Стопирахме нарастването на коефициента за стаж

Формулата правеше дисбаланс между стари и нови пенсии, каза Бисер Петков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За инвалидните пенсии пак нищо

Престанете с този популизъм!!! Това постоянно увеличаване на пенсиите,заплатите и привилегиите на държавните чиновници / които вече са близо 500 хиляди/ е единствено и само за сметка на увеличаването на осигурителната и данъчна тежест на реално работещите в тая държава, които с всяка изминала година стават все по-малко!!! По този начин ще изгоните и малкото останали млади хора от България! Някой дава ли си сметка как "издържа" месеца средностатистическо БГ семейство от провинцията със семеен доход от 1500-1600 лв. Твърде много хора в тая държава са с привилегии, пенсионират се на 55 години с много високи пенсии и не внасят осигуровки . Твърде много са "фалшивите" инвалидни пенсионери. Някой отчита ли обстоятелството, че голяма част от "бедните" пенсионери притежават земеделски земи и получават парични ренти по над 50 лв./дка, имат по няколко апартаменти отдадени под наем, който често е в "сивата" икономика, а някой реализират допълнителни доходи от частни уроци и др.Задава ли си някой въпроса от къде вземат хилядите левове "бедните" пенсионери, които подхвърлят на телефонната мафия???

Приятелю, кое точно е популизъм. Когото подавах документите за пенсиониране имах трудов стаж 43 години и 104 точки при коефициент 1.61 докато разглеждаха документите почти изровниха моята заплата с ъс базата а определяне размера. При излизане разпореждането, освен всичко друго коефициента ми беше вече 1.03 -и всички обяснения бяха на закони и наредби за момента. Пак по това време ми откраднаха и едни пари от задължителен професионален пенсионен фонд -отговора е че нямали основание да ми изплатят натрупаната сума по лична сметка. Така че десет години след пенсионирането ми минималната пенсия е с 40 лева по -малка от моята (при 2.5 по време на отпускането) Три години след мене се пенсионира колега на няколко нива по-ниска длъжност (и отговорност), който днес взима почти двойно моята пенсия. Уточнявам, по времето когато работех е имало необходимост от работа по 18 -20 часа непрекъснато, имало е и аварийни работи, така че месечно са се натрупвали и по 420 работни (отработени) часа, без да са получавани някакви добавки. Дори регламентираните часове овертайм се редуцираха насанитарен минимум. Днес при условия на труд доста редуцирани, колегите получават по -високизаплати, с осигурени почивки и отпуски и забранен овертайм в повече от предвиденият по ITF. За пояснение в риболова изпълняваш 8 часа вахтените си задължения и задължително влизаш 4 часа в рибцеха, ако има аварийна работа си я бачкаш и задължително влизаш 4 часа в рибцеха. Задължително влизаш и в хамбарите при сдаване на рибата при температури до минус 38 градуса..... И е обидно да се казва че малко си работил, бил си мързелив и за това не получаваш. Няма обяснение как се преизчисляват стойностите на имоти които през 1989 година са стрували 10 -12 хиляди лева и днес данъчната им оценка на същите имоти (след 30 години) е 60 -70 хиляди лева . Няма да раздувам още нещата за да съм ясен. Просто става обидно, а ще разберете за какво говоря когато дойде вашият ред

И за какво точно трябва да се изравняват старите и новите пенсии? Едните са отпуснати при други условия, така че не виждам къде е справедливото изчисление да се приранят към новите. Или някой ще ми докаже как дядо му е вземал 2300лв през комунизЪма и се е осигурявал на тях?

Ами питай Вуте да ти го обясни. Аз за да взема заплата 82.50 лева през 1972 година трябваше да избачкам 1830 лева по норма. Питай онези героите на социалистическият труд знятните строители на какви заплати са се разписвали. Найда Манчева се пенсионира на нормалната за времето си пенсия и в последните години беше на линията на бедността. 1200 лева взимаха заварчици 1973 година в АЕЦ Козлодуй (при строежа му) строителите до 100 лева. Аз който осугурявях пясък и баластра за Козлодуй взимах 82.50 лева. От Козлодуй отидоха заварчици и монтажници в ТЕЦ Бобов дол със заплати над 1500 лева мойта заплата в риболова беше 115 лева. Така че не гледай на другите в канчето. Защото един работник със 150 лева заплата, получаваше 80% пенсия от заплатата си. Сега всичко се изопачи нещо в отчетите и приходните ведомости потъва в някяква бездънна яма и за това все няма пари.

Но тогава защо има изисквания за стаж и възраст при пенсиониране? След като "стопираш" коефициент за стаж, то тогава е редно да си изберете или възраст или стаж. Защо човек достигнал необходимия стаж, да чака и възраст? ЕТ"ДЪ-ВА" ? Така ви устройва!!!!!!!

Старите пенсии дадени преди 2000 година трябва да се преизчислят с голям процент антиинфлация и антикостовистки грабеж на песионния фонд. До 2000 г. хората са работили предимно при Соца, когато всички работеха, нямаше шменти капели и разните му цитански измами с детски, с ТЕЛК, болнични и т.н. Фондовете на държавата се пълнеха здраво. Хората са си го отработили и са натрупали каквото е трябвало в общия кюп дотогава! Освен това те изживяха и стреса от апокалипсиса настъпил с идването на измамната демокрация-еволюция, имитирана у нас от жидомасоните и техните маши от ЦРУ! Тогава държавата беше ограбена под най-различни иновативни методики и общонародната собственост беше присвоена срещу жълти стотинки от тогавашните управленско-директорски дружинки - днешните душмани на народа, вече лакоми и диви капиталисти!

Всичко написано е много правилно, остава да кажеш откъде ще дойдат парите за увеличените пенсии. Парите за пенсии не падат от небето, а идват от данъци и осигуровки. Дали малкото останали млади хора в България ще са съгласни да им се увеличат още данъците и осигуровките. Знаете ли, че след края на управлението на Тодор Живков няма нито 1 лев в пенсионните фондове и държавата е фалирала и не може да си плаща дълговете. сегашните работещи трябва да събират пари за своите пенсии и да плащат пенсиите на 2,2 млн пенсионери.

Държавата е фалирала, но не от народа, а от собствените си висши чиновници, крадци и рушветчии. Държавата беше разпродадена за 5 % от стойността си на дивите капиалисти. Така че страната ни (днес вече не е държава) си имаше достатъчно активи за да води нормална политика с пенсиите. Но тия мръсници, които яхнаха властта под фалшивите лозунги, сведени от ЦРУ, и приплясквани със сини знамена, после и жълто-насрани, те всички са виновни. Разрушиха органите на ДС, които ловяха всякакви държавни престъпници, за да могат да карадат необезпокоявани! Дори днес главният ГРОБар спря ЮП, откъдето щяха всяка година да влизат 800 милиона лева за пенсии. Народен съд, всички виновници за катастрофата на дръвника пълни конфискации на заграбеното, всеки изнесъл пари в офщшорки в чувал заедно с парите и в Главно следствено, в Белене! - ето откъде ще дойдат парите!

ЛУДИЯМАКС

А къде ли отиват онези пари от принадената стойност!? Или казано на прост език преди разликата от произведеното като приходи и разходите по осигуряване влизаха обратно в държавата -да се построи, да се реконструира, да се осъвремени. Днес тези пари отиват в джобовете на приватизаторите, отиват до Малдивите, до Пукет и Пилипинити, до Аруба. В джабавета на Милен Велчев, на Кур нелия Нинова, на Кулският хайдук, на Цв. Василев, Черният Иван и плеядата псевдо демократи и псевдо социалисти -за това се краде поголовно . Помните ли "ДВОЙНИКА" с Адама -"Какво е това!? -Ами салам от 2.60! Ами това -Салам от 5.80! и какво става като ги съберем -все салам от 5.80 ...".Демек по 3.20 джобни пари не е ли същото сега с магистралите, с ремонта на "ДОНДУКОВ" смяна на вложените материали от различно качество и разликата се прибира -пък вие викайте че ремонта бил ...., качеството било .... От къде ли -всеки случай не от плоският данък защото 10% от двеста лева се усещат много по -осезателно от 10% на 10 милиона

Темата е интересна, но продължавам да съм потресен от новите думи в езика ни...ма мноГу яку да кажеш стопирам вместо спирам! Да Ви "входирам" и тъпизмите!

Кога ще преразгледате едно престъпление ,при което много хора са облагодетелствани с пенсии на макс ,за което са плащали високи осигуровки само 3 години? Това си е чисто престъпление към нас дето работим вече40г.и се осигуряваме и накрая една мижава пенсия.

Кога ще преразгледате едно престъпление ,при което много хора са облагодетелствани с пенсии на макс ,за което са плащали високи осигуровки само 3 години? Това си е чисто престъпление към нас дето работим вече40г.и се осигуряваме и накрая една мижава пенсия.

Ами да,как няма да го стопират този коефицент.Един полицай с 25г стаж и един работил 45 г.Това е в полза на работещия.А съдии ,прокурори,полицаи не могат да допуснат това,защото са 1 категория и държавата им плаща осигоровките.

Как всеки ден измислят как да бръкнат в джоба и в живота ни! Нямат край издевателствата над отрудения българин.

Как всеки ден измислят как да бръкнат в джоба и в живота ни! Нямат край издевателствата над отрудения българин.

Не ,,как?", а защо! Защото обикновения българин е заспал, пиян или слуша чалга - все начини да се изгърбва от работа без да му плащат или да е беден работещ. Ако обикновените българи скочат, вдигнат се, точно за един ден ще насметат лошото мутренско управление, но за съжаление друго повече им харесва!

тук всичко е спрело

Време беше да се спре и да усетите!

Класът за прослужено време трябва да се запази, защото в момента няма друг обективен начин за отчитане на повишаването на квалификацията на работника от работодателя. При премахването на процента за прослужено време, всичко ще опира до субективната преценка на прекия началник-дембелин, който се бои да не би някой от подчиненете му да го измести.

Значи през 2015г. е прието нарастването на тежестта на година осигурителен стаж до 1,5% и само след четири години се стопира увеличението, с тъпото обяснение, че това се прави за да не се задълбочава разликата между старите и новите пенсии. Ужас и безумие!

От КАЛИНКИ какво очакваш, мед ли?

се намалява, а не се увеличава размера на пенсията! Чети си пенсионните разпореждания и ще видиш че в изчисленията пред сумата с този пред този % има един знак ( – ) /минус/! Съвсем на кратко казано от изчислената ти на база осигурителен доход и личен коефициент се изважда сумата с тази тежест и на края излиза размера на това което трябва да получаваш, ако не го ограничат по други условия.

Отново нагли лъжи. То не беше лъгане за увеличение на вдовишките добавки, лъжи за увеличението на тежеста на коефицента за прослужени години, лъжи за преизчисление на пенсиите с нов осигурителен доход.

ОчевАдно е, че преизчислението на старите пенсии е крещящо нужно за да се изравнят разликите между старите и новите пенсионери. Всички други промени са преливане от пусто в празно. ПФ даже включиха преизчесляването в предизборната си програма, но уви...

За пореден път - държавата не си изпълнява контролните функции и хоп най-лесно е да махнем трите години преди 1997 г., и от 1997 - 2000 г. също. 50 % щели да са доволни, а останалите? Е, докога?

Нямам нищо против пенсионерите.Родителите ми също са пенсионери, но и те са против постоянното увеличаване на пенсиите за сметка на увеличаването на осигуровките и данъците на младите хора. По този начин ще изгоните и малкото останали млади хора от България. После кой ще ви плаща пенсиите. Пенсиите не идват от въздуха, за да се повишават пенсиите трябва да се повишат данъците и осигуровките на всички работещи. Как се глеадат 2 деца със заплата от 600 лева (толкова е в провинцията). Твърде много хора (полицаи военни и др се пенсионират на 50 години с много високи пенсии. На 2,5 млн работещи има 2,2 млн пенсионери. Помислете преди да правите популистки изказвания, колко е тежък живота на пенсионера. Много от тях имат дпоълнителни доходи от наеми или земеделски земи и не са чак толкова за оплакване,

Както виждаш по реакциите, само 20% от грамотнити разбират, че парите за пенсии одват от осигуровки и данъци. Т.е ако ще се вдигат пенсиите, трябва да се вдигат и осигуровките/данъците. Останалите 80% са убедени, че парите в държавната хазна падат от небето!

Незнам колко трябва да е изкукал човек за да пише такива глупости.И ти един ден ще станеш пенсионер, но ако пенсията ти е 200-300лв., пак ли ще си на мнение, че не трябва да се увеличават пенсиите.Осигуровките и данъците се увеличават непрекъснато/всяка година/, така че това не е причина.А не всеки пенсионер има допълнителни доходи от наеми и други.

всичко това е и така и не е така; защото данъка на свинята искров и на другите свини, дето четем за тях ежедневно колко е, само от техния данък (на има-няма 300 шопара и свини) МОГАТ да се дават пенсиите на около 4000 пенсионера. Но НЕ се дават. Същите изверги ни ги крадат тези пари, а също така и крадат парите на около 2000 нормални работещи, от които се плащат пенсиите на 3000 пенсионера. Накратко - данъците се увеличават за тези, дето нямат. Но отново ги няма за крадливите свине. Така че, хем си прав, хем не си. Данъци трябва да има за крадливите свине.

а тоя боксер питков е най-пълния идиот в управлението който е бил някога

от идиотите от герб какво може да се чака,пълни некадърници,олигофрени,най.доброто за страната ще е ако заминат някъде и никога не се връщат,нека го направят най-бързо,начело с боок тиквата ,марш ,къш,тъпанари

Ар ти БСП ли искаш. Те не се наядоха. Заради тях тъпчем кашата

С подобни промени България се превърна в страната на мечтателите - който е останал мечтае да я напусне ;(