МОН умува да премахне част от материала по математика от учебниците

Нашата учебна година е най-къса, каза просветнит министър, който държи училището да започва на 7 септември

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма нужда и на училище да ходят! Не ви трябват умни хора, а идиоти!

Проблемът според мен е не в сложността на материала по математика, а в начина и езика на преподаване както в учебниците така и в клас. Математиката в училище няма да направи от децата велики учени,но ще ги направи Логично Мислещи граждани. Умението да мислиш е в основата на всички успешни човешки дейности.

Специално за математиката, оставете поне основната червена нишка, абсолютният минимум за всеки клас, без овладяването на който не може да се продължи в следващия клас, а всички други допълнителни знания и умения, ги направете optional. Като дете бях вундеркиндче по математика в основното, но в гимназията я намразих до дъното на душата, заради една селска пуйка, която вероятно с дебели връзки се беше уредила да предава математика точно в тази гимназия, но забелязвам, че днешните вундеркиндчета на математиката започват да я мразят още от 5-6 клас - в някои случаи е заради даскал/ката, в други е защото материалът е ненужно усложнен. С други думи, постигнали сме точно обратния ефект!

МОН се опитва да наложи САЩ Модела в Украйна . 1.Без Ваксини за Деца . 2.Без да се учи таблицата за Умножение . 3.Без изучване на Правопис .

Направо махайте целия предмет. После който има желание да търси сам как да се оправя или да си плаща на частно.

Ама защо само част? Махнете я цялата. Все да си сметнат две кебапчета и някоя бира колко ще струват ще се научат и сами.

Най добре да премахнат и фронталния лоб на децата и да се приключва с неподчинението.

да се премине към разказване на приказки. Никакви конкретни предмети, които затормозяват ума.

Учете ги да пият биричка и ракийка, тъпаци да стават, но и за това им е необходима математика, за да не ги лъжат в сметките……

МОН умува да премахне част от материала по математика от учебниците, защото бул6аристанския ганьо за няколко десетилетия е затъпял яко.. ббаахаха

40 години сме учили по старата "съветска" програма и станахме инженери, архитекти, конструктори, физици, химици, които наистина СЪЗДАВАХА ... сега когато няма нищо в тази държава, освен наркотици, проститутки, хамали, строители и тук-там подизпълнители на най-ниско ниво, няма и нужда от инженери, архитекти, конструктори, физици, химици - има нужда от евтина, ниско-квалифицирана работна ръка за Западна Европа!

За математиката съм изцяло ЗА! В пети клас материала е кошмарно много! Но да учат до 30 юни малките - вече си е too much!

Ама махнете всичко от учебните програми, превърнете ги в тотални роботи, подчинени на дигиталните медии!!!

Премахвайте на нас ни Трябват ЕдноПолови Офцъи Стадо, Вярващи в Пандемии, Ваксини и най-вече евтини Миячи на Наровете в Брюксел!

Мислене от което те нямат нужда.

Категоричното доказателство, че поколение след поколение затъпяването е прогресивно. Материал с който предишните поколения се справяха днес е непреодолимо препятствие. Но съм съгласен, че имаме сериозен проблем с точните науки - математиката е превърната в разказвателен предмет, вместо да се показва стройната логическа схема как от няколко твърдения се извежда всичко останало - физиката е на първо място опитен предмет с много приложна математика, но без опити никаква физика не е - химията е изцяло опитен предмет и ако ще се учи само на хартия по -добре да не се учи изобщо.

така децата ще станат IT специалисти даа трудна наука не е за сегашното поколение те искат да са програмисти без да знаят математика

Ти двуполов ли си?

онождат ама те това и без вас си го знаят

Денков от Америка за България през фондацията си Заедно в час ще ги подготвя от 4 годишни да се галят и самозоволяват....за кво им е математиката, като си имат полови органи учениците....

То не може всички да са програмисти. Трябва да има и плебс, това са адвокати, юристи, социолози, икономисти, журналисти, историци. Във всяко общество има висша класа съставена от ИТ специалисти, плебс от изброените по-горе и дъно, които са продавачи, строители, охрана, сервитьори, готвачи.

Направо махнете половината математика за да отгледате бъдещите инфлуенсъри и клиенти на социалната система.

как си с математиката предполагам много зле

Ако искаме да имаме образование - върнете стара система! Ако искате джендеризъм - махайте всичко!

математиката ме е за всеки. Там не се учи на изуст, а се изисква креативност и логическо мислене. За това и повечето закъсват. Не, че материала е труден, просто не е за всеки. Така е и в живота, не всички са инженери, има и продавачи и шофьори.

МОН иска да внасяме математици, а народът да изпростее още повече, като по-голямата част от коментиращите тролове!

Това е част от планът за затъпяването на народа

Ама всички ли стават инженери, проектанти и архитекти? Защото аз все си мисля, че е много малък процент в зависимост от нуждите.

На учениците математиката им е трудна, хайде да я намалим...

МОН нищо не умува, прави каквото им наредят от американските НПО-та.

да е по интелигентно и логично мислещо от политическия елит! Сдъвкваш му го и му го пускаш за консумация в медиите. Какво е това простолюдието да те коментира,да ти се присмива и да те счита за неспособен!!!!!! Айде моля ви се!

Pro100Kiro & Kokorcho Ltd. все повече се доказват като най-ярките представители на Соросоидно либерасткия модел методично налаган през последните 30 години. А това е: 1. Ликвидиране на индустрията и земеделското стопанство. 2. Здравеопазването трябва да е бизнес и услуга, а не помощ. 3.Ликвидиране на образованието. 4.Ликвидиране на енергетиката. По първите две точки всички психодесно-либерастки правителства до момента постигнаха пълен успех. Сега активно се работи за ликвидицаия на образованието - масово се въвеждат американски и английски модели. Всички виждате, че поколението родено след 2000 г. е отчавайщно неграмотно. На Кирчовците им трябват само 10% образован "елит", за останлите това е "икономически нерентабилно". Те трябва да учат максимум до 12 клас, с практически знания на ниво работник на поточна линия.

аз един път се прибирах от дискотека и гледам едни немци чакат някакъв. Единия пита къде с егуби, а другите му отговориха, че еб.. българката. Поздрави за МОН

В Англия сключиха споразумение с китай, за да въведат част от китайския метод на образование по математика в Англия! С деуги думи, искат да подготвят по-добри математици! В България ще сме ‘ просто’ Гошо, ‘просто’ Пешо и т.н.

Математиката развива мозъка и прави хората креативни. Ако един процес не може да се опише с математически модел, реално той не съществува. В Итън наблягат на възпитанието и физическата култура, но казват, че произвеждат джентълмени, не професионалисти. Вие накъде сте тръгнали? От всяко дърво свирка не става, обърнете повече внимание на професионалното образование.

Опростяване на материала, до пълно опростачаване на населението. Овце се управляват лесно.... съгласно демократичните ценности.

в Puff-a и на Buastelle-то математика не се изисква. Така, че закривай...

Е чест дс си образован! Само чужденците са прости

в Германия учат до 31.07 и започват следващата учебна година на 01.09. т.е. лятната им ваканция е 1 (един) месец. Що ли не се оплакват?

Еми проз народ

Математиката е расистка наука която привилигерова белите пред черните и затова трябва да бъде премахната.

зависи кво програмираш. В повечето случаи математика не се изисква. Особено ако си в родното IT, разработващо прости неща на ишлеме.

ама и аз си пиша квото мисля Математиката е любимия предмет на ромите много ще страдат

Да се замести математика с история на украйна!

Ша смятаме на пръсти.Велико.

си просто прост

Най-добре... Махаме изцяло математиката

Първо, реформата трябваше да започне от първият ден във властта, вие още не сте решили какво да реформирате. Второ, математиката ли ви е най - големият проблем? Всичкото наизустявате, дати и глупави творби които се учат, май там е е страх да пипнете. Поне дайте шанс да има поне малко избор за тези, които искат да учат повече математика и науки. Очевадно правите всичко възможно децата да нямат шанс да научат нещо в училище дори и да искат. Просто ви трябват повече прости хора за калпавата ни икономика.

утре ще им стане трудна литературата - ще махнем още произведения от учебния материал (то и сега има гласове, че произведенията на дядо Вазов и др. са отживелица). По натам ще съкратим и части от историята, географията, биологията и така до окончателното премахване на училището като институция.

Към всички плюещи идеята, някой от вас сядал ли си е с детето да учи да види за какво иде реч? Да види за седмица колко материал взима и да си отговори на простичкия въпрос "Колко остава в главата на детето?". Да отвори учебника от миналата година и да го разпита какво си спомня изобщо....И това всичко е защото няма време за упражнения и за затърдяване на материала. Учебниците им са бъкани с информация доста пъти такава, че те няма как да я осмислят и усвоят просто защото не им за годините. Ако искате детето ви да е отличник и наистина да има знания се подгответе за вечери до полунощ учене и то редовно...Ама виднаги е по - лесно да се криткува зад ракийката и да се тюхкаш защо детето ти нищо не знае и да обвиняваш учителите и системата....А истината е, че най - добре се учи в играта ама обществото ни не е дорасло до там и висичко трябва да е по съветски модел...децата да са чавдарчета и пионерчета...по калъпа и това е...много тъжно общество сме....