Мощна буря потопи под вода Пловдив (снимки+видео)

Близо 40 литра на квадратен метър дъжд, придружен с градушка, се изсипаха в града

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

https://dnes.dir.bg/intsidenti/plovdiv-po-d-voda-i-predi-i-sega-snimki

Шахтите се почистиха на кукуво лято и лично от многоуважАемия кмет

Резултатът от присвояваните поне 80 % от европейски и национални проекти Изплува :) По Кукленско шосе вчера имаше няколко километрови гребни канали. С дълбочина над 50 см. Жалко,че нямах кану под ръка ;)

Където пипне кривото гербаво пръстче наводнения, свлаччища и смърт! Я по децата гранати ще взривявате, я ще откраднете от асфалта, та един рейс хора да идат курбан... Във Варна 113млн. лв. за кръстовище.... В гробищата да ги носите!

ето един червен трол , веднага цъфна в потвърждение на коментара ми по-долу.......от 2019-06-01 09:56:49 само да добавя : първо , тъй като съм от Варна - и да се насерете червени злобари , по бул.левски във Варна с кеф ще си пътуваме , бая отпуши града , мен лично ми спестява 15-20 мин. в едната посока до работа , не е зле...... второ , за падналият автобус , дето било от хлъзгавият асфалт - сигурно ще е така , няма да е щото е 30-год. таралясник , с износени гуми и спирачки , не е възмножна и евентуална грешка ( моментно разсейване ) на горкият шофьор или пък дъжда дето се излива , само от асфалта ще е....сигурно долу дето падна рейса се е образувало цяло гробище от коли и автобуси , дето всеки ден падат там на този завой.

Месечната валежна норма е паднала за 25 минути. Ако канализацията се изчислява срещу такива стойности то тя ще стане безбожно скъпа. Стига сте политизирали и природните катаклизми. Съвсем оглупяхме.

Още един повод за гордост на партията и правителството... Филибето, майна - Венецията на Балканите, скоро и други градове.

Почистени шахти и пътно платно, евала ! А като завали дъжд и се понесе един калищак и всекАкви хартий, клечки, листа и найлонови остатъци, да се чудиш откъде са дошли...

Грешиш,драги. Патентът е на Иван Костов,който по западните методички за цветните революции се упражняваше в подскачане пред храма Ал.Невски с бойните викове : "Който не скача е червен!" През 2014 г.този патент беше употребен на Майдана в Киев,с лека трансформация:"Кто не скачет тот москаль!"

то ако слушаш и четеш червените злобари , всяка дреболия е жив Апокалипсис , за който вината е на управляващите. Преди е нямало наводнения , градушки , мор по животните , пътищата са били без дупчица и т.н мед им капе на сърцето като се случи няк'ва беля - я катастрофа , я епидемия , я природно бедствие......друго си както навремето да криеш лошите новини и стадото да си живее и работи безгрижно , спокойно че Партията-Майка бди над него

ей много зяпачи тук дават акъл ама като дойде време да се направи нещо и всеки се изнизва като прани гащи, всички много знаят ама като дойде време за данъци всеки гледа нещо да излъже, да скрие, да скатае малко ДДС и после другите им виновни. ...

А бе, нормална лятна буря. Не е редно това да наводни града. Явно строителството на ВиК традиционно е много лошо. Пловдивчани да се замислят!!!

Наводнението беше ясно , че ще се случи , ситуацията беше точно описана и предвидена от издатрля Манол Пейков в писмото от началото на годината за провала на Пловдив като културна столица. Ето какво пише там. " поради незначителния наклон на площада – под 0.02% – е необходима отлична система за отводняване. Далеч най-добрият вариант е 40-сантиметровия бетон под старата настилка да се изкопае нацяло и новата настилка да се положи директно върху пръстта. Поради бързането в момента – да се чуди човек какво го налага, след като площадът и без това ще е готов едва в края на 2019-а, – подобен подход е невъзможен; бетонът не може да бъде махнат за толкова кратко време. Затова ще е необходимо поне да се направят многобройни пробиви в бетона, за да има къде да се оттича водата; това го каза самият Драгиев, собственик на фирмата изпълнител. Е, преди два дни ми се наложи да мина по площада и видях, че е положен нов бетон върху стария, гладък и солиден, и че в единия край вече се канят да поставят плочките. Само час по-късно съвсем неочаквано срещнах кмета пред общината – и не пропуснах да го попитам какво става с пробивите, къде ще отива водата от целия площад?... "Е-е, ще се изпарява", отговори ми той с типичния си симпатично-добронамерен тон." Очевидно някои трябва да се изпарява, лошото на Пловдив е, че всички партии са в играта и няма здраво място, целият политически спектър е далаввераджии за затвора, крадат дружно и опозиция няма., едни същи ден т десетилетия , само сменят партита в които вегетират, повечето са минали поне през две партии . Откраднаха даже парите за циганите, заради чиято интегрция градът спечели Столица на културата.

къде е проблема! А той е, че количеството от 40 л. на кв. м. са се изсипали за 27 минути. За дебита количеството и времето имат равна тежест. Вече стана въпрос, че Пловдив е сравнително равнинен, поради което канализацията е проектирана с минимални наклони.

Канализацията е от римско време. :(

Червените кхмери в злобата си ще изкарат, че в Пловдив нямало канализация. Новият чисто нов подлез на ул. Гладстон нямало да се наводни, ако имало канализация. Комундета, и без канализация ще ви бием! Представете си, какво ви чакаше пък ако имахме канализация! Хубаво ми запомнете думите и следете къде в страната БСП ще има най-слаб резултат!

Следим, следим... Следим също цената на водата, на тока, на хляба, данъците, винетките, тол системата, апартаментите, асансьорите, къшите за гости... Следим ние...

Е щом следиш, ето нещо интересно за теб. В 51- местния Общински съвет на Пловдив ГЕРБ има най- многочислената група с 18 съветници, следва Патриотичният фронт с 9 мандата, а с по шест са Реформаторският блок и "Съюз за Пловдив" на Дани Каназирева. С петима съветници остана БСП, с четирима БЗНС „Александър Стамболийски“ на адв. Георги Колев и с трима "Кауза Пловдив" на Георги Тютюков. Прави впечатление, че БСП е пета политическа сила, ДПС и Атака нямат представители, а всички останали са десни политически сили.

За мариниелка, вълчо, мидю и бенчоследиш ли също?

Какво общо има тук БСП-та, СДС-та и увяхнали Гербери??? И преди 30-40 години е имало бури и подобни дъждове, но пораженията бяха пъти по-малко. Аман от некадърници и хора без дипломи в управлението, а тези дето проектират на 80% са си купили дипломите по времето на Бойко Б. 40 литра на квадратен метър са абсолютно нищо, защото 1 литър се събира в кубче с размери 10х10х10 см., което означава, че в един квадратен метър има 100 такива кубчета. Следователно ако са 40 литра на кв. метър, то 40 кубчета ще са пълни и 60 празни, което означава, че водата в този квадратен метър ще бъде около 3см. !!!!

А покривите, а водата от високите части .... да не би да "залепва" там където падне?

леле , кой клас си завършил бе , червенотиквеник. Смяташ като колхозник , едно време така изпълняваха петилетният план за 3-4 години. Какви кубчета , какви пълни , какви празни....сметало трябва ли ти или логаритмичната линийка ще ти стигне...да се почешеш.Кратко и ясно 40 л на кв.метър т.е 4 см височина....нищо нали. Само дето водата няма склонност да се лепи , а се отича.....пустата и вода. Едно време не ставало така , а ? Ама защо ? Нямало е такива дъждове или е имало перфектна канализация , която лошите гербери откраднали и продали ? Не се наядаха , еййййй !

Чисто новия (ремонтиран Гладстон) за няколко милиона,отворен преди месец и малко???

Когато Пловдичанина не може да отиде при морето, морето само идва при него.

Дори и гларуси имаме от 10тина години. :)

Мдаааа - поредната порция видими резултати... Ама поне Европа ви чува :)

Госте, злъч и злоба ли долавям към вечния град? Що не пробваш с някоя ругатня или псувня, ще ти олекне!

Не мога де - Европа ме чува :)

Колкото и да хейтват, чугунените глави нямат шанс в Пловдив! Само да ви припомня, че БСП е пета политическа сила в нашия град, дори и след локални партии. Пловдивчани с културата си сме заслужили градът ни да е европейска столица на кулутурата!

гърнвевски, ти ли си бре!

Ало, в Тотевград изкъпани ли сте вече?

Ние имахме шанса да уцелим на точните кметове. Лоша дума за пловдивски кмет от пловдивчанин няма да чуеш, освен ако не е политик. Тотев го уважаваме, но сме благодарни и на Сомлев, Томасян, Гърневски, Чомаков, Славчо Атанасов, всички те имат принос за нашия град. Впрочем, и в комунистическия период Иван Панев, Дража Вълчева, Диран Парикян не са предавали Пловдив. Пловдивчани тачат и следосвобожденските си кметова, особено Божидар Здравков.

Затова плувай в л...ната и си затваряй устенцата...

Поради ограничените познания по география и метеорология интересно какво общо има БСП с непочистените от гербаджийската администрация канализация.Така се спестяват пари за крадене.Това , че има наводнения си е проблем на гражданите.На село няма канализация и така няма какво да се запушва.Важното е , че европейската столица на културата се подмокри отвсякъде.

Човече, непочистената канализация е фалшива новина! Фалшива новина е също, че след като селата нямат канализация, която да се запушва, те не могат да се наводняват! Фалшива новина е също, че проектът европейска столица на културата е пострадал. Наводненията в Пловдив са най-леките, не са като в София, поради равниния терен на града, така че буквално няколко часа след спирането на дъжда водата се оттича!

Много си прост Саше, прост и горд :)

Това беше сериозен аргумент, печелиш!

Както беше писал един фейсбукчия - Световна столица на аквакултурите!

Пловдив е столица на всички култури, за разлика от София, столица на селянията и простотията!

Тая атракция мамин Ваньо(Тотев) дали няма да я осчетоводи към разходите за евро столицата на културата?

Стига с тия милиони бе, парите сега са без златно покритие, с лопата да ги ринеш! На кой му пука за тях?

Пука му на този от когото ги взимат. !

Е колко са четирсе литра?

точно четийрсе куб. дециметра

muhoebec@

около 2 кофи.

40 литра на кв. метър не е кой знае какъв катаклизъм. Просто каналите не са почистени. До утре ще се отводнят. После малко ще понамирисва, но майните са свикнали.

И да са почистени за нищо не стават. Дебита, който може да поеме канализацията на града е смешено малък. При всеки по-силен дъжд мазетата са пълни с 1-2 педи вода.

Канализацията е от римско време. :(

Майната му.......това от Пловдив ли идва?

Този подлез не го ли пуснаха скоро за движение след дЪЪЪЪЪЪЪЪЪлъг ремонт?

Преди десетина дни, най-много две седмици да има...Ама си е и най-ниското място там де, нормално всичката вода да се събере в подлеза

Като няма канализация, която да отведе водата, нормално е :-)

Точно до подлеза има парк. Толкова ли не можаха да направят някакъв дренаж в земята?

Като гласувате за ГЕРБ - хак да ви е! По наше време такива неща нямаше!

Дааа, и дъждовете бяха къде, къде по мижави...

бурни пролетни дъждове, но за младия човек водата му е до колене....спомням си след една такава буря как цопах със завити крачоли по софийските улици, на места улиците бяха буйни реки..

Шахтите били почистени!? `Айде, бе!!! `Що ли не вярвам?! Сигурно защото никъде в България не се почистват шахти. Както никъде в България не се мият контейнерите за смет.

Може и да са били почистени вчера, но снощи пак имаше буря и сутринта всичко беше отново задръстено и то много.

Защото си прост платен боклук. Колкото и да не харесвам маминия трябва да му се признае, че още от началото на първи мандат започна редовно да чисти дъждовните шахти в целия град. Точно за това досега наводнения е имало само когато при буря падат много листа и покриват решетките.

Горкия Пловдив... вече е подводен град...

малииии това ако беше на елипсовидното кръгово във Варна какво ли щеше да стане????

Как какво... елипсовидно езеро

Отива към Стара Загора.

Чудя се как би бил потопен НАД ВОДАТА!

ще се удави кур-тур-ата бе!

Вижда се, че Пловдив има работеща общинска администрация!

Няма да се плаите, те тия колектори са запушени с пачки банкноти, които са хартисали от скъпите ремонти.

Градът на Ванко 1, Николетка, Ветко, Митьо Селския и дурги герои да затъне така. Тцтцтц. Европейската столица на културата. Хахаха. Столица на (к)аналната вода.

Това е добра новина за пловдиската ма'ла. Циганите най накрая ще се изкъпят и ще миришат малко по-добре за няколко дена.

Тва сигурно е по некоя европейска програма "Затлачи каналните шахти и превърни града си в новата Венеция"

Канализацията е от римско време. :(

Кой тъпак смята колектори те за дъждовна вода? Не им ли е ясно, че сметките им все са криив и гледат грешни таблици?

Дека е видеото?

Лошо хора,климата се променя и живота също за съжаление нищо няма да е както беше и лошото е че става по бързо отколкото очаквах ме....

Бъркаш климат с климакс.

ние нищо не очаквах ме и затова останах ме изненада ни много ло шо ... особе но по българ ски

Глупости, това беше съвсем нормален 2-3 часов летен порой. Без него не може. А че строителството в града е лошо, е друга работа.

не разбрах, дали са били раздавани шнорхели !? Все се биеха в гърдите че всичко е Ок, ама не било баш така. Толкова са били почистени шахтите... - никак, ама сега пак са се затлачили.

40 л. Или 400?

Е как 400, да не се е скъсала стената на язовира?! това е дъжд все пак.

Ей сега ще изскочи Курнела и ще се развика "Оставка, оставка ..."

Както скачаше Бойко всеки ден като беше опозиция ли?

патента за скачане от лост е на др.Радев!