17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Остави това,ами...гледам грозната бабичка е била грозновата и на младини. Абе уродливостта вътрешна има и външен израз.

Остави това,ами...гледам грозната бабичка е била грозновата и на младини. Абе уродливостта вътрешна има и външен израз.

Остава да зареве сега, че и банани нямало и как сме се мъчили без тоблерони и подигравката с аудиторията да е пълна. Битовите неудобства са най- шокиращи за младите, но и най- глупавия и повърхностен начин да се критикува оня строй.

Много е глупаво, защото най- голямата репресия беше върху съзнанието. Не може да не вярваш в светлото бъдеще, което се постига единствено като следваш указанията на Партията. И в тях трябва да вярваш. А който не вярва - бива репресиран. Кой застрелян, кой в затвора, кой оставен без право да учи, кой без кариера. А опиташ ли се да избягаш от това безумие те стрелят на границата. Млади момчета взети от семействата им са длъжни да те убият. Успееш ли - репресии върху твоето семейство. Да, бананите са глупав начин да обясняваш този режим.

да домавим и лъжи! 30 марки, ама какви източно германски или западно германски? Първо им обменяха при тях в тяхните банки и след това същите можеха още 150 лв -200 лв до обменят тук! Обменния курс към 1989г. лев -източна марка бе 1 към 3.10. Тая душа леко е изкукуригала, просто за даси докарат още някой лев извън посочените суми си носеха източни марки което нашите гларуси обменяха!

Става въпрос за края на 60-те

То всеки престъпник така започва. В началото леко контрабанда с валутка, пък накрая си прави халифат в Европа.

Най-голямата грешка на германците е, че избраха за канцлер човек роден в ГДР! Нищо добро не можеш да очакваш от човек роден и израснал в комунистически режим.

КГБ

То боклуци дори и при комунистите има, но при капиталистите 80% са такива.

Не боклуци, а фанатици. Има разлика. Идеалния образ на комунист е фанатик. За какво се говореше.....За ВЯРА. Вярвай в Светлото бъдеще и Единствения път към него. Е това трябва да се учи в училище - за фанатизма. И никога повече да не позволим светската държава да бъде обладана от фанатици.

Странно, но приемам, че има нещо вярно това. Израстналите при комунизма хора, независимо от убежденията си са прекалено радикални. Някак мита за свръх човека , комунист не е изричен от съзнанието им. Заменят го със свръх човека патриот, свръх човека демократ, либерал, еколог... И от друга страна анатемосва различния. Добре, така е , а ние какво да правим като всички под 45 години са израстнали при комунизма, а по- младите са получили от родителите си определени дефекти?

Малко сте объркани. Бъркате носталгията по младостта и я заменяте с налосталгия по режима. Млади, да знаете, че всъщност дъртите ви завиждаме за свободата, която имате, а ние сме нямали. Дърти - има една страхотна народна песен. Пуста младост. По-добре си я запейте вместо да обърквате младите. Доста по- патриотично е.

КГБ

Явно говориш за свободата на движение, защото с напредването на годините свободата на движение става все по-малко.

Аз съм раснал от 6 г. сам по цял ден - майка и татко на работа, баба и дядо в съседна къща, ама и дядо беше по цял ден на работа а баба на някакви смени и чат-пат ме наглеждаше. Къщите и дворовете не се заключваха и по цял ден бяхме по улиците. Верно - не можеше да разкажеш виц за другаря Тодор Живков в училище или пред милиционер, но в къщи или в махалата си ги разказвахме. Сега съм на 40+ и мен ме е страх да ходя по улиците, заключваме се с по 2 ключалки и пак влизат през балкона. Да, свободен съм да отида където си поискам...

Абе долу Меркел, вън арабите от Европа и да живее национализма.Една е майка България и ние сме нейни законни деца!!!

А Меркел от какво си е почивала като млада? Може пък да е работила - контрабандист.

През соца значи, контрабанда с валута, а сега с мигранти. Ама така е, "никой не може да избяга от себе си"!

Ами като гражданка на ДДР би следвало да знае че ако е носила съветска рубла щеше да и е по -изгодно отколкоо със западна. Не вярвам да е била толкова неосведомена от съветските другари

Е-йиии, одавна беше, ама го помня като днес. Анчето от гедерето. С нея правихми много голям севда, любов де, на Пириморския плаж, хем на морето. Научих я на бая мурафети и ми остана много благодарствена по нанататък. И сеги пак много обичала още повече наште хора отнасякъдето - Авганестан, Пакестан, Сурия.

Архивите говорят: Младата Меркел с пухкавата катеричка на българското Черноморие. Що народ я охака!!!

Овцъ!

пише се уфсъ

Мерсаж!

УФСЪ

Колкото повече тъпи русофили има в една страна, толкова стандарта и на живот е по - нисък. Изцеденото кисело мялко, което гоце, курнина и другите мутанти червени фашисти от бкп са ви шприцовали в кухите кратуни!` След като спре да изнася газ за Европа ватната мижава държавица, на българските червени мърши ще им секнат копейките, плащани за лъжите, които ръсят тук. Хубаво е когато руските тролове разкривате безпределната ти простотия.

Как така стандарта на живота ти е нисък ве, нали си евроатлат? Или ти само си мислиш , че си такъв, а истинате е, че си само един смешен и тъп еврочирак и слуга на евроатлантите.мбуууухахахаха

КГБ

Вече 30г България я управляват такива евродебили като тебе, а българският народ живее все по-зле.

Цацаров да повдигне обвинение на Меркел и да поискат екстрадицията й от Германия.

осираха с фекалии и боклуци планините без да плащат за къмпиране. Алпинистите после чистихме техните боклуци.По няколко мъже спяха в една палатка по месец под някоя чукара точно като примати. С пристигане на Меча поляна на Мальовица, германците хукваха към бараката-лафа и изкупуваха руското шампанско. Нямаха време да се настанят някъде - изпиваха по няколко бутилки под жалкото планинско слънце и изпадаха в несвяст. Германките се чедеха на кого да се предложат.

На теб предложиха ли ти се?

Пише малко чужда валута т.е. дойче марки- 1марка= ок. 2в. една ГДР марка= 27ст. и още ще си каже ама като излезе в пенсия. Сигурно не е чела тогава Оруел-1984г, аз бях я чел ама не станах политик. Иначе така беше- през далечните 1970те години дори получих една голяма книга - библията ама илюстрована по пощата, явно са я взели книга по стара история.

Ти нащо смислено можеш ли да напишеш???

ДОБРА СИ Е ЖЕНАТА,МНОГО МОГАТ ДА МЕЧТАЯТ ДА ИМАТ НЕЙНИТЕ КАЧЕСТВА.СГРЕШИ САМО ЧЕ РЕШИ ДА ОСИГУРИ НА ГЕРМАНИЯ ЕВТИНА РАБОТНА СИЛА,АМА НЕ СЕ УСЕТИ ,ЧЕ МАЙМУНИ ХОРА НЕ СТАВАТ.ЛОШОТО Е ЧЕ ЦЕНАТА НА ТАЗИ ГРЕШКА ЩЕ ПЛАЩАМЕ НИЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЕВРОПА.ДАНО ДА НЕ Е КЪСНО.

А бе то и от вас апапите европейци не става и няма и да стане.

Какво значи западни книги? Единствено забранена беше книгата на любимия и фюрер. Като комсомолско секретарка не е посляла да го покаже. Досущ като нашия плювко.

"Западни книги" си купувала... боже опази... Тогава превеждаха топ автори и то качествен превод та се запознахме със западната литература, а сега се превежда бая плява и шарения и то на един език...

По спомени от соц-а - източногерманските туристи бяха най-големите простаци от източняците, които идваха. Само тях съм ги виждал да опикават нос калиакра след бирен запой. Невероятно елементарни същества са немец+източняк. Чехи, поляци бяха по-културни. И с това ли се гордее тази потопителка на Еуропа?

Нямам такива преживявания . Най-големи говна ббяха пановете и укрите.. Германците спретнати и точни! Чехи, словаци..почти като нас.

"контрабандираме малко западна валута", разказа канцлерът. Разрешавали и да изнася 30 марки (ГДР) - т.е. 10 лв по официалния курс. А как ли е барала западната валута. А тия ГДР-еизи дето идваха с коли и те ли с 30 марки? Приказки за подрастващи... Или я е нагазила склерозата?

А ние имахме право да обменим 27 лева за излизане в източния блок.

ЛУДИЯМАКС

Не е баш така. В банката се сменяха 4 марки за една рубла една рубла струваше доста време 0.81 лева така ме законно си отиваше със 120 марки по декларация освен известно количество рубли в пастата за зъби а и 120 марси си бяха 120 марки. Съжалявам че по това време нямаше как да отида в ГДРто(падането на берлинската стена) тогава абсолютно свободно ченчеше 1 рубла за четири западни марки. а и никой вече не спазваше ограниченията Минало заминало.Не съжалявам хапнах, пийнах, чукнах обиколих и както казват италианските комедианти "Финита ла комедия!"

А ние имахме право да обменим 27 лева за излизане в източния блок.

Глупости на търкалета. Всичко беше в цената ол инклузив. За кръчмите ни даваха купони колкото искаме. Валутата беше за подаръци и от къде ги измисли тия 27 лв?

Грандиозен скандал ще достигне самите върхове на Европейската комисия. Сестрата на еврокомисарката Мария Габриел – Мариана Неделчева, е била арестувана в Унгария с 15 килограма хероин. Името „Неделчева“ е истинското на Габриел, преди да се омъжи за чужденец. Мариана е минала през 3 европейски страни, като навсякъде е показвала специален паспорт на Европейската комисия, който и дава статут, близък до дипломатическия. Унгарците обаче не го зачели (вероятно част от напрежението между Орбан и Еврокрацията) и извършили пълна проверка. Така установили дрогата, която е влязла на територията на ЕС първо от Турция в България. Юристи коментираха, че въпросният паспорт действително помага, защото никой не смее да възрази на Брюксел. Но чисто формално, това не е дипломатически паспорт, т.е. арестуваната няма имунитет. Унгарският премиер Виктор Орбан незабавно коментира случая: „Независимо кой на кого е роднина, в Унгария законът е еднакъв за всички. Арестуваната не е комисар, не е чиновник на Брюксел, и няма имунитет. Ако съдът я осъди, ще си лежи…“ – каза той пред журналисти. Засега няма коментар от Външно министерство.

Откъде е информацията?

Носела е армаган на сестра си.

ФАЛШИВА НОВИНА!Новината е тиражирана преди пет дни от едно нещастно информационно сайтче и не е потвърдена от никой друг.

В България пропусната германска,полска,руска слива нямаше. И най -грозничката си намираше напълнител.

Бе, малко ,,съ фалим,, ама ..нейсе , За повдигане на самочувствието и..патриотизма!.

Гларо не лъже, те точно за таова идваха, тази колко мъжко мляко е изяла тука ... сигурно и тя не знае те и много си пийваха

Ташачето сигурно помни още В.Черненков...?

Само дето Меркел е лесбийка.

Славни български гларуси,списание "Билд" плаща солидно за вашите снимки с Меркел.Пикатните спомени и интересните моменти ще бъдат оценени и платени подобаващо.Ровете старите снимки,все нещо ще изскочи.Добре знаете защо идваха германките по морето.

Като гледам това на снимката, много ракия е трябвало да изпраскам за да я опраскам. Тъй, че ни снимки, ни спомени от мен.

със сугурност е минала под ножа, гларусите не подминаваха, особено германките.

Да почернеят, бе! ..И за нищо друго!..? Само дето българете беха по-мургави и малко понамирисваха, щото мого работът и съ изпотяват!..

Контрабандирала...вие от дир-а обогатявате българския език всеки ден.

Будапеща не е ли в Унгария, а не в Румъния?

За СССР изнасяхме маратонки Ромика тука струваха 60 лева там ги продавахме за 200 рубли.Дънките също ги давахме по 200 рубли. Голем бизнес беше големо чудо

И ако те хванеха нашите митничари, конфискация и съд. И сега пише в досието ти "криминално проявен" :)

Тази говори руски, учила е в Русия и после в Лайпцигския университет. Ако това има значение изобщо...така, че всичко от соца и е познато.

В ГДР учеха руски като нас,даже имаха РЕГ.

Най-често криеха валута навита на рулце и в д-то или катерицата...

Правилно казват германските доктори,че всички проблеми са от липса на достатъчно кекс. Един такъв с мустачки дето си биеше хормони разбърка Европа в 20век,а това недоклатеното унищожи европата окончателно.

Пфууу, да не поверваш кво хубаво пухкавелче, цепеняче е била Анжи.

Намери и снимката на младини. Нуди в България. Рунтавото и коте се вижда! :) Не като сегашните мастии - всички бръснати като туркини!

не е ли странна тази снимка с прозорец като ,че ли болничен?? странно шизо се усмихва??

Това е самата истина, колкото и странно да ви се струва, на маймуни ни направиха. И българите като пътувахме за Румъния, СССР и пр., продаваха разни работи, като кафе, цигари и др.

Що ли не я е откраднал някой по-рунтав циганин за булка?!:))))))

От тези прекрасни и славни младежки дни изпълнени със страст Фрау има слабост към смугли римски младежи , затова пусна в страната си подобни на вид имигранти.

Уважаеми бивши гларуси, днес на пенсия! Нима никой от вас не се е престрашил..., не - не се е навил, не - не се е облажил?.. Е, вие ме разбирате де. Нима никой? Ако все пак някой помни, нека да сподели! Това ще е хитът на сезона.

Искаме снимки на български гларус с Меркел.Това ще е върхът на сладоледа!

Не може, сега е в Ню Йорк, като се върне, тогава ...

Всеки може да сподели!!!- Но нали знаеш, когато дъртото куче започне да се хвали, младите кучета се търкалят от смях!?-Всяко нещо с времето си.–ГЛЕДЪЙ ФИЛМА !!!–"А догодина на Балатон".

Ние сме ХОРА с достойнство ! Каквото било -БИЛО! Хубаво беше...

Ние сме ХОРА с достойнство ! Каквото било -БИЛО! Хубаво беше...

Ние сме ХОРА с достойнство ! Каквото било -БИЛО! Хубаво беше...

Йиих, палавница! Явно от младежките години й е останал афинитетът да прекарва незаконно разни неща през граница! Първо в България, после в целия ЕС!

Меркел - бивша комсомолка, сега пребоядисана. Столтенберг - министър председател от Работническата партия, бивш заместник-председател на младежкото крило на Социалистическия интернационал. За Станишко и да не споменавам - горещ застъпник на Истанбулската конвенция, а с какво се е прославил у нас - ами с едни провали и целувки на публични места. Всичките сега по-католици и от папата. Кой каквото и да ми говори, няма по-гадни фурнаджийски лопати от лявото племе.

Един “ишиясва” до смърт,друг гушка баба си,а трети бивш трафикант,...европейски ценности.

А в момента занимава ли се с контрабанда?

Тя ли бърка Будапеща с Букурещ, щом говори за Румъния, или журналята са калпави?

тази бърка измеренията, приятелю...

какво може да каже една бивша комсомолка винаги търсеща облаги и при комунизма и сега.....комунистка по душа....отврат!

Бивш негър и бивша овца има ли??

много ясно

Ама какви гларуси? Това птиците ли по мурето? Какво толкоз са биле интерсни тез гларусди. Някакви си чавки.

Само дего ,,чавкат,, на хубаво и ..чувствително масто, момичето ми!

Дир-а, ако трябва да омаскари някого, няма грешка!

За валутата разбрахме. Сега да разкаже за преживяванията си на Слънчака с булгарише гларус ( за по-малките - гларуса не винаги е птица).

Мноого находчиво. Да си щатен трол е жалко съществуване, опитай да си намериш свястна работа.

Де изплащат парите на троловете. Омръзна ми да троля без пари.

гларусът е изтрезнял внезапно, станал гей и панически отлетял в погнуса от себе си. колегите му още го жалят по морето..

имала е късмет, а и тогава масите вярваха в реални ценности, въпреки злоупотребата на режима с тях. между другото, тази взаимовръзка беше между основните причини, режимът да се самоотрови. сегашният режим направо подменя ценностите. най-малкото, тогава е можела е да щъка без да се притеснява, че ще бъде факната, ограбена и колната от някакъв придошъл от някъде примат. глупаците, които й даваха тази опция, сега си получават заслуженото. и не, тази персона не става по-симпатична с "подвизите" си на глезено дете. просто, някои хора стават още по-жалки и противни, чрез напъните си да я правят симпатична.

Ето и от къде е започнало разпадането на България .