Мицотакис лансира марката "Macedonia the great" и разгневи Скопие

По договора между двете страни за търговските марки трябва да се постигне съгласие до средата на 2022 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И от кога Гърция се казва Macedonia the great?Или са решили да си сменят и те името?

Тя, гръцка Македония не беше ли населена с СЛАВЯНО -ГЛАСНИ, „елени“!!!-Елени, идва от тракйското племе СЕЛИ.

Защо им трябваше на тия така нарекли себе си македонци, да именоват държавата си на част от географската област Македония. Разбира се, че ще имат проблеми с гърците, защото по-голямата част от областта е в Гърция. Ако на държавата си бяха дали примерно името Югозападна България, нямаше да имат проблеми нито с нас, нито с гърците. Никога гърците няма да лансират търговска марка с нашето име, просто защото тази търговска марка е предварително непродаваема.

Преди време писах и сега се подписвам, че тях десния Мицотакис ще ги "оправи". И нещата вървят в тази посока.

Р. Северна Македония е една изкуствена държава, която няма бъдеще! Това е територия, която по документи и историческа памет е била векове - от създаването на българската държава до частичното и освобождаване от турско робство - българска! След това великите сили надробяват със договори България на парчета и предоставят някои от тези парчета на Гърция, Румъния, Сърбия и Турция! На никой в Европа не трябва силна държава на Балканите, камо ли България! Без специалната издръжка и подкрепа на Северна Македония от САЩ, нужна им, като основна военна база в сърцето на Балканите, едва ли тази държава би съществувала! Биха се разделили по верски признак. Една част ще отиде към Албания, друга към Гърция! Към България никой не иска да се присъединява, поради мизерният живот на българите и безобразното, но без алтернативно управление, на иначе богатата на всичко страна!

"Македонци" и гърци се карат за българското наследство.

България загуби ,спечелиха Гърция и Сърбия

Смешковци

Антантата в лицето на Русия и Франция и Гърция се задейства да върне Македония към Сърбия.

Световното правителство се задейства в лицето на Русия и Франция и Гърция да затвърди отделянето на Македония от България.

В лицето на гърците наглите макета ще си намерят майстора. Това не са безгръбначните наши управници, на които те се подиграват непрекъснато. А би трябвало да вземат как се отстояват националните интереси. Иначе този и други подобни случаи само показват колко повърхностни и кухи са наложените от САЩ договори, само за да могат да вкарат макетата в НАТО.

"Наглите макета", са наши братя, българи, промити от деца, по яничарска технология, вече няколко поколения наред. Но виждам, че и ти си закачил от промивките чак.

Браво на братята гърци! Поне някой да си отстоява интересите! Може да сме били 10 века врагове, НО гърците поне на са продажници на род и родина! Срам за простият български народ, че дели историята си на своя и чужда! Срам и позор за Борисов, че се гордее с това че търгува с БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ! Паисий ако знаеше щеше да се обърне от гроба!

БРАВО! ГЪРЦИТЕ са велики!!! Македонците да си занят, че са нищо! Това са БЪЛГАРИ с промити мозъци от сърбите!!! НЯМА македонски език еййй шкембак войвода! НЯМА македонски народ Борисов! Предатели сте еййй предатели на чело с Каракачанов! БРАВО НА ГЪРЦИЯ!

Това са БЪЛГАРИ с промити мозъци от сърбите!!! Казва му се сръбски еничари.

Ставало е със насилие и зверства ,във Беломорието гърците , авъв Македония сърбите ,били са по-долни от башибозуците . Във Македония езика им е променен насилствено . Страхът и до днес във двете държави витаепример; във Гърция може всякакъв да се наричаш ,но не и българин ,там на помаците промиват мозъците ,че са турци .

Нещата започват да си идват по местата ! И нашият шкембак ще се гътна от мъка !

Съществуват 6 приоритета на управлението. Един от тях "историята" способна да затрива цели народи. Днес България търгувайки с историята ни, предава нашата страна. Това може да го допусни само, както Ботев казва, едно стадо.

Гърците до там паднаха че официално първо трябва да получат съгласието на Северна Македония и чак след това да си правят каквото и да е! Между впрочем нашите "политици" в момента търгуват с историята ни, делят я на наша и ваша. Ако Паисий беше жив щеше да се обърне от гроба.

На българите проблемите са Тиквата и неговите комунисти, а не търговските проблеми между Македония и Гърция. Ако сте журналя на место, давайте информация за всичко, но подчертавайте основните проблеми пред българина.

Според мен е пълна глупост да правим "обща история" с когото и да било. Това не е матемаика. Дори в математиката има противоположни теории - примерно Евклидовата и тая на Лобачевски. Вместо да озаптим "македонците" да крадат и лъжат, всъщност ограничаваме себе си да търсим и констатираме фактите, и да ги интерпретираме. Както има 100 вида БГ лютеница, нека има още 300 сръбска, македонска и гръцка. Всичко това няма нищо общо с историческата истина, а с интересите на търговците и на политиците.

Хе, какъв е проблема ? Македония е географско понятия . Който иска в Гърция или България, в които се намира тази географска област , може да ползва това понятие за всички продукти, които произвежда . Това не значи, че са произведени в измислената държава Северна Македония, а в областта с това име. Аз, например, много харесвам македонската наденица, произведена в село Житница ! Ама село Житница е в България, нали ?

Гърците не са балъци кота нашите "политици" и не си оставят магарето в калта !

Гърците най добре знаят как да лекуват македонски мерак и са го доказали през годините! МВФ и СБ ги натиснаха да кандисат за името ,че да може Северна Македония да влезе в НАТО! Това съвсемне значи,че гърците са се предали!

Кандисаха защото с името Северна Македония имеющите се за "чистокръвни" макета просто признаха, че са северната част на една област :)

Македонците са големи мошеници. Внасят консерви в Щатите, използвайки български имена. Допреди време в германския магазин при нас в Сарасота, Флорида, се намираха български консерви. Сега няма и една, а само македонски. Смятам ,че България трябва винаги да има едно на ум, когато гради отношенията си Македония. Политиците в Скопие винаги говорят едно, а вършат точно противното. На Македония трябва да се даде да разбере, че ако на дело не прекрати антибългарския си подход, няма да получи подкрепа от България за НАТО и ЕС.

още едно доказателство,че са. Чисти Българи! справка Българския парламент.

Още едно доказателство, че и в българския парламент и в македонския не са българи.

Предлагам перфектно име за съседите. Титовица,звучно и ще си имат основател!!! Той ги създаде ,защо да не му носят името?

Ако имаше ум в главите на българските историци, щяха да обявят България за пряк наследник на Одриското царство и това да го тръбим по цял свят, както гърците правят! И в крайна сметка сме си в правото - колкото и мигранти да са се заселвали през вековете и нови езици, обичаи и имена да са донасяли и да са се християнизирали и ислямизирали - коренът на народа и културата му идва от тракийско време и дори от неолитните хора населявали тия земи. Като вземеш от кукерството, до нестинарството и разните особености на езика, дето нямат нищо общо със "славянския" и наименования и думи.

В същото време гърците са разни елинизирани анадолски изселници, които сигурно нямат почти нищо общо с древните гърци от Балканите. Дефакто на Балканите след античността не е имало особено много гърци. Още по византийско време империята е започнала да заселва колонисти от Анатолия в земи населени със славяни и българи.

с МАКЕДОНСКАТА НАДЕНИЦА?

Некой ще пита ли тиквата за некво съгласие..?

_stankow

Ще приемат Македония в НАТО и това ще е. Отстъпи за какво ли не, в замяна - нищо или още искания !

PEYTSCH

Ами тогава може да имаме Велика Тракия и Велика Добруджа, ноооо....не и Велико Шопско...

Всичко е Тракия. Лошото, че името "Тракия" е гръцко, че гърците претендират, че траките били гърци.

ВЕЛИК ПИРИН няма да стане?

Kenn1111

Аз не виждам проблем.Македония и македонска е като карловска или добруджанска.Все български названия.

Ами Александър Великий си е роден в днешна северна Гърция в област Македония, както е кръстена последствие. СМ имат правото да се репчат за марката "Велика Македония" точно толкова, колкото примерно Иран които като перси са били завоювани от него.

Добре, че Безсилният пориер на ЕС няма никакви претенции.

Крайно време е България да обяви Македония - за българска марка! В крайна сметка гърците са ги домъкнали от Анадола, след като турците са ги изгонили.

Въй! Ми кво шъ праим сигичкъ? Скопието се разгневило!!!

Гърците си играят картите така умело, че нашите даже не могат да се включат в играта. Само дето тази игра е за наша сметка. Както винаги ние ще сме капо...

след като и карти не играеш,а само наркотрафик правиш

Просто наште политици се изживяват като Обединители и си мислят, че като правим отстъпки, македонците ще кажат "Въх, мъ ний сме бугари!". Но там вече три поколения са отраснали с промити мозъци и сега расте четвъртото и отстъпките само им отварят апетита. Просто ги оставяме да се пържат в собсвен сос и си гледаме себе си. Ако поискат отстъпка за какво да е, само след като са платили три пъти стойността и.

И си прав и не си . Гърците играят умело въпреки че нямат карти никакви почти за разиграване . В крайна сметка всеки може да се сомоопределя както си сика и много малко може да се направи. Това което правят гърците е все пак нещо в сравнение с нашите. Тоя спор за марката Македония трябва да го води България и Гърция толкова не сме в час. България напълно абдикира от претенции за Македония въпреки че тая област в началото на 20 век е 70% българско население. Как изобщо е възможно това? Изглежда е възможно с народ от овце. От друга страна ако някой погледне епичните спорове по македонския проблем по интернет ( например в тюба) се вижда че гърците ( населението ) се чувстват предадени от политиците си. Така че не преувеличавайте успехите на гръцките политици. Жалко е че България като някаква територия има съвсем пасивно участие в македонските работи днес, въпреки че имаме всички козове и лостове да влияем от който се отказваме доброволно. Макднеиците няма да станат българи тая игра свърши и сърбите и гърците ( най-вече ) спечелиха , ние загубихме. Историята върви само напред, а появи ли се национално съзнание независимо колко фалшиво върви напред... Но България трябва да спред да играе големия добър брат който прощава. Един пример. Ако не бяхме дали танквое на македниците през 1990 кой друг би им ги подарил ? Гърци , сърби или албанци или руснаци може би? Но трябваше на това радаване на картите да ги изграем правилно македноците идват да питат за танкове "с шапки в ръце" и ние ги даваме тогава но за нещо друго, също за признаването на самостотелноста им за къде бързахме .... България не е държава и се затрвива сама, уникално е! И никакви политици не са виновни, а народа е стадо не хора с достойнство.

шиптърите яко,само нашто кратунотиквено говедо им прави евала на шипътрите,или отттам му идва трафика

би искаш да кажеш нещо като червенотиквеничковчета

Добре дошъл на планетат Земя! Шиптърите са ни естествен съюзник срещу сърби и гърци.... освен това на балканите единствено и само албанците имат уважение и респект към нас българите, вероятно инстинктивно разбират че враговете им са и наши варгове. Нашиете инстинкти обаче се формират в Кремъл и са малко объркани та ходим на море в Гърция ( плюем по нашето!?) и мятаме сръбска скара... замислялл ли си се защо през Първата световна война сме съюзници с Турция и воюваме против сърбия и гърция , нарочно ги пиша с малки букви, и после през ВСВ пак същата конфигурация ?