Млад моторист загина след челен удар в автобус

Катастрофата е станала снощи край кърджалийското село Черна скала

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...който търси, намира. Амин.

Ай бръмчете пак по нощите! Клетвите на майките бързо застигнат!

Дарвин пак се включи

Но може и още. Евротрансплант искат органи, за да трансплантират и българи.

Факт е, че при ПТП с мотор умира обикновено само мотористът. При ПТП с автомобил обикновено биват сгазени пешеходци, биват убити хора от друг автомобил, биват убити спътниците на шофьора, който е предизвикал катастрофата. А и при ПТП с автомобил шофьорът често оцелява и се измъква с някаква смешна присъда. Всъщност ако мотористите не караха по-бързо от автомобилистите (а Ганьо много мрази да го изпреварват) и ако не вдигаха шум по нощите вероятно никой нямаше да го е грижа, че се трепят.

Чалга в главата, мека пишка между краката

сефте

Водачът на автобуса е постъпил абсолютно нетолерантно към моториста. След като го е видял да излиза със 150 км/ч от завоя и да влиза в лентата му, е имал на разположение цяла половин секунда, за да навие волана и да изкара автобуса от пътя. Вярно, че автобуса сигурно е бил пълен с пътници, но тези от тях които щяха да оцелят, със сигурност биха проявили толерантност и щяха да одобрят действията на водача на автобуса. Но не, той е постъпил нетолерантно към моториста и в резултат един малд и обещаващ житейски път е завинаги прекъснат. Хора, бъдете толерантни и пазете моториста!

Сърказма ти е оригинален като китайски жапанки от леф и пе'есе. На толкова оценявам и акъла ти.

мощно Браво.

Към перфектните шофьори на автомобили: Вчера по Петрохан всяка трета кола от насрещното платно пресичаше осовата линия - ами евала безгрешни сте!

И кво? Взимат си хората по-плавно завоите и ако няма насрещно движение на никого не пречат.

Щом ги виждам срещу мене дали няма насрещно, м? Абе и ти си от безгрешните, не ми отговаряй по-добре. Спец, хах ха?

Пак е бил "нетолерантен" автобусът. Да се проведе шумен нощен мотопоход!

Може да е заспал.

Ами , дооообре ! Точен пич - да уцели фтобус в движение !

Много се съмнявам да е загубил контрол. По-вероятно е карал по най-оптималната крива все едно няма други на пътя освен него.

Е то това си е загуба на (само)контрол.

На 24 вероятно още не е можел да завива като хората. Ей ти на един начинаещ моторист думите: Колега, с теб сме горе-долу в едно положение (и аз карам от юли и този сезон съм минал около 3 хиляди километра). С тази разлика, че аз още уикенда след като взех книжка, се пуснах по Искърското дефиле. Чувствах се много тъпо след карането, понеже аз правех задръстване на колите. Преди завой скачах на спирачките и влизах максимално изправен. Още много по 3000км трябва да мине, докато се научи да завива. А да взема завой, толкова бързо, колкото с кола може и да не се научи.

Карането на мотор не е за професори, става и за обикновени хора, с основно образование. Завиването също. Ако не се е научил, няма и да се научи, но това е рядък случай.

Не е новина, а ежедневие. Дано органите му да са годни.

ще се забранят пистарки по пътищата?!?

за да могат младите мотористи да се кефят на воля

ПознавАМ мотористи с повече от 20 години стаж, които карат така, че да се наслаждават на карането на мотори. ПознавАХ и мотористи, които като се качаха на машините се възприемаха като безсмъртни. Едните са на 40+ години и продължават да карат с мисъл, внимание и удоволствие, другите си останаха на по 18-25. Не е ОК да се поставят всички мотористи под общ знаменател.

Аз съм учуден, че още не са го изкарали циганин.

проба за интелигентност взета ли е ? Или поне за адреналин, ама то, адреналина сигурно се е разлял по предницата на автобуса и по асфалта !

За да пребори стреса, на водача на автобуса да се даде орден "Стара планина". С мечове.

Повече от 20 години не бях се качвал на мотор. Последните 2-3 седмици покарах малко. Какво да ви кажа другари УПРАВЛЕВАЩИ - ПЪТИЩАТА ВИ НЕ СТАВАТ!!! МАГИСТРАЛА НЯМАТЕ!!! ЧАСТ ОТ ШОФьОРИТЕ ВИ НЕ СТАВАТ!!! БЕГОМ в Близкия Изток - ОТ ВАС ЕВРОПЕЙЦИ НЯМА ДА СТАНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

си карал по магистралата с най-много 140, а по останалите пътища -с 90 ...? Където има ограничение 40 си карал със 40 ...?!!! Или не познах ?!!

Абе ти ако си луд да караш мотоциклет по дупките на "Тракия" със 140, ще те чистят от асфалта с пароструйка...

Максимално разрешената скорост за мотоциклети на магистрала е 100км/ч. За първокласни пътища е 80 км/ч. На пистите няма ограничения.

И какво отношение има в това, "че тестът за алкохол на водача на автобуса" в който се е натресъл загиналият е бил ..."ОТРИЦАТЕЛЕН" ? Може би ,същият ,какъвто ще е ,че загиналите ,пияни и без книжка циганета ,дето се пребиха в Пловдив ....СА КАРАЛИ БЕЗ ПРЕДПАЗНИ КОЛАНИ ! Тъпа милиционерска логика , да дирят под вола теле ,при изясняване на ПРИЧИНИТЕ И ВИНОВНИКА за съответното ПТП !

Ами ако се окаже, че хасвалта там е пързалка? И са резали ленти там, а сега народът се трепе? По-добре е да се провери въздуха, водата, алкохола - да не вземе да излезе нещо по-лошо, като при Своге...

Чиче, не виждам какъв е проблемът. Така и така си на място защо да не те проверят за алкохол? Ако не си употребил какво те бърка? А ако си употребил, ами имал си лошия късмет да те проверят. Щом така ревеш явно и ти обичаш да обърнеш някоя чашка преди да тръгнеш на път. Същата работа и като ревнете против камерите - който няма какво да крие камерите не го бъркат.

Жал ми е за младото момче, обаче трябва да се вземат мерки срещу мотористите. Вдигат походи за загиналите мотористи, няма лошо, но да вземат да проверят в колко от случаите моториста е невинен, че да носят стикерите "Пазете моториста". Виждал съм ги да фучат с над 200 км/ч, виждал съм ги на градско с над 70, да не говорим за задните гуми, даже майтапеха един, че беше изсипал приятелката си на светофара като потеглил с ряз, онзи ден по новините дадоха, че при акция една вечер, от 70 мотора спрени, 50 са били нарушители, а накрая: "Защо стана така?".

Виж какво тука въпроса не е толкова виновен/невинен ами по-скоро подготвен/неподготвен и самонадеян/разумен.Жалко, но акъла не е като едно друго нещо и насила на никой не можеш да му го вкараш.Има смисъл сигурно на начинаещите да им се ограничи за първите няколко години правото да карат мощни мотори както е в европа, но тука държавата просто липсва.На хора които карат без книжки няма какво да им ограничиш.

Такъв закон може и да се пръкне, ама кой ще го спазва? Хайде да сме реалисти и да включим и това къде живеем. До кога ще ги четем по новините твойте колеги мотористите? Да не говорим, че болшинството карат като откачени и не спазват никакви правила. За мен, а и за всички хора, които познавам, мотористите са тотална заплаха за живота на околните. Като нямаме условия, нямаме, забраняваме пистовите мотоциклети и толкова. Писти има да се кара, даваш 50лв. на ден и си караш колкото искаш.

Тук надали има статистика, но статистиката на американската автомобилна администрация показва, че при ПТП между мотоциклет и автомобил вината е приблизително равно разпределена в отделните случаи, с лек превес на вина при автомобилните шофьори. Няма нищо изненадващо в това. Мотоциклетите са дребни МПС-та и е лесно да не ги видиш и да им отнемеш предимството. Класическото ПТП между мотоциклет и автомобил е отнемане на предимство от страна на автомобилния шофьор при ляв завой на автомобила.

Като уточним, че при завой на кръстовище не се изпреварва, не знам защо си мислиш, че автомобилиста е виновен, защото предполагам имаш предвид, че моториста се движи зад автомобила.

Изразил съм се точно. Има само един начин да отнемеш предимство при ляв завой.

На какво точно слагате минуси? На цитираната статистика? Нещо истината не отговаря на фантазиите в главите ви?

Това което се случва по пътищата и тези жертви на млади хора са най-красноречивия индикатор за оглупяването на народа .... не е до правилник, не е до пътища, а просто до липсата на елементарно човешко умствено ниво :(

Точно! В София винаги като се направи хубав, голям и удобен булевард, мотористката сган веднага изпълзпва и го обръща на писта.

Еми ти какво очакваш след 3 години ще е пълен с дупки и изтъркан до стъкло. Нормално е да раздават газ там, където има условия. Ако всичките ни пътища бяха катп хората нямаше да се съсредоточават на едно място и хората нямаше да се оплакват.

Вчера млади роми, днес млад моторист... добре се движат нещата.

Познайте от три пъти кой от двамата е виновен.

ами то си пише...