Соцмузей и паметник на Живков се откриват до дни

Нов музей в София ще бъде украсен със скулптури на Ленин и Сталин. Същевременно в Правец кипи ремонт заради 100-годишнината от рождението на Тодор Живков.

Обратно в новината

Коментари - Соцмузей и паметник на Живков се откриват до дни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Aко ще се увековечават продажниците, направете паметник и къща-музей и в Cирищник!

Ренесансът на комунетата май продължава...

Точно Агджата ли трябваше да го прави, нямали ли други ..............

И за хилядите убити преди 9-ти,за опожарените и отнети имущества,за изнасилванията и гаврите в "гонда вода",за убийствата на деца,абе какво знаеш ти от историята

А ти да си чувал за терористичните акции на едни отряди от нехранимайковци, наричащи се партизански и кощунствено носещи имената на славни мъже от бълг. история. И днес, в Жабокрек, синовете и внуците на тези терористи честват годишнината на един такъв престъпен акт. Само едно извратено съзнание може да роди такава гавра.

През 1989 бяхме прогонени от Т.Ж. в Турция. Тогава ни се стори много лошо, безмилостно. Ние доведохме до смяна на режима. Но само след 2-3 години мислехме вече по друг начин. Добре че беше комунизма. Изучихме се без проблеми, станахме интелигенти. В Турция получихме работа, аз в централен туристически информационен център в Истанбул. И то само защото освен масовия тук английски и немски, говорех руски и български. После отидох и в Европа на работа. Комунистите тук са много търсени. Европа контактуваше с А. Луканов, О. Дойнов, А. Джурова, сега са на мода М. Кунева, И. Бокова и пр. През комунизма се получи едно завидно образование, култура, възпитание, етикет. Сега няма нищо, има чалга, простотия и затъване в блатото.

Да,и даскалицата редовно ни тормозеше с домашните през комунизма,нейната ...

Хайде стига спекулации. Никой не ви е гонил. Всички бяхте психясали и се навивахте едни други. Нищо лошо не се случи на останалите в България, а и по-голяма част от заминалите се върнаха без проблеми до края на годината.

Ами кажи защо започна това "гонение"! Заради атентатите във влаковете и някои други неща. В групата на терористите не беше ли един определен чичко от вашите братя, който отърва въжето, защото натопи останалите? Кога сме имали проблеми преди взривовете, а? За останалото си напълно прав. Имахме красива и китна държава, макар и червена. Сега - разруха и кочина. Бъди здрав!

Миерда.

Ето две места, в които ще ходя по голяма нужда.

Не си спомням точната година,може да е било и по времето на т. нар. възродителен процес,но в Париж нашето М-во на културата направи изложба на български художници-това бяха турчинът Вежди Рашидов или Веждю Радишов,както беше тогава,циганинът Сюлейман Сеферов/Сули Сеферов и евреинът Андрей Даниел.

какав е този музеи и тази носталгя по нещо непрятно през което са минали по-голяма част на сега живеещите в бг.на кого му е мачно и го поткрепя.на тези,които са живяли добре през онзи период и сега живеят добре,с тази разлика,че сега ни управляват или развиват успешен бизнес.бивши активни комсомолци и тварди комунисти.защо разрушиха мавзолея,като сега ще правят музеи и ще водят под строи да го разглеждат с/у 20 лв.вход и то задалжително.над един милион грешни пари дават за назидание и да плашат хората с това,което е минало безвазвратно.защо не дадоха тези пари за нещо по-полезно и може би краино необходимо за някои сфери.рашидов не се ли срамува ?

Другаря Бойко Борисов нали ще бъде на откриването и на този паметник,както беше при откриването на предишния паметник на другаря Тодор Живков.Ще се радваме да го видим пак там.

аз съм на 64 г. и нито тъгувам нито харесвам комунизмът,защото беше нещо изключително лошо!Не е вярно,че всички са работили,не е вярно и че всички са ходили на почивка!До 1989 г.,когато бях на 42 г.ходих 2 пъти на пионерски лагер като дете и з пъти на почивка-2 пъти на планина и 1 път на море!За 22 г.3 пъти на почивка,не е чак толкова добре!Сега ходя всяка година поне веднъж на море в чужбина!Така че това,което пишеш не е вярно!

милая,ни знаеш ли,че тав където е НДК "людмила Живкова" имаше един скромен паметник на българските войни загинали във войните!Ти не понимаеш ли,че ние не искаме нови паметници,както този на правешкия овчар ,а да се запазят построените от признателния ни народ!За каква история ми говориш и за каква памет!Комунистите разрушиха паметника и не поискаха да го възстановят другаде!А ние заради тази варварщина признателно им благодарим с паметници и музеи за милиони!Пуста тояга за тези помияри!

напишете и историите на хилядите убити и интернирани!лагерите!"сланчев бряг"!опишете историята на мерзавците ограбили родината!напишете имената на днешните сащи парвенута които се подвизават като милионери! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В българската история има много личности и епохи,които заслужават внимание и средства.Които също биха привлекли туристи ако им направят музеи и паметници.Струва ми се доста нелепо и емоционално решение от страна на министърът да се впусне да увековечава точно социализма и др.Т.Ж.Аз няма да му казвам откъде да почне да възстановява,но само бих желала да му напомна,че има далеч по-велики епохи в нашата 1330 годишна история,по-велики личности от др.Т.Ж.,които той пренебрегва заради една своя и на шепа хора САНТИМЕНТАЛНА ПРИЩЯВКА...

Извинявам се за правописната грешка на 6-ия ред!Натиснала съм "а" вместо "я",които са една до друга.Да се чете "напомня".

Проблемът ти не е грешният клавиш! А това, че нахалстваш да ни обясняваш кои българи са достойни и кои не. Хеле ти, някакво си нещастно емигрантче на парче скала в морето! Ай сиктир!

Няма лошо. Сега вече ще има къде да се експонират свалените барелефи от паметника на Съветската армия-окупаторка. лошо има. пурво, "шмаизера" в софя и алиоша в пловдив ще си останат там кудето са! ще се харчат пари на данакоплаците за подурянето им. втрор, харчат се пари на данакоплаците за така нарееченото с"соцялистическо изкуство", вопреки че така нареченя "соцялистически" режим беше обявен за прсетупен сус закон. трето, така нареченят "музеи на соцялистическото изкуство" ще гулта средства на данакоплаците за неговото подуряне. четвурто, тиквата ще обяви за "заслужил с доживотна пенся" някои и други "творци" на така нареченоото "соцялистическо изкуство". и разберете, другари и другарки, лошо има винаги когато се харчат пари на данакоплаците за подубни простотии!

Ето една добра идея. Но все пак трябва да има и постоянен "персонал", да е по-реалистично. А като постоянни обитатели аз предлагам цялото висше ръководство на БСП. Хем са си престъпници, хем да видят какво са натворили техните бащи и дядовци. То се видя че в затвора никой от тях няма да влезе....

Както ви казах в един риалити формат по ТВ- нищо у нас не се е променило след 10-ти ноември! Всичко си е по старому и хората, и управляващите са същите!

Спасе, неспасяем ДЕБИЛ си!!!

така и така има, що Вежди не вземе да изиграе камилата? Аман от прахосници, чужденци щели да дойдат и на бае Тошо паметника да гледат... да бе, да! И в Правец ще ги водим на поклонение - на кого бе, на бае Тошо или на лобното място на Мишо Бирата?

На всички малоумници, които тъгуват по комунизма, щото шкембетата им са били пълни, а тиквите празни (и тва ги е уреждало екстра), пожелавам трайно да се заселят в Северна Корея и да видят що е то социална справедливост. НЕ ПОМНИТЕ ЛИ ЧЕРНОБИЛ БЕ, БОЛНИ МОЗЪЦИ ТАКИВА?!

предполага някаква степен на интелигентност! Комуниста не помни и не мисли, той "знае" (нарича първичните си инстинкти знаене), разпознава чувството на студ и на глад! И затова сега вие, щото част от хранилките му изчезнаха!

Да запазиш изскуство или паметници от определен период не означава да тъгуваш за това време, а да запазиш история. Но за да разберете това е необходима някаква степен на интелигентност, както вие сам пишете

...и на видно място ще бъде поставено...седло за камила,подарено от либийския лидер Кадафи...Да добавят и снимки от зверствата на този упорит ненормалник,както и такива от престъпните заповеди на Ленин и Сталин,подобни нему психопати,и картината на соц.диктаторите ще е пълна.Разбира се да не пропуснат и Белене! А Джебчи Рашидов да си изложи скулптори от соц.епохата с квитанции за получените хонорари! Мазни,гнусни комунисти,не визирам обикновените заблудени партийни членове в миналото,а днешните нагли престъпници по високите етажи на властта!

Аз мисля на видно място да поставим и дипломата на бай Тошо. Не, не за висше образование, той такова няма. И тов е известно. Но май няма и диплома за завършено средно образование. Така че дипломата му за основно образование ще свърши работа. Или там някаква дипшлома за 3-то или 4-то отделение. Да видят младите какви екземпляри са ни управлявали. И да си зададат въпроса защо е нямало тогава дисиденти в България. И може би чак тогава ще намерят смислено обяснение защо Чехия Полша и Унгария са на светлини години пред нас.

Той диплома за средно образование е нямал, но помня че му дадоха някаква почетна диплома за висше образование от Софийския университет. Да не я забравят!!!!!!!!!

Какво да се прави страхливец беше Т.Живков,страхуваше се от "любовта" на народа и винаги е имал охрана!Но охраната не е важна,а охраняваните!Стига си се мъчил с тъпичките си спекулации!А ,за да си физическа охравна на Т.Живков се искат много големи качества,каквито ти нямаш!Не напразно сега Бойко е там,където ти никога няма да бъдеш!

Чудя се, откъде младежите, които не пишат дори на кирилица, знаят как е било при социализма. Те дори не са живели по това време. Възрастните хора все още тъгуват по онова време, значи е било хубаво. Всички ходеха на почивка, а не както при демокрацията - само някои. Всички имаха работа, а не както при демокрацията - няма работа. Просто нямам думи за повече сравнения!

Другарю 111,Не използувай ,моля,думата ДЕМОКРАЦИЯ в случая,защото сега е ПОСТКОМУНИЗЪМ.Управляват ни все още бивши членове на БКП /виж даже ББ,ЦвЦв и тн/ или техните внуци,синчета и....

ПРАГМАТИЧНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ:В МУЗЕЯ ДА СЕ НАПРАВЯТ ПЛЮВАЛНИЦИ, ТА ДА МОЖЕМ ПОДОБАВАЩО ДА УВАЖИМ ГНУСНОТО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО МИНАЛО!МОЖЕ И ТАКСА ДА СЕ СЛОЖИ, ТАКА И ПРИХОДИ ДОСТА ЩЕ ИМА!

Сега сте малцинство тези дето ще плюете и все по-малко ще ставате!Преди никой не се е замислял за здравеопазване, дали ще си изплати кредита за жилище, дали ще може да издържа децата си да учат!И теорията да сте мислили преди да теглите не минава!Човешкия живот е кратък и абсолютно всеки има право на свой дом!След като работиш - имаш право на добри условия на живот!

Не сме малцинство тези дето ще плюем, изборните резултати го доказват!Вие с промитите розови мозъци ставате все по-малко и съвсем ще изчезнете!Много ви е мъка, че партията любима не ви дава вече привилегии и благинки!Вашите водачи само се възползват и сега са милиардери и милионери!За вас кебапче на Бузлуджа и червен байрак в задника!

Трябва паметника да се позлати,защото бай Тошо е разрешил /съгласно следствено дело 4/да се изнесе и продаде целия резерв злато на БНБ -37 тона в СССР,Унгария и т.н. на смешни цени.На този резерв е посягал единствен Фердинанд през гладната 1919 г,за да внесе жито!

Соц тиква какво друго може да измисли... жалко, че "културата" ни е ориентирана към миналото и мрачните времена, вместо към бъдещето.

А резанката Рашидич,да не се прави на велик тарикат,защото някои хора помним как си дуеше бузките по комунистическите форуми и се вреше всред червената сган и постоянно ревеше за благоволение и гювечи!На някои хора,наглоста и безочието са безгранични!Е сега пак е сред свои,та нали пожарникарчето и той си е комунист в анатомията!Бивш комунист ,както и бивш негър няма!Всичките по върха са червена сволач!

на много булгари дали гивота си за булгаря няма паметници - а на този простак затрил булгаря има !! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Българските власти са инвестирали в музея 1,2 милиона евро. И това е само за музея на бай Тошо! А колко милиона ще се одруса държавата, когато пъдарина на бай Тошо реши, че трябва и музей да си направи?

Всеки комунист с поне 5 г.мозък в главата може да види огромната разлика в морала да демокрацията и на комунизма!Комунистите избиха без съд и присъда над 30 000 интелектуалци и невинни български граждани!Демократите не посегнаха нито на един,октавиха диктатора на мира и дори им строят паметници и музеи!Жертвите на комунизма са били подлагани на нечовешки мъчения от хора като Лев Главинчев,които нямат нищо човешко в себе си!Естествено че хитричко не са правили снимки с отрязаните глави и разчленените тела на убитите от тях!

О 100% има архиви със снимки и документи, просто е, меко казано, идиотско, че до сега не са ги разсекретили. Някой да е чувал за осъдени комунисти след 89та? А някой да е чувал за 90годишни нацисти, арестувани 60 години след края на Райха?

Виждал съм с очите си снимки на царски полицаи с отрязани глави на комунисти. Социализмът беше най- добрия строй за хората. Моля се на господ да доживея отново да се върне. Тогава ще бъда най- щастливия човек на земята...

И понеже за да бъдеш инфантилно щастлив ти, доста нормални хора отново ще потънат в сивота, по-добре е Господ да не чака дълго.

Демократи в момента оставят деца и старци да измират без мед.помощ.

това не са демократи, а същите комунистически отрепки от едно време, но с нови премени. тук няма демокрация, а посткомунизъм.

Драндю драндю,откъде ги имаш тези цифри или си ги сметнал с тези 25000 преди 9-ти ,между които и деца,опожарени къщи и много пари за глави на хора.Като в дивия запад

А снимката на Бай Тошо Правешки с верния му бодигард ще краси ли този музей на миналото незабравимо и социалистическия раелизъм?Каква стана тя,драги сънародници-един път плащахме на създателите на това "гениало" изкуство тлъсти хонорари, откупки,кьорсофри,командировки на близо и далеч,после плащахме за съхранението на свалените и срамежливо скрити по депата "шедьоври",сега пак плащаме за овековечаването им в музей от лансирания от Людмила Живкова Рашидов.Много скъпо ни излезе това изкуство на нас, данъкоплатците,бе другарю мултак?! В сравнение със скромната му,да не кажа никаква естетическа стойност.

Добре ,че беше Тато, та направи държава, та днешните седерасти и крадци да имат от къде да захлебят. Що нещо откраднаха в името на демократичните рИформи.....

Спасчо,прочети поста на Йов във форума и тогава хвали ТЖ.

Не, бе - в този музей ще има снимки на набучени на кол партизански глави и изгорени селища, мазни реститути, разкарващи се по ларгото и умиращи като мухи в работнически болници хора, защото не могат да си платят лечението . Безработни, умиращи ог глад, хора без образование , защото това е било достъпно само за лешоядите преди 9-ти. Тато създаде държава , сигурност, работа ,образование,здравеопазване. От неговата държава още крадат и демократизират и не могат да я разкрадат.

За чужденците ще е много интересно.

а в този музей на срама дали ще има снимки от лагерите? снимки на мъчителите и на жертвите? поне нещо, което да намеква, че комунизмът е ЗЛО и следва да бъде безкомпромисно осъден?

Да, би трябвало да има, че някои изчадия на болшевиките иначе може да се радват колко хубаво е било. Редно е да има художествени снимкки на опашки за маслини. Би трябвало да има експонат на телевизор Кристал, придружен с подробно описание какво означава да си го купиш с връзки и през заданата врата. И на Москвич с указан броя години чакане на ред. Хубаво е да има изложени разрешителни за излизане в чужбина с описание на процедурата - винаги в научната група има и един неспециалист (но верен другат от Държаван сигурност). Би трябвало да има и снимка на едно средно статичстическо панелно жилище - подробно в детайл отвън и отвътре. Тогава на хората ще им се досере от хубостите, по които иначе от птостотия (безкрайна за в България) изпитват носталгия, колкото да имат причина да квичат по сегашната демокрация, сякаш не те, а демокрацията прави държавата ни все още да мирише на социалистическа тоалетна (помня некадърно сложените плочки и неизменната воня тогава).

Ха ха ха .Яко, много добре казано!!! И как се чакаше 15 години за москвич или с връзки 10 за жигулка например.За пропитите военни и издевателствата в казармата - великата ни "армия" :) .

Много "демократи" и "дисидентИ" се навъдиха. И повечето от средите на БСП или свързани с ДС. И защо тези "милиони, хиляди борци", както беше казал поетът ги нямаше преди 1989. И тогава дисидентите се брояха на пръсти. И май на пръстите на едната ръка. За разлика от Чехия, Полша Унгария, където още от зората на съветската окупация е иомало дисиденти и гражданско общество. И сега всички тия "зарънца" скачат. сакън да не ги помислят за съпшруичастни с комунизма. Нещо от което в Чехия ни най малко не се притесняват и отдавна са създали Музей на оталитарното озкуство. И розовия танк там поставиха. Оня розов танк дето ДАВИД ЧЕРНИ ГО БОЯДИСА РОЗОВ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ. А у нас чак тази година някой се сети да разкраси паметника на съветската армия-окупаторка.

мога да ти кажа, защо нямаше дисиденти преди 1989 г. - ми пращаха в белене. и докато криминалния можеше да се надява, че ще излезе жив оттам, то за политическия - надежда нямаше. говоря за хората с истинско демократично мислене и наследници на стари фамилии, нямам предвид внедрените агенти на дс и креатурите й.

Ма нидейти тъка, моля ви съ, да гуворити срйещу кулйегити-монумйентълистьи, куиту с труд, пот и чук без сърп на чилоту ваяхъ таквъзи салтанати за пруславъ на Пратийьътъ. Я що хонорар бол съ зйели и шъ зимът, а вий да идити да си купити билиетчитъ и да влазяти да глиедъти туй културну меруприятий.

А така и тоталитарната охрана - в музея като експонат.

Както каза една бивша министър-председателка преди години "България е осъдена на комунизъм"!

То да беше виновен Музея! Да не би и Чехия да е осъдена на комунизъм? Не вярвам. и все си мисля че мястото на Паметника на суъветската армия-окупаторка е по-скоро в Музея , ане срещу Университета. Със съветски окупатор с автомат "Шпагин", насочен към Университета. С ясното послание: "И умната. Че пак може да дойдем". Или пък със скулптура на съветски окупатор, тактисана на най-високото тепе в Пловдив....

Ей, голям страх те тресе от тоя СССР. Време е да се успокоиш - дишай дълбоко, СССР не съществува от 20 години.

Как кой?Бившият бодигард на Тато.Бойко Шилето.

Ако Бойко е Шилето, то управляващите преди него са не по-високо от червеи. Съдя по уменията да управлява, а за уменията съдя по направеното за 2 години и то без предварителна полит подготовка от дядо и тате. Излиза, че един пожарникар е стократно по-добър политик от онези, подготвяни цял живот да извършват неспецифична за тях работа, защото генът си е ген и един работник не може да пръкне управленец току така. Ето каква сила има генът, нема наборване! Това е трето поколение комунисти и пак тъпи!

не ми трябва музей на периода който превърна българия в скотщина...

А сега какво е?

" Българските власти са инвестирали в музея 1,2 милиона евро." Защо така не можем да се похвалим за такава инвестиция в областтта на здравеопазването, науката, образованието и т.н. Какво толкова можеше да се направи един виртуален такъв музей, би струвал по евтино още повече, че поколението , което има нужда да научи нещо за това по цял ден е в интернет пространството, а тези, които вече преживяхме това време нямаме нужда от такъв музей а от достойни старини., които за жалост никога няма да получим

вера_ан, малко популистки се изказваш. ако питаш някои младеж кои е бил тодор живков ще ти каят, че е артист, певец или спортист. младото поколение не знае нищо за този период от историята ни, а народ които не познава своето минало няма бядеще.

Честно казано, ако зависеше от мен бих инвестирал известна сума в събарянето на паметниците от съветско време. А може би и за Мавзолея е бил похарчен янкой лев. Но нека, за хубавите неща трябва да се плаща. И нали все пак сега ще има място и за паметника на съветската армия-окупаторка. В музея.

да инвестираш средства в сабарянето на паметнизи си е направо идиотщина! евала му правя на вежди рашидов, че се е сагласил на такав музеи, след като самия тои е пострадал от тоталитаризма на живков. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Жалък е този народ, който се бори с паметници"

Много амбициозно и тоталитарно изявление на ника vera_an, която не знам като каква се изживява, но явно никак не е в час! Инвестициите в здравеопазването са в пъти повече от милион и половина, само една от новите машини в една софийска болница, която беше открита преди два месеца, е двойно повече, и всяка нова операционна за лапароскопски операции /като прочутата болница в Плевен, например/, или модерен ЯМР-апарат, или ремонт и оборудване на неонаталните центрове, значително превъзхожда тази единствена инвестиция! Но нали е трудно да се знае нещо съществено, а лесното е да се плюе и заклеймява! А когато липсва способност да се оценяват положителните неща, каквото и да инвестира това правителство, все ще се намери отбор плювачи, некадърни да видят доброто и винаги готови да избълват десет реда "изобличения" - ма, че нямали нищо общо с реалността - кой ти гледа! ... Нещастници, чудя се как още се намират хора със сили и ентусиазъм да строят нещо и да си дават живота, времето, парите и способностите за този неблагодарен народ от вечни мрънкачи, плювачи и некадърници!

Ами нали ти плюеш по същия начин Америка, явно занеш добре за какво става въпрос.

Нека познаем: Кой ще резне Лентичката?

ТОВА ЩЕ ПОЗНАЕМ,АМА НА БАС ЧЕ ЩЕ Е НА 7 МИ СЕПТЕМВРИ,ЗА ЧРД НА ТАТО

опитвам се, естествено Б.Борисов, до него Плевенлиев, резерва за президентските избори, защото днес излезе някакво съобщение, че Б.Борисов е кандидата на ГЕРБ, е добра безплатна изборна кампания.

Ще има бюст на Главният велик охранител на великият вожд, наречен ББ! Не е Бриджит Бардо!

Ха ха - да познаем!

Веждичката се оказа не само мултак, а също така е Калтак! Знаем, че лъжата е изкуство, като също така се знае вече, че Вежди Рашидов е по-добър ЛЪЖЕЦ отколкото скулптор и художник! А преди все излизаше да говори по злободневни теми, т. е. разни журналисти го представяха за гласа на турците в България - също голяма лъжа!

Че трябва да си знаем миналото -- трябва ; Но-ооо ... пуро-мляскащото лице-другар е крайно време някой да го озаптиса, че да не вземе утрешният-ни ден да псовиса . ( Дансиращите ?!-ама то и те таквиз всъщност ... )

Другари, господа, партайтгеносе, Щом като ще откривате официално паметник на филера на Никола Гешев - др. Тодор Живков, човека с каскета, имаме предложение. Да бъдат открити паметници и на онези, които убиха в гръб Жельо Демиревски, Методи Шаторов и още стотици свидетели на безобразията на агентите на партийния ренегат Гешев. И не него самият му отткрийте паметник, така ще ви приляга на гнусната ви псевдокомсомолска същгност и проституиране с идеите. В които се клехте до 1989г.

Няма лошо. Сега вече ще има къде да се експонират свалените барелефи от паметника на Съветската армия-окупаторка. Нали някой твърдеше че са с висока художетсвена стойност - значи мястото им е в Музея. И за паметника на "Альоша" от Пловдив се надявам да с енамери местенце. С този музей нещата са "Хем вълка сит, хем агенто цяло". Не се поругават истиорически паметници, но пък и не се излагат демонстративно на показ. Защото, оня чичкото са втомата "Шпагин" като е тръгнал кум Университета.... Не ми се вярва намеренията му да са да да учи и да завърши "Българска филология".

Надявай се! И ние се надяваме един ден да ви поставим където ви е мястото!

Надaй се Гунчо на бела лястовица

че пак се размириса надалеко. А иначе болшевикът Ого пак е готов да "поставя на мястото". Ама тука все пак става дума за култура, не се хващай за кобура.

Аааа, ние сме си на мястото, ама вие не сте ;)

ББ и Цв-Цв бързат да си построят гробница с държавни пари.

каква окупаторка ,бе жълтьо.Тогава каква е тази армия с базите си тук и лигавия си посланник,който е на всяко гърне мерудия ,хем незнае български,хем срича на английски,хем е неадекватен в много случаи.Вийдал ли си плакат с американската демокрация . Многозначителен -на фона на батата/сопата /,увита в амер флаг и напред бушчо.хаха

Когато една държава обяви война на друга държава и нахлуе с войските си в нея, това какво е???

Човече, ти знаеш кое "се" и кое "не се"! Ти си голяма работа ... ББ ряпа да яде.

Нормално е Рашидов като човек от обкръжението на Людмила Живкова и нейн наследник да създаде соцмузей! Да не би автора на новия паметник на Живков да е самият Рашидов? Сигурен съм,че може да го изработи по всички канони на соцреализЪма.