Мобилизацията като заплаха и предложение. Защо Русия преминава от "специална операция" към война

Путин отново вдига летвата с надеждата, че другите ще спрат и няма да се катерят толкова високо

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вместо снимка на този можете да слагате 0...ще е по удачно!!!

Голяма ядрена катастрофа. Няма нужда от атомни бомби. Спирайте войната с дипломация докато е време!

ВЪН АМЕРИКАНСКИТЕ ОКУПАТОРИ И УБИЙЦИ ОТ ЕВРОПА И СВЕТА!!! РУСИЯ И ПУТИН ЩЕ ПОМОГНАТ ЗА СВОБОДАТА НА НАРОДИТЕ!!!.............А НАШИТЕ ПОДЛОГИ, ЗАСТАВАТ ПРЕД НАРОДНИЯ СЪД!!!

Стига се пени идиотче недно.

Няма как Путин да спечели войната докато запада налива оръжия. Тоест ескалацията на конфликта със запада ми се струва почти неизбежна.

Статията ми харесва, умна е. И аз виждам нещата по този начин, като някакъв вид наддаване, надцакване. Но не мисля, че Путин блъфира

Въпрос към проруските "български" пачаври: Как ще протече референдум/ дори с наличието на българска полиция и войска/ в Кърджалийско, Шуменско и Търговищтско с въпрос" Съгласни ли сте да се присъединим към Турция"?

Разликата е там ,че Кърджалийско Щуменсок и пр. не са били територия на Турция в последнит сто годинил

КОГАТО В АНАДОЛА ПРОТЕЧЕ РЕФЕРЕНДУМ: СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ ДА НЕ СТЕ ПЛАНИНСКИ ТУРЦИ, А КЮРДИ И ДА СЕ ОТДЕЛИТЕ ОТ ТУРЦИЯ!:)))))))))))))...........ТОГАВА ЩЕ ГОВОРИМ ПО ВЪПРОСА! ХАААААААААААААААААААААААААААААА

Като дойде турския аскер някоя вечер, ще пратиш майка ти и баба ти със свалени кюлоти. Те знаят за 500 летната турска любов.

Ти напиши по-добра статия, след като познаваш русия и всичко, каквото се случва там. А аз ти предлагам да се запишеш доброволец във войната, на страната на русия и путин да ти е водач, т.е. той да бъде пръв на бойната линия!

На тази снимка вожда прилича на ректум:)

Като този на баща ти ли, платен еврогей ?

_stankow

Струпал всичко накуп човекът, каквото чул за Русия. Личи си, че изобщо не я познава ! Не е бил там, не е говорил с руски хора, не познава историята на Русия. По-добре да беше написал тази отчаяна статия накой друг дойчевелец ! Щото то със заклинания война не се печели. Не и срещу Русия.

Коконо! А нещо за руската култура да кажеш? След края на тая война само тази опорка ще ви остане!

А,ти бил ли си в Русия, цайсат многознайковиц,хвърчипръцко си.

ОЩЕ ПЪРВОТО ИЗРЕЧЕНИЕ Е ЛЪЖА: "За един ден, без никаква подготовка или предварителни съобщения, в Думата бяха внесени и приети на три четения поправки в Наказателния кодекс на Русия" Поправките бяха приети на две четения - второ и трето - в един ден. Преди това бяха приети на първо четене в друг ден. След подобна обективност на автора - вече не си струва четенето нататък! Чиста западна пропаганда! 50% истини и 50% лъжи. В резултат - ЧИСТА ЛЪЖА И ПРОПАГАНДА! Все едно да смесиш 50% мед и 50% лайна и да очакваш "правилен" резултат!

Ето какво пише в сайта на Думата: http://duma.gov.ru/news/55277/ "Государственная Дума на пленарном заседании приняла во втором и третьем чтениях поправки в Уголовный кодекс РФ, которыми предлагается усилить ответственность за отдельные преступления против военной службы." ПРЕВОД: Държавната дума на пленарна сесия прие на второ и трето четене поправки в Наказателния кодекс на Руската федерация, които предлагат засилване на отговорността за някои престъпления срещу военната служба.

ИСТИНАТА

Поправките са внесени на 07.07.2022 г. На първо четене са приети на 13.07.2022 На второ и трето - на 20.09. 2022 https://sozd.duma.gov.ru/bill/160006-8 Видите ли обаче, никой не бил информирал АМЕРИКАНЦИТЕ, че ще има нещо такова! Станало изненадващо

този на снимката се мисли за петър осми - ГАЩНИК

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!!! Културно-просветното дружество "Патриот-Русофил-Българомразец" организира сбирка и манифестация под надслов "Да подкрепим Великата, Непобедима и славна руска Армия-Освободителка"! Доброволци ще бъдат записвани на място, а също и задочно - по донос и препоръка! Обявяваме и литературен конкурс за авторско есе по една от долните 3 теми, по избор: 1) "Падението и покварата на Колективния Запад" 2) "Майко Русия, срамувам се че съм българин!" 3) "Мисията, Трагизма и Величието на руската душа" На отличилите се ще бъде присъден орден-значка "Кремълски НаХ_Йник" 1-ва, 2-ра, 3-та и 4-та степен. Голямата награда ще е изненада и ще бъде обявена специално! Събитието е под патронажа на чаровната г-жа Мутрофанова, Посланик на РФ у нас и Резидента на Република България, г-н Кретен Гадев. - Ще се повеселим и ще заклеймим враговете и нашата лоша страна! - Ще попеем любими руски и съветски песни! - За музиката и доброто ни настроение ще отговаря палавият DJ Костя Копейкин! - На събитието са поканени видни руски кавали, пардон, мислители-общественици, журналисти и културни деици, като Мартин-чо Карбовски, Петър-чо Волгин и Явор-чо Дачков които ще представят на широката общественост своите дълбоки, културно-философски размисли и прозрения! - Възможно, но засега непотвърдено е и участието на ветерана народен трибун, патриот и уличен боец, г-н Болен Сидеров! Той ще ви демонстрира прости бойни техники за неутрализиране , респектиране и защита от нахални и агресивни студентки, журналистки и стюардеси! Елате, чакаме ви :) !!!

Истината си писал ,забавно но е самата истина. А не си писал за Руменчо шадравана, с тьотка Митрофанова ще пият и пеят руски пляски, и после в близкия шадраван пиш-пиш

преводна статия от Карнеги, ха-ха-ха! какви жалки боклуци сте!!!

В крайна къде са руските супер-дупер оръжия с които Путин се хвалеше толкова много? Напоследък руските ракети летят и падат на руска територия, например келявата "Кинжал". Ракета "Калибър" е поразила тоалетна на някакъв плаж. Излагацията продължава.... Руски танкове Т-90М са заловени от Украинците. И сега ще стрелят с руски Т-90М по руските запасни. Голяма гавра! Руските войници в Украйна са като прасета. Нямат муниции, гориво, храна, вода. Как точно Путин ще изхранва още 300,000 прасета на фронта, след като не може да изхрани дори текущата армия там? Големите сте "стратези", но само по форумите.

Ракета е поразила химическа тоалетна в Одеса.

Снимката на джуджето към новината е жестока. Лош ботокс, отчаяно изражение, старческа умора, двойна гуша, и тъпа физиономия, която може да има само един мръсен, подъл, и убит хуйляк като палячото от КГБ.

трябва пълна мобилизация и да смаже зеленския

иди доброволец като си толкова ербап. Руснаците обещават добра заплата и гражданство

Няма да може да отиде, защото има заешка душица, и трябва доста пари за потури и памперси, че украинците като гръмнат и ще има яко оакване на пейзажа. Всички русофили, са страхливи .

2022-09-22 11:53:19 Евролиберал (нерегистриран) Разбира се, че планетата е само една, спорът е за правата на собственост. Капитализъм, всичко трябва да е частно, който няма нищо работи за който има, докато може, след това никой не му е длъжен с нищо Така ли бе, европедабче в Давос твоите господари друго мислят без частна собственост вие няма да притежавате нищо, но ще сте щастливи. Сверявай си часовника.

путката -джудже отново вдига летвата която сам не може да прескочи..ха.ха

Гербаджията ШОФЬОР сядал на скоростния лост, пък после другите обижда на педали тоя елитен предсатавител на боковизма. Следващия загинал в катастрофа се надявам да е той и да четем в дира как се е разплескал на пътя....

След тъй наречените референдуми и присъединяването към Русия на Луганск, Донецк и други, очакват ли новите граждани на федерацията евентуална някаква мобилизация. Щото вече ще са руски граждани по собствена воля и съответните закони почват да важат с пълна сила.

_stankow

За 8 години война който е можело да бъде мобилизиран в ЛДНР - отдавна е мобилизиран. С приемането на републиките като области на Русия двата корпуса на ЛДНР ще станат част от руската армия. И ще получат пълното оборудване и въоръжение, каквото и сегашната професионална армия на Русия. И от това нищо добро няма да последва за ВСУ. Защото те и сега успешно им противостоят. Ще получат танкове, ще сменят 122 мм оръдия със 152 мм, ще получат реактивна артилерия. И няма да имат вече ограничение за снарядите !

Обичам руския народ,заради историята,заради това че сме славянски народи,но Путин бих го удавил с две капки вода ако можех. Няма никакво оправдание и логика заради това което прави сега,нема не виждаче цял свят е настроил срещу себе си.

Путьо обича да си създава врагове,а му е жал за клетите руснаци,богатите бягат,а бедните ще ги използва за пушечно месо.А най ми е жал за тези българи дето подкрепят този агресор и чрез копейкиният идиоте докажат,да ни върнат години назад

В Русия средната продължителност на живота на мъжете е 59 години. Тоя екземпляр от снимката доста е превишил средната продължителност. Явно го наливат с кръв от новородени или нещо подобно. Типично за татъв диктатор.

С нищо не го наливат. Има поне 20 двойника на възраст от 35 до 45 години. Дори и да умре никой няма да разбере. Свиквайте с идеята са управлява още 60 години. За руснаците не е проблем да подменят двойниците му. Проблемът са съветниците и тези, които скрито управляват Кремъл. Нали не си мислите, че всички решения, които взима са лично негови? Сегашните му съветници и антураж не стават.

Путин допусна няколко грешки: веднага щом Украйна не спази Минските споразумения трябваше да навлезе там, а не да чака 8 години. Не трябваше да си играе на операция, а дир да приключи с нацистите за 4 дни като изпепели всичко, без скупули и състрадание. Трябваше да залови веднага зеленския наркоман и да го гилотинира на Червения площад. Да уволни Шойгу - публична тайна е, че Шойгу никога не е служил в армията. А това с мобилизацията също е грешка. Не знам кои са му съветниците, но не стават.

Ти преполагам си минал през военна академия и си четиризвезден генерал , а?

ТОВА КОЕТО Е НАПИСАЛ Noname1 Е ПРАВИЛНО . ДАЛИ Е ПРЕМИНАЛ ПРЕЗ ВОЕННО УЧИЛИЩЕ НЕ ЗНАМ . АЗ ЛИЧНО СЪМ УЧИЛ ВЪВ ВОЕННА АКАДЕМИЯ РАКОВСКИ 4-ТИ ФАКУЛТЕТ . ТОВА КОЕТО ПРАВИ РУСКАТА АРМИЯ В УКРАЙНА В МОМЕНТА Е МЕГАСТРАННО .

Шойгу не е минал, не е карал военна служба, сигурно за това е 4 звезден генерал! Идея си нямате какво трябваше да направите в Украйна и кога трябваше да атакувате, а не да чакате 8 години американските военни да обучават и въоръжават украинската армия. За това сте сега на това дередже и обявявате мобилизация, при наличие на редовна армия. Генералите да ви паркетни и никога не са служили в армията, съветниците на Путин не струват или искат да го провалят ! Разбирам повече от военна стратегия и планиране от 4 звездните ви генерали, които подхлъзнаха президента ви!

В Херсон и още 3 други области ще се провежда референдум за преминаване към РФ. Вече там раздават на населението руски паспорти и пенсиите им се преизчисляват в рубли. За това защо не пишете, дира? А мобилизация и тук ще има. Ще ви карат да се биете за НАТО, Ал Йорданов, Софиянски и прочие нац предатели срещу Русия. Да видим положението какво ще бъде с БГ мобилизацията...

мииии....не , Няма да има мобилизация нито тук , нито никъде в Ес / НАТО. Ще има в пРоссия , щото трябва пушечно месо в месомелачката Украйна. Колкото и да отричате русоробите...... Засега равносметката е - НАТО нула загуби , пРоссия - десетки хиляди солдати и пълен леш откъм военна техника. За 7 месеца буксуват на 50 км от началните си позиции.......с тия темпове след две поколения може би ще стигнат Ламанша , ама като гурбетчии ( нещо като мексиканците в САЩ ) и ще викат УРА !!!

Надявам се да правиш разлика между доброволчество и мобилизация. Мобилизация може да има само при нападение на границите на НАШАТА държава. Другото е изпращане на доброволци в подкрепа. Да се надяваме такива като теб, да не попадат на ръководни постове, че леките разлики на значението, ще ни докара голяма беда.

Не, това не е вярно

Каква летва вдига Путин се олигофрени! Летвата бе вдигната в самото начало! Когато руската армия влезе в Украйна без да я е демократизирала унищожавайки всички заводи болници мостове електроцентрали училища и т.н когато руската армия бе от 3 до 4 пъти по малка от украинската и когато запада не фалира изпразвайки всичките си военни складове и бази! Факт!

Айде душици русофилски пишете, че служба не остана. Служба, като форумци, но нова служба се задава, служба в родината ви по душа Расийка. Ще ви мобилизират скоро и ще ви командироват в Донбас. Очакваме репортажи от фронта , поне докато сте на линия, а после ще ви помним с добро. Е не чак с добро, но поне ще ви помним. Е и това не е сигурно, най-вероятно бързо ще ви занравим

Какви глупости само! Такива бързописци ни докараха дотук! Списвачите на хранилка трябва да имат запазено място в ада, а също и да понесат наказателна отговорност! Сега още сумати тапунгери ще крякат същото, хората ще са с приспано внимание и като паднат първите ядрени парцали кой ще е виновен? Такива трябва да им се търси отговорност и да се сформира мощно движение за мир, спешно! Планетата е само една!

Разбира се, че планетата е само една, спорът е за правата на собственост. Капитализъм, всичко трябва да е частно, който няма нищо работи за който има, докато може, след това никой не му е длъжен с нищо

Това задунайските ибрици, няма да се уморите да ни сервирате помията на руските пропагандони, като ни я гарнирате с всякакви вмирисани "деликатеси", като този, който сега ни предлагате, с етике "движение за мир". Значи, за да запазим мира, на всяка заплаха отправена от комплексиран кнопкодържател на ядрено оръжие, каквито са двамата скъсени на ръст- Бункерния и Рокетмена, следва и трябва целия свят да се хвърля и да им прави челобития, за да задоволи малоумните им прищевки. Ето ти на теб Украйна, на ти теб Южна Корея, само не натискайте червеното копче и да има мир.

Кога почва мобилизацията на форумните русофилопитеци, за да ги изпратим подобаващо

Да обясня нещо на путинофилчетата. Както русия не вижда смисъл от света без русия, така и доста хора не виждат смисъл от свят, къде русия може да си прави каквото си иска безнаказано. Щото русия няма да прави пионерски лагери. Можеше да ги прави, но предпочете да атакува. Ако смятате, че ще стреснете Европа със заплахата за ядрено оръжие, жестоко се лъжете. Путин блъфира, като за последно. Ако не блъфира е по-тъп отколкото изглежда.

добре, в съвременния свят, САЩ са тези, които правят каквото си поискат, каква е разликата?

Този коментар е по-скоро едно много силно словесно разстройство! Нищо конкретно и аргументирано. Даже в Дайчовото кафене коментарите са по-качествени...

От диванчето на фронта. Студ, мизерия и украински бомби. Като избираш джудже от КГБ, това те чака прост руснако.

300 000 армия не е за Украйна, а за Европа. Дупе да ви е яко еврогейчета и джендъри. Американските подлоги вкараха Европа в капан, от който няма излизане. Частична мобилизацшя 300 000, пълна 26 милиона. И кой гол задник ще спре тази армия ? Европа няма какво да противопостави и се стига до ядрен сблъсък.

Като гледам 20 камиона какво направиха с армията на орките! Само нато им трябва хахаха. Че Русия вече воюва с наркумани и педофили не гледаш ли официялната руска пропаганда го казва. Какви европи виждал те 8 месеца са на 60 километра от границата си гладни изпаднали. Нямат оръжие тия 300 хиляди с калашници ли ще се бият не виждаш ли че нямат снаряди. Нямат самолети флота им хич го няма нямат съюзници. Населението им бяга през глава. Ех червена кратуно тъпа

Нещо си спал на криво и отвит.

офффф , диванният анализатор - русороб вече мобилизира 25 млн. руснаци и превзе Европа. :))) А бе тъпак , че тя само Полша да се включи и пРоссия е ЧАО ! Е , винаги остава опцията "ядрено оръжие" ама , само да ти кажа под секрет че НАТО има повече. Не че има значение де......захвърчат ли балистични ракети Света е дотук......но пък простите русороби съм сигурен , че пак ще обвинявате Запада за виновен , щото не се е вслушал в предупрежденията и заплахите на Магучая :)))

За съжаление много малко хора си дават ясна представа колко близо сме до ядрена война.

Да жужака е прост и кръвожаден, но го е страх, че ще остане в историята редом до Хитлер и Сталин!

Айде Айде Малко ботоксово джудже на високи токчета... Най много до Кастро или Садам. Ония са къде къде по големи изруди тоя просто комплекса с малка пишка

Господине, няколко пъти от Европа ви натъртиха, че няма нищо страшно в ядрените бомби и ядрената война, лично г-жа Тръс го каза. Проявявате ненужен страх иш излишна паника пред лицето на ипериалистическа Русия и нейното най-главно жуже, на което мястото му е в Хага в килията на Милошевич.

Чухте ли, Жужо забременял от Шойгу но като чул за украинското настъпление абортирал.

Мамоооо, другите ме бият... хлип хлип... ми що се закачаш с батковците...

Голям анализ, голямо чудо и нито дума за възможен ядрен ултиматум, а точно това беше основаното в обръщението на Путин. Без 3 страници тъпотии, накратко - в Украйна срещу нас се мобилизира целият Запад, затова се налага мобилизация и в Русия. Мобилизираме 300К, ако не успеем да освободим Донбас започват ЯДРЕНИ УДАРИ, защото Запада вече е решил да ни убие. Е, тогава ще загинат ВСИЧКИ. И не искам да чета глупости, как руските носители нямало да излетят, защото от 3000 ракети използвани в Украйна има 2 или 3 неуспешни пуска и НИТО ЕДНА ракета загубила курса и паднала в полето!

Ядрената война душко засяга не просто Европа, САЩ и Путювия бантустан, а ЦЕЛИЯ СВЯТ. Какво мислиш са казали на Путю на 4 очи китайците наскоро в Самарканд, хм? 'Давай смело Путьо. прави сена мъж' - или май съвсем друго .. Щото кремълския запъртък приличаше на препикано мушкато когато благодари за 'балансираната китайска позиция'.

Спрете да живеете в пропагандата:)))) Вярно, тя е двупосочна, еднакво силна от двете страни, но опитайте да ползвате малко собствен мозък:))))Ядрен ултиматум срещу кого? Срещу по-мощен ядрен продивник? Край на света? А 140 милиона руснаци? 140 милиона, които трябва да бъдат убедени да умрат? Да бъдат убедени, че живееха нормално, а сега не трябва? над 4000 лева е средната заплата в Москва:)))) Това са десетки милиони, които живеят сносно и пълноценно и сега трябва да бъдат убедени да умрат. Объркания от пропаганда мозък започва да прилича на овладян от религиозен фанатизъм:))) Не съм предполагал, че е толкова лесно:)))

Е ти си голям аналЛизатор, дума да няма. Значи, какво викаш, Започва ядрената война и запада е изпепелен, а вие задунайските ибрици,заедно с рашиските си събратя, понеже сте като хлебарките, ще оцелеете?

Трябва да се повтарям навсякъде ама ако за малко си направиш труда да изгледаш речта на Путин може и да хванеш какво казва - а именно, че ако Запада прибегне до ядрен конфликт (включително причини ядрена катастрофа от АЕЦ) - тогава Русия ще отвърне с всичко подръка. Т.е. ако Запада удари пръв с ядрено оръжие или предизвикат ядрена авария...

Явно са прави хората, които казват, че диктаторите се побъркват и започват да си живеят в измислен свят...Хитлер, като видял как финландците разпертушинват ордата на Сталин си рекъл, че лесно ще се справи. ...Путлер, заграби Крим без жертви и кво ли си вика '' лесно ще заграбя още'' Пък аз съм гледал дори по руските , малоумни телевизии, които само възхваляват Путлер, как един руски анализатор каза в прав текст '' ако нахлуем в Украйна, това ще е огромна опасност за Русия. Познавам Украйна, живял съм там, знам колко са националистично настроени. Още от времето на СССР, украинците си бяха по-друга работа....Ама , кой да слуша разумните ?

Най- сетне смислена статия по темата. Естествено не е авторска на ДИР. Едностранчива е, защото пренебрегва ролята на САЩ, Канада, Британия, Австралия, и дори Нова Зеландия като истинската воюваща страна на територията на Украйна е пренебрегната. Киев и днес е окупиран, но не от руски танкове, а от англосаксонска доминация. Дори държави като Швеция и Финландия показват, че са сателити без собствена воля. Германия нещо опита, но бързо капитулира. Русия ще загуби и новата Кримска война, но ЕС и Европа като цяло вече загуби. Освен Република Турция.

Какви англосаксонци има в Киев точно? Дали са им само оръжие, с което гонят окупатора, другото е пропаганда.

писател... не чиатаел.. ти търсиш мислител...

Провери на ТикТок кой е на химарсите, кой е на САЩанинските подвижни гаубици. Отделно Китай е в криза и само преподаването на ЕС на руски газ ги спасява за сметка на европейците. Саудитска Арабия същото прави с руската нефт. Това е краят на ЕС като геополитически фактор въобще. Русия е спешена. Китай е смъмрен. Индия подкупена. Турция си търси изгубената империя. САЩ спасиха, засега господството, но ЕС вече е само сателит. Тъжният край на Европа.

Колко пъти изпращат Химърси, защото руснаците всичките ги счупиха? Сега изпращат оръжия с по-голям обсег, които могат да стигнат до руската територия. Нормално е Русия да се противопостави.

още един воин-стартег-шпионин-разузнавач... я снеси нещо още да научим тука...

Ей става ти течение, 2 пъти им дават himars и с 20 камиона бутнаха великата рудка армия. До момента никой не е стрелял по руска територия.

макдоналдс и кока кола как да е.. ама в окопа на леб (ако има) и пушка кремъклийка... друга работа...

Тази статия я е писало някое сукалче в журналистиката, което не познава нито руския манталитет и култура, нито западния манталитет и ценности. Поредния некадърник порастнал с интернет и манипулиран поглед към света.

Статията представя гледната точка на САЩ.

Спечено ли ви е джендъри :)

празник е , при това готин празник, български празник, омразен на мужиците... що... повиквателната ли дойде ?

идва още руско пушечно месо ... И чеченците ще имат още прясно руско за изнасилване.

ТоваришЧ, още те гони махмурлук май? Самагона яко те ударил снощи, щом само това успя да изокаш, като се събуди. Я си виж пощата, да не е дошла и за теб благата вест от военкомата.

Война се печели с техника, не с хора. Примерно престана да се чува нищо за крилатите ракети с прецизно насочване, а те са много важни за противодействие на хамриканските ракети. Също и ако разузнаването работеше, въздушното разузнаване, украинското настъпление не би било възможно. Разузнаване с дронове и подавяне на огневите точки, опитващи се да ги свалят. За съжаление се разчита на бройка и артилерия, което е тактика от ВСВ и няма да помогне съществено освен да оставят след себе си срината страна, което чисто политически погледнато никаква опция не е. Руснаците се представят изненадващо зле откъм модерна техника. Освен това ако не превземат Украйна , НАТО ще се укрепи и ще тръгнат майдани и центробежни сили в Рустов, Воронеж и Курск и войната неизбежно ще дойде пред Москва. Западът няма да се откаже да махне Русия от картата

Руснаците не ползват Калибъра и другите прецизни руски далекобойни ракети срещу Himars просто защото те не са предназначени да се ползват срещу подвижна бронетехника. За тази цел трябват ракети които да се оолзват и направляват от изтребители, хеликоптери и/или от друга подобна артилерия.

Да добавя само, че Himars-а далеч не седи на предна линия и затова не могат лесно да го докопат с ракети с нисък-среден обхват.

Май саму глупаци има тука.1.700000 армия има Русия. 170000 пуснати в момента да се бият. Ама много сте зле.Ако Русия не може да се справи с Украйна досега да са я нападнали доста държави добре воуражени. Има политика в тая работа да не е измел Украйна за 3/4 дена. Ама нали гледате телевизия само и не четете друга преса а само тази с пропаганда. Имало офанзива във Харков и настъпление???? Ама Русия има нови 12 километра завзети там иначе настъпление на Украйна е имало...1200 загинали Урки за един ден.Страшна офанзива. Спете да пишете без да знаете.ТЪПАЦИ ГЛУПАВИ...Затова България стана кенеф защото е пълна с такива гниди като вас чул недочул коментари пише,ама ония ми каза ама това пише.Тъпа пропаганда. Важното е че ще гладувате и мизерствате зимата и незнам кой ще ви връща кредитите тъпаци....Чакам д ави изкопувам апартаментите за без пари като скъсате гащите и да ви ползвам жените срещу два къртофа като ви гепи кризата.Ама те от телевизията казаха че няма да ви хване криза,,,,Няма... Тя ще ви затрие което е хубаво. Тъп селски народе прост.

Безказармен тъпак

България е зле, защото е пълна с идиоти, като теб, които се мислят за умни....Тъпи к*пелдаци, които още не са разбрали, че жигулата не е мерцедес и НИКОГА няма да бъде...

Останалите които пишат или са много тъпи,или платени от американското посолство да ни настройват срещу Русия.

вие тъпи рублофили. Надрънкахте една камара глупости през последните 7 месеца. Ако могучая беше толкова силна досега да се е свършило и нямаше да има нужда от мобилизация. Вашия любим Путлер си мислеше, че ей така ще стане като с Крим и малките държави дето нападаше, че ще бъде оставен с работеща икономика да си нападне Украина. Ама йок. Путин приключи. Русия също. Каквито и глупости да пишете. И самите руснаци искат да живеят нормално, а не да се бият и да измират за идиоти като Путин.

В Путин,а в САЩ.

това филиал на рассийската партия единна рассия ли е?? къде дремят службите ни??

което е 1% от ресурса на резерва Ако глупаците си правят сметка че ще ги обучават с месеци .Да. Но в момента в Украйна има 2 корпуса и безказармениците които считат че до като ги обичат Украйна ще напада просто са тъпаци

След като до сега в Украйна се биеха само руски наемници, а сега Москва мобилизира запасняци, аве къде е великата руска армия?

С какво ще ги въоръжат и с какво ще ги екипират, а и какво е нивото на тяхната военна подготовка? Давай малко с мозъка, а не ни пробутвай постоянно някакви мантри.

Украинците не се уплашиха от 'елита' и попиляха 1ва гвардейска танкова армоия - 2 ДВА пъти. Ако ще и 500 000 преддиабетни 50 годишни чичаци да хвърлят НИЩО няма да промени ситуацият. За 3 месеца украинците ще завземат много нови територии, и ще получат нови и все повече западни оръжия. Освен това Украйна не изпитва проблеми с мотивацията и личния състав - когото обучават не неопитни младоци, аистински професионалисти във Великобритания, Дания и още други места.

Как веднъж не прочетох тук превод на статия на РИА.

Демократична цензура

Защото в дуалния свят на РИА, товаришЧ, може да битувате само вие задунайските ибрици. Преди седмица Песков казА и РИА предаде- Никаква мобилизация няма да има, това са лъжи. Какво каза Песков и какво стана вчера, знаем.

Преди няколко дни в Европа 300 хил. протестираха за цените на тока и газта. Тепърва започват протестите.

ами ок

Защо не вземе човешкият"елит" да се застреля дружно и да остави нормалните хора дс си живее живота.

Без елита, нормалните зомби ще се превърнат в човекоядци.

прекалена вяра... утопична за човечеството... без тоя елит... ще ти се ще сам да се застреляш...

Псувайте путин!