Министър Вълчев: Частните уроци ще станат нерентабилни

Към изпитите по БЕЛ и математика ще се добавят част от обществените и природни науки, поясни министърът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Просто е скандално изказването ми господин министър, първо си обучете учителите, че са компютърно неграмотни и са в пенсионна възраст, второ нивото на учене е хо всякаква критика, по време на карантината учителите пишеха ей така оценките и слабите ученици имаха високи оценки, а изискванията на учителите бяха огромни, децата те могат да смогнат. Децата губят интерес от толкова много учебен материал и нямат желание да учат, а вие измисляте глупости. Това го няма никъде по света. Разчупени я малко тази учебна програма и направете часовете по блокове.Това поколение е различно от поколението през комунизма, вие искате децата да са неграмотни и го постигате. Марко ум в тази глава господин министър.

Граблива и Еблива Разбойническа Банда - гарантирано, от ГЕРБ.

Когато видите деца на министрите и олигарсите на Режима ГЕРБ да учат в кварталните училища ,заедно с нашите деца.... ...Тогава образованието е качествено. Дотогава ГЕРБ са крадлива,алчна,корумпирана Банда !

Герберската пиявица няма наяждане.

Някой да ми обясни защо има по 5-6 вида различни учебници по един и същи предмет!??? Различни издателства - кое от кое по-гениални!!! Как пък не се наядоха???

Този трябва да го разстрелят публично на жълтите павета. Защо децата ходят на уроци .... въпроса е защо ходят на училище след като се налага да ходят допълнително и на уроци! Съсипахте образованието - изродите от МОН! Едно време учеха/ме по-малко, но знанията бяха повече. Сега се учи повече, но между ушите става въздушен коридор. Знанията дори за секунда не се задържат в главата защото са натоварени с ненужна информация. Кога ще го проумеете????

"Хармоничен микс от компетентности" просто кърти...Толкова е глупав,че дори не ми идва да го обидя...мъка...образованието е на ръба на сифона,готово да изтече в небитието МОН.

Как точно ще.се.мотиворат децата ,като ги карат да учат за три години назад НЕАКТУАЛНИ произведения от преди 100г..... Учебния Материал вие е БОКЛУК!

"Учениците са по-подготвени, когато отделят повече време за учене" - е те това умозаключение е достойно за пълен идиот!

И когато родителите им се занимават с тях или плащат частни уроци. Общественото държавното образование е само разход на общестнени пари. Резултатът от него е неграмотни с дипломи.

Тоя е много прост и пълен некадърниик...

Офф, този е цвете пред останалите!

Докато в образованието се шири алабалистиката, частните уроци ще са РЕНТАБИЛНИ!

Интересно ми е децата на министрите и други богоизбрани в кое квартално училище учат ....

От МОН решили ДА ЗАВИШАТ СКАЛАТА ЗА ОЦЕНЯВАНЕ на матурите - минималният праг щял да се вдигне от 23 на 30 точки. По този повод Т. Михайлова, зам. м-р на образованието, каза, че "ако си се готвил ДОСТАТЪЧНО през годината, 30 точки нямало да бъде НЕДОСТИЖИМ резултат :( "Високи" цели - "добри" резултати...

Изказванията на министъра са много добри и смислени. Опитва се човека да бута нещата в правилната посока, въпреки многото глупости, които се опитват да му наложат разни калинки около него.

Урокът от 50 лева на час може да е нерентабилен, само ако не 2, а 20 лева са едно евро. В този аспект, пепел му на езика на миниртъра.

частни уроци не би трябвало въобще да има, освен по предмети, които не се изучават задълбочено в училище. Например различните изкуства и някои по-специфични!

Няма лошо но образованието в България, цялата система трябва да се промени напълно...Голям процент от учениците ходят на частни уроци по български и математика за да изкарат матурата с добра оценка. Нивото на обучение в училищата е мнооого ниско... За да чувства изобилие учителите не се синхронизират и хвърлят за събота и неделя толкова домашни, че да няма време за почивка....

Демек, учителя си оставя работата децата да му я вършат. Шибана система, шибани учители. Ако в детето се провокира интерес, то само ще си намира домашни работи в библиотеките и в интернет.

Добре е образованието в 2020 и е редно да е развито дотам, че да не се разчита толкова на частните уроци - примерно по 40-50 лв. на час !!! Преди в соц. времето и аз давах по 5 лв. на час за уроци по математика, отделени от стипендия ми към завод. Сега при това море от инфо и достъпност - би било най-уместно да се развива мотивацията в децата, както министъра отбелязва, за което има адмирации от мен.

наивник или гербераст

Смотльо кое го интересува, далаверата или образованието на подрастващите?

Министърът на образованието Красимир Вълчев един от малкото "нормални " в пожарната се изказа несириозно и подвеждащо . Сил" спи дете и никой няма да те буди "