Млад мъж се бори за живот, пил сода каустик вместо ракия

Банскалията е транспортиран в "Пирогов" с тежки вътрешни изгаряния

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имах един далечен роднина, който обичал да черпи с ракия хората, които събират кофите с боклук. Бях още дете, нямаше контейнери като днешните. При едно от почерпванията, той извадил едно такова шише без етикет. Тогава нямаше много голямо разнообразие от препарати за почистване и вероятно е било предвидено за тоалетната им. А бутилките - еднакви почти за всичкио. Нямаше голямо разнообразие при бутилките. Всички безалкохолни напитки бяха в един вид бутилки, бирата в друг, друг за олиото, за оцета и май не остана друго. И това шише било по форма като тези, в които била домашната ракия.Та, налял човекът и един от пиячите набързо се нагълтал. Може да са пиели и по други къщи и това да е помогнало да не разбере веднага какво пие. Умрял почти веднага, Бог да го прости. А нашият човек го съдиха, но се отърва с условна присъда. Май и връзките помогнаха. Имахме в рода един съдия. Та, такива ми ти работи се случват понякога при безразборното пиене и пиянските компании.

Един човек до мен в токса, беше объркал вода със сода каустик. .май нямаше да го бъде.Чакаше си човека да хвърли топа.Това разяжда всичко и дотам

Човека го е изпил от мъка , че не са му построили втори лифт , за да има повече туристи и повече пиене .

А кой идиот му сложи шишето пред него? Все пак на масата някой е сложил шишето пред негго. Сложили са му го нарочно и има виновник, защо не пишете кои са били с него на маста- те са престъпници, как може нищо да не се пише за такива хора?

А защо не се допусне вариантът, че никой не мву е предложи бутилката със сода каустик, а той вече е бил на градус и понеже е свършил първото шишенце / от 1 литърррр!!!! / и е слязъл в мазето за втора, пък като се е наджокал, та не е видял надписа?!!??! А, той от простотия се е са .....л, пък може и от якото пиене да не е могъл да види надписа и ... да го прочете... Тъй че да не обвиняваме и набеждаваме прибързано...

Горкият завалия...звучи ми като опит за убийство! Дано се оправи.

Сега само очаквам да кажат, че е германско производство- ей, много са хитри тези на запад, па и знаят какво планират.

Да е отпил една глътка разбирам, ама 100 мл. (както пише в статията) си е бая количество. Още първите 10 мл. е трябвало да разбере, че пие нещо нередно.

Ако си бил на 10х100 гр. от предишна бутилка, не се знае какво ще усетиш. Явно жаден е бил, завалийката, и бързо е пил. Ех, в другите държави като им се пие ходят на бар, ама ние си седим у дома и си пием, че в бара солено излиза, пък и там не знаеш какво пиеш...

И азсз ще посегна даже на САВО, когато гледам що тъпота там е събрана! Оня ден ставам рано да качвам жената и детето на пистите. Да ама... в 9:00 чс. 2000 чакат морни на лифта. Минавало се бързо-час-два...Не изпробвах. Къде, изключая Софето интересите са толкова застъпени-интереси на колоездачи, кучета, котки, човекомразци и ЗЕЛЕНИ БАКТЕРИИ(абе това надминава защитата на Етна бе!). иначе ареалчето божествено го е докарало на ресторанчета, капанчета и т.н....,та ако не ви трябваТ "ски", то е за ВАС! Само тия не си знаят интереса - ще ги забравим, ако ще и ракетно гориво да пият! Сбогом идиоти!

навремето дядото беше жулнал така перхидрол, за избелване на прежда. Бабата го наляла в бирена бутилка и той дръпнал една-две глътки, ама оцеля! Бърза помощ наистина беше бърза, тогава.

Ето затова трябва да си наливаш в чаша, не е само въпрос на култура.

Добра глътка - 100мл. Йово е стандарт.

Добре е за всякаква субстанция да се използва оригинална опаковка. Ако не е така, трябва да се постави ТРАЕН ЕТИКЕТ за съдържанието и концентрация. След поглъщане на NaOH, изходът обикновено е летален.

Този случай ще се използва в стил: ето виждатели, не алкохола убива.

В здравните заведения, беше практика, т.нар. 24-часова урина да се носи в бутилки от бира. После санитарките ги връщаха в за бутилки, примерно в Била, там има контейнер за прием. Близо и удобно до Медицинска Академия.

Ще надминем руснаците с техния Боярищник. Сода каустик е по-яко

Ракията е чудесен алкохол и аперитив, но с мярка! Максимум 100мл. Има мъже, които се наливат с ракия... Жалко за ракията и мъжете

толко да са изпростели у Банско .нема как .

Нещо хич не ми се верва да е изпил 100 мл. Та това са поне са поне 4 глътки ! А натриевата основа е толкова гадна , че още след първата глътка ВСЕКИ нормален човек би се задавил и повърнал ! Явно преди основата , тоя наистина е пил ракия , при това доста ...

1000 lv na mesec (нерегистриран) ogromnite pensii na sportisti i artisti ? zaqshto ?

Кой нормален човек пие ракия ???

80% от тикволандците пият ракия, жените също! Въпрос на национална чест и достоинство! За това и толкова кухи лейки има!

Ако е истина, е загубен.

Завалията, колко ли е бил прежаднял, че в 14:00 още да няма търпение да си налее, ами направо от бутилката....

Тоя не гълтал, а лапал...

и е гълтал мощно - за да не усети вкуса на содата ...

То затова си има правила за пиене на ракия: Чаша, мезе или салата, подходяща компания, изобщо културно отношение към питието. Това, да удариш 100 грама на екс от бутилката ми звучи леко просташки, не намирате ли?

Първа помощ - веднага след това се пие сода бикарбонат. Промивка не се прави !

Кретен, натриевата основа или т.нар. содата каустик е основа. Също както натриевия хидрогенкарбонат. Дори да пие оцет, който е киселина, пак няма да се справи, защото той е едва 5 - 6 %.

Кретена си ти. Не знаеш химията

шоферче, човека очевидно е химик. ти къф си? безработен циганин?

Мда, целият му тракт е започнал да се превръща в сапун...С основа, изгарянията са много по жестоки.

"Естествен подбор" -Чарлз Дарвин!

Гадна работа. Не вярвам да се оправи. Дано пироговци помогнат.