17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От метафоновия център излизат и таксиметрови шофьори рано сутринта. А по записите, които са улавяли камерите на входа ни, твърдя, че определено има психотропно действие (метафона).

Метадона е заместител на хероина, който (доколкото знам) няма психотропно действие, а просто 'задоволява' зависимостта при лечение на хероинозависими. От тази гледна точка едва ли е толкова рисков при шофиране. От друга страна ако бъде инжектиран (нелегална употреба) вместо перорално приет, май става опасен.

Според статистика, изнесена от Института за пътна безопасност, процентът на ПТП, предизвикани от проблем с пътната инфраструктура в България е по-малък от този в Германия. Това означава, че пътищата ни са по-добри от техните. При такова добро състояние на инфраструктурата, ясно е, че основен проблем проблем са други фактори. Обаче само с вдигане на пушилка около епизодични акции на пътната полиция няма да се получи намаляване на жертвите. Е, в статистиката може и така да изглежда догодина, но реалността е съвсем различна.

Изходът е в законодателството. Отнемане на книжката и на трупчета поне за 10г. Ако пак тръгне да кара -- затвор, ама ефективен. За опит за предумишлено убийство. Разбира се. Ако взема калашник и застана на площада стреляйки или взема кола дрогиран при същите условия е еднакво.

От северна Корея ли пишете? Ах, едва ли. То там няма интернет.

Въпросните "акции" са за отвличане на вниманието и имат доста вреден ефект. От КАТ налагат заблудата, че ако си трезвен и спазваш ограничението, всичко ти е наред. Същевременно близо 50% от жервтите са в ПТП стават поради несъобразена скорост, причинени от НЕПРЕВИШИЛИ скоростта ТРЕЗВИ водачи. Реални мерки за повишаване на безопасността са: - реконструирането на конфликтни участъци с много ПТП; - провеждането на кампании, водещи до повишаване на способността на водачите адекватно да съобразяват скоростта си според обстановката

Живеем в прогнила държава!!!Положението е повече от катастрофално-масово карат пили.Като започнете от селските ергени в най-затънтените махали на България и стигнете до баровци с огромни финансови възможности.ГОРКИТЕ НИ ДЕЦА!Да пази Господ да не ги срещне някой такъв комплексар по пътищата...И какво е глоба от 1000 лв на паричко,който има в банката 200 -300 бона?!?Трябват драконовски мерки и камери на всеки ъгъл.Всъщност всеки знае какво е необходимо,но никой не предприема нищо вече 29 години.

Изключително любопитен съм от кого са сертифицирани тестовете /конкретно реагиращи на марихуана ?!?!?!?!/, които се ползват в България? Щото да не стане така, за една проста книжка, да вземем да се съдим, пък да стигнем и до европейски съдилища, пък да се окаже, че нашите цървули от КАТ не са спазили едни доста рестриктивни правила при вземането на пробата, пък срещу едни евентуални 1000 лева глоба да издрънча държавата да ми плаща обещетения за над 10 000 евра.

Няма шанс да стигнете до "европейски съдилища". Практиката показва, че на втора инстанция /то и до там си е производството/ 90% от НП се отменят.

пеш;!

Използваш ли медикаменти намаляващи концентрацията и трезвата преценка - не шофираш . Просто и ясно . Но по-важното е да драскаме из форумите мнения с не издържани тези .

Това трябваше да бъде реплика към пост на дааа,лошо

Аха, а да пишем "не_издържано" по форумите можем, а ?

Карането сериозно недоспал влияе на концентрацията и трезвата преценка по-лошо от двеста грама концентрат. Как ще се противодейства на това?

Лошото е, че ако си пушил трева в Събота и те спрат на проверка в Понеделник, ще се окажеш нарушител, нищо,че ефекта отдавана го няма.

Ами то всичко е пресметнато.За да се смъкват повече пари новините бъкат от информация за инциденти.Къде ли не стават, но тук трябва да имаоправдание за глобите.Пътищата кратери и недомислени(Своге пак го затвориха за експеримент, щото явно или виража или дъгатаса сбъркани) ограничения, но все водачите виновни.Пътна агенция оставки не подава, КАТ гршки не признава и тормоза от инцидента минава, нопоследиците от проблемите в последствие се влачат с години.Ей за това е тъпанарска държавата.Оня дето уби балетиста във Варна го хващали незнам си колко пъти и пак го пускали, но за две таблетки или една цигара луд може да те направят.Виж, за алкохолиците с тежки нарушения, там прошка не бива да има.

Независимо кога вече си нарушител

Добре, тогава да мрем или да ви пожелаем да ползвате и вие такива медикаменти.Че то на почти всички медикаменти пише , че е ВЪЗМОЖНО.Или щом ползваш такива медикаменти по предписание ТЕЛК трябва да е с придружител, а това са доста пари на месец за освидетелствания.ПОСЛЕ ЩОМ Е СЕРИОЗНО.ЗАКОНА КАЗВА-ПОД ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА-А НЕ СЛЕД УПОТРЕБА.АМИ СЛЕДИТЕ ОСТАВАТ ДОСТА ДЪЛГО-ДО 6 МЕСЕЦА.И КАКВО СЛЕД ЛЕЧЕНИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЧАКАТ 6 МЕСЕЦА ЛИ.ДРУГОТО.ДЕЙСТВИЕТО НА МОРФИНА ЗА ОБЕЗБОЛЯВАНЕ Е 4 ЧАСА, И СЛЕД ТОЗИ ПЕРИОД ТЕСТА МОЖЕ ДА ПОКАЖЕ-ПАК ЛИ СЪМ НАРУШИТЕЛ.МНОГО ЗА НЕДОМИСЛИЦИТЕ В ЗАКОНА И ТАМ Е ПРОБЛЕМА.НЕЩАСТИЕТО КОЕТО МЕ Е СПОЛЕТЯЛО ЛИ МЕ ПРАВИ ПРЕСТЪПНИК.КОГАТО ВИ СПОЛЕТИ СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕТЕ.НАС НЕ НИ МИСЛЕТЕ.НИЕ СМЕ ОБРЕЧЕНИ.

Има голяма разлика под влияние на наркотици и да си пушил марихуана преди една седмица , а нелепите тестове които са забранени в цял свят , да показват положителна проба . Това е все едно да си се напил в петък и във вторник да ти вземат книжката за алкохол .

Изобщо, не трябва да пушиш марихуана, не само ако караш кола

Абе от ДИР ,много сте прости! Защо съобщавате какво не лови? Така ги подстрекавате да взимат каквото не лови!

Ти трябва да си ИДИОТ да взимаш метадон, който е брутално пристрастяващ, повече и от хероина.

Тука малко лъжат в статията. Разлика между марихуаната отпреди 4 години и сегашната няма. Има разлика между марихуаната отпреди 25 години и сегашната. Да намериш в България марихуана с ТХЦ над 20 процента е почти невъзможно. Повечето трева в БГ е с ТХЦ от 4 до 10 процента. Под 2 процента е гръсти и никой не пуши такова, дори и преди 30 години. Все повече се търси канабис без ТХЦ, но с много СБД - тоест получаваш всички ползи на билката, но без наркотичния ефект.

Гледам, разбираш ги, да ми обясниш по-подробно, какво лекува тази билка? ПП. За лечение на липса на мозък го знам

Някои проявления на множествената склероза, и е най-доброто обезболяващо при рак.

Щом знаеш за липса на мозък, явно го нямаш.Само гледай скоро да не се наложи ти, родителите ти или децата ти да го използвате по принуда или по предписание на лекарите.Болките могат да те накарат да се самоубиеш и единствения изход са обезболяващи.А не дай Бог да си сам и единствения начин да ходиш на прегледи и лечение да е собственото ти превозно средство, щото таксито е до време.Парите свършват бързо и мреш като куче в ужас и болки.Едно е да си наркоман, а съвсем друго е да си с някакво онкологично заболяване.Такива като вас и тъпанарите дето не са домислили закона задължително трябва да се прекарват през някоя клиника за онко болни или със заболяване на опорно двигателен апарат.

Ами, хайде тия от КАТ, които са доказано НЕКАДЪРНИ и безполезни, след като се чудят как и кого "да хванат", да вземат да прилагат закона по методи, които са работещи от много години и разработени от категорично по-умни техни колеги. Да започнем от САЩ: Там технически средства и лабораторни анализи се използват единствено и само след провал на "полеви тест". Т.е. : може ли заподозрения шофьор да ходи по права линия, може ли да стои на един крак, може ли да докосне с пръст носа си със затворени очи и т.н. Толкова е простичко, пък и пести пари. И нещо не маловажно. Организмите на различните хора са различни. Шофьори на по половинка ракия могат да ви изнесат показна лекция по безопасно и образцово шофиране, а други на по бира са в тотална кома.

С не работещи следствие/прокуратура/съд , нека да оставим бедните служители на КАТ да си приберат "свойте" 20 лева . Проблема не е в КАТ

Точно това имам предвид.Чингитата не се съобразяват с нищо.Те си знаят само една песен-закона, та закона.А знаят ли какво е болка от костни лезии, които засягат и нерви.Аз може да съм си поставилбезболяваща инжекция и да съм в пълна кондиция.Това прави ли ме наркоман.Но всички мълчат по въпроса.Ей за това протестираха и майките-за справедливост, а не за башибозуци.И може би ченгетата не са толкова виновни, а тези които са изработили и приели закона.Тук полеви тест няма.Има щавене.

Кипи безмислен труд. При близо 700 жертви в ПТП годишно, жертвите в ПТП поради алкохол или наркотици са пет (0.7%). Жертвите поради несъобразена скорост са около 300 души, т.е. близо 50%. Вместо да се дават огромни средства за преследване на кротко пиещите, значително по-добър ефект би имало от масово образоване на водачите как да съобразяват скоростта в зависимост от пътните условия.

Абсолютно съгласен, с уточнението, че на теста "стоене на един крак" аз тотално ще се проваля. Също и на теста за наркотици / с алкохола, нямам проблем/. Просто имам асептична некроза на тазобедрени стави, взимам доста силни обезболяващи. Но пък, хайде да ми направят наказателно постановление и да ме оставят без единственото ми средство за придвижване! Нека! Такива обещетения ще ми платят, че ще си сменя не само ставите, но ще останат пари и за зъболекар!

Като се провалиш на теста за стоене на един крак, ще трябва да направиш теста с дрегер.

Нали се сещаш, че ако драстично намалеят тестовете с дрегери и за наркотици, нечий сладък бизнес сериозно ще увехне.

А какво правим с водачи които използват лекарства със съдържание на наркотични вещества.Например онкоболни.Много от тях са в състояние да управляват МПС, но лекарствата съдържат наркотични вещества.Държавата дава 100% инвалидност, но без придружител, а тези хора имат нужда от прегледи и лечение което е свързано с пътуване понякога от няколко десетки до стотина километра.Тогава какво правим.МВР и кат ли ще транспортират болните или в закона ще има нещо по въпроса, или да мрат "псетата".Или тези болни да пожелаят всичко най-добро на тези които не са помислили за тях.Доброто го разбирате какво ще е.

Ако трябва ще вземе такси или ще го докара близък. Няма да трепе хора за това че е болен и приема такива лекарства.

Само една камера е нужна на кръстовището до нас и тя ще хване поне сто нарушителя за ден. кАТ пак спи. Миндили.

Ако полицаите на входа към София на АМ "Тракия" си вършеха работата, 95% от шофьорите трябваше да са глобени, защото не спазват чл. 15 от ЗДвП.