МС отпусна 23 млн. лв. авансово за ”Хемус”

Правителството осигури допълнителни разходи по бюджета на МРРБ в размер на 22 880 400 лв. за авансово финансиране на доизграждането на автомагистрала "Хемус".

Обратно в новината

Коментари - МС отпусна 23 млн. лв. авансово за ”Хемус” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да благодаря на строителните фирми на Пеевски, за перфектното изпълнение на Северната тангента. Движейки се на изток към Ботевградско шосе винаги разбирам кога да се престроя за да завия, просто колата започва да подскача все едно съм в лодка, а фугите на всички мостове допринасят за бързото премахване на всички пломби в зъбите ви. Горд съм с вас!

2.5 години за 10 км!!! По груби сметки 250 км ще бъдат готови след 60-тина години. Няма да дочакам :(

А дали габ арита на пътя е магистрален или "междуселски".Скаква перспектива е смятан този габарит ,че не се сещам.Добре че през 1970 година са били много глупави проектан тите и правителството, че са проектирали(а после и построили) път с габарит А29.

Ами, сметни си го, като толкова разбираш от магистрални габарити. Или това не можеш, а само да говориш глупости. Хората са го написали в статията: 224 м + 23 м + 2 м + 21.5 м = 27 метра габарит. На магистрален ли ти прилича и каква му е перспективата?

Даааавай, че има-няма 10 дни още!

Избраният изпълнител е обявен на 9 януари 2017 г. и само 2 дни по-късно се осигурява авансът - а има още доста процедури преди възлагането - договорът няма как да е подписан, там стават преговори, доизяснявания...може избраният изпълнител дори да се откаже по някаква причина преди подписването. Но да-а-а-о - ГЕРБерастите начело с Мутрата Борисов гледат да си осигурят комисионата, присвоена от държавната хазна, преди да са сдали окончателно властта в края на януари.

Не пишете глупости след като не разбирате от обществени поръчки - няма никакви преговори и доизяснявания след издаване на решението за избор на изпълнител. Чакат се 14 календарни дни, за да влезе в сила, и след това се подписва договора за изпълнение.

Айде заминавай! Разбирач!

Комисионната в такива случай се взима от аванса! Какво ми обяснява Свинетка, че всичко е нормално? Обекта е с 50% над себестойността, от които 30% се връщат на хиените, а останалите 20% са печалба на строителя, която му се вижда малко и той завлича подизпълнители и играе с качеството. Гарантирано от ГРОБ! Питайте Игнат Раденков.

55 млн. лв без ДДС за 10 км път са доста над 50 % "оскъпяване".

И как точно разбра, че има "доста над 50 % "оскъпяване"" за този път? Забеляза ли, че се говори за ново строителство на магистрала с габарит 27 м?

За раздаване на държавни пари на "наши" фирми има време, за промяна на изборните правила - няма време.. е това е..

Защо строим пътища 14 пъти по-скъпо от Норвегия?

За да лапат тиквата и Пеевски

14 пъти разлика???!!! Някой здраво те е излъгал!

Защото хора като теб, които нищо не разбират от цени и строителство на пътища, четат статии, написани също такива хора, и резултата е - нелепи и смешни заключения.

Ъхъ... гласува, я! Щото пак ще я строи фирма на "Най-Преуспялото Прасе" на държавата - останалите 9 участници били "отпаднали", твърдят злите езици;)) Е, единият не бил съвсем отпаднал, ама от АПИ не го харесали - не бил от "правилните фирми";))