Потвърдиха диагноза ”морбили” при детето от ”Столипиново”

Потвърдена е диагнозата морбили за 2-годишното дете от пловдивския квартал "Столипиново", което бе прието в инфекциозната клиника на УМБАЛ в Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Потвърдиха диагноза ”морбили” при детето от ”Столипиново” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВАКСИНИТЕ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНИ ЗА ДЕЦАТА НИ!!! Всяка ваксина съдържа ФОРМАЛДЕХИД, МРАВЧЕНА КИСЕЛИНА, АЛУМИНИЙ и т.н. За тези които си чатат в нета, без да се замислят какво пишат, нека да се поинтересуват по темата. Има и прекалено много инфо на английски. ВАКСИНИРАНЕТО Е БИЗНЕС!!! С МИЛИОНИ ПЕЧАЛБА НА ГОДИНА!!!

Искам да се обърна към всички поне средно интелигантни хора! Ваксинирайте си децата с ваксините които се полагат в България според закона за народното здраве. Не слушайте разни малоyмници из форумите които пишат простотии, понеже нямат елементарни медицински познания! Всяка ваксина крие рискове за детето, но те са в пъти по-малко отколкото ако не го ваксинирате. Морбилито било само някаква си шарка, да бе....17 души починали от 3600 заразени , това как ви се струва! Все едно при един грип от 100 000 души да починат 472 души! Благодарение на ваксините Светът е оцелял. Знаете ли какво е чума, туберкулоза, вариола..? Знаете ли колко души за загинали! Простотията българска няма граници!

Ще помоля ДИР да не ми изтриват за втори път репликата! И така за непознатите да кажа: ВАКСИНИТЕ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНИ ЗА ДЕЦАТА НИ!!! Всяка ваксина съдържа ФОРМАЛДЕХИД, МРАВЧЕНА КИСЕЛИНА, АЛУМИНИЙ и т.н. За тези които си чатат в нета, без да се замислят какво пишат, нека да се поинтересуват по темата. Има и прекалено много инфо на английски. ВАКСИНИРАНЕТО Е БИЗНЕС!!! С МИЛИОНИ ПЕЧАЛБА НА ГОДИНА!!!

А бе малко е спорен въпроса. За една от ваксините изчислих, че ще спаси живота на около 800 ваксинирани, но има опасност 50% да увреди поне едно дете в България. Ако това дете е твоето, няма да ти пука, че 800 човека са щели да умрат, ако не е била ваксината.

Не знам какво ще напишеш ако увреденото дете Е ТВОЕТО!!!

Ако УВРЕДЕНОТО Е ТВОЕТО дали тогава ще ти пука за 800-те или ще ходиш като луд по доктори и ще се чудиш как да го оправиш което вече ще е почти невъзможно!!! Но тогава със сигурност няма и да се замисляш да чатиш в нета!

Ваксинираните, що се шашкате, нали вие и децата ви сте ваксинирани?! Преди няколко години в София заболяха децата на мои познати - едното беше ваксинирано!, а другото - не. Е, познайте кой изкара тежко морбилито! Ако не се сещате, ще ви кажа - ваксинираното! Уж "имунизирано"!

Азис , ти ли си бе аркадаш!

Явно Азис си ти тикво!!!

И още нещо по темата, в повечето държави в свта, ВАКСИНИРАНЕТО Е ПО ЖЕЛАНИЕ!! Но в ориенталска България, където има много жадни мравки за бързо забогатяване, продадоха здравето на децата ни за вила на морето и хубава високоплатена службица!!!

Se taia

Заради такива като тебе в момента има епидемия от морбили. Не споменават етноса на заразените, но лесно можем да се досетим какви са. А ти по акъл не си по-далеч от тях... Иначе си много компетентен по въпроси, за които не си прочел и ред научни трудове, а информацията ти е само от пикливи жълти сайтове...

Бай Мангал първо не чета жълти сайтове, а доста и различна литература повече на английски, от сериозни сайтове. ВТОРО, знам много добре какво пиша и казвам отново: ВАКСИНИТЕ СА ТОКСИЧЕН ШОК ЗА ДЕЦАТА НИ!!! Нека всеки прегледа какво значи ФОРМАЛДЕХИД, МРАВЧЕНА КИСЕЛИНА, АЛУМИНИЙ и какво ли още не!!!!!!!!!

За непознатите да кажа: ВАКСИНИТЕ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНИ ЗА ДЕЦАТА НИ!!! Всяка ваксина съдържа ФОРМАЛДЕХИД, МРАВЧЕНА КИСЕЛИНА, АЛУМИНИЙ и т.н. За тези които си чатат в нета, без да се замислят какво пишат, нека да се поинтересуват по темата. Има и прекалено много инфо на английски. ВАКСИНИРАНЕТО Е БИЗНЕС!!! С МИЛИОНИ ПЕЧАЛБА НА ГОДИНА!!!

Ако ще и милярди печалба да е ,важното е че върши работа и спасява милярди животи последните 100 години. По-големи печалби имат разните био-алтернативни храни и добавки, там печалбата е стотици проценти, а резултата не е доказан така, както всяко нещо, което е стигнало до аптека. А въпросните вещества, които цитирате са опасни в големи количества, в количеството във ваксините предизвикват локално имунния отговор, за да се задейства изграждането на имунитета.

Ти определено си много НЕЗАПОЗНАТ ПО темата!!! Първо може да не е толкова опасно за такива тикви като теб!!! ЗА ЕДНО МАЛКО БЕБЕ, КАКВАТО И МАЛКА ДОЗА ДА Е!!!, Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНО!!!!

Уважаеми Майки и Бащи, Като отидете в лекарския кабинет поискайте преди да поставят ваксина на рожбата Ви, да Ви покажат къде и как се съхраняват ваксините преди да ги инжектират на детенцето Ви! Преди това прочетете наредбата на МЗ за съхранение на ваксините. Поне на мен не ми е известен такъв кабинет, които да отговаря на тези изисквания. ВНИМАВАЙТЕ - става дума за живота на детето ви, а и за вашия в бъдеще!

Опасни са такива простaци като теб, дето вечно някакви конспирации са в главата им , а не прочели една книга в живота си! Само висят във Фейсбук и си препращат разни измислени и скалъпени истории!

Това,което не разбирам,е следното:Защо при появата на тежки болести като спин и ебола се разчита на ваксини/и те се разработват усилено/,а в същия момент се отказваме да ползваме вече произведени ваксини срещу други болести?

Ваксината срещу ебола е разработена още през 1978 година с появата ѝ. Относно Спина - питайте фондацията на Бил и Мелинда Френч Гейтс.

ПОНЕЖЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАКСИНИТЕ НЯКОЙ ОТ СМЪРТОНОСНИТЕ БОЛЕСТИ В МИНАЛОТО СЕ СРЕЩАТ ВСЕ ПО-РЯДКО,РАЗНИ НОВОИЗЛЮПЕНИ ЛЮБИТЕЛИ НА ПРИРОДОСЪОБРАЗНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА ИЗЛИШНИ. .

аман от тия цигани,а да не говорим колко бежанки има в родилните домове-тема за която никой не говори,и кой знае какви болести носят,а новородените им са редно до нашите...конкретно говоря за майчин дом в софия,защото там има една докторка сирийка по произход,и ги събира всичките...

"млади майки"?! на 12 на 13 или на 14 г. са младите майки?!

Това да не е платена реклама от ЗК за ваксиниране?? Прочетох точно днес за един баща от Варна как са му съсипали детето с петвалентна ВАКСИНА-УБИЕЦ!!! И сега веднага реклама за промиване на мисленето!

фарма хиените и техният местен слугинаж само чакат и най-незначителен повод, за да почнат ваксинационните си кампании

За съжаление епидемията не е "незначителен повод". И беше въпрос на време да възникне.

Аз също съм доктор и смея да кажа отговорно - не винаги, но при ваксиниране има много тежки случай. Когато един лекар види дори само едно увредено от ваксини дете, това е тежък трус за него като лекуващ, като човек, като родител. А сега си представете, че виждате това десетки или стотици пъти. Горното явно не важи за всички колеги, както и за определени журналисти, които не желаят да разкрият истината и да запознаят обикновените граждани с нея. Само искам ГОЛЕМИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ да ми отговорят на следния въпрос: При петвалентна ваксина в детския неизграден организъм попадат 12 антигени. Малкото човече срещу кои от тези 12 антигена ще започне да произвежда антитела и каква ще е реакцията върху организма и здравето на напълно здравото дете? Впоследствие какво е разстоянието до автоимунните процеси?

Dimi

Господин Докторе (ако сте такъв, което ме съмнява) какъв е процента от тези тежки случаи при десетки хилядите деца които сте имунизирали? Да ваксините имат странични ефекти някой от тях тежки, описани със съответната вероятност да се случат. Сега погледнете случая в съседна Румъния при 3700 заболели 17 деца са починали - тоест 1 на всеки 250 разболели се неимунизирани деца. Ако сравните това с честотата на усложненията, ще видите, че ваксините не са това зло за което ги представяте, защото вероятноста от тежки последствия е десетки пъти (да не кажа стотици) от необратими последствия поради тежко боледуване от съответните болести. И ако докато процента на неваксинираните е малък това да не е проблем, то когато нарастне този процент ще има много сериозни последствия и такива като вас много бързо ще си променят мнението когато детето им почине от болест за която има ваксина...

Обикновено лекарите правят разлика между доктор и лекар,така както математиците правят разлика между цифра и число.

Защо не накарате докторите от МЗ на Р България да коментират защо и как така се появяват толкова болни деца от аутизъм, бронхиална астма, алергии, автоимунни заболявания и др. в момента след появата на тривалентни, пет валентни и други ваксини.

ДО"БЪЛГАРИН"самовъзпроивел се "доктор".... Смотан,как от ПЕТвалентна ваксина,в телцето на бебето попадат 12 АНТИГЕНА,шушумиго?От сутринта ли захвана бабината парцуца или си си просто глупав,неук и некадърен? Всичките анти вакс сте същите дървени философи.

Виждам че от Здр. министерство са подсигурили няколко на зплатка да защитават ГЛУПОСТТА!!! Както казах ВАКСИНИРАНЕТО Е ОПАСНО ЗА ДЕЦАТА НИ!! По този въпрос има достатъчно инфомация, всяка ваксина е СУПЕР ТОКСИЧНА и съдъежа ФОРМАЛДЕХИД, МРАВЧЕНА КИСЕЛИНА, АЛУМИНИЙ... Моля, прочетете повече по въпроса, преди просто да си чатим!!!

Миналата година в Бургас само в една детска градина имаше в една група 12 дечица (българчета) болни от морбили и какво ? Тогавма всички дечица бяха имунизирани и ... Никой нещо не чу и не видя, а сега? Сега става дума за ромчета и бум на световно ниво!

Ваксината не дава 100% защита, но поне гарантира, че дори да се заразиш ще изкараш леко болестта, а не с хиляди усложнения, някой от които фатални. Лошото е, че доста модерни майки не искат да си ваксинират децата, а още по-лошото е че ЛЛ дават бележки на такива деца, за да могат да тръгнат на градина.

Dimi

И колко от тях починаха?... защото при 3700 болни деца (неимунизирани) в съседна Румъния 17 починаха... това е смъртност около 4 на 1000. За ваксините е ясно, че имат странични ефекти, НО въпроса е просто сравнение каква е честотата на страничния ефект и каква тази на непоправимите последици при разболяване или тежко прекарване на болестта... който има глава на раменете си може сам да прецени...

Уважаеми г-н/жо, Не сте наясно със статистиката на СЗО (световната здравна организация). Прегледайте я и ще се хванете за главата или за гушата на любителите на ваксините. Например: Коклюш няма по смета от над 10 години. При поява на пандемия е установено, че я ще има пострадал 1 на няколко милиона, а при ваксинираните е установено увреждане и то трайно при 1 на 1730 души. Ако сте учили до четвърти клас тогава коментирайте нещата! Не ви призовавам, но помислете и какво се крие зад синдрома ВНЕЗАПНА ДЕТСКА СМЪРТ - доста популярна диагноза у нас и по света!

И защото са били с безброй дефицити, зле гледани деца. Смъртността сред циганите знаеш ли колко е висока? Не само детската. Ниска хигиена на живот, недохранване, слаб имунитет, естествен отбор, това е.

Майката -Природата си знае работата! По-добре от нашенските политици! И ще се погрижи за прореждане на тази напаст в Бълагрия! По един или друг, но наистина действен, начин!

абе нали уж щяха да дизенфекцират Столипиново сяка седмица? какво стана с парите които бяха отпуснати по въпроса? и дали дизенфектантът който са използвали е бил подбран правилно? не се сещам за нещо миришещо на теменужки и да е способно да се справи с подобни проблеми..

"и дали дизенфектантът който са използвали е бил подбран правилно?" Огнехвъргачките са правилен дезинфектант. Никакъв бацил не остава след тях, никакъв микроб, никакъв вирус.

е ако бях написал напалм = бан. за това само намекнах...

Не трябваше да триете написаното от Българин. Те такива коментари не са без причина, не е виновен човекът.

Хайде докарахме се на ниво Средновековни епидемии - мизерия, простотия, неграмотно здравеопазване, никаква превенция, но пък навсякъде е пълно с препарати , от които могат да ти пораснат коси, да ти се сгъстят миглите и да не се сбръчкаш, но за такива неща като Морбили, Холера, Нилска треска и Вариола.....нещата тепърва предстоят.

Под "2 млади майки и 2 деца" - да разбираме ли "4 деца"?