една част от водата се ...изпари ,а в казана остане мляко с ...4,5% масленост ...все пак маслото се изпарява при много по-висока температура от водата ...нещо като "млечен" крекинг . Нещо подобно се получава и с казаня със слабата ичкия ... пълниш един казан 200 литра със слаба и сигурно ще изкараш поне 30-40 литра със силен градус ... Де да зная ...Така си мисля ...Аз лозе нито копая ,нито бера ,нито на казан ходя ... ама не ,че не пия де . Това ,че съм пушач, не значи ,че и тютюн копая и нижа ...Ама де да зная ...ако вдигнат още акциза ,,май ще трябва да се науча ... на балкона в саксии ще го гледам .
Стига лъга хората, нещастник! Не си мислете, че сирене се прави само от мляко, става и от телешко шкембе и тебешир. Лошото е, че доскоро често се срещаха и на пазара. Рецептата: разтваря се с вода сухото мляко, за да се получи от 2,8 до 3,5 литра течност. Към нея се прибавя палмовата мазнина в хомогенизатор. Така се постига нужната масленост, като мазнините и водата се свързват с различни емулгатори и се добавя протеин, извлечен от телешкото шкембе. При тази процедура обаче се получават трансмазнини, които се натрупват в кръвоносните съдове на организма и може да ви докарат инфаркт."
Силистренските бизнесмени са червиви с пари! Това в безтегловност да го изтръскаш с главата надолу - ще се посипят пари и по пода, и по тавана, и по стените! Не са такива гадове да тровят клиентите с боклуци за хранителните стоки, ама ще си краднат от работника, ще прецакат фермера...винаги, когато може да се плати по-малко, а на държавата, ако може - хич!
Баа! Провериха ли заплатите на работниците? Всичките си бачкат на минималната, и не само там, ами във всички частни фирми! Но това е само официално и става дума за плебса, не за мениджмънта! Какво се чудят, че се разплащали в брой, тука ако кажеш, че ще плащаш по банка или с карта и те гледат като да си ЧСИ! А в областното градче има два 5-звездни хотела и частно летище! Хааааа-ха-ха-хах!
Е?!?!???!!!
Не бе те са открили незаконен склад ама знае ли човек, може да е бил подхвърлен или за лична употреба и затова, за да не се петни името на фирмата не го споменават. А ние много добре знаем, че хората, понякога, си складират анфетамини, а лична употреба. Отделно в Силистра надали има 100 такива фирми :)
Тия журналисти са толкоз прости относно финанси, че по-добре да се консултират предварително с мен!Разплащанията в брой са практика и разрешении до 10 000.00 лв. в брой, а не както пишат само по банков път!Проста държава, прости журналисти!
МВР, НАП, Агенцията по храните и МОСВ гледай.. Как магазинче с две каси кисело мляко и пет килограма сирене искат да плаща по банков път ги питай.. Щото те банките нъл от такси за транзакциите рекорди на печалба правят.. А, че магазинчето ша фалира.. Щото имало право до 10000 лв да плаща в брой.. Ми то нали те трябва да са фалират.. Само веригите да останат..
СИТОВО
грух-грух
Представям си колко хиляди тона боклуци са бълвали. А останалите още ги бълват докато ги запечатат и тях. Ако.
КАК СЕ КАЗВА ФИРМАТА.ИЛИ ПРОИЗВЕЖДА БОКЛУЦИ НА 100 ПРОЦЕНТА ИЛИ НЕ Е ПЛАТИЛА ДАНЪКА ГЕРБ ИЛИ Е НА ДПС
Властта най мрази когато не и се отчитат . Смилат те като месомелачка и те изплюват !
МВР, НАП, Агенцията по храните и МОСВ с акция срещу дистрибутори на млечни продукти
В хода на операцията са проверени складове в 13 български града
Обратно в новината