Мощен ракетен удар срещу Харков, украинските войски отблъснали 47 атаки на източния фронт

Военни анализатори твърдят, че Москва е пригодила ракетите си за ПВО С-300 за поразяване на наземни цели в Украйна

Обратно в новината

Коментари - Мощен ракетен удар срещу Харков, украинските войски отблъснали 47 атаки на източния фронт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бий чорбата по главата, бий, бий, бий!!!

Бившата държавица на-ср-айна, замина, колкото и някои държави да си мислят, че могли да спечелят. Няма такъв филм и го знаят, много добре даже, но ... тласкат света към световна война, само и само да прикрият нищожността си и фалшивия стандард на живот, който са имали досега, благодарение на ресурси, които са мислели, че са им даденост. Е, приятели, ефтинкото приключи, няма вече гратис на ресурси и сега ще трябва да си плащате и да видим колко дълго ще се задържи "високия" стандард на живот, който така шумно прокламирате!

Продължава целенасоченото опорочаване на коментарите на статии свързани с укронацистите. Жалки сте.

Плачат Хахлите за Атом Натам Вървят Нещата !!!

А със Соледар к'во става? ... Държите ли го още?

Тия военни анализатори така се оплетоха, че вече с пво по земята стралят. Утре със сателити ще ги замерят сигорно.

Много орки бяха изклани и още ще бъдат изклани докато Бъде прибран Кремълският им вожд.

Украйна е една изкуствена държава която е съставена от крадени територии - прибрани от Полша на 17 сештември 1939 от Сталин и харизани на неблагодарната Украйна, Закарпатието откраднато от Унгария през 1944, Буковина свита от Румъния също 1944 година, Крим взет от Русия и харизан на Украйна от диктатора Хрушчов (украински евреин) , Донбас подарен на Украйна от Ленин. Време е всеки да си вземе своето а украинският грозен език - подигравка на полския - забранен! Ха дано!

А Полша е прибара тези територии през 1920-та година. Тогава полша прибарва и Вилнюс заедно с 1/3 от територията на Литва. долу горе токова от територията на Беларус, и 6 воеводства от Украйна, превръщайки Минс и Киев в пригранични градове. А столица на Литва тогава е бил Каунас. Колко са били там поляците показва Волинското клане - 80 000 души изклани от бандеровците и всички поляци са свършили. А населението на тези земи е над 20 милиона. Апропо Бандера и Шушкевич правят движението си като антиполско и антикатолическо, а не като каквото ни го представят днес.

Къда са 109, къде са 69, къде са 47 атаки... Нещо на руснаците им пада темпото.

Обаче на тебе темпото за дращене на тъпизми не ти пада

ТАЗИ ВЕЧЕР СПЕЦИАЛИТЕТЪТ В РЕСТОРАНТА НА ШЕФ ПРИГОЖИН Е --" ПЕЧЕН ХОХЪЛ В СОБСТВЕН СОС "...!! ДА СЕ ГОТВИ ОДЕСА...!!!! БИЙЙЙЙЙ УКРОПА ББИИИЙЙЙЙЙЙЙ

Писал съм неведнъж докато украинците не почнат чести удари по цели в Русия онези няма да си седнат на задника

То хубаво даваш акъл, ама с какво да започнат?

И нали се сещаш, че тогава от Усрайна ще остане само един радиоактивен кратер

а от масква - само ленин в мавзолея

Но дронът беше свален, 3ма са ранени. Това е отговорът. Да ходят да питат Борис и През Алцхаймер Като са им тъпи политиците, пати народът.

докато фондация Америка за България не я забранят такива отрепки като тебе ще дращат глупости по нета

Аз пък highly likely предполагам, че криворъкъте украински ПВО стрелци пак са гърмяли с ракето С300 над града и ракетите са падали из града. Просто ракета за ПВО да се преустройва за ракета срещу наземни цели е като да си отлеете чук от злато - да тежи и може да нанесе хубав удар, но е твърде скъп, пък и мек. Бойната глава на С300 не може да поразява нищо освен цел с бронировката на автомобил или хора на открито.

Има ли независим източник или това е само от Украйна казано...

Когато видях Порошенко в предизборната си реч да обещава , че " ТЕХНИТЕ деца , ще се крият в бомбоубежища , докато НАШИТЕ ходят на училище " разбрах кой крив , кой прав !

https://www.youtube.com/watch?v=vZBkIj9zcU&abchannel=%D0%90%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%BF%D0%9C%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2 Така ли няма да се крият?

Безопасноста на украинските граждани и деактивирането на ПВО на ВСУ са в пряка връзка !

Щото Русия си няма вече ракети и вече си хабят скъпите С-300. По съм съгласен, че тъпите хохли не могат да свалят ракетите и сами си поразяват жилищни квартали

руските военнопрестъпници ще отговарят за избиването на цивилни в Украйна. О, Украйна! Дванадесет месеца младите украински дружини как Бахмут бранят. Горските долини трепетно повтарят на боя ревът. Пристъпи ужасни! Дванайсетий път гъсти чеченско- руски орди лазят, вагнеровци грабят цивилни и убиват и тела я стелят, и кръв я залива. Бури подир бури! Рояк след рояк! Путлер безумний соч и Украйна пак и вика: "Търчете! Тамо са украинските герой! ТРЯБВА ЗА 3 –И ДНИ ДА КАЖЕМ УКРАЙНА НАШ " И ордите тръгват с викове сърдити, и "Путларах акбар!" гръмовно въздуха разпра. украинския полк отговаря с други вик: ураааа Слава на Украйна СЛАВА НА ГЕРОИТЕ. Победа Украйна!!! Пути свърши оръжието и руската армия остава да подпише капитулация. Зеленски цар е на земята най-велик, над всички пръв, украинците са наши братя, наша плът и наша кръв. Кат Украйна няма втора тъй могъща на света; тя е нашата подпора, тя е нашта висота! Пиша ти от Киев, драги Путлераст . Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки… Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Леся и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Мутрофанка . Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси… Перални,телевизори и галоши Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше “свята”, “чиста”. Ние всички хранехме Кадиров танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка… Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

Руснаците така им го набахмутиха !!!

Щерев, хапчетата в 12 пак си пропуснал. Не забравяй, моля те.

За него не знам - но явно пак е дежуерн хохльо на + и - .

Не разбирам , как така преди 9 години нашите "безпристрастни" и "независими" медии излъчваха филми и репортажи за зверствата на украинските нацисти над ДОНЕЦК И лУГАНСК и се възмощаваха и алармираха обществеността, за този терор, а сега обърнаха палачинката и все едно нищо не се е случвало. Що за лицемерие? Но явно на доларите не може да се устои.

Я тия дето слагат минуси да ме оборят някак си. Фактите са си факти.

Пете не се прави на идиот! В "тубата" има десетки признания на Игор Гиркин - Стрелков за това, как е било планирано от Москва и как е изпълнена донбаската криза. А ти миличка си безкрайно заблудена!!!!!!!!! Можеш ли да ми кажеш, къде бяха "украинските нацисти" преди 2014 г? Имаш ли такива, нямаше ли? Защо Москва си мълчи за тоаи период. Или казваш "нацистите" иникнаха изпод земята, така изведнъж!! Ех....мъко невежа!

Тъпоумник...в същата тая туба пишеш Украина в огне...и гледаш

Отново до тъпичкото Пете: Скъпа, искаш факти? Ето! До 2008г Украина беше 90% обвързана политически, финансово, икономически и дори демографски с Русия и там НЯМАШЕ нацисти!!!! В периода от 2008 - 2014 г. Украина за себе си трябваше да избере или ЕУ и НАТО или Таможен съюз и ОДКБ! Просто и логично! Украина 2014г избра ЕУ и го узакони в конституцията си- ЗАКОННО. На Путин това не му хареса и измисли нацисти, фашисти хунти и други такива глупости за такива НЕВЕЖИ като теб. А после започна и война, истинска, ненужна, кървава война, която може да радва само РУСОФИЛИТЕ-ОЛИГОФРЕНИ но не всички останали нормално мислещи хора.

Йевгений Пригожин си призна, че така наречените сепаратисти в Украйна са всъщност служители на Вагнер. Още от 2014 година.

Само това ли успя да измислиш? Нямаше десен сектор, Азов, Бандеровци и т.н. нацистки формирования?

Я дай линк да видим, как си признава

Руският бизнесмен Евгений Пригожин, приближен до Кремъл, призна днес, че през 2014 г. е основал паравоенната групировка "Вагнер", за да се бие в Украйна, съобщи Франс прес. Още по темата Шефът на "Вагнер": Ако в Украйна не се бият затворници, ще се бият децата ви Той призна и за присъствието ѝ в Африка и Латинска Америка. В публикация на неговата компания "Конкорд" в социалните мрежи Пригожин заяви, че е основал групата, за да изпрати компетентни бойци в Донбас в Украйна през 2014 година. "В този момент, на 1 май 2014 г., се зароди групата патриоти, която прие името БТГ (батальонно-тактическа група) "Вагнер", разкри Пригожин в изявление за медиите. "A сега едно признание. Tези момчета, герои, защитаваха сирийския народ, други хора от арабските страни, бедни африканци и латиноамериканци, те станаха опора на нашата родина", потвърди още той. Паравоенната групировка е подозирана от години, че тайно върши "мръсната работа" на Кремъл в различни арени на военни действия, нещо, което Москва винаги е отричала. Пригожин беше обвинен от много западни сили и руски медии, че финансира "Вагнер", чиито бойци са били забелязвани в Сирия, Либия, Украйна и в Централноафриканската република. Пригожин беше един от доставчиците на храна за Кремъл, което му спечели прозвището "Готвача на Путин". Кремъл обаче винаги е отричал да има връзки с паравоенни групировки, припомня АФП. /БТА/

Мучащ... февруари 2022 Вагнер имаше 7, 8 хил човека...2014 сигурно са били още помалко.. Едва лятото им дадохга 40 хил затворника и станаха пълноценна боева единица.. Ако си мислиш че 2,3 хиляди са взели донбас 2014...значи си много зле...

Прости,тъпи и алкохолизирани питекантропи....това са руснаците. За нищо не стават,дори и за война и паради ,с които най-много се хвалят.

Втората световна война Германия губи 7 милиона германци, а СССР над 19 милиона. Да се неначуди човек кой аджеба спечели войната? И как живее победителя и как живее "победения". А иначе загубиха 19 милиона само защото се намесиха съюзниците. Иначе сега в Москва щеше да управлява Ханс.

Загинаха 20 милиона руснаци, за да може сега евреи като тебе да си развяват байтака и да дрънкат тъпотии на воля.

19 милиона? В голяма грешка си. Когато представили на Сталин отчета с над 28 милиона жертви на войната, той го скъсал и казал, че ако напишат повече от 20 милиона ще ги разстреля! И за това дъъъъълги години тези прословути 20 милиона се повтаряха по парадите им. Но дори 28 милиона не е пълната информация. Ако се сложат жертвите на Сталинския терор, жертвите са над 30. Да не забравяме и ранените и осакатени войници. Не сте чували, но в СССР след войната има над 30 000 "самовара". Така са наричали войниците, останали без нито един крайник или само с част от един. Е, през 47-ма тези "самовари" тайнствено изчезват....

10 милиона руснаци ги отстреляха в гръб наказателните отряди на Сталин, пазещи някой боец да не дезертира от фронта.

Има в Кремъл един психопат Нисък и грозен. Истинска гад. Луд комплексар с мъничък член. На Хитлер и Сталин верния фен. Бивш жалък чиновник от КГБ. Случайно на власт дошло джудже. Реши, че е цар и нов император Петър Велики, пожизнен диктатор. Лакеи си има - Медведев, Лавров... Сломи всичко сторено от Горбачов. Оплю демокрацията, прогреса, мира. За нов ред бълнува, разделящ света. Страната на злото щом оглави Започна с Курск и така се разкри. Последва Армения, Грозни, Беслан, Грузия, Сирия, Беларус, Казахстан. Терор там цъфти надлъж и нашир Трови, убива, други праща в Сибир. Посмее ли някой да му опонира Намира начин да го ликвидира. Немцов, Литвиненко, Березовски, Скрипал, Навални, Ходорковски. Политковская, Юшченко, Магнитски А как загина президента Качински? Народът му беден, харчи за бомби. Безаналогов дебил, кърваво зомби. Хибридни войни все му в главата. Мечтае за нов СССР на земята. Прати последно орки в Украйна Идиота до гуша затъна в лайна. Нацисти привижда. Поредна лъжа С ядрена зима заплашва. Свиня! Изнудва с газ, нефт, ток, горива с оръжие, тор, зърно, висока цена. Руши градове, язовири, даже АЕЦ Жени, старци, деца да избива е спец. Подобно на Дракула жаден за кръв Своя и чужда. Инак бункерен плъх. Ненаситен убиец. Брутален фашист към живота на другите. Антихрист! Този път преигра и сега ще боли Усети че губи. Идат сетните дни Чака го съд, куршум, отрова, въже Навярно от своите бясното псе.

тва стихче е списано като от соца в съветски словоред личи си от какво номенклатурско котило сте

За лекуване си. Обърни внимание на здравето вместо да пишеш глупави стих чета

Ако се абстрахираш от идеята на стихчетата, не всеки може да измисли толкова рими правилно подредени. я ти напиши нещо на някаква тематика да видим колко ще напишеш и дали ще е с рими и някакъв смисъл.

само така, скоро не трябва ди има укро-нацистите ами трябва и с тях и техните поддръжници да ги на...

Като не искат мир, укрите ще получат война ! А ако бяха изпълнили Минските споразумения и война нямаше да има !

Защо нарушихте будапещенския меморандум и нападнахте независима Украйна? Сега ще си го получите.

Имаше споразумение и НАТО да не се разширява на изток, а Зеленски искаше да отваря американска военна база в града-герой от ВСВ - Севастопол !

В будапещенския меморандум не се говори нищо за НАТО и разширяване. Стига лъгали.

Ти прайш ли разлика между мемурандум и договор, бе отворко? Само питам.

Русначата са диваци и варвари!

Западните страни са близо до обсъждане на изпращане на мироопазващи войски в Украйна - унгарският премиер. На 10 март Виктор Орбан вече заяви, че западните страни са близо до това да започнат сериозно да обсъждат варианти за изпращане на съюзнически войски на територията на Украйна, което може да доведе до непредсказуеми ужасни последици.

Кой е Костя Копейкин? Некъв ваксиниран джендър ли?

Известен варненски чалга-циганин!

За KFOR и SFOR тебе мобилизираха ли те? В коя част? Не могат да бъдат изпратени мироопазващи сили в Украйна, поради ветото наложено от ... Русия.

САЩ нападна ли Ирак през 2004г. без решение на ООН????? Не ставай смешен!

В Ирак влязоха силите на НАТО след решение на ООН.

Я пак? http://news.bbc.co.uk/2/hi/middleeast/3661134.stm https://www.theguardian.com/world/2004/sep/16/iraq.iraq https://en.wikipedia.org/wiki/IraqWar Кое точно решение на ООН легализира войната в Ирак? Няма никъде информациия за такова решение. Точно обратното. In September 2004, then-United Nations Secretary-General Kofi Annan stated, "I have indicated that it is not in accordance with the UN charter. From our point of view and the UN Charter point of view, it [the war] was illegal". Що не се хванеш да почетеш малко, преди да пускаш лъжи?

Премиерът, който първ изпрати войски в Украйна ще го похвалим пред строя! Ей, българина, какво чакаш, някой може да те изпревари!

Шефа в Масква не дава.

Копейки, пращайте зимнина в Русия, че вече втора заплата им бавят на държавните служители.

Центаджия не изпращай кинти на баба си в Северозападнала България, че циганите изпона.баха и изтепаха бабичките по селата Ви.

на руски трол

Нищо не пише за простотията, която укритие вършат в Киево Печерската Лавра. Че се гонят монасите? И че кръстовете са почернели. Че укронацистите призовават да се палят православните храмове? Защо не пишете, а?

Ха ха ха ха... спри халюциногенните гъби!

Е щом стрелят с ПВО по наземни обекти, следващата стъпка е да започнат да хвърлят камъни :) Хартиена супер сила!

Направо ми е жал за теб, каиш непоръбен... Или не!

и за 9ти Май парад в Киев, а мурзи?

Коя година?

Свършиха Калибрите, но имат 7000 С-300. После като свършат да е по-лесно за китайската авиация, когато реши да си върне Сибир.

Разбира се, че не стрелят с ракети. Тях Украйна им ги унищожи още преди година. Хвърлят лопати. Дори и една мотика са хвърлили по най-важния обект.

Европа иска да вкарва "миротворци" в бивша Украйна! Открито се водят напълно сериозни разговори за това... Готвят вкл. и нас за ролята на пушечно месо. Такова решение ще мине през БГ парламента без проблем, както мина решението за вдигане на ветото за Македония! Отвън заповядаха, нашите тук козируваха и гласуваха! Ще ни включат директно във войната!

Това ли е новата опорка.

Кой е Костя Копейкин? Некъв ваксиниран джендър ли?

Тия хохли са голема работа. Само дето останаха без войска, на студено, без ток и вода. Ако не са Америка и Европа отдавна нямаше да се чува нищо за Покрайна. Въпреки Нато и всичките оръжия с хохлите е свършено Хи Хи хи хи

И ти си горд, че си оставил мирните жители без ток и вода. И на студено. Русский мир.

Нищо не е оставил. Той просто живее напук. В България е пълно с такива лузъри , които нищо не ги устройва.

Нали знаеш лафа: "Кой, каквото сам си направи..." Аре, разсъждавай сега, малоумнико!

А как 8 години укритие оставиха Крим и Донбас без вода и ток?

Превзехте ли Бахмут бе шлюхи руски йобани ?

На практика, да! Ти не разбра ли?... Явно не си, защото се уповаваш на украинската дезинформация, жалкар!

Превзели сте дедовия...

Най-много се кефа на факта, как мюсюлманинът генерал-лейтенант Рустам Мурадов загроби 155 елитна бригада и няколко батальона руски православни бели задници в Угледар. И след това излезе в почивка за Рамадана! Путларрах акбар!

да, онези са бели, за разлика от теб, кюмюр недоклатен!

Жалко за малките народи в РФ. Те нямат никакъв избор освен да умрат. Идва Росгвардия загражда селото и товари мъжете на камионите. На кой лопата, на кой винтовка и ги хвърлят да щурмуват позициите на ВСУ, докато зад гърба им се крие ВДВ и Спецназ. Дойдат ли руснаците в България, същата ще е съдбата на копейкаджиите.

да мрат

Ти явно смъркаш същото като Зеленски. Централизирано ли ви го доставят ?

Споко, американски робовладелецо, идва и твоя ред... А това, което си написал е присъщо на нацистките отрепки от УСрайна и за щастие все повече хора го виждат и го осъзнават. Процесът на пробуждане започна и вече е необратим, така че, жалките ти напъни вече са излишни...

Щом русосвинете копейкаджийски квичат, значи съм забил ножа в чувствителното им място! Скоро всички копейки, които можете да ходите без бастун сте мобилизирани и на фронта!

Като ти гледам изказа, направо ми става жал за боклуци, като теб, но пък от друга страна, признавам, че утре ще ми е кеф, да гледам отрепките, като теб, как ще ходите с наведени главици и ще подсмърчате...

Съжалявай себе си, защото утре си в окопа а във врата ти ще диша ефрейтор Шахнамазов от Дагестан! Изказът ми е в синхрон и на нивото на копейкаджиите в Дирник.

Е то това ще е единствената полза.

Като прочеата: "по информация на украинската страна" и спирам до там... Просто няма смисъл.

Аз пък като те прочетох разбрах, че си прост педераст джендър третополов.

А защо не си ЕПМ, боклук нещастен?... Както хихикаш сега, утре жално ще скимтиш. Гарантирано, страхливо педалче!

За това, което се случва с Украйна са виновни марионетките от Киев и техните американски покровители. За най-голямо съжаление страдат обикновените гражданите, както винаги. Истерията, която е обхванала малоумна Европа и техния задокеански господар, с продължаването на изпращане на оръжия, ще доведе до пълното унищожаване на цялата украинската инфраструктура и на Украйна като държава, изобщо. В един момент САЩ като разберат, че Русия не е хапка за тяхната уста ще се оттеглят и ще оставят марионетките от Киев сами да се оправят със забърканите от тях батаци. И може би, цялата тази територия наречена Украйна ще се присъедини към Руската федерация, по желание на гражданите. Светът не е видял нищо хубаво от САЩ, и там където са предизвикали войни, след тях е било потоп.

По заповед от Вашингтон Русия нападна Украйна?!?!?!

Копейкаджиите дращят ред лъжи, ред тъпотии. Търсят лумпени дето да им се хванат на въдицата. Успяха да зарибят дебилите, в неделя ще гласуват за Израждане. Войната на Путлер е основна тема в пропагандата на путинофилските предатели.

Виждам, че те силно те боли.... и това е просто чудесно. Good news!

ВСЯКА ПВО ракета може да стреля по наземни цели. Проблемът е, бе бойната глава на ПВО ракета е осколъчна, а за бой по наземни цели трябват основно фугасни глави с голяма мощност. Най-вероятно, руснаците стрелят С300 като примамки за украинското ПВО. Тези ракети стават много добре за това. След което истинските ракети, с фугасни БГ от 500+ кг бият по земята.

Днес е последният ден в който Москва дължи само една заплата на държавните си служители. От утре дължи и февруарската.

Ще вдигаме ли пак тавана на дълга?

Никой не иска да ни дава заеми, а харчим останалите 370 тона злато и гасим лампата. Никак не е евтино да направим Россия отново велика.

Защо са ви заеми, следвайте челния опит - печатайте

но никой не ни зачита тапетите.

То не бяха лопати, перални, ама това в модифицирането на ракетите за С-300 за наземни цели ... То е все едно да вземете една кола от Формула 1, да и сложите един матрак отгоре и да я ползвате за легло. Предполагам мозъчния тръст базиран във Вашингтон с гръмкото име "Институт за изследване на войната" го е измислил

Европейците започнаха разговори за изпращането на "миротворчески" контингент на територията на бивша Украйна! Започва се! Български войници ще умират в Украйна!

Когато има KFOR и SFOR тебе мобилизираха ли те? Не могат да бъдат изпратени мироопазващи сили в Украйна, поради ветото наложено от ... Русия.

Решението за изпращане няма да минава през ООН!

А кой беше тоя Костя Копейкин? Некъв ваксиниран джендър ли? През него ли ще мине решението?

Всички знаем, че исторически комунистите, социалистите, левите са били предимно педали и защитници на гей движението. 100 години по-късно техните внуци са върли борци против - джендъризма - ха ха ха ха ха Майтап бе, Уили! Какви шегаджии!

Се провери тоя дето е измислил "лявата резба" дали не е социалист/комунист

...кои сте тия "всички" бе, педал?

Руските капути в Дир.бг - Украинците свършиха вече мобилизират деца и жени. Руският военен експерт Юрий Фьодоров - Русия губи 5 пъти повече войници от ВСУ. Според руските капути в Дир.бг Русия е престанала да съществува. Ха ха ха ха ха

Като гледам, ти си най-гоУемия капут тук.

Кви са тия глупости? Как така Руската армия въоръжена с лопати , модифицирани с чипове от пералми,ще бомбандира нацистки щабове позиционирани в жилищни райони в градовете?

бомбардира украински автомобили и жилищни блокове. Толкова си може. За руската армия високоточно оръжие е това, което може да уцели населеното място.

Кои са "Вулкан" "Вулкан" е създадена през 2010 г. от двама възпитаници на военната академия в Санкт Петербург - Антон Марков и Александър Иржавски. И двамата са служили в армията, като единият стига до капитан, а другият до майор. "Имаха добри контакти по тази линия", спомня си бивш служител. Компанията е част от руския военно-промишлен комплекс, отбелязва "Гардиън". Този подземен свят включва шпионски структури, търговски фирми и институти за висше образование. Специалисти като програмисти и софтуерни инженери се движат от едно звено в друго и тайните държавни играчи разчитат много на експертизата от частния сектор. "Вулкан" се появява в период, когато Русия бързо надгражда кибермощта си. Традиционно това е задача на ФСБ, но през 2012 г. Путин назначава амбициозния Сергей Шойгу за военен министър и той иска свои собствени киберотряди, които докладват директно на него, продължава с ретроспекцията британското издание. От 2011 г. нататък "Вулкан" получава специални лицензи да работи по класифицирани военни и държавни проекти. Фирмата е сравнително малка - около 120 души, от които 60 са софтуерни разработчици. Не е известно колко частни фирми имат достъп до такива чувствителни проекти в Русия, но според някои оценки става дума за не повече от 12. На пръв поглед корпоративната култура на "Вулкан" повече прилича на Силициева долина, вместо на шпионска агенция - има фирмен футболен отбор, мотивационни имейли с фитнес съвети и честитки за рожден ден на някой служител. В едно промоционално видео се вижда и позитивното лого на фирмата "Да направим света по-добро място". Официално компанията се занимава с информационна сигурност - нейни клиенти са големи руски държавни компании. Сред тях са "Сбербанк", "Аерофлот" и руските железници. "Работата беше интересна. Използвахме най-новите технологии. Хората са много умни. Парите бяха добри - доста над обичайното ниво", разказва бивш служител. Срещу високите заплати освен експертност се очаква и дискретност. Работи се при изключителна оперативна секретност, като различните звена никога не знаят какво работят другите.

Кой е Джулиан Асандж?

Кой е Олег Макаревич?

Има една приказка, колкото повече мърдаш, толкова по-дълбоко ти влиза. След Харков, следва и Одеса.

След Финландия в НАТО ще влезе и Швеция резултат от Мърдането на дребния московски фашист

...Варна,Истанбул,Кабул.... ...Пекин...

Историята помни. Кога тръгнат руските танкове Т-34 в настъпление, стигат до Берлин. Мисля, че няколко милиона Т-34 ще смажат с лекота украинските леопарди! Да се готвят след това поляци и германци! До месец сме в Лисабон!

Тези Т34 не бяха ли Украински танкове ?

Все там? Важното е че руснаците имат няколко милиона и даже 1000 които палят!

Помни да. Два още са изложени в центъра на Берлин. За всеки случай. По-добре те да стоят там отколкото Т-90

Да. След Одесса и Киев, ще тръгнем към Берлин и Лисабон.

Само ЕС за 1 година прати 50 милиарда евро на Украйна. Без да се брои САЩ, Норвегия и т.н. Без оръжия и т.н. БВП на България е 84мрд. На Русия и се иска да стигне годишен военен бюджет от 80мрд. Около 8 милиона Украинци или Украинки са в ЕС сега и зависят от различни помощи. Да не говорим за инфлация, енергетика и т.н. Мисълта ми е, че това не са помощи. НАТО и ЕС де факто носят почти цялата тежест на конфликта освен личния състав. Въпросът е до коя степен ЕС са готови да жертват квалитет на живот. За руснаците ми е ясно.

Русия плаща.

Плащаше до 2022. Промоцията свърши.

Провери пак как се пише "лошо". За домашно помисли как ще накараш ядрена сила да си плаща дълга. САЩ защо не им дреме колко дължат?

Русия е депозирала в международни банки едни 360 милиарда долара за репарации. Има достатъчно да си плати.

МА ОТИДЕ ТА СА НЕВИДЕ

Долна рубладжийска измет.

Павел Ти ли си БОКЛУКО ? Забрави да кажеш че си педераст

Търси си хуй другаде!   

Безпрецедентен теч на стотици документи от руска фирма за киберсигурност разкри мащабите на водената от Кремъл война във виртуалното пространство чрез хакерски атаки, пропаганда и др. способи. Разследването бе публикувано от 11 западни медии днес следобед и се основава на 5000 страници поверителни корпоративни документи, свързани с базираната в Москва компания "Вулкан". То за пръв път показва кухнята на атаките, с които се сблъсква целият свят, включително и България. Документите са изнесени от служител на фирмата, обезверен заради войната в Украйна. Те се смятат за автентични от експерти и предлагат рядък поглед отвътре - от Москва изключително трудно пробива такъв тип информация навън, коментират западните издания, сред които британският "Гардиън", германският "Шпигел" и американският "Вашингтон Поуст". Документите показват планове и програми за дезинформационни кампании, координиране на хакерски атаки, поразяване на ключова инфраструктура, включително въздушен, воден и жп транспорт. Те разкриват, че руските хакери не са просто случайни групи, които търсят бързо трупане на точки с произволни удари, а са част от стройна организация, свързана с държавата, военните и службите за сигурност на Русия. Няма данни доколко разработките от разкритията са прилагани на практика, но те разкриват растящата параноя на режима в Кремъл и машинациите, с които той се обгражда. В някои документи от "Вулканлийкс" има потенциални цели, които изглеждат като илюстративни примери. Един от тях например съдържа карта с концентрацията на интернет сървъри в САЩ. Друга карта показва детайли на ядрена централа в близост до Берн, Швейцария, заедно с швейцарското министерство на външните работи. Не е ясно дали това са реални цели или просто хипотетични обекти за тренировка, отбелязват авторите на разследването. "Вулканлийкс" разкрива, че софтуерни инженери на фирмата са работили за руски военни и разузнавателни служби в помощ на хакерски операции. Тренирали са служители преди атаки срещу важни инфраструктурни обекти, разпространявали са дезинформация и са контролирали сегменти от интернет. Работата на фирмата се свързва с Федералната служба за сигурност, оперативните и разузнавателните управления на въоръжените сили на Русия (ГОУ и ГРУ), както и Службата за външно разузнаване. Един от документите свързва програма за кибератака на "Вулкан" с легендарната хакерска група Sandworm ("Пясъчен червей"), за която американското правителство твърди, че стои зад два токови удара в Украйна, кибератака в Южна Корея по време на зимните олимпийски игри през 2018 г. и NotPetya - най-голямата хакерска атака в историята на интернет. Тя беше замесена и в опита за вмешателство на изборите през 2016 г. Под кодовото име Scan-V, тази програма издирва слаби точки в интернет, които след това се складират за бъдещи кибератаки. Sandworm е известна в системата на ГРУ с кода 74455. Този код се открива в един от документите на "Вулкан" като звено, което трябва да даде одобрение за един технически документ. Документът описва "протокол за обмен на данни" между явно съществуваща военна база данни с разузнавателна информация за софтуерни и хардуерни слабости и нова система, разработвана от "Вулкан" (Scan-V). Проектът е поръчан през май 2018 г. от Института по инженерна физика, който се свързва с ГРУ. Друга система, известна като "Амезит", на практика представлява план за наблюдение и контрол на интернет в региони под руска власт. Тя би позволила да се неутрализира политически вреден интернет трафик при възникване на размирици на руска територия. Тази система позволява и разпространяването на дезинформация през фалшиви профили в социалните мрежи. "Вулкан" започва работа по системата през 2016 г., след като печели поръчка на Института за радио изследвания в Ростов на Дон. Този институт се свързва с ФСБ, а впоследствие разработката "Амезит" се свързва и с военните. По второто приложение на "Амезит" - за онлайн пропаганда и дезинформация, разследването разкрива фалшиви профили с имена и крадени лични снимки, които се "отглеждат" в продължение на месеци, за да създадат реалистична диря в социалните мрежи. В изтеклите документи има скрийншотове с фалшиви профили в "Туитър" и хаштагове, използвани от руската армия от 2014 г. до тази година. Те разпространяват фалшиви новини, включително конспиративни теории за Хилари Клинтън. След нахлуването в Украйна, един свързван с "Вулкан" профил в "Туитър" поства например: "Отличен ръководител #Путин". Само с един клик "Амезит" може да създаде стотици ботове във "Фейсбук", Twitter и YouTube и да им "възложи" задачи - публикуване на постове и видео, коментари, поставяне на лайкове, да увеличават трафика на четенията на статии. Трета програма, създадена от "Вулкан" - Crystal-2V, е програма за обучение на киберспециалисти как се блокира ключова транспортна инфраструктура по земя, вода и въздух. Според един файл, който обяснява този софтуер, "обработваната и съхранява информация в този продукт е с ниво "строго секретно". В един от документите софтуерните инженери на "Вулкан" препоръчват Русия да обогати възможностите си с хакерските програми, откраднати през 2016 г. от Американската агенция за национална сигурност и публикувани онлайн.

Xa, xa, xa, xaaaaa, xa

Като заговори за Вулканлиййкс, какво стана с онзи Уикилийкс? Хем доказаха, че само истината е качвал!

Документите Документите във "Вулканлийкс" са от 2016 до 2021 г. Изнесени са от анонимен служител, гневен на родината си заради войната в Украйна. Дни след нахлуването на Русия в Украйна, той търси контакт с германския вестник "Зюддойче Цайтунг" и обявява, че ГРУ и ФСБ "се крият зад фирмата "Вулкан". "Хората трябва да знаят рисковете, които крие това. Тази компания върши ужасни неща, а руското правителство е страхливо и на грешна позиция. Гневен съм заради нахлуването в Украйна и страшните неща, които се случват там. Надявам се, че можете да използвате тази информация, за да покажете какво се случва при затворени врата", коментира източникът. Източникът споделя впоследствие документите и допълнителна информация с базирания в Мюнхен стартъп за разследвания Paper Trail Media. В продължение на месеци, журналисти от 11 медии, сред които "Гардиън", "Вашингтон Поуст", "Монд", преглеждат документите в консорциум, воден от Paper Trail Media и "Шпигел". Пет западни разузнавателни служби потвърждават, че документите на "Вулкан" изглеждат автентични. Компанията и Кремъл не реагират на многократните запитвания за коментар от 11-те издания, които стоят зад разследването. Във "Вулканлийкс" има имейли, вътрешни документи, проектни планове, бюджети и договори. Не е известно дали инструментите, разработени от компанията са използвани за истински атаки. Но руски хакери непрекъснато атакуват компютърните мрежи на Украйна. Според анализатори Русия е в непрекъснат конфликт и с редица западни държави, в които вижда свой враг - САЩ, Великобритания, Канада, Австралия, Нова Зеландия, страните от ЕС.

Сериозно не виждаш нищо общо? В Уикилийкс по същата причина изнесоха документи за нарушаване на Женевската конвенция, злоупотреба с обществени средства и какво ли не още и накрая излезе държавен изменник и го арестуваха. Ама не се трогна от злините извършени от САЩ, а сега за същото като че ли лично на теб са ти бръкнали някъде подскачаш?

Много достоверно, палячо - "публикувано днес следобед", а пишеш в 9:38. Не ти ли казаха да задържиш до 3-4 следобед бе, кьопек?

в Сега. Има го на сайта.

И аз го четох! Нашите проруски троляци ще отричат до край. Никак не им хареса да им изкарват кирливите ризи на показ.

Ба дреме ти на хурката за това. И какво ако е истина? Ти ще воюваш срещу НАТО и обединените САЩ и ЕС и няма да използваш всички средства! Като доказаха, че САЩ използват компромати от подслушване на западни политици какво стана? Като доказаха, че използват социалните медии, за да организират преврати какво стана? Естествено, че ще има война и на този фронт.

Това всичкото, онези безаналоговите пияндурници дето и чушкопек не могад да сделат, ли са го направили, че се обърках ?

важното е да пречиш на другите да го направят.

Западните страни са близо до обсъждане на изпращане на миро-опазващи войски в Украйна - Унгарският премиер Виктор Орбан вече каза на 10 март, че западните страни са близо до това да започнат сериозно да обсъждат варианти за изпращане на съюзнически войски в Украйна, което може да доведе до непредсказуеми ужасни последици. Възраждане отново лъжат и отново ще се окажат прави!

Когато има KFOR и SFOR тебе мобилизираха ли те? Не могат да бъдат изпратени мироопазващи сили в Украйна, поради ветото наложено от ... Русия.

На тебе вярвам! На Виктор Орбан и партия Възраждане не!