Мощи на Света Марина идват за храмовия празник в Пловдив

През празничните дни митрополитската църква "Света Марина" ще бъде отворена непрекъснато

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До 1906 година църквата "Света Марина" е била митрополитски храм на Пловдивската митрополия на Цариградската патриаршия /известна като гръцката митрополия/. След ликвидирането на гръцката митрополия и присвояването на имотите й, църквата е предадена на Пловдивската митрополия на Българската екзархия.

Мавзолеят е символ на ретроградност, защото съхранявал трупове. Стимулирал трупополонството. А това с разнасянето на разчленените части какво е? Или едни и същи другари връткат идеология както им е наредено?

Българите се ПРЕкланят пред деянията и морала на своите Светци, не пред трупните им останки. Цялото юдохристиянство е облечен в християнство юдаизъм. Българки Светици са Св. Филотея Търновска и Св. Злата Мъгленска. За жалост на юдействащите в България нама техни трупни останки. Двете Светици се изобразяват винаги в НАРОДНА НОСИЯ. Първата е олицетворение на Българското милосърдие, втората на Българската Вяра. Св. Филотея Търновска е ЗАКРИЛНИЦАТА на Румъния и Молдова....но не и на България. Българските юдействащи бесове принасят на гръцки гробища.