17-11-2017 20-11-2018

Коментари

..Тия съвест намат!

В мазето имам шишета с 25-30 литра 50градусова скоросмъртница. В някакво нарушение ли съм?

Просто си за ограбване.

Разсипник си, не въздържател! Хората разредител пият, той развеселява плъховете.

След трвата и домашнярката е на прицел! След нея сигурно и да си гледаш джанки в градината ще стане незаконно... "Как така без да са ти сертифицирани дърветата? А знаеш ли каква чума е плъзнала по джанките?"

В силистренско във всяко село вече почти всяка втора къща си малко домашно казанче за варене на ракия, но задължително и по 2-3-5 големи казана, нерегистрирани, в зависимост от броя на хората в съответното село. На държавния казан ходим по 2-3 пъти, да може да ти изпише казанджията по 10-15 кила и да си запълним безакцизната квота. Само кайсиевката ми е 500 кила, мускатова има 800, останали са 300. Продавам я по 15-20 лв, табиетлийска, на едни турчета - строители в Белгия и Германия. Те я взимат за тях си, ама и продават, да си избият пътя и ако дойде някой лев отгоре - берекет версим!

И на колко градуса я докарваш? То при тази цена направо става за ,,охлаждане на СПС на Миг -25!

Голямо геройство няма що ! Браво на митничарите ! В ихтиманско полицията е мното горда като хване някоя каруца с дарва - бой,бой, иначе отдават чест на ТИРовете, натоварени с вековни букови трупи - то било санитарна сеч !

Трябва да си плащате данък за това че не купувате ментата от магазина. Трябва да си плащате за това че сте си позволи да минете метър.

В момента митничарите, открили ракията са в неизвестност. Жените им ги издирват безуспешно..

Ма ни въ лий срам?! Заради такива като вас се затрива и народния ни фолклор, бе, серсеми;) В казан си се пекла, по тръбичка текла, ракийчице - светая мъченичице, Алилууууя.

Акцизът за алкохол в България е 11 лева на литър ЧИСТ алкохол. Т.е. за 40 "градусова" ракия е 4.40лв на литър. За 2000л са 8800лв. Тия не могаат да си изкарат заплатите и разходите за залавянето на този "престъпник". Да хванат някой като Миню с 200-300 тона и тогава да се тъпат в гърдите.

Хигиена 0 + алкохол в пластмасови съдеве = нашенска 100%-тна мизерия. Бас ловя, че собственикът се има за голям "майстор".

Бас ловя, че никога не си ходил на казан барабар с мъжете.:)

Още пазя дамаджаните от дядо ми, с които ходехме на казан през соца! Една, че две, ..че три.. Сега са ,,демократично сухи,, .. за по-добри времена, ако е рекъл Господ!?

1 тонче хмммм че конинко ракийца е тва бе

Аз си я варя в една 25-литрова тенджерата под налягане и с охладител, потопен в коритото на мивката, което пъля със студена вода. Работи перфектно, защото всичко е от неръждавейка и се почиства идеално. Освен това няма нужда да държа излишни едрогабаритни части на такъв дестилатор. А никой не може да ми забрани да имам голяма тенджера под налягане:)

Хванаха най-големият. Браво!

Казан С 1 тон ракия. Този ракиджия голям балък ще е да си държи ракията в казана. Пък е казанът трябва да е бая големичък. Да не би митничарите да са открили казан И един тон ракия?

браво на митничарите - страхотна акция, страхотни действия, страхотни резултати!!! Взели на нещастника ракийката му, а в същото време под носа им се въртят стотици далавери, внос-износ на всякакви незаконни стоки, пране на пари, да не говорим за нахлуването на всякаква ислямска измет като уж бежанци... И за всичко това си има съответната митническа тарифа... Но, важното е сега да се изпразни казана за ракия и да се накаже най-строго престъпника - как така, ще си вари той ракия, без да се отчете на местния велможа...

ХАХАХАХХАХАХАХАХАХА. Тия откриха топлата вода(парцуца).

За три месеца - 2.1 тона ракия! Тези проверяващи не могат да си изкарат парите за режийни и бензин, какво остава заплатите. А лятото сспят зимен сън и не забелязват тоновете менте от туби, дето се разливат по морето ВСЕКИ ДЕН!

Eвала, Да се раздаде на бедните в селото ЗАЕДНО и с тази на завистника съсед/нищо че сега се прави на умрела лисица-ще се разбере кой е/този с по малкият ку.азан и т н митничари да започнат да си гледат работата-истинската с истинските далавери и престъпни сфери..

Браво,браво,истински блюстители на закона,дерзайте митничари от вас друго не става,една крушка не можете да си смените сами,викате съседа на помощ .И ракията по колко ще я давате и къде ?

Вероятно за Коледното парти. Що да я продават като могат да се налюскат

Евала еи това е държава

И защо митничарят ще ме дебне дали имам казан в двора. Да не би ракията да я изнасям, аз си я изпивам.

Не те дебнат дали я пиеш, а дали си плащаш.

Му-ха-ха-ха! Аз пък снощи незаконно пръднах...

Трябва информаторът да бъде открит и пребит!

Абе, как да ви кажа ... малко трудно ще докажат, че ракията е "нова реколта". Защитната теза е: "Това ми е ракия, която съм събирал 40 години, какви документи да ви пазя толкова време ?!". А ако казана е в частен имот, не упражнява търговска дейност, не виждам каква регистрация могат да му търсят ?!

Доколкото знам с последните промения нямаш право да имаш казан за лична употреба. Т.е. имаш ли казан, трябва задължително да е регистриран и да плащаш акциз, пък после ти си я прави каквото искаш. За 40 годишната ракия не съм сигурен, ама да ти изземат 1 тон ракия си е грехота - ще поболеят човеко.

Някой "хубав" съсед е цвърчал на ченгетата. Ей, гнусно племе сме и това си е. Скоро колежка, на която съм помагал години наред ме е натопила в РЗИ-то, че излизам в коридора на офиса и пуша на прозореца. Ей така , единствено и само заради гнусната си душица.

Спри да пушиш, за да не цвърчи колежката ...

Ама и ти си един. Ми оправи я бре, и нема да те топи, вече.

Как мое да пишат в нета за такива дребни количества. У наше село ако нямаш 2 тона рикия в дома, начи си много зле. А в селото на пострадалия да се проведе бързо разследване на тема "кой продаде четата" и да му наложат подходящо наказание . Например: СРБ ( селски ръкопашен бой).

Казането е станало мобилно с този бус. Ще си варят по пътя и ще доставят директно до клиента , който е зажаднял за драмска ракия !

Завист българска!