МВнР с остра позиция: Отношението на Скопие днес бе унизително и недопустимо

Посолството на България в македонската столица е изискало по официален път повече информация за задържаните български граждани от местните власти

Обратно в новината

Коментари - МВнР с остра позиция: Отношението на Скопие днес бе унизително и недопустимо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оставяме се да ни се подиграват.Как на 2 пункта няма ток само на влизане,а на излизане ток има?!

А добр'утро

Брех, искрено и приятно съм изненадан. Сефте (извинете за турцизма, от такъв край на България съм)

Решението ни с макетата е едно. Денацификация до последния македоно-нацист!

Не разбрахте ли, че се използва всяка възможност за гавра с български граждани!

Македонците се изгавриха с българите. Това е абсолютно недопустимо. Вето за РСМ за ЕС и всичко си отива на мястото. Прекъсваме всичко с тях, ако ни потърсят, потърсят, другото е пълна глупост. Да си гледат работата.

Тези не стачкуваха ли……

нали ни обясняваха какви хубави хора са наште съседи...и как народите се обичат.... То една обич падна днес....не ти е работа.

Да се опитваш да противопоставяш два свободолюбива народа... Македонци и Българи е слабо казано малоумно... Но Костя Копейкин добре организира ман галите от Сливен да протестират за нещо за което и понятие си нямат. Хубаво би било на това циг ане Копекин някоя да му размаже мутрата циг анаска

Когато сам си си дал гъза .... не очаквй да го целуват .

Ваташкото клане (на македонска литературна норма: Масакр во Ваташа) е наименование на разстрела, извършен на 16 юни 1943 година[1] на 12 млади активисти на Съюза на комунистическата младеж на Югославия от село Ваташа. Причина за убийствата са обстоятелствата, че за младежите има данни, че са ятаци на югославските партизани и някои се готвят да се присъединят към комунистическата съпротива. Това става по време на българското управление във Вардарска Македония в годините на Втората световна война. Разстрелът им е извършен под ръководството на полк. Любен Апостолов, край село Моклище, в местността „Чаир“, на 2 км. от Ваташа.

1. Затваряш границите. 2. Спираш безплатния ток.(много бързо забравят) 3. До един месец тези с БГ-паспорти да кажат какви са Българи или Македонци иначе заличаваш и вземаш Българското Гражданство. 4. Оставяш ги на Путин. 5. Започваш да говориш с тях като почнат да лижат подметки след .....................

Според мен , Всичко стана Заради - Шкеммбе Войвода - Раздал е над 120 000 паспорта , и Ние си Мислим , че има толкова Българи - Да , Ама Не - При Преброяването излизат към 3000 и Македонските Власти са Ни Сърдити - Защо Сме Раздавали Паспорти - Безразборно - На Всички Граждани на Македония...Със или Без Основание ...Това си е Опит за Асимилация.От Там Почна Конфликта.....Но....Седнете Се Разберете Вече....

Такава е събдата на американските колонии.

не се нерви - малоумно си .

Конфликата почва от много по-стари времента , благодарение на сърбите и Коминтерна ,

На боклуците от СРН

Стига с тая Македония, с тия македонци, с бития председател на не знам си какво в Скопие! Спрете се, бе! Знаете ли колко ми пука кой на какъв език говори в Македония, кой отричал или приемал историята, дали Гоце е българин или македонец или индиец... Насрахте се вече, бе! Престанете!

Колко ти плащат за този бълвоч ?!

Айде стига с глупостите. Не е роден в две държави. Роден и починал е в Османската империя. Патриотарите сте най-невежите хора. И е искал точно автономна Македония. За това македонците го честват. За България никога и нищо не е направил. Толкоз за теб. Ако искаш и още ще ти разкажа

това ли ви е най-острото?!?!? един път завинаги поставете циганите с промит мозък на мястото им!!!!

Интересно с терористи агенти на чужда държава как е трябвало да се процедира в ония времена ?

си подчовек. За теб Белене е малко

A про стата копейка седи скрита зад кадър и плаща на глупаци да ходят да ги бият, че да му дигат рейтинга. Още по-лошо - цялото неграмотно ко тило фенове на иZраждане ще се друсат и ще гласуват за тъ паците. И като спечелят, ще видим къде ще заведат народа - вероятно в сибир, и сирия. Там е мястото на умниците, дето ще гласуват за тях.

Какво търсят бг глу паци там - нарочно отиват да ги дразнят. Пет пари не дават ни за история ни за бг-то, а само търсят заяждане. Казарма им тряба, че да спрат да търсят къде да си изкарват агресията и про стотията

Какво друго да очакваме от кремълската мижитурка ГЪЛБЧО ДОНЕВ !! Палячовци ! Радев и служебниците му са най-голямото падение което сме имали.. Гарантирано от Герб-Сдс-Дпс

Веднага им спрете тока, да видят как е наистина като няма

Да ви таковам и патрЕотите. Досега кога сте чествали Гоце Делчев бе смешници. Сега напук на македонците ще правят....   

раздал - продал ги е!

Напрежението около отбелязването на годишнината трябва да се гледа и през призмата на вътрешнополитическото напрежение и в Северна Македония, и в България. Някои цял живот си изкарват пари с тази тема. Има преброяване на населението и всеки се е самоопределил

кОр за макетата !

Пак ще ни докарат балканска война и национална катастрофа! България свършва по билото на на Стара Планина. Македония не е българска. Това е като да направите клуб "Хитлер" в Израел!

Защо преди години нямаше такива сблъсъци и конфликти?!?!? Как така изведнъж омразата се въздигна и се настроиха хората един срещу друг. Между другото медиите имат също вина.

Не настоявахме ли ние, или поне историците и политиците ни, че(да) имаме обща история?! Или пак по комунистически: "Моето с мое, а чуждото е общо." Така, с тотален терор, направиха чуждото общо, а по късно си го приватизираха.

С днешното си агресивно и варварско отношение т.нар. държавица северна македония показа, че е още в тъмното дивашко Средновековие и много далеч от съвременните ценности на Европа и ЕС. Тази измислена държавица се стреми да наложи своя фалшифицирана идентичност с агресия и репресии спрямо нас Българите. Важното е, че нашите политици са със съвеременно европейско мислене и цивилизовано поведение и не се поддават на тази провокация, а по дипломатически път търсят решение на конфликта и оставят светът сам да види, на какво нищожно ниво се намира това подобие на държавица северна македония. Ние сме истински и достоен народ! Не трябва никога да падаме до тяхното ниво на агресия и варварщина!

България над всичко, боклуците, които днес се изгавриха с България, да получат заслуженото!

Проф. Тодор Балкански в своята книга „Никола Вапцаров, България и българите“ (1996) проследява дейността на поета в Македонския литературен кръжок,. Той го определя като „агент и проводник на коминтерновския македонизъм; „един от инициаторите за изпълнение на коминтерновската поръчка, наречена македонски език“: „завършен македонист и отрицател на българското народностно име“ и пр. Като изрежда тези квалификации, Т. Балкански стига до окончателното заключение, че Вапцаров е бил „добър поет, но лош българин“....

Моментално връщане на ветото с още по-строги изисквания. Скъсване на дипломатически отношения. Да се намерят 10 фермера, които протестират срещу нещо си и да затворят границата с тракторите за няколко месеца и нашите власти да повдигат рамене и да казват, че нищо не зависи от тях. Освен това да се забрани двойното гражданство и да се наложи да избират между български или македонски паспорт. Да се спре издаването на паспорти, а вместо това да се издава право на пребиваване и чак след 5 години пребиваване с цел работа или образование в България над 183 дни в годината да се получава право за кандидатстване за паспорт. Строги проверки, с часове на всеки македонски автомобил и граждани и за най-малкото нарушение, жестоки санкции. Всяка македонска фирма да бъде смачкана от институционален тормоз. Разберете, никога няма да се разберем с тези идиоти, време е да им покажем тоягата, както направиха гърците.

След самоунижението - на България и на българите - с унизителното премахване на ветото през юни, 2022, не може да очакваме друго, освен унизително отношение на македонците ктм България! Сами сме си виновни! Защото сме послушни слуги на външни господари! Това са ви "евроатлантическите ценности"! Радвайте им се сега!

Докъде стигнахме, сороски свини да ни разкават за български патриоти

България се разделя от билото на Стара планина и единствено свършва с него на изток при нос Емине. Срамувам се, че хора с такива изказвания като вас са ми съграждани и имат същия паспорт като мен.

За сърбите си прав, на тях трябва да "благодарим" основно за кашата с Македония! Колкото до Коминтерна, той е закрит през 1943 г, и Югославия след втората световна война до разпадането и беше неутрална, т.е. руснаците не са имали влияние върху сърбите и техните действия спрямо българите в Македония!

Доживотно вето, да не се занимаваме с тия

Какво отношение да очакваме с това слугинско поведение на нашите политици. Отношението е точно като кьм слуги и подлоги.

По-добре си затваряй устата! Продажници и предатели! Вапцаров е българин от Македония - област в Бг, както Мизия, Тракия, Шоплука. Не плюй по великия българин!

Сакаш да речеш да подложим и другата буза ?!

Епават се с нас вече открито.. тъжната съдба на колониалната територия

Все сме остри, строги, а македонците ни правят за смях! Ще почнем ли скоро да правим някакви арт демонстрации, както при протестите?

`Васо,да го набия на майка ти фостата.

Ами гълъбите на Радев толкова си могат..