Морето почти завря

През последните 17 години не са регистрирани по-високи температури на морската вода у нас, от измерените в последните дни 30 градуса по Целзий.

Обратно в новината

Коментари - Морето почти завря | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Причина за това е липсата на фитопланктон - микроскопичните водорасли, които съставляват около 70 % от фитомасата в Световен мащаб. Те фотосинтезират и по този начин част от слънчевата енергия се губи и температурата е по-ниска. Количеството на фитопланктона във водите на Световния океан и плътността на неутриното или наличието на елементарни частици в космическото пространство са факторите, които казват какъв ще бъде климатът, а не разните там тъпи метеоролози, климатолози и всякаква паплач де що срича мантрите за глобалното затъпляне, парниковите гъзове и озоновата дупка!!! Казах!

Е ама явно е била толкова топла преди 17 години!!!

За новините е подходящ репортерски, информативен стил. Те не са художествени произведения, за да се украсяват с метафори.

В момента съм във Варна на почивка. Водата наистина беше много топла в събота и неделя, но след това се разхлади и сега си е съвсем нормална за сезона, дори от време на време настръхвам от студ, когато ме духне морския бриз.

като на морето е горещо, хващайте гората, ама и нея ще осерете и задръстите с боклуци, ние по Дунава сме калени, издържаме и над 40, няма проблем.....

Само да не изригне вулкан в Черно море .

Имаш грешка, виновна е тройната коалиция!

Станишев е виновен! Тройната коалиция открадна леда и сега няма с какво да разхлаждаме морето!!! .................................................. Така, сещаш ли се колко си приличат тия сега с онея преди тях, а?

Кеф, в неделя заминавам за морето -Бургас....

Ако идваш в Несебър,пиши на slb_gppabv.bg

1997 бяхме семейството на Поморие, някъде по това време на лятото. Дъщеря ми беше на 2 г. и още с пелени. Спомням си , че в деня в който си тръгвахме, бяхме натоварили вече колата с багажа, и решихме да постоим ей така на брега с боси крака във водата преди да тръгнем. Бяхме на плажа да си вземем "довиждане" с морето до следващото лято и детето както е с пелена наджапа до кръста във водата. Влязох за да го извадя и...толкова топла вода до сега по нашето Черноморие не бях усещала, просто по мократа кожа се образуваха миниатюрни топчета сол като изсъхне водата, после разбрах, че водата била цели 29 градуса това лято! И то в Поморие, а по-надолу към Ахтопол, Синеморец... ??? Сигурно и повече като е по на юг. Така, че... била е вече бая топла, но наистина, случва се рядко. Да, явно тази година е такава - с много топла вода. Ами, прекрасно ...да се възползуваме тогава на мах. Весело и морско лято на всички!

По мое мнение щом искате да се изразявате фигуративно, би трябвало глаголът "завря" да бъде поставен в кавички, още повече, че всеки ученик знае, че водата завира при 100, а не при 30 градуса... В България има доста минерални басейни, в които се поддържа температура на водата 30-35 градуса - с лечебна цел - и там все още никой не се е сварил, нали?

Черно море, много е добре, Топла вода, пълна с лна...

Метафора се казва - ама иди му обяснявай на тоя...

Сега само олио и зарзават да намерим за рибената супа

Прочетете "Състояние на страх" на Майкъл Крайтън и ще видите, че няма по света метеорологична служба, която може да прогнозира за повече от 5 дни напред времето. Успехът е около 40 % за 2-3 дни напред. Тук май от днес за утре не може да се прогнозира вярно. Климатичните промени са друг начин да се страхуваме и да ни контролират. Също като Луда крава, Птичи грип, Свински грип и др.

Хората които са на Слънчев бряг казват , че морето е много мръсно и пълно с фекални води!мНОГО ДОБРА РЕКЛАМА!

Вярно е, много е замърсено но водата е много топла

Супер е!

Май Апокалипсиса започна!Хора замислете се по въпроса за екологията на Земята!То се очакваше,но ние сме Тома неверни!Пожари,потопи и какво още ни чака....На нашта България само едно ни стига!Господ дано се смили над грешните ни души!АМИН!

мм, супер, само време за море!

Ей,един път морето стана на чай,пък аз си забравих лъжичката.Малко е соленичко,но нали всички пишкат вътре и какво ли още не правят.

Няма файда от метеоролози

Ае стига втори ден ми дрънкат как морето било завряло, буквално. Къде я тази вряща вода бе журналисти? Че е горещо, горещо е, че са някакви аномалии, аномалии са, ама айде стига изцепки в толкоз поредни дни.

Спокойно! Няма да ходя