Младен Маринов обяви мерките, с които ще бори престъпността

Ще развием видеонаблюдението, това е бъдещето, казва министърът

Обратно в новината

Коментари - Младен Маринов обяви мерките, с които ще бори престъпността | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вместо вицове, я кажи кой пречука работодателя ти?

"...честата смяна на законите..." е доказателството че са некачествени и точно там е проблема! Много добре обаче го знаят той и всички от които зависят но не им отърват качествените!

нека си комуникират ,ония ще си ги мерят с тухли ,,,,как се комуникира с маймуна.......

Поразително! "Полицията се намесва тогава, когато има някакъв проблем.", казва министърът на вътрешните работи. Няма превенция на престъпността, а реакция. Отделно - какво означава "има проблем"? В 3-4 коопераии в центъра на София, собствениците на някои апартаменти (наследниците на починалите собственици) ги дават под наем за по 1-3 дни (вероятно през сайтове) на едни "странни" хора - групи от по 3-4 млади мъже, излизащи на разходка предимно късно вечер, говорещи едни странни (неевропейски) езици, които обикновено ходят в интересна конфигурация - 1 върви отпред, а на десетина метра зад него вървят останалите... От далече личи, че са нелегални мигранти, преминаващи през София на път за Западна Европа. Кооперациите са в съседство с пункт на едно от полицейските управления. Всичко е мирно и кротко. Проблеми очевидно няма. Ако всичко минава мирно и кротко. Ченгетата се грижат за мира и спокойствието - на гражданите, на мигрантите, а по съвместителство и на намиращото се през една улица "депо" за жрици на любовта, от което таксита с несветещи (червено или зелено) лампички ги развозват до клиентите и ги връщат обратно. Грижат се и за децата ни - успяха да изместят дилърчетата от двора на едно от т.нар. елитни училища чааак в съседната пряка... Всичко това под неуморното и непрестанно видеонаблюдение, което обаче няка си не забелязва, как късно вечер таксита и пияни и "напушени" или "нашмъркани" баровци карат с бясна скорост срещу движението в еднопосочните улици - след като са се изпикали или са повърнали пред някой вход и са "наритали" няколк паркирани коли и са обърнали няколко кошчета за боклук... Проблеми няма, за това и полицията не се намесва. Идилия.

Феликс Едмундович Дзержински, полски аристократ, основател и пръв председател на ВЧК - Всеруската извънредна комисия за борба с контрареволюцията и контрабандата. За своята честност и неподкупност народът го нарича Железния Феликс. Почива от инфаркт на работнот си място. Неговият израз «Чекистът е човек с хладен ум, горещо сърце и чисти ръце" е приет като парола за органите на сигурност в СССР. Този израз вече е променен “Полицаят е човек/животно с хладно сърце, корумпиран ум, и мръсни ръце“

Гущерът се бори яко с опашката си.

Опашката побеждава гущера!

"дори да се случи такава ситуация като в Гълъбово или Мъглиж, още на другия ден да бъдат организирани срещи и да се разясни, че законът е закон и той трябва да се спазва от всички. " Абе, смешник, вие осведомителна агенция ли сте бе? Какви са тия глупости - на другия ден ще правите срещи и ще разяснявате!? Едва ли не народни будители,а? Ще отидете още сега, ще им кажете само ВЕДНЪЖ какви са правилата, ще сложите полицаи ПОСТОЯННО до циганските махали и при най-малките провинения ще БИЕТЕ, докато се научат да спазват реда, както нас! "Казвам, показвам, наказвам!" Вашата работа не е да обяснявате, вие трябва да въдворявате реда, с всички възможни средства, включително използването на помощни средства (бой с палките) и дори стрелба на месо по разбеснелите се павиани. Циганите трябва да разберат, че не са специални. Омръзнаха ни ей!!!! И намерете спешно начин за спиране на каруците, че станахме за смях по света. Имат ли регистрации тия каруци? Помня навремето при бай Тошо каруците имаха номера и дори им правеха преглед, ходил съм с дядо ми на село. Та като хванете нарушител ще му хакнете глоба със задължение да я плати до 2 седмици. Ако не я плати ще му спрете помощите (завинаги е добра мярка) и толкова. Ето ви начин. Не се правете на улави, а действайте, ако не - махайте се и да дойдат други, които искат и могат!!!!!!!!! Дела трябват, а не приказки!

Когато става дума за "Електората", тогава МВР са само информационна агенция и пазачи. Когато става дума за данъкоплатци, тогава леко се събуждат. Когато става дума за заплати, тогава са с широко ококорени очи. Когато става дума за гонене на разбойници, тогава заспиват пак на момента ...

С циганите трябва по-грубо и по-ефективно. Защо при Бай Тошо не смееха да припарят до центъра на града, повечето от тях работеха и учеха, имаше трудови войски и дисциплина??? А сега налитат на полицаите, бият ги, безчинстват, основен контингент на престъпността са и не искат да се социализират... А и с лигавенето с новоизмшсленото им име роми съвсем ги изпуснахме...

Да знаеш как ще ни зарадват записите от видеокамерите ако ни покажат как реално влизате там дето ви е мястото или просто са ви пренесли в един ''друг'' свят.. И какво като ми покажете някакъв запис на някой си дето примерно е убил някой??ще го възкресите мъртвия ли????

Единствената мярка, на която трябва да се наблегне е БЕДНОСТТА...

духовната и културната ни бедност ,нали ?

бедността миличка се бори само с труд!

деяние може да се залее и запали ,ако няма друго разумно решение .

Нито Путин, нито Натанаяхналият ви, нито НАТО-то няма да ви спаси от Народната любоф. Вервайте ми!

Комисията по досиетата с една жена, чиято физиономия е пълна баба Яга, разнебити агентурата на слжбите. Кой ще се хване да помага на полицията ,след като знае ,че утре може да бъде публикуван в медиите. Оттук нататък дилетанти като този ще акцентират върху външни фактори, камери, колани, униформи и пр. и пр.Престъпления не могат и няма да разкриват. Причините са демократични...нали ?

Ний туй не сме ли го чували - "АЗ ги фащам, те ги пускат!" Щото камерите не са доказателство за пред съда.. Пък и за проверка на истинността на записите от тях няма експерти... Та по чужбина ша са пращат.. Ама българскио съд дето УЖ криво седи, ама право съди, не ги признава... Параграф 22... Ама БИТ БРАДЪР да има.. Я колко успешни сезона отърколи..

МВР ша турга камери... Пък апашите ша сбират чашки от кафе... Щот с една чашка за кафе и малце тиксо и хоп... Изненада... Няма камери... Та пак ша си играем на котка и мишка.. А решението - до всяка камера полицай... Дъл ша опрай нящо?

Лошо е да си просто ! Да си чувал за инфрачервени камери , Селинджър !!!

купиш такава камера.. И да си прайш селфита с пластмасова чашка на обектива.. Па си виж дали ще се познаеш..

Идиот ... ти виждал ли си термална снимка? И какво ще разпознаеш? А като ти затвори обектива с пластмасова чаша какво ще свърши инфрачервената камера? Как може да сте толкова тъпи относно техниката в 2018та година ...

След 1990 г. от МВР бяха уволнени всички оперативни работници, разкривали дела срещу бившата номенклатура, защото новата демократична номенклатура, вче 7 пъти по-голяма на бро от предишната не иска да я разкриват. Останаха некадърници и гьотверени. Абсурд е шофьорът на Мето да се бори с корупхция и престъпност. Той никога не е бил оперативник а редови строеви полицай

престъпността драги се бори само по един начин! големи присъди и произнесени до седмица след престъплението! докато съдът се занимава предимно с гледане на мерки за неотклонение, и процедурни хватки на адвокатите винаги ще е тъй!

Съдът работи по доказани факти от полицията. Когато тя е некадърна и не може да ги предостави, тогава нито един съд в света няма да ги признае и да осъди по тях

не си много съвсем изобщо на ясно с цялата галимация, драги! на чичко полицай работата му е да те хване когато си откраднал колелото на комшийката, и да те заключи в районното! после чичко прокурор трябва да изготви обвинението въз основа на което леличката съдия да те осъди! е, понеже само чичко полицай си е свършил работата, на другия ден те пускат да идеш да откраднеш нещо друго и тъй лека полека да натрупаш петнадесетина висящи дела!

Видеото от камерите обаче не се признава от нашата Велика Съдебна Система. Та за къф хОй ще седат тези камери?

На тази среща не се обсъди най важното,кой ще накара полицията да работи?а не все да търси други дай вършат работата а те да прибират не заслужените пари.

"" В този смисъл делим хората единствено по това дали те спазват, или не спазват закона", обобщи министър Младен Маринов."" За начало научи подчинените си, че не са над закона! Да си слагат коланите, кога са в частните и служебни коли (това и на началника си Бойко, май трябва да научиш) Да не пушат и хвърлят през прозореца - това също е нарушение на закона. и ред други "дреболии.."

Младенчо,никакво видеонаблюдение няма да ви оправи.Човешкият фактор е важен.Нямате свястна агентура.Храните една сурия торбаланковци.Давате им заплати и пенсия едновременно.Няма как да имат мотивация за работа ,като вземат толкова пари на месец.Да не са луди да се набутват в шамарите.Дремят си спокойно и чакат 7 число за пенсийка и края на месеца за заплатка.Толкова ти е багажеца милиционерче.

Маринката е обещал да не охранява мутри. Е, поне на първо време.

И да ви кажа, че "видеонаблюдението" е любимо занимание на Полицията и то от ДЪЛГО ВРЕМЕ. Слагат камери в стаи "за почивка" в хотелите. Снимат разни Богаташи, как си "почиват" и след това се срещат с богаташа, за да го "запозваят" съвсем по приятелски с неговата почивка...това със СИГУРНОСТ и от Първа ръка, го знам.

Този път "Браво на ДИР" от мен. Две сатии, една под друга - За "Младенчо" и за "Изчезналата кора". Два ВИЦА, един след друг. В България, най-много вицове има за Милиционерите ... и са много солено-смешни...

Тоест, всичко ше си върви по старому и циганските каруци ще си вървят безнаказано из центъра на градовете, а престъпността ще в борим с молби за осъзнаване и другарско мъмрене. Изроди мутренски, затрихте държавата.

направете нещо ,вэемете и сложете ново оборудване на мвр с компютри стаи добри эа работа технологии не камери само эатова бягат българите от държавата престъпнос и беэнакаэаност,наложете се трима полицаи сте борисов цветанов раэбират ви направете го да сте в връэки всички полицаи информирани

1. Някой трябва да сложи тези камери 2. Някой трябва да го поддържа тези камери и софтуера с тях 3. Някой трябва да умее да работи с този софтуер 4. Този софтуер трябва да се свържи с наличните системи в МВР Само , че няма кой да ги направи тези неща ! особено т.3 и т.4 !

И един циганин мята един камък и край с камерите. Много пари за нищо.

Хващат циганина и 10г картога в Белене и да видим дали ще мята повече камъни !!!

Илияне, ти на Луната ли живееш? Те сега ГИ БИЯТ ЛИЧНО, ЛИЦЕ В ЛИЦЕ и нищо, ти си седнал да мечтаеш, че като видят циганина да мята камъни по камерата, щели да го опандизят за 10 години, при условие, че на убийци на пътя дават условни ... Как си вярвате на глупостите направо не ми е ясно ...

какви мерки какви теглилки бе селяк.10год.,какво правихте.Дебили некъдърни.

Наща престъпност шъ бори ваща престъпност.

Много "хубаво" го Хуртува, но това е за "пред Медиите". Живея в Русе - във Възраждане, централен квартал, работя в самия Център на града. Там Полицаи НЕ ВИЖДАМ. Да видя Полицай това е рядко явление. по Борисова хвърчат разни мотоциклети и БМВ та ... не ебават ни светофари, ни хора ... В петък един се разходи с мотор по тротоара в райна на "Водопада" ... И значи трябва да си комуникираме с лидерите на "общности"...Цигански ли трябва да учим, че да ставаме полиглоти ...или с Мутри да общуваме с Междуметия, щото Мутрите са НАЙ-голямата "общност" след циганите ... или да се обаждаме директно на Борисов за общуването с тази "общности". И да попитам тоз "МинисТЕр, какво става с "русенската касапница" ... или следствието приключи и ТРАБВА да го Забравим. Даже не е Нагледен Пример, как една Мутра стана Топ Полицай на страната ни. Щото имаше един друг такъв. ЧЕНГЕ да си в България - това Звучи Повече от ЛОШО, даже Обидно.

Вече 10г. слушам как успешно борите престъпността, а реален резултат = 0,0000000.

Какво очакваш , да се бори сама със себе си ли?

Всеки кон с удостоверение за правоспособност за теглене но каруца.

механизъм има, но не се прилага. каруца без регистрация, в нарушение на правилата по ЗЗП се конфискува, заедно с теглителната сила. и се оставя на наказателен паркинг, срещу съответното заплащане на ден. както е при останалите МПС. ако собственика не се яви в определения срок да си плати и прибере "возилото", същото се унищожава за подпалки.теглителната сила заминава или в транжорната или в екарисажа. просто е! но няма кой да го приложи.

Са у наща маала,ние че си напраиме общност и че каниме министъро на преговори...тоест на изнудвание,оти нема да гласуваме...

Проблемът с етническата престъпност е много тежък и очевидно се разраства и задълбочава. Явно не са достатъчни единични и спорни мерки като камери или да се моли полицията на "лидери" на престъпни гета да въвежат ред, какъвто държавата е неспособна да въведе. Може ли във всеки дом и на всяка улица да има камера, на всяка алея в парка, във всяка гора, която се сече? Сигурно може, сигурно може да се свърже в обща система, може и сателит да гледа и какво ли още не. Но това са скъпи и частични мерки. Основното е че някакви тайни разпоредби, при това устни връзват ръцете на полицая. Друг момент е бездейния и либерален съд, който просто не съди определени "общности" по някакви политкоректни причини. Докато не се види корена на явлението и не се пресече, идеите като тази с камерите остават козметика. Да се поканят специалисти по подобни расови и етнически сблъсъци от водещи страни с подобен опит-Израел, САЩ. Да заповядат техни полицаи, юристи, психолози, не е срамно да питаме и да търсим помощ. Чужбинския полицай ще каже полезни неща от техния опит, но и ще каже че с такъв съд като нашия сме обречени. Съдът е най-големия проблем, няма я тоягата, а морковите стават все повече. Песимист съм, защото ЕС саботира всяка справедливост в тематиката етнически сблъсъсци.

Коя престъпност бе Младенчо , дребната , незначителната , каруцарската , циганската , а голямата , тая дето ''управлява'' останките от държавата ?!

Полицаите играят с престъпниците. Военните пенсионери в МО и МВР които са 14-15 % трябва да се РЕДУЦИРАТ до 4-5 %. Сега какво правят ? Клюки, интриги, настройват наши - ваши, кадруват, мачове и четат вестници. Всяко ведомство трябва да има % допустими пенсионери.

Лицето видя лицето и го прасна по-лицето! Палячо

Пешаците-банкоматаджии от Сепарева баня нъл и с дронове с камери ги търсиха? Та 300 обучени полицаи с коли, техника и т.н., т.н., т.н., водени от тоз БАШ обучен експертин, баш ПРОФАНионалистин в МВР станаха за посмещище..

По ,, нова,, ---другия тепигьоз цецо ръси тъпотии!:))))) ....от рано психоатака от герберски мутри;))))

Прах в очите на хората,на зла круша зъл прът.

Ще ги бори като останалите - на маса, с уиски и фъстъци.

Ще развием видеонаблюдението, с което ще подобрим единствено СТЪКМИСТИКАТА НА МВР-то.. С това, можем да съкратим някой друг писар в РПУ-тата.. Що се отнася до разкриваемостта на регистрираните престъпления.. Тя ще бъде на нивото, на което е събираемостта на глобите от досегашната ни дейност с камерите, които имаме.. Щото те по принцип камерите РЕГИСТРИРАТ, НО НЕ ПАЗЯТ и не ЗАЛАВЯТ престъпниците.. МВР пак ша тренира джогинг след престъпниците..

И като сложат видеонаблюдение какво ще стане? Нали някой трябва и да реагира? И доколкото чета, това няма да е МВР, а "общността" от останалите цигани. Държавата тотално абдикира от защита на българското население.

Новите камери щели да са тип Робокоп - ще скачат и ще ловят престъпниците...

И престъпниците имат право НА СЕЛФИ