Младите не искат да започват работа за по-малко от 1200 лв. на месец

Желания се разминават сериозно с това, което предлагат работодателите

Обратно в новината

Коментари - Младите не искат да започват работа за по-малко от 1200 лв. на месец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много кухи коментари. Има си закон за трудовото правоотношение не се спазва. Има и много други закони не се спазват. Та толкова до това работодатели какво давали работници какво искали. Нещата са доста прости, ниска добавена стойност не ефективно производство. Малко фирми в българия имат нещо което могат да предложат от там идва и голямото недоволство на работниците. Замервайки се кой колко може другия кой е колко плащал нещата са че хората много бързо се решават да напуснат държавата и да работят в по конкурентна среда. Ние сме една ниско развита държава слабо развита с изключително богати съседи които са достигнали много високо ниво и разликата е много голяма между нас оттам няма как българите да не заминават за чужбина.

Щом на " Заслужилите" пенсионери падна " тавана" защо млади да робуват за нищо?

При положение, че приблизителната издръжката за един работещ е около 1320лв нето, че и реално повече... нищо чудно.

Аз не познавам млади, които да са навити да почнат за под 1800 лв. нето в София. Повечето искат над 2000 лв. Забавляват ме младите ел. инженери от провинцията, които са с очаквания за минимум 4000 лв. нето за работа в София, а не могат и бойлер да вържат.

Ами те като завършат средно,смятат,че поне 1500-2000лв. трябва да получават.Въпреки,че повечето не могат да говорят и пишат правилно.Да не говорим за нещо дето се учи даже в 7 клас.Например Питагоровата теорема

ТИ ПЪК СЕГА ПИТАГОРОВА ТЕОРЕМА ....ПИТАЙ ГИ НЕЩО ПО ПРОСТО .....НАПРИМЕР ГЕОМЕТРИЯТА НА ЛОБАЧЕВСКИ .

За да сме точни,тези 1500-2000 лева трябва да ги взема някоя мургава метачка на листа на улицата със завършен по милост 8ми клас.Толкова трябва да е минималната заплата,защото тези пари вече не са кой знае какви.

При положение, че приблизителната издръжката за един работещ е около 1320лв нето, че и реално повече... нищо чудно.

Затова ще бягат в чужбина , то това е целта , да се обезлюди дьржавата и да я направят на сметище.

Те нашите завършили тук училище ,освен за сервитьори,шофьори,гледачи на баби,за друго не им признават образованието.

Говорят неудачници като вас,на които не им стиска да пробват нещо различно от колхоза

"Тези желания обаче сериозно се разминават с това, което предлагат работодателите." Тези желания още повече се разминават с това, което кандидатите предлагат като образование, знания, умения и опит. Това са същите тези персони, които след 40 години ще имат (може би) общ стаж от 5-6 години сумарно на минимален осигурителен праг и ще се оплакват, че държавата ги е оставила да умрат от глад с ниските си пенсии и трябва да им дава социални помощи. Защото те и за работа в държавна администрация не стават, въпреки ниските изисквания там (единствен да си рода или приятел на някой управляващ)

Те просто,Не СТАВАТ (пълна неграмотност са),заплатата се заработва,не се дава,а като им е малка, що не заминават,а се оплакват, защото не са компетентни,аз вече наех, чужденци

Банките си вдигнаха таксите и имат баснословно печалби, а служителите им работят за под 1200.

Иам умение да нямам умения..... Много малко хора го могат тва.... За под 2к неса фащам даже да покажа кво не мога.

По правописа и изказването личи, че и 500 лв., като заплата са ви много....

КАКВИ 2 БОНА ЗАПЛАТА БЕ СЛАДУР ТИ И КЕНЕФИТЕ НЯМА ДА МОЖЕШ ДА ИЗМИЕШ .

какво хубаво оправдание да не работят

Изненадани?

Копейката не тря работи.

Прави около 200 000 на месец . Субсидията само той я прибира.

Защо нито един измамник защото във БГ няма работодатели...например на интервю за работа не каже започваш работа на 1200 ..лв .ако не ставаш хващаш пътя..а казват първо ще работиш 6 месеца на минималната а после ще преценя за какъв хуй ставаш..

Цените в България са колкото немските при условие, че бг работодател дава най- ниските заплати в ЕС, като тока и газта са му пак най- ниски иначе говорим, че нямало спекула, а като кажат примамлива стартова заплата от 800 лева нето и ти се иде да си сложиш въжето.

1200 на месец едва ще им стигнат за наем, сметки, някакви дрехи, елементарна козметика и за храна. В България е това. За повече - да бягат в чужбина!

Е то и аз не искам да идват насмъркани или по цял ден да висят в мрежата ама никой не ме пита.

Как ще се разминават сериозно желанията със заплатите като явно нещо не се връзва с официалната информация или статистиката лъже. Ще направя още вметката, че не съм чел коментарите (ще ги изчета след малко), но предполагам, че много хора ще се впуснат да плюят младите как са некадърни, нищо не знаят, а пък искат високи заплати и т.н. и т.н. Пиша в Google "средна заплата България", цъкам на първия линк от официален източник (Национален статистически институт, nsi.bg), попадам на данните за официалната работна заплата. Натискам примерно на "Статистически райони; област" и какво да видя... Дадена е средната (макар и брутна заплата, всеки може да изчисли горе-долу колко се пада нетно) по региони. Вижда се как всеки месец расте като в най-бедния район в България е около 1350 лв. като достига до близо 2200 лв. за Югозападния район, който е с най-високите заплати. Ами то ние сме били много богати, бе, по официална статистика поне. Ако е така и най-некадърния младеж трябва да дават поне 1200 лв. нетно. Или това със средните заплати е като свинското със зелето - за едни свинското, за другите зелето и накрая се казва, че всички са яли свинско със зеле....

Като сметнеш, че има хора с по 5-6000(дето гласувахме за тях)и като прибавим учители с 2 и нагоре. Енергетика и банкери над 3, За лекарите е малко по друго. Парадоксално в болниците вземат малко, но кабинетните се гушкам с 10. Абе почва да се изяснява, че тези дето плащат заплатите на всички изброени са с около 1000.

Нали имаше един дето предлагаше по 3 к на работник да му пасе овцете. Без изискване за образование и стаж. Не можа да намери хора

Предлага, ама се оказа, че даже и 1000 не дава

Виж сега тези дето не искат да работят за 1200 те по принцип не искат да работят. Всъщност и тези дето работят за 3000 и те не щат. Всъщност заглавието е грешно, не не искат да работят, а да получават е правилно.

Или 1200 лъвчета или че висим на мама и тате... Аааа с мен ша си играете!!!

Предлагат ти да им даваш напраео.Долна кочина е тая държава

Дори малко искат. Аз на тяхно място под 2500 не се хващам.

Трябваше това много по рано да го направят.

Много ми е интересно- ако обявят заплата за млади хора от 2000 лева, но поискат от тях да си напишат биографията и формират заплатата на база на правописни грешки, в крайна сметка, каква ще е?

Учители по български ли наемаш или зидаро-мазачи?

стартовата беше 1000лв, преди осигуряване. Ама от тогава досега колко инфлация се наду?! А заплатата все същата... ми прави са да не искат!

Шило

Има една подробност, тоя, който е назначен преди 10 години на 1000 лева и се е доказал, отдавна не стои на нея.

Минимум на 1200 е вече плюс 100 лева ваучери.

Трети месец не мога да намеря човек за нощната смяна и си я карам аз. Давам 1.6 чито и нямам никакви ограничения възраст.

Само лудите бачкат нощна смяна, да си скъсяваш живота за няколко лева повече.

А ако не можеш да дадеш повече, значи малко изкарваш Опциите са две 1. Бачкаш си сам нощните и прибираш великите 1. к на месец 2. Спираш нощните. По форумите ли ще се учим на икономика мамму деа?!?!?

Направи ги 2хилки и може и да намериш.

Това 1,6 нето или бруто? С надбавка за нощен труд или не? И какво се прави, седиш и си цъкаш или превиваш гръб?

Брех....Не е ли редно, първо да се докажат, а после да поставят условия за заплати? Добрият работодател няма да изгони читави млади хора, напротив- ще инвестира в тях.

Добър работодател или добър бизнесмен? Добър бизнесмен е този, който успее да продаде най-евтиното нещо на най-голяма цена. всички мисирки му правят Форбс св..ки.. Добър работодател не знам какво е, но със сигурност не е добър бизнесмен.. Това е парадокса

Шило

Нямам предвид характера, а начина на правене на бизнес

Къде в България има такива?! Експлоататорите са много, читави работодатели почти няма!!!

Ей, останахме без рая.

В Гърция и в Румъния за колко са готови? А в Полша? Да не говорим за Англия и Франция.

Работя в градският транспорт като ел.монтьор със заплата от 1200 лв. и стаж от 14 години ,като 6 са били в чужбина. Какво да ви кажа мизерията е голяма.

Мдааа, и аз съм се лъгал да се връщам в България. Година и половина на вятъра.

За под 200 лева надник не ставам от леглото. Вие си пускайте такива статии и чакайте някой да ви се върже. Работливите и читавите ги изгонихте отдавна в чужбина. Сега ще трябва да си плащате двойно за търтеи като мен ;)

Тук е пълно с умници, според които заплатата се дава , а не се заработва.Ами станете "робовладелци" и давайте по 2000лв начална заплата , и да видим колко ще оцелеете като такива.

значи ти е калпав бизнес модела. Ходи в чистотата да се научиш как се заработва после се пробвай пак.

Няма значение колко ще искаш ! Важно какво даваш срещу това свое искане ! Може и 10 хил да искаш , но като си общак ще получиш мин. заплата ! Не ми говорете са сивата икономика ! Сега гледам приятели които от 20г са в нея , но станаха на 60 и сега чудят каква пенсия ще взимат !

Социалната в момента е със 100 лева под минималната. Минимална/социална пенсия взимат близо половината пенсионери. След 15 години пенсии в България няма да се изплащат. Просто пенсионерите и децата ще са 4 пъти повече от хората в трудоспособна възраст. Минута мълчание за родените след 80-та, плащаши осигуровки.

...Няма значение колко ще искаш ! Важно какво даваш срещу това свое искане... Хрумвало ли ти е, че искането и даването е двустранен процес. И аз искам луксозен четиристаен апартамент в Драгалевци за 600 лева на месец... ама къде е ? Да ходя да рева, че наемодателите са се уяли и живеят на пари от мама и тати?

“Тези желания обаче сериозно се разминават с това, което предлагат работодателите.” За 1200 лева дали пък желанията на работодателите не са разминати?

Имаше лаф от началото на 90-те: Едно време трябваше да ходим на работа, а сега трябва и да работим! Да кажем, че 1200 лв. в неголям град са минимума, ако си сам и имаш свое жилище. Но, ако си семеен с бебе и жена в майчинство... тогава онуй с трите букви наистина ще го усетиш там, дето слънце не огрява! А да си и на квартира, е равносилно на вегетиране, не на нормален живот. Тъй наречените млади не са непременно лентяи и некадърници, да, има и немалко таквиз, а, по мое скромно наблюдение, по-скоро са без цел, без воля, обгазени са от апатия и безразличие и не им се подхваща нищо, не знаят що е отговорност... във всякакъв смисъл! Моля, поправете ме с аргументи, може и да греша..

плюса!

Ниска раждаемост, емиграция - защо, защото е голям лукс да работиш за 1200 лева!

Плача :) Че то никой не работи вече за 1200 лв. Чистачката в офиса взима повече. Какво сте ги нарочили младите?

Чистачките вземат най-много във всяка фирма, дори и в затвора. Заслужават си.

Което ми напомня дори и в тази тегава ситуация един скорошен виц... Говорят си двама приятели. Единият започва да се оплаква от чистачката си... Другият го прекъсва с думите: - Недей така бе, друже, тази професия е много важна и отговорна. Аз например, в моята фирма, всички такива съм ги назначил като Инспектор санитарно-хигиенен контрол! - Добре де, ясно. Та значи - моята лява Инспекторка по санитарно-хигиенен контрол нещо скърца, трепери и не чисти добре стъклото...

Вдигнаха всякакви такси и си увеличиха печалбата до небето, а държат служителите си със заплати под средната.

1200лв.

Пишеш се бежанец и взимаш толкова , иначе на социалки с 1 дете и малко сив сектор - ще взимаш над тия кинти и на всичкото отгоре ще се усмихваш и ще си щастлив.

Няма да притежавате нищо и ще сте щастливи!

Голямото зануляване е възможност... стига да може човек да мисли :)

Каквото и да си говорим... 1200лв не са оферта дори за общаците в строителството, та какво остана за длъжности, за които се иска образователен ценз. Може и да са нагли и с претенции младите, може и да не са достатъчно образовани, но... Браво на младите! Не им се давайте за жълти стотинки! На всички останали - не роптайте и не плюйте по младите! Те са вашето бъдеще. Каквото - такова.

Миналата седмица ми се наложи да ползвам хамалски услуги. 4 момчета за половин ден - 400 лева. Не знам кой се връзва на 1200 лева още, пък точно младите ли?

Илиян Илиев

Ще ти задам другият въпрос ! 100лв ден ! И като се разболее и не е спестил нищо умира сам в говната си ! Ако иде да отиде на почивка през това време е на нула ! Не дай си да не може да работи повече като общак от нататък какво прави като няма никакви умения и ценз ! Духа супата !

И боклукчиите са хора без ценз.. Ходи живей без боклукчии. Бъркаш се и плащаш колкото искат иначе сам ринеш сметта. Това е положението не подценявай труда на хората за да не те подценяват и теб.

Комунизма си отиде, не реаботете за жълти стотинки деца!

С жълти стотинки в комунизма нямаше много да ровят по кофите.

Две статии за един ден - човек да си помисли, че е нещо нечувано младите да искат заплата колкото е минимума за нормален живот в България! https://business.dir.bg/pazari/mladite-iskat-startova-zaplata-pone-1200-leva-na-shefovete-obache-im-se-struva-mnogo

Някои цял живот работят за толкова. Роби , не ами повече от роби сме.

В една работа не можеш ли да краднеш значи няма смисъл да работиш. Сервитьор съм от 25 години. 1500 месечно от бакшиши, още 1500 заплата и 1000 лева от кражби. Работя 15 дни в месеца и взимам 4000 лева чисто. Не е зле, а? А вие бачкайте в корпорации и правете кариери. После умирате от стрес на 50 години, а аз си гледам живота и изкарвам колкото вас, че дори и повече, защото не харчат за храна. Хахахахаха

Като ти потрошат капачките заради кражбите, ела пак да се похвалиш.

25 години сервитьор.... барем управител да беше станал треа да си мноо загубен и тея пари са ти мечта а не реалност ше ги вземеш по нова година коги работиш а аз танцувам пеан и те гавря ти пъхам бакшиши у гъзо че си надебелял сервитьор и се моташ

През не толкова далечната 2011, с прясно завършено “вишу” започнах начално ниво работа на слушалка в колцентър. С английски и без нищо в резюмето стартовата заплата беше 1000 чисто. Отделно си имаше бонусчета и придобивки. По това време бащицата като държавен служител от 20 години взимаше около 600. На мен заплата ми идваше тамън да изляза на квартира, да ергенувам до зори по баровете (2-3 пъти седмично), че ми оставаха и по 100-тина лева в касичката. На първата година ме разкараха от слушалката, на третата ме повишиха още веднъж, но стандарта ми на живот не се промени. През 2016 се осигурявах на максимума (мисля, че беше 2300 тогава) и вече не можех да пестя пари - живеех месец за месец. Малко след това се разкарах и от бизнес парка. Днес читава стартова заплата с английски е около 1.6 по скромните ми наблюдения. По кварталните супермаркети често попадам на сходни обяви за продавачки. Бащицата, още е на същата заспала позиция. Има още 10 години прослужено време, но заплатата му е към 1.8 чисто. При това заплащане, ако съм млад човек ще чакам на мама и на тате, докато не се пенсионират. Пък и след това - те нали в момента ги карат да работят и пенсионирани.

като са балъци, чакай, ама след това?! факт е, че много млади хора са необразовани, некадърни и си зяпат само телефоните

Дай обосновка, че младите са прости, некадърни и не стават за нищо. Имаш ли доказателства или това са приказки "една жена каза"?

Ти с минимална заплата от 700 лева на месец нето на село можеш ли да си платиш ипотека та си на село към софийската банката бе цървуле, карлуковският университет ли сте завършили всэ бре ...?

абе наивен тъпан 32 часа месечно ми ти само пътя в големите градове ще ти е повече време от присъствените 32часа на месец а и щом не ти иде на ум че е смешно тва с тея 32часа на месец при условие че една работна седмица има 40 часа то смятай с къф акъл си и кой луд ти дава 600евро даотидеш и да седиш по час на ден аз не бих ти дал

Така е човек, не лъжа. 600 евро за 32 часа. Не си бил там, не знаеш...

къде не съм бил в Германия ли? ... ти май на тва разчиташ че трева пасем. то има оозиции дето 600евро са малко та дори и за 32 часа но ТИ конкретно си от смотльовците дето дрънкат глупости и си личи

20 години едни и същи приказки! КОмпаниите да давали.. пари, стажове, позиции.... държавата какво дава? Ще отговоря: НИЩО! Образованието е разсипано! И го казвам като човек от бизнеса, който обикаля и училища и университети за да оправя поразиите на МОН и учителите! И да, компаниите предлагат стаж! Само че нивото на учениците и студентите т олкова ниско, че се налага по интервютата да ги оценяваме по това дали имат сърдечен ритъм!!! И никак не се шегувам. Вземаме ги от училищата и университетите и се налага да ги учим да пишат грамотно! Не да програмират! Да пишат грамотно! Учим ги да задават въпроси! Да вземат решения! Да, толкова е трагично! Нормално е и да не искат да работят и да се чудят как да си платят наема и да евентуално да им останат пари за храна! Срамно е да работиш и да нямаш средства за да ходиш на работа! И да, дъержавните калинки обикалят медиите 20-30 години и б;ещят все едно и също и нищо не правят! Виж за заплати първи врънкат!

студента в чужбина, абе наивник глупав мизерник, хвани се поработи сам да се изхраниш и за наем да имаш не дето мама тате ти пращат основното па ти си доработиш 32 часа някой идеот ко те е взел да ти брои 600 ойро колкот и некадърен да си, хвани се сам от до да си изработиш

ей аграрен труженик, що не млъкнеш и да одиш да копаш ами си взел да лееш мозък наляво и надясно?

ми щот си тъпо лапе и дразниш хората кой ще даде 600 ойро на кретенче кое незнае че една нормална работна седмица е 40 чада а то идеотчето за цял месец давало 32часа и вземало 600 ойро ми те немците са циции бе тъпчо

Щото мисля, че се отнася до мен щети отговоря. Да, бих бачкал за повече пари, но в Германия съм да уча. Тук не екато в БГ денонщни купони, пияни заляни по изпитите и след 3-4 години спане и пиене до зори с вишУ. Аз искам да успея, да съм добър в това което правя, да работя и да живея в чужбина, да нямам битовизми, а нормален живот.

кво учиш бе тъпунеее? барем учи да сметнеш колко са 32 часа в месеца и да ти дойде наум че дорде отидеш и трябва да си ходиш ти по трамвая ше ти минат още 32часа месечно бе. барем учи щом ти пращат пари не се хаби да отбиваш номера

Ставаш смешен, защото не знаеш нищо. Цяла Германия е на велосипеди. Това по повод трамвая. Уча медицина. Недей да злобееш, ако си си провалил живота. Имаш ли деца им помогни да учат навън от БГ. Повярвай ми тове е най-доброто, което можеш да направиш за тях, а и за себе си...

,Дето вика един: Да не съм луд, при живи родители, да бачкам.

Първото, което мотивира един млад човек да работи и да се развива, е заплащането. Повечето излизат от средното си образование с поне един чужд език и професионална квалификация. В процеса много от тях ще отпаднат, но от тези, които ще останат ще са добри кадри. Дано не съм прекален оптимист.