Прокуратурата ще проверява институциите, свързани с бежанския статут

Върховна административна прокуратура започва проверка на дейността по предоставяне на статут на бежанци. Полицейските екипи на българо-турската граница стоят на браздата и не пускат нелегалните през границата, а сигнализират на турските си колеги да ги приберат.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата ще проверява институциите, свързани с бежанския статут | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Около 10% от населението на Сирия са християни. Възниква въпросът дали такъв приблизително е процентът на християните сред сирийските преселници? Впечатлението е, че по някакъв случаен, ама много случаен начин, България е избрана само от преселници, изповядващи най-мирната религия.

Прокуратурата да провери как милиардера и боксьора-милионер уредиха настанените с тяхна помощ сирийци в хотел със статут на постоянно пребиваващи.

ПРЕДЛАГАМ ДА ПРИЕМЕМ БЕЖАНЦИ ОТ ФИЛИПИНИТЕ.

Филипинците след година пак ще са по-добре от нас.

извинявайте че може да е несвързан с темата но вярно ли е че в Телиш са настанили бежанци независимо от съпротивата ?

Досега разбрах, че Румен Петков е казал на протестиращите да си гледат работата.

тия чички могат да помогнат на някои депутат от народното събрание сещате се как

Добре де, не искаме антагонизъм. А в България са идвали много пъти бежанци, но са православни християни и половината са си били БЪЛГАРИ! Къде ни търсят сега мюсюлманските "бежанци"? Те носят със себе си примитивна наглост и неграмотност! Те нямат място в родината ни, няма да се женим за тях (както с арменци, руснаци, украинци и гърци), няма да пеем техните песни, няма да говорим техния език! Какво иска ЕК? И до КОГА?

Прокуратурата ще проверява институциите, свързани с бежанския статут В България всеки някого проверява, но никой не си върши работата

Алоооо, Цацкаров, ТИ ВИНАГИ ВЪРВИШ СЛЕД ПРОБЛЕМИТЕ, поне веднъж да беше се сетил да ги изпревариш бе АЛАНКОЛЮ! Сега след като НИ НАЛАЗИХА ТИЯ муджихидини като хлебарки, как ще ги изгониш, ПИТАМЕЕеее??? Дано ти и твоите партийни авери ги изгоним по-напред ние с оръжие в ръка!

Защо,след като се "пази"границата така, днес чета,че нови 186 лица от които 105 сирийци,са влезли за последното денонощие. Или това е поредният кьорфишек. Както се казва,кучетата си лаят, керванът си въврви.

В Европа Няма Солидарност! Богатите северни членки ги боли шалтера за южната граница! Държи се като ощипана госпожица и се цупи вместо да обяви, че не може да приеме и нахрани всички втурнали се към нейните граници . Пак ли попаднахме на грешното място?

According to official statistics, over the past two years over nine thousand Syrians were detained in Greece, and only one percent of these detainees were granted the refugee status. Това е от официалния сайт на гръцкото външно министерство За тези ,които не знаят английски- За повече от две години Гърция през огромната си морска и сухопътна граница е допуснала около 9000 човека сато е дала статут на 1 %-да ЕДИН ПРОЦЕНТ А ние досега за 2-3 месеца имаме над 10 000 и няма информация на колко вече сме дали статут Това може да се нарече само.НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО

Няма начин ,в Бг ,...да не са влезли ,поне 1000 терористи !

Ние отново сме уникати. Още когато започна конфликта им казаха ,че това предстои ама мръдна ли си пръста някой -не,защо... Ня кой да се запита къде потънаха 30 милиона в Агенцията за бежанците преди въобще да започнат да приемат бежанци.Какво има насреща ? Гърция изгради 3 метрова бетонна стена по цялата сухопътна граница с Турция за ДВА месеца, а на нас толкова ни трябваше да закараме полицаи на границата.По-добре късно отколкото никога,но трябва веднага да се експулсират всички африканци ,афганистанци,иракчани,кюрди и всякаква друга измет ,която няма причина да е тук.Франция гони граждани на ЕС ,а ние не можем да изгоним нелегални емигранти -да си говорим за двоен стандарт.

Сирийците са незаконно пресекли държавната граница Имигранти, а не Бежанци! ДЕПОРТАЦИЯ!!!!!!!!

Чужденците МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ,ЧЕ бЪЛГАРИЯ Е БЕЗ ГРАНИЦИ, РАЗГРАДЕН ДВОР И ТОВА Е НАЧИНЪТ ДА СЕ ДОБЕРАТ СЕ ДОБЕРАТ ДО ЕВРОПА. КАКВО ПРАВЯТ НЕГРИТЕ ТУК? тЕ НЕ СА БЕЖАНЦИ И КОЛКО ВРЕМЕ СЕ ВЪРТЯТ БЕЗЦЕЛНОЖ В ЦЕНТЪРА НА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА? ЗАЩО ПОЛИЦИЯТА НЕ РЕАГИРА НАВРЕМЕ, НИ ОБВИНЯВАТ В КСЕНОФОБИЯ. вСИЧКО ИМА ГРАНИЦИ.бЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ДА СЕ СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ.ТЕЗИ УПРА ВНЦИ ГО КАРАТ ПРЕЗ ПРОСОТО. НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРИЛИЧА НА ЗАТВОР.ОТ КАКВО СЕ СТРАХУВАТ НАГЛЕЦИТЕ, ИЗБРАНИ ОТ НАРОДА?

На снимката виждаме двама чистокръвни софиянци от централната градска част.

Нее, сирийци са и бягат от войната в Турция.

Както дошли, така и отишли... Празна работа, симулация на дейност. С тези бежанци трябва твърда политика на връщане, откъдето са дошли неканени. Едно време циганите бяха същите, а сега са два милиона и клатят държавата. Що не поканите шведи или швейцарци, а неграмотни ислямисти и главорези?!

Имаше интервю с алжирският посланик, в което той отказва връщане на лица без документи и без доказателства, че са алжирски граждани. Това означава, че алжирците, хвърлили документите си на границата и влезли в страната ще стоят завинаги ... Подобно е положението с другите нелегални африканци... т.е. без изход. Това означава, че на границите трябва да се направят високи стени и ограждения и да не се пускат нелегални пришълци повече!

Не е възможно чрез закона да пребориш мафията срастнала се с държавата и използваща демокрацията като наметало, защото мафията е закона.В България демокрация не съществува, няма закони, нито правила, нито власти, нито институции, нищо. В България има само мафия узурпирала всичко, от Президентската институция, през Съдебната власт и Парламента, до специалните служби, държавните агенции и последното полицейско управление.Да се бориш с този октопод с мирни средства, по цивилизован и демократичен начин е невъзможно, именно защото той си е присвоил демократичните ценности и всеки път, когато го атакуваш реве, че потъпкваме демокрацията.Тези 25 години преход се оказаха лъжовни, изгубени и пагубни за нас като народ.Търпението ни, ни изигра лоша шега.Вярата ни бе употребена. Доверието излъгано. Ние предадени. Дошло е време за българската пролет. Ние вече не вярваме на политиците, на управляващите, на всеки който се тупа в гърдите, че представлява властта. Всички те, в името на собственото си живуркане са способни да ти забият нож в гърба и не се колебаят да го правят.Всички, които днес ви обещават, че утре ще направят живота ви по-лек, ви лъжат.Те не се интересуват нито от вашите сметки, нито от вашите заплати, нито от вашите болежки, нито от вашите мечти, те се интересуват само от себе си. Те ви обещават всичко, с ясната цел да ги изберете и да заграбят всичко.

ПО ВРЕМЕ НА ЛИВАНСКАТА ВОЙНА - ТУК ПРИСТИГНАХА МАСА ЕМИГРАНТИ - ПОСЛЕ СИ ЗАМИНАХА - НО ВСИЧКИ БЯХА СРЕЩУ АМЕРИКА И ИСКАХА ДА ЗАВЪРШАТ ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ. ИМАШЕ КИПЪРЦИ , ВИЕТНАМЦИ , ГЪРЦИ - НО НЕ СМЕ ОТРЕАГИРАЛИ ПО ТОЗИ НАЧИН! БЕДНОСТТА НА ЕДИН НАРОД, НЕБЛАГОПОЛУЧИЕТО НА ЕДИН НАРОД, ОТНОШЕНИЕТО НА ОТДЕЛНИТЕ ПАРТИИ КЪМ СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД - КАРА ТОЗИ НАРОД ДА СЕ ОТНАСЯ ПО ТОЗИ НАЧИН КЪМ ЧУЖДЕНЦИТЕ! А МОЖЕ БИ И ОТНОШЕНИЕТО НА ЕВРОПА КЪМ НАС БЪЛГАРИТЕ - ОБИДНОТО ИМ ОТНОШЕНИЕ - СЪЩО РЕКУШИРА! БИ ТРЯБВАЛО АФРИКАНЦИТЕ ДА БЪДАТ ЕКСТРАДИРАНИ В ТЕХНИТЕ ДЪРЖАВИ - ЗАЩОТО ТЕ СА ИКОНОМИЧЕСКИ , НО НЕ И ПОЛИТИЧЕСКИ БЕЖАНЦИ! В КРАЯ НА КРАИЩАТА ДА СИ ХОДЯТ КЪМ БИВШИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ - ТЕЗИ КОИТО СА СЕ ВЪЗПОЛЗУВАЛИ ОТ ТЯХ. СИРИЙЦИТЕ ДА СИ ХОДЯТ В АМЕРИКА - НАЛИ Я ОБОЖАВАТ!ДА СИ ХОДЯТ ВЪВ ФРАНЦИЯ И АНГЛИЯ - КЪМ БИВШИТЕ СИ КОЛОНИЗАТОРИ!

България не е била никога колониална държава и никога не е правила политика в бившите колонии. Ако има политически престъпници, които идват от африканска/азиатска държава, то е редно да бъдат върнати на законната държавна власт в тази страна и да бъдат съдени по техните закони. Няма нужда да се прави политика срещу законна държавна власт в други страни! Не са нужни на България и африкански гейове, които се страхуват от закона в собствената си страна! Нарушителите на българската граница трябва да бъдат връщани безусловно в техните страни!

Подкрепете в каузата им Телиш, Карлово, Стара Загора... Докато прокуратурата си свърши работата да не стане така че да ги огънат!!!

Какво е поведението на Брюксел? В докладите се порицават недостатъците в областта на правосъдието и на борбата с корупцията. Никъде обаче не става и дума за отваряне на досиетата на ДС.А както е известно, това е една от главните причини за корупцията, организираната престъпност, сивата икономика и унизителното състояние на правосъдието в България. Полицейските експерти многократно са стигали до убеждението, че сътрудничеството с България е успешно само когато не се засягат интересите на висшите политически и свързаните с тях икономически кръгове.Според единодушното мнение на западните наблюдатели причините за това се коренят в хаотичното господство на една плетеница от политически, икономически и престъпни кръгове, със секретните служби зад гърба им, които дори не се срамуват от своето минало и от начина, по който работят.

Много години ни убеждаваха колко е хубаво в социализма и още колко по хубаво ще стане при комунизма.Сега ни убеждават колко хубаво е в ЕС и Шенген. Но с тези правила които сте приели за земя,емигранти членски вносове започваме да съжаляваме,че сме влезли и ние,а не си караме като Швейцария.

НЕКА ДА ВЛЯЗАТ 6 МИЛ. ОТ ВЪН А НЕ 10 ХИЛ., ТА ДА СИ КОНКУРИРАТ С МЕСТНИТЕ И ДА СЕ ВИДИ ЯСНОТА ПО "ВЪПРОСА"

Ако до границата се натрупат хиляди ще стане трудно дори да се удържат. Еропа нехае, Турция няма да си ги прибере навътре в територията.Хубаво е да подкрепим нашите момчета полицаи-морално и кой с каквото може.Ако има дарителска сметка или смс-кампания съм готов да отделя средства.

Морално - ДА, но да пълним гушата на някой с смс-и... или директно да превеждаме пари... нещо си мръднал!

Вярно е, че без функционираща правова държава, икономиката в България не може да се развива, освен ако конкуренцията не се определя от криминално инфилтрираните концерни.Тази констатация стои в основата на предположението на Economist Intelligence Unit, че на България ще са необходими поне 100 години, за да достигне европейското равнище.Характерен признак е състоянието на съдебната система.Изглежда, че единственият шанс да бъдат хванати големите престъпници, които се занимават с търговия с наркотици, оръжие, корупция и трафик на хора, е да ги арестуват някъде в чужбина.Защото само тогава ще можем да разчитаме на добросъвестно следствие, което да издържи пред съда.

Бежанците напират, историята се повтаря, когато по тези земи траките започнали да застаряват и измират от изток дошли българите и създали своя държава, и днес пак местните измират, идват отново от изток.

Тая статия ,не ме кефи !

И тези дваминцата от снимката ли са бежанци от Сирия? Айде стига бе, не ни доправете на луди, моля.

Най-после се усетиха да спират нелегално преминаващи през границата ни? Положението стана нетърпимо, а полицията крие какви золуми правят той-наречените "имигранти". БАСТА! Достатъчно влезаха в страната ни - връщайте ги обратно!

В подкрепа на Телиш-тези които са поели ангажименти за емигрантите и тези които не са си свършили работа по подготовката да поемат по 2 семейства в домовете си и тогава да настояват населението на телиш да поеме лагера. Нали са състрадателни,нали няма никакви опасности.

Престъпници, продажници! На всички беше ясно, че бежанци са тези и там където за първи път прекосят граница на воюваща държава със саседна невоюваща. България няма граница със Сирия и всички бежанци са незаконно със статут Бежанец в Б-я. Тук пак има някаква задколисна мръсна и продажна договорка с Турция а може би и с ЕС. От Българският народ несе интересува никой, защото неговите оправници не мислят и не се интересуват от него.

Изказването ти е емоционално, но случайно или не, е точно е в десятката. Като цяло контролът по-границата е вял и от турска и от българска страна. Просто си минават. Поне миналата седмица беше така.

- Полицейските екипи на българо-турската граница стоят на браздата и не пускат нелегалните през границата, а сигнализират на турските си колеги да ги приберат.- Чак сега се сетихте мама ви да Е малоумна !!

глупости-естевено че са граждани! граждани са още от 50-те когато са отишли като гастербаитери-вече са 2-3 поколение. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

България заема 52-ро място по индекс на демокрация в годишната класация на авторитетния институт The Economist Inteligence Unit. С този показател България влиза в категорията с проблематична демокрация.В България няма демокрация.Политика и бизнес са едно цяло, олигархията управлява страната.В България няма демокрация, че у Вас не се е осъществил преход от комунизъм към демокрация, а страната продължава да се намира в посткомунизъм.Нека погледнем победилите четири политически сили.Те всъщност са части от една структура, останала непокътната в следствие на комунистическия режим.А пряката демокрация би сработила още Днес.

САМО в Бг: Прокурорите както влизат ,така и ще излизат ,...НЯМАМЕ ЗАКОНИ ЗА БЕЖАНЦИ И НЕЗАКОННО ПРЕМИНАВАЩИ ГРАНИЦАТА НИ ! НЯМА ДЪРЖАВНОСТ ,РАЗГРАДЕН ДВОР ---24г.

Значи могло, но докато се туткаха в България се наводни с нелегални емигранти!

След дъжд, качулка. Сега новият номер е от лагерите в провинцията, наши мошеници да ги превозват пришълците в кварталите в София срещу заплащане и да ги зарязват пред някой блок. Кога ще свърши лудостта в тази държава?

И България не заслужава тези, които искат да излизат, що пришълците имат приоритет пред тях.

Докато електоратът се занимава с тъмнозелените, Партията гради Светлото си бъдеще.

Понеже в България правилата непрекъснато се нарушават, това руши и самата държавност.Партиите са авторитарни и популистки, приличат на банди и шайки.А обикновените хора предпочитат "силната ръка" пред демокрацията.Едно от определенията за демокрация, то е държавно устройство, при което обществото контролира властта.В България обаче политическата деградация се наблюдава с равнодушие.Опасност за демокрацията излъчват още и различните извънпарламентарни центрове на власт, които функционират в страната.Силните на деня пренебрегват изцяло политическата опозиция, полицейското насилие нараства, а това са още две недемократични тенденции.Превръщането на парламента във функция на правителството е сериозна хронична болест на българската демокрация.Заплаха за българската демокрация са и българските партии.Според експертите повечето партии в България са предимно авторитарни и популистки.Българското общество е разделено на две основни групи:малка олигархия, която контролира огромна част от националното богатство, и голяма маса от бедни хора.

ДЕМОКРАЦИЯТА е система на власт при която мнозинството налага мнението си на малцинството. И такаааа..... в една хубава кушара има 100 овце и десет ВЪЛКА в задачата се пита кой е мнозинство... че трябва да обядваме.... А алтернативата е нормалните старомодни "национални държави" като в 19в.

ЦАЦАРОВ ОЩЕ ОТНАЧАЛО ОБЯВИ, ЧЕ НЯМА ДА ИМА ОСЪДЕН ЗА НЕЛЕГАЛНО ПРЕМИНАВАНЕ НА ГРАНИЦАТА(КОЕТО СИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТКЪДЕТО И ДА ГО ГЛЕДАШ), А СЕГА СЕ ХУКНАЛ ПО ПРОВЕРКИ. СМЕШНИК, ЗАРАДИ НЕГО ПОЛОЖЕНИЕТО Е ТАКОВА

Предлагам всички мъже, които са ходили в казармата да се мобилизират поетапно и да помагат на границата, вместо да ходят на протести и контрапротести .

А докато си почиваме от наряд по границата може и при теб, Миме да дойдем!

в случая тя е права! А ти ако си от изрисуваните и нагримирани "мъжаги" и без това мястото ти не е в армията и на границата, а в нечии бодуар, но в ролята на жена.

в скоро време бьлгaрите като чиста раса ще влязат в червената книга

Най-накрая се сетиха да ги връщат!!Трябваше отдавна да го направят!!

dirddd@

Всеки нормален българин знае, че служителите на "реда", ще гушнат по няколкостотин лева рушвет и ще си тръгнат, оповестявайки как всичко е наред и под тотален контрол.

РезултатЪТ от работата на представителните политици за 25г.Политиците твърдят, че носят цялата отговорност,нали!Само, че тази отговорност е само една - Пълна Колективно "Узаконена" Грабителска Безотговорност - Бандитизъм и Паразитизъм Броят на българското население падна под 7 милиона.С това се връщаме 65 години назад в 1947г.Министерството на Здравеопазването установи, че през миналата година в България са се родили 62 760 бебета.Процентът на бебетата с майчин език български драстично намалява и е под 30%.Според ЦРУ по критерия Смъртност на населението нашата страна зае първо място в Европа.През миналата година имаме 183 напълно обезлюдени български селища.Тези села-фантоми са в 40 общини в 15 области. Други 1 262 селища (23,7% от всичките 5329 населени места в България) са с население между 10 и 99 души (по официални данни на НСИ) и също умират.По официални данни на НСИ в 1398 градове и села (26,2% от всичките 5329 населени места в страната) етническите българи са малцинство, като тази тенденция се усилва.България e безспорен европейски шампион за 2012 по безработица.Над 500 хиляди човека са безработните в България и броят им се увеличава.Разходите за издръжка на ромският етнос в България нараснаха до сумата 3,2 милиарда лева.Ромите в България са около 1,3 милиона души.Общо наетите на трудов договор в България са 2,09 млн.Над 769 хиляди лица са наети в бюджетният сектор, от тях 430 хиляди лица са наети в държавният бюджет (над 130 хиляди лица са наети само в изпълнителната власт).Минималната заплата е 158 евро, която получават над 120 хиляди работници.За над 500 хиляди работещи заплатата е до 255 евро.За над 80 % от работещите средна заплата е 250 евро.Пенсионерите са 2,2 млн., като 60% от тях са с пенсия до 138 евро.Минималната пенсия е 77 евро за 736 хиляди пенсионери.Средната пенсия е 150 евро.За да покрие основните си разходи на всеки човек са му необходими 300 евро.

Българи, това е нищожен пролем. Истинския проблем е насилието и диктатурата. Един виден журналист и политик е заплашен със смърт...Бареков...

Не скверни името на великия БЪЛГАРИН със своите простототии...

Я стига глупости- кой се занимава с Бареков- освен самия той! Нещо много си е повярвал и иска да се прави на бат Бойко. Много е смешен

До Вазов - Не се излагай като Бареков бе човече, толкова ли си наивен че го заплашва смърт това мекотело? Кой те си цапа ръцете с тази дрисня? хаха- трябва да си много тъп за да го вярваш?

Йовчев, здравей, че бързам....

Само доказвате какво написах. Потурнаци.

Медиите в България са се превърнали в рекламни агенции на политическата върхушка. Министри, кметове и депутати плащат с обществени средства на вестници и телевизии, за да скриват неуспехите им. Правителството административно осигурява пазарен дял .За своето съществуване вестници, телевизии и радиа са зависими от благоволението на властта. В резултат медиите изкривяват истината и манипулират гражданите, предоставяйки им невярна информация.Така се изгражда система от зависимости на цялото население.И след това Вие ще гласувате за представителни политици, нали? Това не са избори, това не е демокрация, а е просто Мутрокрация! Какви решения Вие можете да вземете сега, няма пълна прозрачност(днес,тук и сега) следователно никой не може да вземе решение - Вие сте РОБИ, затова нямате ВЛАСТ И ИНФОРМАЦИЯ! РОБЪТ не може да взема решения, той само трябва да ги изпълнява, като ВАС(тук и сега)?!

Още малко и съм роб...Как ли пък не!Всичко си го докарваме с мисленето и докато има токова,ще сме роби,но не слагай всички под един знаменател!

Глупавият човек не може да вземе разумно решение - по тази причина той предоставя (като гласува на избори)вземането на решения на бандитско - партийната система. За нас,БКП, няма никакво значение за коя бандитска групировка ще дадете своя глас - всичките са рожби на БКП и достойно изпълняват поставените от нас задачи!