Коментари - МС одобри механизма за разследване на прокурор №1. Зарков: Това е лакмусът за политическа воля | Днес.dir.bg

МС одобри механизма за разследване на прокурор №1. Зарков: Това е лакмусът за политическа воля

Това е проектът, с който най-накрая ще успеем да отговорим на изискването на европейските стандарти, заяви служебният министър на правосъдието

Обратно в новината

Коментари - МС одобри механизма за разследване на прокурор №1. Зарков: Това е лакмусът за политическа воля | Днес.dir.bg

Коментари

Не бе той е един прост администратор дето нищо не знае, ни лук ял, ни лук мирисАл. Кво ще разследвате, по негови думи той е една секретарка.

А това че ако някой извърши престъпление спрямо теб и той може да прекрати всякакво производство срещу извършителя със съмнително прилаган съдебен контрол и монопол по отношение на обвинението (тоест ти не можеш да съдиш извършителя сам) е нещо друго което нито той, нито, ГЕРБ, ДПС, БСП или Възраждане коментират.

преди това предлагаме гфлавния прокурор да разследва тези двве педерунгелчета- Зарков, и янячко стоилов.много мирише около тях

Няма абсолютно никакви правомощия да приема каквито и да било закони. Министерският съвет също така няма абсолютно никакви правомощия да прави каквито и да било закони. И двете са изцяло в правомощията само и единствено на народното събрание. И в случая не става въпрос за закон за разследване на главния прокурор. А става въпрос за действия насочени само и единствено срещу един човек. Ако днес сега и в тази минута гешев си подаде оставката, всякакви действия в посока срещу главния прокурор ще бъдат незабавно преустановени. А ако има някой глупак дето си мисли че съдебната реформа означава премахването на гешев и края на корупцията е само и единствено с махането на гешев-значи е пълен идиот.

А като падне в конституционния съд този "закон" , кого ще обвинат? Крумчо или депутатите които са се съгласили да го гласуват. Има ена поговорка: Залудо работи, за лудо не стой. Ще тече безсмислен тарламентарен труд.

Главния прокурор няма правомощията да прекратява каквото и да било разследване. Прекратяването и воденето на разследване се извършва от държавните служби подчинени на министерство на вътрешните работи под наблюдението на съответния наблюдаващ прокурор. Главният прокурор не води разследвания и не води дела в съда.

Хората се интересуват как да свържат двата края, а ги занимяват с някакви измислици ....

За съжаление идиоти дал Бог.

Тая дума лакмус не я разбирам, да не иска да каже литмус?

А някой попита ли съдиите дали искат да се правят на прокурори?! Много ще се изненадат някои хора, ако ги попитат!

и веднага тичам в тоалетната...

фен на Иван Гешев, ама К. Зарков, Я. Стоилов, Р.Рашков и редица други от ПП/ДБ и присъдружни явно имат някаква фиксация към личността му. Май трябва колективно да идат и да се консултират с другарката д-р Цветеслава Гълъбова.

Комунистите на Радев решиха,в името на народа,да се обеси главния прокурор-ТЪПАЦИ.

Пустият му СМЕХУРКО! Няма умора!

Не е фиксация, просто изпълняват поръчка на мафията. Премахването на Гешев беше едно от условията да ги вкарат във властта.

Това комунистическо внуче на един кръволок от миналото който няма и час в съдебна зала ще прави закони за главния прокурор.......една 'дясна" партия изгради цялата си философия около смяната на неудобния за олигархията която ги храни прокурор и всячески се стреми да го махне за да развържат кесиите им начело с "хАамерика за България" но кюрдката си отива и те ще останат на сухо много скоро

Хайде да ти обясня причинно-следствената връзка защо хората не могат да свържат двата края. 1. Е*ало си е майката от корупция 2. Няма конкуретна икономика, т.е., това дали бизнеса ти върви не се определя на пазарен принцип а на шуробаджанашки 3. Бизнесите са некадърни и малко производителни, на хората се плаща зле. Направи едно сравнение с Румъния и нас 2007г. и сега. Те ни минаха, просто ни минаха. Минаха ни защото си изчистиха корупцията. Не че нещо но един политик няма как да ти увеличи заплатата която получаваш от частна фирма. Моля те мисли малко.

Бай Ставри отдавна е пенсионер. Ти си повтаряш едно и също от години - бай Ставри бай Ставри - е, никой не е при бай Ставри. Хабиш се напразно.

да те направят и разследващ и прокурор и съдия. Вкарвай ги в затвора. Ама затуй се иска да можеш да напишеш поне една страничка смислен текст. Както виждам няма да ти се получи.

ама така я стреснаха, че тя офейка от тях.

че не може да прекрати каквото и да е.

Само Гешев остана като препятствие за тези боклуци за да наложат пропутинска диктатура у нас. Премахнат ли гу ставаме Путистан.

Тия до кога ще ни занимават с Главният прокурор, това ли е най-големия проблем в дръжавата. Аз виждам като най-голям пролем инфлацията и поскъпването на всичко и там трябва да се концетрират усилията на властите и държавата. Виждам не работеща правосъдна, здравна и образователна ситема - държавата ще се разпадне, те от месци ни занимват с Главният прокурор. За нищо не ставате политиците, "Не можете на две магарета слама да разделите!" - това с право са го казали старите хора.

Кацамунчето вместо да пише нефелни закони еднодневки, да ходи да дави уличните мачки. Тамън са се разгонили.

ама надали......... с дпс,герб,бсп и прочие

Комсомолецо, Зарков! Ти кажи какво ще правим с инфлацията, със съсипаната индустрия, със слугинажа спрямо Македония, провалът с Шенген, далаверите и на леви и на десни, узаконенените концесии, ощетяващи държавата, липсата на нови енергийни мощности, оскъпените цени на газа, демографският колапс, плачевната ни инфраструктура, тоталният срив на културата и замяната и с халтура, и ако още ти се привижда някъде и сред тях МЕХАНИЗЪМ ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, иди в най-близката лудница и си стой там! То, бива, бива фалшиво раздухвана истерия, бива, бива, безотговорност, ама вече сме в положение на свободно падане! На нищо не приличаме!

Това са тититаничните напъни на админстрацията на президента, ПП, ДБ, БСП да отстранят прокурора на ГЕРБ Гешев, вместо това няма разледване на 12-сет годишното им управление, няма разследване на раздадените без договори и основания милярди пари за магистралите. Това което има е супер яловото и без обвининения арестуване на Борисов и занимването почти цяла година с раледването на Главният прокурор. Жалка работа, няма кой да оправи държавата.

Предложението е лишено от елементарна логика, уважение към Закона и интересите на обществото!Дали е гешев или пешев- това няма значение! Проблемът е времетраенето на водените досъдебни и съдебни производство! Към днешна дата всеки младши прокурор може да вгорчи живота на всеки съвестен и честен български гражданин, като му осигури досъдебно производство поне 4-5-6 , азащо не и повече години със запори на имущество, призовки, разпити, отнемане на паспорта, лишаване от разрешително за оръжие..... и други неща характерни за юристите полегнали на бандитските трибуквени групировки.Проблемът на а гешев! Проблемът е НПК и сроковете на досъдебно производство, както и НАКАЗАТЕЛНАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА ВСЕКИ МАГИСТРАТ ИЗПОЛЗВАЛ СЛУЖЕБНОТО СИ ПОЛОЖЕНИЕ ЗА ДА ОСУЕТИ НАКАЗАТЕЛНО ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ЛИЦА ЗА КОИТО ИМА ДОСТАТЪЧНО ДАННИ,ЧЕ СА ИЗВЪРШИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ОБЩ ХАРАКТЕР. Всичко останало е пунта мара- както казваше безспорното слънце бонко от Банкя и маньоври да настаним на мястото на гешев наш човек... дали си досещате защо. Гешев има много кахъри- мога да го разбия без проблеми, защото аз съм един от хората ,които знаят за какво става дума / едни лайняри измислиха " имали експертиза", което си е жива идиотщина/, но такива ,като мен никога няма да допуснат до решаването на нещата по същество.Лично на мен ми дреме на хубавините и изобщо не желая да им набутвам гювеч с акъл, но има млади колеги ,които биха поработили и ампутирали ненужните апендикси в системата. Шибана държава, хубава природа, окаян народец- красив, работлив, но срамежлив!

Шило

Е, вариант е. Доколко ще работи е друга тема.

Шило

Чакай бе, нали пронатовските партии печелят все на изборите?

После ми кажете, че ей това от снимките хич не върти свирки на шефа си Мунчо.

В съставите на ВСС не бива да се опускат завършили право и Школата в Симеоново държали изпит по БЕЛ за влизане в Юридически факултет по две теми: за Ботев и за Дебелянов/Агент №509/ Следват мотиви: Гриша Димов "Кажи ми, сестро де – Караджата? Де е и мойта вярна дружина? Кажи ми, пък ми вземи душата, – аз искам, сестро, тук да загина!" Тук само при три от четирите реда има изписване с главна буква. Така се пишат поемите на френски, всеки ред започва с ГОЛЯМА БУКВА това първо. Всеки куплет има по 40 срички. Или при общо 12 куплета това прави 480 срички. "40 са членовете на най-консервативната академия в света- френската. Състои се от 40 академици според завещанието на кардинал Ришельо/В края на всеки век да има сборна информация до тогова за всичко по света от A-Z до тогава/ и, за да намекне на род Дуло кой е Али баба в същност и кои са тези 40 крадци/по оригинала от френски език-voleurs/ Техен епохален труд е La Grande Encyclopedie без да е уточнена датата на издаването върху корицата или другаде по страниците. Така е придаден един неувяхващ ореол като "светлина в тунела." за този който се докосне до нейните страници. Оспорвам авторството на Ботев, като считам, че поемата е писана от ФАН за да повдигне духа на българите. По този начин е било съвсем лесно на първо място за съвършена поезия да се приеме онова читиристишие съдържащо общо 17 пъти буквата Е, като своеобразно ехо препускащо през вековете към светлото бъдеще. • Редактирано • На линия Гриша Димов Лежи юнакът, а на небето слънцето спряно сърдито пече; жътварка пее нейде в полето, и кръвта още по–силно тече! Жътва е сега... Пейте, робини, тез тъжни песни! Грей и ти, слънце, в таз робска земя! Ще да загине и тоя юнак... Но млъкни, сърце! Краси, Жътвата в Южна България е винаги през Юни. А четата на Караджата тръгва след като вече е привършила както се изнесе по-горе. При това стихотворението e публикувано само в един единствен екземпляр при вече закрита печатница В Румъния. Означава, ПОСТ ФАКТУМ. ОБЕСВАНЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ О, майко моя, родино мила, защо тъй жално, тъй милно плачеш? Гарване, и ти, птицо проклета, на чий гроб там тъй грозно грачеш? Ох, зная, зная, ти плачеш, майко, затуй, че ти си черна робиня, затуй, че твоят свещен глас, майко, е глас без помощ, глас във пустиня. Плачи! Там близо край град София стърчи, аз видях, черно бесило, и твой един син, Българийо, виси на него със страшна сила. Гарванът грачи грозно, зловещо, псета и вълци вият в полята, старци се молят богу горещо, жените плачат, пищят децата. Зимата пее свойта зла песен, вихрове гонят тръни в полето, и студ, и мраз, и плач без надежда навяват на теб скръб на сърцето. Обесването на Васил Левски“ е последното стихотворение на Ботев. Създадено е вероятно към края на 1875 г., защото не е включено в „Песни и стихотворения от Ботйова и Стамболова“. Напечатано е в „Календар за 1876 година“ под образа на Васил Левски. и твой един син, Българийо, Пита се, защо автор „Христо Ботев „ пропуска другите синове – Хаджи Димитър и Стефан Караджа които вече са били убити??? И тук четиристишието е с по десет срички. Не е знаел ли…Ха,ха ,ха. Тук спирам, защото ми идват на ума неща като въпроса за Желязната маска на кого е поставена за първи път….

Това,че някой готви предложение за закон е едно. А дали ще го приеме Законодателят - Народното събрание, е друго. Идват избори и главният Разединител на нацията - цар Мунчо Първи отново вкарва в играта четива за малоумния избирател! Като това за Главният прокурор, липса на асфалт и тем подобни, умело спазвайки правилото, че една лъжа повторена 100 пъти се приема от стадото за истина. И с явната идея да продължи парламентарната криза и той да "управлява"! И да затлачва България още повече. Който разбрал, разбрал. Който не е - да духа супата...

Поемата Хаджи Димитър се отнася за БОТЕВ!! Не е за хаджията...

Помня Ви като се размотавахте като студент в Париж Смятам че за малкото време през което бяхте там не сте научили много И нямате уважение към институцията "ГЛАВЕН ПРОКУРОР " Сигурно ще сложите някой подкупен съдия да го разследва Шокиращо

Това е едно от най-тъжните стихотворения, които българската литература познава. В оригиналния си вариант то има още един куплет, който бива премахнат при редакцията му от Захари Стоянов през 1888 година: Умря той вече! Юнашка сила твойте тиране скриха в земята! О, майко моя, родино мила, плачи за него, кълни съдбата!

Захари Стоянов повече от ясно ни подсказва кой е взел костите на Левски ги е погребал нейде. Не се знае къде, но има множество нишани. Въпросът тук е, защо да крие това четиристишие. Ами че то като го прочетеш ако е в цялото стихотворение, ще си помислиш, че тираните са турците. Та зо тав е премахнал този пасаж, за да ни подскаже кой в случая е тиранинът два пъти подпалил един град през 1810 и после пак през 1840.

Някой се е фиксирал върху персоната на Гешев. И то след като подгони мутрата Васил Божков Черепа и съветниците на Лайньо Радев. До този момент никой нищо не искаше. Но отмъстителните човечета първо спретнаха протести срещу ББ, а после Лайньо Радев с вдигнат по болшевишки юмрук призова открито за държавен преврат. В пълен разрез с Конституцията, апропо. А Черепа финансираше протестите. Интересното е че Лайньо Радев и Черепа приказваха едни и същи неща. Дали се бяха наговорили, не знам. И сега близо три години след като не можаха да свалят Гешев си пишат разни закони. Играят си джобен тенис. С матракулките. Смяната на Гешев интересува 1000-2000 души максимум. Останалия народ се интересува от това да не се вдигат цените, да се намали инфлацията, да се овладее хаоса, да не го бият и изнасилват. И хич не им пука дали главния прокурор ще се казва Гешев, Пешев или Келешев. Някой си е поставил идея фикс. И иска да слага каруцата пред коня. Реформа в съдебната система е наложителна. Но смяната на Гешев е най малкия проблем. С и то половината му мандат изтече. В безплодни опити да бъде сменен. И политическия онанизъм с юридическа окраска продължава до степен на пълна импотентност.

Шило

Хубаво, лошо, ще го приемат. И Тиквата си призна, че три дни е бил на инструктаж в американското посолство. Като се прибавят и ПП и ДБ- работата е ясна.

Този убиец на животинки , как има наглостта да се " бори"с престъпността !?!?!?! Баси и държавата ,в която тоя убиец е министър

От внук на терорист комунист масов убиец , какво очакваш ?

Тия ни залъгват с проблема кой ще съди главния прокурор. По-важно е как да се контролира Съда, който пуска бандитите и дава смешни присъди на престъпниците. Справка гнилите ябълки в съда РЧ.

знаем защо го тормози те. Щото няколко червени олигарх му бяха на мушката, а на Прокопчо са запорирани 200мил.Е затова

комай не е лакмус , а по скоро литмууус ... мдааа ! :)))

ПОЛИТИЧЕСКА - ДА ! т.е. - КОМУНИСТИЧЕСКА ! НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО БУТНЕТЕ И НА ИНЧ !

ТОВА , ДЕТО ТИ Е ПОЗИВНА , СИ ГО НАВРИ ОТЗАД !

Кацамуня как така изпълзя в съборената да учи, как с една заплата се издържа толко време? Демек унуците на ония още ни тъпчат. Демокрация значи. По какво се различаваме от Нова Гвинея?

Ицето Иванов, иска да стане главен прокурор. Внукът Кацамунски иска да стане главен прокурор. Има ли още кандидати, питам за една комшийка? Но забележете и двамата от прогресивни комунистически родове.

Коментари - МС одобри механизма за разследване на прокурор №1. Зарков: Това е лакмусът за политическа воля | Днес.dir.bg

МС одобри механизма за разследване на прокурор №1. Зарков: Това е лакмусът за политическа воля

Това е проектът, с който най-накрая ще успеем да отговорим на изискването на европейските стандарти, заяви служебният министър на правосъдието

Обратно в новината

Коментари - МС одобри механизма за разследване на прокурор №1. Зарков: Това е лакмусът за политическа воля | Днес.dir.bg

Коментари

Не бе той е един прост администратор дето нищо не знае, ни лук ял, ни лук мирисАл. Кво ще разследвате, по негови думи той е една секретарка.

А това че ако някой извърши престъпление спрямо теб и той може да прекрати всякакво производство срещу извършителя със съмнително прилаган съдебен контрол и монопол по отношение на обвинението (тоест ти не можеш да съдиш извършителя сам) е нещо друго което нито той, нито, ГЕРБ, ДПС, БСП или Възраждане коментират.

преди това предлагаме гфлавния прокурор да разследва тези двве педерунгелчета- Зарков, и янячко стоилов.много мирише около тях

Няма абсолютно никакви правомощия да приема каквито и да било закони. Министерският съвет също така няма абсолютно никакви правомощия да прави каквито и да било закони. И двете са изцяло в правомощията само и единствено на народното събрание. И в случая не става въпрос за закон за разследване на главния прокурор. А става въпрос за действия насочени само и единствено срещу един човек. Ако днес сега и в тази минута гешев си подаде оставката, всякакви действия в посока срещу главния прокурор ще бъдат незабавно преустановени. А ако има някой глупак дето си мисли че съдебната реформа означава премахването на гешев и края на корупцията е само и единствено с махането на гешев-значи е пълен идиот.

А като падне в конституционния съд този "закон" , кого ще обвинат? Крумчо или депутатите които са се съгласили да го гласуват. Има ена поговорка: Залудо работи, за лудо не стой. Ще тече безсмислен тарламентарен труд.

Главния прокурор няма правомощията да прекратява каквото и да било разследване. Прекратяването и воденето на разследване се извършва от държавните служби подчинени на министерство на вътрешните работи под наблюдението на съответния наблюдаващ прокурор. Главният прокурор не води разследвания и не води дела в съда.

Хората се интересуват как да свържат двата края, а ги занимяват с някакви измислици ....

За съжаление идиоти дал Бог.

Тая дума лакмус не я разбирам, да не иска да каже литмус?

А някой попита ли съдиите дали искат да се правят на прокурори?! Много ще се изненадат някои хора, ако ги попитат!

и веднага тичам в тоалетната...

фен на Иван Гешев, ама К. Зарков, Я. Стоилов, Р.Рашков и редица други от ПП/ДБ и присъдружни явно имат някаква фиксация към личността му. Май трябва колективно да идат и да се консултират с другарката д-р Цветеслава Гълъбова.

Комунистите на Радев решиха,в името на народа,да се обеси главния прокурор-ТЪПАЦИ.

Пустият му СМЕХУРКО! Няма умора!

Не е фиксация, просто изпълняват поръчка на мафията. Премахването на Гешев беше едно от условията да ги вкарат във властта.

Това комунистическо внуче на един кръволок от миналото който няма и час в съдебна зала ще прави закони за главния прокурор.......една 'дясна" партия изгради цялата си философия около смяната на неудобния за олигархията която ги храни прокурор и всячески се стреми да го махне за да развържат кесиите им начело с "хАамерика за България" но кюрдката си отива и те ще останат на сухо много скоро

Хайде да ти обясня причинно-следствената връзка защо хората не могат да свържат двата края. 1. Е*ало си е майката от корупция 2. Няма конкуретна икономика, т.е., това дали бизнеса ти върви не се определя на пазарен принцип а на шуробаджанашки 3. Бизнесите са некадърни и малко производителни, на хората се плаща зле. Направи едно сравнение с Румъния и нас 2007г. и сега. Те ни минаха, просто ни минаха. Минаха ни защото си изчистиха корупцията. Не че нещо но един политик няма как да ти увеличи заплатата която получаваш от частна фирма. Моля те мисли малко.

Бай Ставри отдавна е пенсионер. Ти си повтаряш едно и също от години - бай Ставри бай Ставри - е, никой не е при бай Ставри. Хабиш се напразно.

да те направят и разследващ и прокурор и съдия. Вкарвай ги в затвора. Ама затуй се иска да можеш да напишеш поне една страничка смислен текст. Както виждам няма да ти се получи.

ама така я стреснаха, че тя офейка от тях.

че не може да прекрати каквото и да е.

Само Гешев остана като препятствие за тези боклуци за да наложат пропутинска диктатура у нас. Премахнат ли гу ставаме Путистан.

Тия до кога ще ни занимават с Главният прокурор, това ли е най-големия проблем в дръжавата. Аз виждам като най-голям пролем инфлацията и поскъпването на всичко и там трябва да се концетрират усилията на властите и държавата. Виждам не работеща правосъдна, здравна и образователна ситема - държавата ще се разпадне, те от месци ни занимват с Главният прокурор. За нищо не ставате политиците, "Не можете на две магарета слама да разделите!" - това с право са го казали старите хора.

Кацамунчето вместо да пише нефелни закони еднодневки, да ходи да дави уличните мачки. Тамън са се разгонили.

ама надали......... с дпс,герб,бсп и прочие

Комсомолецо, Зарков! Ти кажи какво ще правим с инфлацията, със съсипаната индустрия, със слугинажа спрямо Македония, провалът с Шенген, далаверите и на леви и на десни, узаконенените концесии, ощетяващи държавата, липсата на нови енергийни мощности, оскъпените цени на газа, демографският колапс, плачевната ни инфраструктура, тоталният срив на културата и замяната и с халтура, и ако още ти се привижда някъде и сред тях МЕХАНИЗЪМ ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, иди в най-близката лудница и си стой там! То, бива, бива фалшиво раздухвана истерия, бива, бива, безотговорност, ама вече сме в положение на свободно падане! На нищо не приличаме!

Това са тититаничните напъни на админстрацията на президента, ПП, ДБ, БСП да отстранят прокурора на ГЕРБ Гешев, вместо това няма разледване на 12-сет годишното им управление, няма разследване на раздадените без договори и основания милярди пари за магистралите. Това което има е супер яловото и без обвининения арестуване на Борисов и занимването почти цяла година с раледването на Главният прокурор. Жалка работа, няма кой да оправи държавата.

Предложението е лишено от елементарна логика, уважение към Закона и интересите на обществото!Дали е гешев или пешев- това няма значение! Проблемът е времетраенето на водените досъдебни и съдебни производство! Към днешна дата всеки младши прокурор може да вгорчи живота на всеки съвестен и честен български гражданин, като му осигури досъдебно производство поне 4-5-6 , азащо не и повече години със запори на имущество, призовки, разпити, отнемане на паспорта, лишаване от разрешително за оръжие..... и други неща характерни за юристите полегнали на бандитските трибуквени групировки.Проблемът на а гешев! Проблемът е НПК и сроковете на досъдебно производство, както и НАКАЗАТЕЛНАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА ВСЕКИ МАГИСТРАТ ИЗПОЛЗВАЛ СЛУЖЕБНОТО СИ ПОЛОЖЕНИЕ ЗА ДА ОСУЕТИ НАКАЗАТЕЛНО ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ЛИЦА ЗА КОИТО ИМА ДОСТАТЪЧНО ДАННИ,ЧЕ СА ИЗВЪРШИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ОБЩ ХАРАКТЕР. Всичко останало е пунта мара- както казваше безспорното слънце бонко от Банкя и маньоври да настаним на мястото на гешев наш човек... дали си досещате защо. Гешев има много кахъри- мога да го разбия без проблеми, защото аз съм един от хората ,които знаят за какво става дума / едни лайняри измислиха " имали експертиза", което си е жива идиотщина/, но такива ,като мен никога няма да допуснат до решаването на нещата по същество.Лично на мен ми дреме на хубавините и изобщо не желая да им набутвам гювеч с акъл, но има млади колеги ,които биха поработили и ампутирали ненужните апендикси в системата. Шибана държава, хубава природа, окаян народец- красив, работлив, но срамежлив!

Шило

Е, вариант е. Доколко ще работи е друга тема.

Шило

Чакай бе, нали пронатовските партии печелят все на изборите?

После ми кажете, че ей това от снимките хич не върти свирки на шефа си Мунчо.

В съставите на ВСС не бива да се опускат завършили право и Школата в Симеоново държали изпит по БЕЛ за влизане в Юридически факултет по две теми: за Ботев и за Дебелянов/Агент №509/ Следват мотиви: Гриша Димов "Кажи ми, сестро де – Караджата? Де е и мойта вярна дружина? Кажи ми, пък ми вземи душата, – аз искам, сестро, тук да загина!" Тук само при три от четирите реда има изписване с главна буква. Така се пишат поемите на френски, всеки ред започва с ГОЛЯМА БУКВА това първо. Всеки куплет има по 40 срички. Или при общо 12 куплета това прави 480 срички. "40 са членовете на най-консервативната академия в света- френската. Състои се от 40 академици според завещанието на кардинал Ришельо/В края на всеки век да има сборна информация до тогова за всичко по света от A-Z до тогава/ и, за да намекне на род Дуло кой е Али баба в същност и кои са тези 40 крадци/по оригинала от френски език-voleurs/ Техен епохален труд е La Grande Encyclopedie без да е уточнена датата на издаването върху корицата или другаде по страниците. Така е придаден един неувяхващ ореол като "светлина в тунела." за този който се докосне до нейните страници. Оспорвам авторството на Ботев, като считам, че поемата е писана от ФАН за да повдигне духа на българите. По този начин е било съвсем лесно на първо място за съвършена поезия да се приеме онова читиристишие съдържащо общо 17 пъти буквата Е, като своеобразно ехо препускащо през вековете към светлото бъдеще. • Редактирано • На линия Гриша Димов Лежи юнакът, а на небето слънцето спряно сърдито пече; жътварка пее нейде в полето, и кръвта още по–силно тече! Жътва е сега... Пейте, робини, тез тъжни песни! Грей и ти, слънце, в таз робска земя! Ще да загине и тоя юнак... Но млъкни, сърце! Краси, Жътвата в Южна България е винаги през Юни. А четата на Караджата тръгва след като вече е привършила както се изнесе по-горе. При това стихотворението e публикувано само в един единствен екземпляр при вече закрита печатница В Румъния. Означава, ПОСТ ФАКТУМ. ОБЕСВАНЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ О, майко моя, родино мила, защо тъй жално, тъй милно плачеш? Гарване, и ти, птицо проклета, на чий гроб там тъй грозно грачеш? Ох, зная, зная, ти плачеш, майко, затуй, че ти си черна робиня, затуй, че твоят свещен глас, майко, е глас без помощ, глас във пустиня. Плачи! Там близо край град София стърчи, аз видях, черно бесило, и твой един син, Българийо, виси на него със страшна сила. Гарванът грачи грозно, зловещо, псета и вълци вият в полята, старци се молят богу горещо, жените плачат, пищят децата. Зимата пее свойта зла песен, вихрове гонят тръни в полето, и студ, и мраз, и плач без надежда навяват на теб скръб на сърцето. Обесването на Васил Левски“ е последното стихотворение на Ботев. Създадено е вероятно към края на 1875 г., защото не е включено в „Песни и стихотворения от Ботйова и Стамболова“. Напечатано е в „Календар за 1876 година“ под образа на Васил Левски. и твой един син, Българийо, Пита се, защо автор „Христо Ботев „ пропуска другите синове – Хаджи Димитър и Стефан Караджа които вече са били убити??? И тук четиристишието е с по десет срички. Не е знаел ли…Ха,ха ,ха. Тук спирам, защото ми идват на ума неща като въпроса за Желязната маска на кого е поставена за първи път….

Това,че някой готви предложение за закон е едно. А дали ще го приеме Законодателят - Народното събрание, е друго. Идват избори и главният Разединител на нацията - цар Мунчо Първи отново вкарва в играта четива за малоумния избирател! Като това за Главният прокурор, липса на асфалт и тем подобни, умело спазвайки правилото, че една лъжа повторена 100 пъти се приема от стадото за истина. И с явната идея да продължи парламентарната криза и той да "управлява"! И да затлачва България още повече. Който разбрал, разбрал. Който не е - да духа супата...

Поемата Хаджи Димитър се отнася за БОТЕВ!! Не е за хаджията...

Помня Ви като се размотавахте като студент в Париж Смятам че за малкото време през което бяхте там не сте научили много И нямате уважение към институцията "ГЛАВЕН ПРОКУРОР " Сигурно ще сложите някой подкупен съдия да го разследва Шокиращо

Това е едно от най-тъжните стихотворения, които българската литература познава. В оригиналния си вариант то има още един куплет, който бива премахнат при редакцията му от Захари Стоянов през 1888 година: Умря той вече! Юнашка сила твойте тиране скриха в земята! О, майко моя, родино мила, плачи за него, кълни съдбата!

Захари Стоянов повече от ясно ни подсказва кой е взел костите на Левски ги е погребал нейде. Не се знае къде, но има множество нишани. Въпросът тук е, защо да крие това четиристишие. Ами че то като го прочетеш ако е в цялото стихотворение, ще си помислиш, че тираните са турците. Та зо тав е премахнал този пасаж, за да ни подскаже кой в случая е тиранинът два пъти подпалил един град през 1810 и после пак през 1840.

Някой се е фиксирал върху персоната на Гешев. И то след като подгони мутрата Васил Божков Черепа и съветниците на Лайньо Радев. До този момент никой нищо не искаше. Но отмъстителните човечета първо спретнаха протести срещу ББ, а после Лайньо Радев с вдигнат по болшевишки юмрук призова открито за държавен преврат. В пълен разрез с Конституцията, апропо. А Черепа финансираше протестите. Интересното е че Лайньо Радев и Черепа приказваха едни и същи неща. Дали се бяха наговорили, не знам. И сега близо три години след като не можаха да свалят Гешев си пишат разни закони. Играят си джобен тенис. С матракулките. Смяната на Гешев интересува 1000-2000 души максимум. Останалия народ се интересува от това да не се вдигат цените, да се намали инфлацията, да се овладее хаоса, да не го бият и изнасилват. И хич не им пука дали главния прокурор ще се казва Гешев, Пешев или Келешев. Някой си е поставил идея фикс. И иска да слага каруцата пред коня. Реформа в съдебната система е наложителна. Но смяната на Гешев е най малкия проблем. С и то половината му мандат изтече. В безплодни опити да бъде сменен. И политическия онанизъм с юридическа окраска продължава до степен на пълна импотентност.

Шило

Хубаво, лошо, ще го приемат. И Тиквата си призна, че три дни е бил на инструктаж в американското посолство. Като се прибавят и ПП и ДБ- работата е ясна.

Този убиец на животинки , как има наглостта да се " бори"с престъпността !?!?!?! Баси и държавата ,в която тоя убиец е министър

От внук на терорист комунист масов убиец , какво очакваш ?

Тия ни залъгват с проблема кой ще съди главния прокурор. По-важно е как да се контролира Съда, който пуска бандитите и дава смешни присъди на престъпниците. Справка гнилите ябълки в съда РЧ.

знаем защо го тормози те. Щото няколко червени олигарх му бяха на мушката, а на Прокопчо са запорирани 200мил.Е затова

комай не е лакмус , а по скоро литмууус ... мдааа ! :)))

ПОЛИТИЧЕСКА - ДА ! т.е. - КОМУНИСТИЧЕСКА ! НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО БУТНЕТЕ И НА ИНЧ !

ТОВА , ДЕТО ТИ Е ПОЗИВНА , СИ ГО НАВРИ ОТЗАД !

Кацамуня как така изпълзя в съборената да учи, как с една заплата се издържа толко време? Демек унуците на ония още ни тъпчат. Демокрация значи. По какво се различаваме от Нова Гвинея?

Ицето Иванов, иска да стане главен прокурор. Внукът Кацамунски иска да стане главен прокурор. Има ли още кандидати, питам за една комшийка? Но забележете и двамата от прогресивни комунистически родове.