17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От 442ма 200 са чужденци и 200 се канят да бягат в чужбина... остават 40... лошо....

Лекари от чужбина НЕ ни трябват. А араби и турци да бягат към Турция. Тия 500 години КЛАХА българи и КРАДЯХА. Тъй че, ако можеш ВЗИМАЙ каквото има от тях, без да плащаш ! Така поне може да си ВЪРНЕМ част от това което тия откраднаха от нас.

3 D кости? добре, ама това , че си е основал фирма за производство, каква иновация е??

100% плагиат! Точно Ваньо Везиров е специалист в плагиатството!

Никаква, все едно да кажеш, че си изобретил атомна технология като откакто си се родил Слънцето ти е светило в очите. Просто гьонсурати като Айнщайн, адаптирали или имитирали нещо и се мислят за откриватели. Смирете се преди да е станало страшно!

В западна европа хипократова клетва не се полага от десетилетия. И морала сред медиците е въпреки това висок. При нас още завършил университета и доктор се нарича. В Германия например д-р пред името на лекар се употребява единствено ако е завършил успешно дисертация, т.е. научен труд, който отнема години. Това е титла. В БГ д-р е като пощенска марка - лепи се на всеки лекар.

"......пътят му е в чужбина-ще специализира Патология в САЩ" - ами , че тя дипломата му в САЩ не се признава.! Освен това никъде по света няма такива смешни и нереални дипломи- оценките ,всички еднакви и като капак само шестици Пълен смях на български простотии!

Тея ще лекуват успешно кетайския кокоши грип!

Хипократоватаклетва млади доктори, няма нищо общо с Бенджамин Франклин , от НАС да го знаете !!!

В другите държави, медиците се заклеват в Библията и Господ, наще в Хипократ и някакви змии и горгони...

Щом даже не са я научили ами я четат, значи е хипокритова а не хипократова клетва.

Само ,като ги гледам ,тия бъдещи доктори. Не дай си Боже, да се разболея.

Само да не им попаднеш в ръцете на тези “компетентни” млади лекари.

Като лекарз изучил се в Бг, без връзки, бих казала, че за моите деца никога не бих избрала тази професия Момчета и момичета, не знаете още какво сте си причинили.

Увазаеми млади доктори, желая ви успешна и ползотворна работа на ползу роду! Да, има и такъв термин, дано не всички ни изоставят като заминат за чужбина. Но и ние трябва да ги уважаваме и ценим като пациенти.

В името на Аполон – лечителя, в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, поемам върху себе си тази клетва. На учителя, който ме е учил да лекувам, ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам каквото му е нужно, и ще гледам децата му като свои братя. Ако те поискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги обуча без пари и без никакви задължения в бъдеще. Ще ги уча на принципите на медицината, ще им давам обширни обяснения, ще им развивам доктрината като на свои деца, както на тях, така и на учениците си, които са записани при мен и са положили клетва. Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща. Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам на когото и да било подобно нещо. Също така не ще дам на жена песар за унощожаване на плода; ще пазя своя живот и своето изкуство винаги чисти и неопетнени от никакво престъпление. Нито пък ще оперирам страдащите от камъни, а ще оставя това на тези които са специалисти в тази област. Когато влизам в някоя къща, това ще бъде само за да лекувам някой болен, като се предпазвам от всякаква волна неправда и най-вече от всякакви сластолюбия към жените и мъжете, били те свободни или роби. Всичко, каквото видя или чуя при изпълнението на своята професия или извън нея и което не бива да се разправя, аз ще го пазя в тайна и ще го смятам за нещо свещено. Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство Това е текста на Хипократовата клетва, текстът и е далеч от съвремието, просто е един символичен морален кодекс. Основният морален принцип на лекаря е човечността.

добър час!

На добър час !!! Но: Що требе да се прави лична реклама на некой ....несъстоял се. Ми те ората и живи мръФки вече 3Д принтират .

От 442 нови лекари половината, 200 били чужденци от останалите половината щели да останат в България, докато не си намерят работа в чужбина. Герберастката клика мисли, че може да лови маймуни с трици, но маймуните и показват среден пръст и тръгват към Терминал 2. Сами сте ди виновни, че ще останете не само без лекари, но и без образовани млади хора, защото гласувате да ви управляват мутри-разбойници.

Ш лъжа, мажа и крада, ще изписвам ненужни лекарства, ще оперирам здрави органи, ще мамя касата, пациентите и всички останали, защото съм учил 6 години и ме лъжат, че ми плащат заплата.

Ш лъжа, мажа и крада, ще изписвам ненужни лекарства, ще оперирам здрави органи, ще мамя касата, пациентите и всички останали, защото съм учил 6 години и ме лъжат, че ми плащат заплата.

От 600 200 са чужденци и са дошли заради ниските такси, сега се връщат по страните си. От останалите голяма част (включително едно от имената в статията) отиват в чужбина да специализират. Кадри за България малко.

След няколко дни шестима отлични бъдещи лекари наи вероятно ще се. За пътят към Терминал 2 със еднопосочен билет

А някой от тези чужденци ще остабе ли в България?

Защо не вземете да публикувате и въпросната "Хипократова клетва", за да са наясно читателите за какво иде реч и да нямат погрешни представи за същността на тази клетва и особено по отношение на финансовите взаимоотношения лекар-пациент.

442 доктора, а говорим ,че има ГРИП ....

И след като ги образовахме с наши пари повече от половината хукват на вън да доказват наученоо:(((((

90% или повече???

Имаш ли пари, ще ти обърнат длъжното внимание, нямаш ли пари - ще мреш, няма да стигнеш и до болницата, особено ако си над 60 години.