Momo challenge: Самоубийствена игра погубва деца в мрежата (видео)

Онлайн предизвикателството тръгна от Велиообритания и САЩ, но вече се разпространява в целия свят чрез платформата на WhatsApp

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Hi

Как се казваш

Момо

Momo ти ли си

Momo е тъп

"Както по-рано се съобщи facebook работи по криптовалута и е достигнал високо ниво на напредък със създаването на стейбълкойн, който ще се базира на приложението за съобщения Whatsapp." атаката е подобна на Телеграмската, някой финансови кръгове не желаят подобни трансфери

Momo

Както писах по-долу - контрол на достъпа до сайтове и социални мрежи чрез Google Family Account, Microsoft Family Account, и така нататък. Безотговорно е да дадеш таблет, телефон, компютър на малко дете та дори и тийнеджър, без родитески контрол. Децата нямат изградена защитна система за да разчитаме само да се предпазват. Отговорност на родителя, учителя, обществото е да задават правилна посока в детското развитие. Разбира се доброто съдържание струва пари, но всеки родител може да отдели 5-10 лева на месец, зa съдържание, вместо да остави децата си на произвола в YouTube, Facebook и подобни сайтове.

Естественият подбор винаги ще присъства и ще си върши работата, колкото и ние човеците да измисляме хитроумни начини да го спираме... Пример са сефлифата с трагичен завършек, както и тези "игри"...

Трябва да си ненормален, че да дадеш на едно дете на 5-6-7-10 години "свободата" на интернета в ръцете му, а после да се жалваш, че имало такива неща.

Stan Stan

Айде пак глупости ! Преди 2 години търсиха, търсиха "Син кит", що мастило се изписа и накрая - балон !

Важни са първите седем години.

При положение ,че е опасно ,защо се разгласява по медиите и децата дори,и да не знаят за съществуването на тези приложения вие медиите ги подстрекавате и запалвате любопитството им. За бой сте.

Не са за бой! За ибани са!

Ви информират за да предпазвате децата си от опасности. За това говорят световните медий и училищата също през последните дни.

Дарвин е щастлив :) !

моите ще ги следя и след 18 и въобще на ме интерусува. От 18 до към 25 пак са си незрели.

Аватара е убиец! Много си е готин даже.

Така е но това не става ли в 3AM

Земята не е място за слабите в главата. За това си има и съвременни методи за отсяването им. Било чрез наркотици или разни подобни "игри".

Жалко, че и ограничените в главата хора имат право на подобно мнение...

Кой 12 годишен е зрял бе човеко. То не става само да мислиш докато напъваш в кенефа, а трябва и да прочетеш малко. Да си дадеш сметка, че фактори като моментно психическо сътояние (всеки се преупва понякога - едни се страхуват, други са податличи на внушения, трети изпадат в неконтролируем гняв, други в апатия и т.н.), заобикаляща среда (само погледни в какво измислено общество на позьорщината живеем), семейство и т.н. са по-важни от самата психика на личността и реално те изкарват на преден план една или друга нейна характеристика. Гарантирано в момента и ти си част (аз също) от огромната част (стадото), което малко по малко водят към заколение (и не нямам предвид физическо). Набиват ти идеи и мисли в глават и ти ги представят като твои. Самата ти фашистка представа за някакъв вид отсяване на хората в детска възраст ти е натрапена по определен начин известен от много време на психолозите - онова натикано дълбоко усещане за несигурност те кара всеячески да бягаш от образа на "слабия" човек, но търсейки проблема в другите. Айде порови се и ще се видиш в картинката.

Според скандалната Стратегия за правата на детето 2019-2030 нямаме право да проверяваме с кой си кореспондира детето и с кой излиза защото това се считало за психически и физически тормоз.

според здравия разум нямам право след като е навършило пълнолетие. Контрола си се прехвърля все повече към порастващото дете през времето, но определено докато ТИ носиш отговорност за някого, ТИ имаш и право на определен разумен контрол.

глупости на търкалета

тая стратегия още не е приета... И в нея няма нищо лошо. Казвам един път, казвам втори път и на третият детето е на мотрисата и посяга с телефона за селфи - вътря се 600 лева за погребение и хващам жената да правиме ново.

ми ако детето е голямо и жената вече дърта за ново, ще сменяш жената 7 по млада ли?

Децата на дебилите също са дебили. Ако някой се поддава на виртуален герой да му заповядва да изпълнява каквото и да било - добре е за естествения подбор.

Не знам дали оценяваш колко си прав.

Хайде спрете се с жестоките коментари! Ако естествения подбор застигне вашите деца, друга песен ще пеете!

Нито от измисления "Син кит", нито от "Момо", баба "Грани" и други подобни не е имало предизвикани самоубийства. safenet.bg/bg/novini/402-samoubiistvenite-online-igri

Само морална паника и театрална истерия от неособено мислещата публика.

Зад синият кит стоеше руснак, зад това също стои руснак, все изтрещели типове, които са напълно луди садисти, които се кефят , когато хорта ядат лайна и се правят на идиоти. Върпосът е защо толкова идиоти се поддават на идиотия?

Гледай зад теб да не седи руснак или резняк!

заради жена ти ли ?

Пичове, знам, че сте страхотни родители, ама ако сте оставили социалните медии да възпитават децата ви... Може пък да не сте толкова перфектни, а? На времето моите родители ме научиха, какво и къде мога да говоря и какви въпроси мога да задавам, за да си нямаме проблеми с властта. Може би и вие трябва да обясните на децата как да ползват интернет и ако те ви вярват (а защо няма да ви вярват вашите деца? да не сте ги лъгали прекалено много?) някакви непознати в нета едва ли ще ги подлъжат да правят глупости.

е право пропорционална на цената на смартфона

А два евтини, колкото един скъп ли са или нещо с дроби ще смятаме в тоя случай? Я дай, направо една формула. :))

все друг им е виновен

Като изключим, че такава игра не съществува и е оценена като "malicious hoax" (злонамерено подвеждане), с клипове в YouTube, всичко останало в статията е вярно. Тоест - НИЩО.

не е "меме", а "мем", както не казваме "гене", а "ген"...на английски "meme" се свързва с "gene" (ген на български)

Принципно е добре да има подобни игри. По този начин идиотите се унищожават сами и не оставят потомство след себе си, от което има полза цялото човечество.

евроатлантически ценности...

Законите на Дарвин в действие. Може да звучи човеконенавистно, но населението вече е прекалено много и де факто почти не останаха отрицателни обратни връзки, които да стабилизират земната еко-система.

Кое му е многото на населението? Цялото население на земята се събира на Софийското равно поле. Термитите на Земята имат десетократен превес в общо тегло спрямо хората. И какво сега - да изтребим термитите ли?

термитите са безвредни

Много бих искал да ти отговоря, но ти предлагам да се поинтересуваш сам, за да не кажеш после, че някакъв евро-гей на козяшка либерално-соросоидна хранилка ти дава акъл. Па е полезно да знаеш такива неща.

Ами забранете ползването на смартфони от деца до 16 години,както е във Франция и до голяма степен такива проблеми ще се решат! Родителите също трябва да не позволяват на децата си да ползват смартфони до 16 години,защото са вредни,както за нервната система,така и за очите! Смартфонът е джаджа,която да ти върши работа,а не нон стоп да стоиш с него в ръка,като луд!

Напълно съм съгласен, ако това бъде приложено като законова мярка. За всички деца. Проблема е, че ако си родител на 13-14 годишен/на и му забраниш смартфона, го превръщаш в социален аутсайдер, автоматично. А това е много травмиращо и ефекта е обратен. Да, знам, че е тъпо от нашата гледна точка, но това е положението. Съвесем друго би било, ако ВСИЧКИ родители го направят и никое дета няма смартфон. Само че това няма как да се случи.

Аватарчето е по-скоро комично. Прилича на нещо внезапно и свръх приятно приятно изненадано. Добре, че няма кой да го плесне по вратлето,че ще му се изтърколят очичките.

Всеки ден се убеждавам в някои големи предимства на тоталитарните режими - изправи до стената няколко автори и разпространители на такива игри и за броени дни всичко ще се оправи. Демокрацията си има цена - много е висока...

всичко ще се оправи, но за 5 минути, това се нарича липса на перспектива

...и всички останали да ядат трева, като добитък! Егати предимствата... ядеш и се кланяш на бога слънце... по-голяма игра от тази няма! Няма излизане от тази игра, която предлагаш... само с краката напред ;)

Ама как сте пропуснали Русия да я вкарате в поредната си гавра ??????? Всичко зловещо, лъжливо , крадливо и манипулативно води началото си от сащ и за това се чудят как да се позабършат с Русия....

И що се нервиш? Дори името на Русия е крадено от украинците (Киевска Рус) !

Брошурата "Любов без последствия" е като детска книжка с картинки, в сравнение с Момо.

Дали?! По-притеснителна е "смяната на чипа" на децата отколкото спорадичните изяви на психопатия на болни хора, търсещи гаври с деца.... Второто засяга единици, докато първото цели поколения.....

Смяната на чипа въри активно и доста успешно през екрана на смартфона.

И тука питам аз - трябва ли децата да имат профили в социалните мрежи? Трябва ли му на едно дете Viber, Whatsapp, Messanger, Line и кви ли още не мобилни приложения за чат? Между другото преди време четох за едно много добро приложение за родителски контрол, което свързва телефона на детето с този на родителя и въпросния родител получава ВСИЧКИ СЪОБЩЕНИЯ, което и детето, както и локация в реално време

За профилите точно не знам, но като родител мога да ви кажа, че деца в първи и втори клас масово имат свободен достъп до интернет на смартфоните си. Гледат се всякакви глупости. Дори да ограничите собственото си дете, то може да види всички тези неща на телефоните на приятелите си в училище.

Ти верно ли искаш да следиш всички разговори на децата си??? :)) А, ако си говорят на живо записи ще искаш ли? :))

Доколко знам създатели и собственици на най-разпространените мрежи забраняват на собствените си деца да ползват мобилни телефони. За разлика от масовия родител, за когото купуването на скъп телефон е въпрос на престиж, те добре знаят опасностите, които носят тези средства за комуникаация и забавление и пазят децата си.

Сатаности в действие.

Whatsapp е собственост на Фейсбук, а не обратното.

след купон със запек като нов ремонт на чалдагжийка интересното е че има как да се локализира от къде се пращат такива маймуни ама ни занимават с глупости по светлите празници

Преди го наричахте Син Кит. Са Момо. Все още не съм убеден, че това не е просто медийна истерия.

Има решение. Иска се дисциплина и работа с децата в семейството. Телефонът, таблетът се контролират с Google Family account. Така детето не може да инсталира приложения за които родителят не е дал позволение. Достъпът до интернет се филтрира по същия начин. Резултатът е: достъпът до YouTube и всякакви социални мрежи се прекратява. Детето може да ползва примерно: HBO Go, Curiosity Stream, Chan Academy, TED Talks. В краен случай може да се ползва Viber или друг messenger, но с контрол от родителя.

Добре звучи, ама като поне половината родители молят децата си за помощ как да си инсталират приложение или да настроят телефона си, как да стане? За съжаление, не малка част от съвременните родители са от поколението израснало без електронна комуникация и просто не може да влезе в крак. А трябва. Има и друго - тези машинки променят устои, които са били изграждани от каменната ера. Не знам дали сте се замисляли дълбоко върху това, но ученето на данни стана почти безполезно (освен като тренировка на мозъка). Буквално цялата концепция на образованието трябва да се преосмисли заради универсалния и светкавичен достъп до данни. Което не значи, че децата не трябва да учат - трябва. Но не толкова подробностти, а по-скоро структури и взаимовръзки. Като пример какво имам предвид - полуграмотен тийн със смартфон и достъп до гугъл може да победи шоу като "Стани богат", с лекота, а за 14-15 години никой не успя да го направи със знанията си. В този смисъл провеждането на каквито и да е изпити или състезания за знания без достъп до интернет е малко като надпревара по плуване, в което участниците са с вързани крайници. Не, че не може да се проведе, някой сигурно ще доплува някак до финала,но какъв е смисълът, какво доказва това? Друго и струва ми се не по-маловажно, е цялостната промяна на обществата. Ако преди 30 години те се формираха изцяло по географски принцип, сега нещата са много по-разпръснати. Виждам доста младежи, които имат приятели на другия край на света, но не познават съседите си. И едно време правехме глупости - примерно за моя приятелски кръг, предизвикателствата изобщо не бяха по безопасни от тези в "син кит" или "момо" - играли сме по изоставени строежи, катерили сме се по едни наблюдателни кули от ПВО-то през ВСВ, които десетина години по-късно рухнаха при една буря и т.н. Но бяхме много по-внимателни кого и какво предизвикваме да прави, защото знаехме, че и нас ще ни предизвикат утре. Ако пък нещо се объркаше и някой се наранеше, нямаше как да се скрием зад интернет анонимността. Мисълта ми беше, че света се е променил безвъзвратно за няколко години и вместо да се бунтуваме като лудитите през 19-ти век срещу механизираните станове, по-добре да се научим да живеем с новото. Ако искаме да опазим децата си, спешно трябва да се приспособим и да заживеем поне малко в техния свят. По-важна работа нямаме.

Това е новина поне на година. Проблема е че до към 13-тата си годишниниа децата не разбират точно какво значи смърта Отделно сега се играят много компютърни игри и децата си мислят че след като те убият или ти се самообиеш, просто почваш от начало. -Родители прекарвайте време с децата си, говоре им и се занимавайте с тях. Друг начин няма.

Естествен подбор се нарича това. Подобно на онези, които си мислят, че да си направиш селфи на покрива на локомотив е напълно безопасно.

Стига глупости! Първо естествен подбор е съвсем друго нещо. Второ човешката цивилизацията отхвърле това понятие. Не е случайно че до 18г. в някой страни до 21г. човек няма пълни права, и е почти освободен от наказателна отговорност. До тази възраст хората в голямото си мнозинство са незрели и не могад да различат добро от зло.

"Добро: и "зло" са субективни понятия, трябват да бъдат прогармирани и заучени, няма как да ги пипнеш. Няма как да рапознаваш нещо, което е прието, а не е универсално вярно, докато не ти бъде показано. Дори в световното село наречено Земя има разлика в отделни региони при разбирането на тези две понятия.

Като правите реклама на тази изродщина , не помагате а напротив!!!!

Абсолютно съгласен. Самоче абсолютно всички медии в България се борят за вниманието ни, и всякакви изродщини са добре дошли. В цевилизованите страни си има т.нар. Булевардна преса. Тук всичко е булевардно брат.

Наистина ли мислите, че децата Ви ще научат за това от dir.bg? По рано писах - да не се повтарям - спешно трябва да настигнем децата си и поне да се ориентираме в техния свят, защото иначе ще сме безполезни като родители.

Що за изродщина....

Сатанизъм.