Милиардер раздава $9 млн., за да разбере дали парите правят хората по-щастливи

Първият частен пътник, който ще лети около Луната, отпуска по 9000 долара на 1000 последователи, които са препредали негово съобщение в Туитър

Обратно в новината

Коментари - Милиардер раздава $9 млн., за да разбере дали парите правят хората по-щастливи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как да се включа в експеримента ?

Есе

ние сме българи. от нас вземат на тях си раздават

С $9000 как да стана по щастлив бе ????? Баси смеха !!!! Дай по 9 ама милиона !

Базовият безусловен доход в дългосрочен план е глупост, която само ще надуе инфлацията.

Е това са пичове, Гейтс, Мъск, Бъфет, Зукърбърг, раздават пари, не като джуджето чекист откраднал 100 млрд и държи крепостниците в мизерия!!

така е! трябва да е условен тоя басофия дохут - саму за нас сигганити

направи стоките и парите безплатни за да са щастливи хората, а не да ги окрадеш, а след това да им хвърлиш трохи и да рекламираш по медиите и пред данъчните, че си направил разход!

Е кво са 9К бакса? Аз за толкова няма да си мръдна и пръста. Е.ах го.

За един ретуит ли бе!? Поне претендирай, че си си изкълчил палеца, барем се навие на обезщетение. Човека си пра'и реклама и събира последователи.

мизерият е точно в държавата на тия клоуни дето си изброил.Само на 5 км. от центъра на Лос анджелис или Ню юорк е като столипивоно и факултета.Нищо че тези палячовци живеят зад 10 метрови стени.

Ела да ти дам и на тебе.

Гладна кокошка просо сънува!! Комунизма не ви е излизал от кратуните чугунени, ако всичко е безплатно кой ще работи или ще се раздава , а за технологиите да не говорим, няма да мръднат!!

Аз съм депутат бе. Толкова ми е вечерята.

Ако го предам 2 пъти 18 000 долара ли са? За един преятел питам?

Срещу 10 000 долара и аз съм съгласен да участвам в експеримента. И на мен ми е интересно дали тези пари ще ми дойдат добре.

На бодлива крава Господ рога не дава!1

Това може да се случи навсякъде,но не и във феодална България! Тук феодалите знаят само да лапат,но не и да дават!

Слава Богу, нашите богаташи са далеч от такива упадъчни идеи. Тук се дава възможност да се заработят повече пари, като се увеличава работноя ден до 9 часа ... и т.н. до пълната победа на капитализма над омразния социализъм !

Този е стиснат крадец! 9000 долара няма да направят никого щастлив! Защо не раздаде по 1 милион долара и тогава да говори за социален експеримент? Гиди лайнар!

Оцеляването на държавата не е гарантирано ! Но пък и социализъм няма да има ...

Мерси, но не стигат!

Да разбирам ли че ти би отказал 9000 долара и претендираш на милион или нищо?

Българските псевдо бизнесмени и комуняги взимайте пример от тези, ето Финландия предлага 4 дневна работна седмица с 6 часови работни дни!

точно за това е дебата де, някои смятат че винаги ще има ентусиасти, а също и хора които искат да са малко повече от другите. Аз лично съм склонен да се съглася с тях, но мисля че първо трябва още малко да се развие автоматизащията. Ще поживеем ще видим :)

Не е по-лесно да размишляваш за света без пари, когато имаш много пари, отколкото да размишляваш за света с пари, когато нямаш такива.

Алчно копеуе си ти, с 9000 на 1000 човека ще направи повече хора щастливи, все пак дава 9 милиона, ти кво си дал?!

Епа ела , дай ми... па може и да ти откажа. Нали е експеримент... знае ли се?

защото сега си се уморил от работа ли?

Преди много години е проведен експеримент- в Америка- на студенти е раздадено по 100 долара. Целта е била да се разбере дали тези които са с добри оценки- демек по- интелигентни или тези които са с по- слаби оценки ще увеличат парите си. Не помнядали беше след 3 или 6 месеца всеки е казал колко пари има от тези 100 долара. Оказва се, че интелигентните не са заработили пари, но простите и слабите са ги увеличили. Парите може би дават някаква сигурност, но да се говори за щастие е направо ГЛУПАЩИНА.

Ти за това седиш по форумите без пари!!

Само по мисленето ти направете парите безплатни ти личи че си просто парче!!

Бойко вземи пример поне за едно нещо! Това е мъжка постъпка! Браво!

Нема нужда да се харчи. Вече е доказано. Ако нямаш пари да си платиш сметките и храната, нещастието е огромно. Ако в този момент спечелиш 10,000 долара, щастието е невероятно! Ако имаш 50 хиляди, още 100 хиляди ще те направят малко по щастлив, но далеч не толкова колкото в първият пример. Над 200,000 лева/евро/долара на година, всеки един допълнителен лев/долър/евро, води до много малко добавено щастие.

Парите не те правят щастлив , те правят живота ти по-лек .Богатите също плачат и умират и всичките пари на света не могат да ги направят щастливи или здрави .

греши много яко! Не наличието или отсъствието на приходи ни прави щастливи/ нещастни, а наличието/отсъствието на разходите! РАЗХОДИТЕ с в основата на "щастието", а не приходите!

Човек силно оценява парите, докато с тях може да си покрива основните нужди от храна, дрехи и покрив над главата си. Тоест нещата, без които не може да съществува. Оттам нататък парите се превръщат във фетиш, безсмислена цел и статистика. И не, не носят щастие. Парите купуват труда на другите хора, или техни притежания. Нещо повече от това. А тези неща не носят щастие. Мислите ли, че ако ви подарят луксозна яхта, вътре в махагон и кадифе, за 20 човека, отделно персонала и това ще ви направи щастлив? Ще се радвате до момента в който разберете какво трябва да плащате като такса на пристанището, поддръжката, консумативите и заплатите на персонала. Сърцето ще ви заболи, свят ще ви се завие. :)

а бг олигарси за къде трупат , ковчегът джобове няма

Всъщност е доста коректен. С тези 9000 долара освен да си купиш тоалетна хартия или направо да ги използваш за такава, за друго не стават. Виж по 1 милион би бил по интересен експеримент, тъй като това са достатъчно пари за добра и сигурна инвестиция или стартиране на бизнес. Както са казали хората, първият милион е най-труден.

Мислите ли, че ако ви подарят луксозна яхта, вътре в махагон и кадифе, за 20 човека, отделно персонала и това ще ви направи щастлив? ---- хич не ми и трябва! просто не виждам никакъв смисъл в това!

Прав си , ама по добре да плача на Малдивите!!

Не парите, а тяхното количество правят хората щастливи :)

значи колкото по-прост , толкова по богат хахах

НЕ съществуват! Това е просто проекция на менталната ти зависимост и връзка с околните - до колко зависиш ти от тях и те от теб!

Прочети по-долу!

Аз скоро се върнах от малдивите, но докато бях там ми стана лошо и ако трябваше да търся лекар. така и можеше да си умра докато дойде. Така че нище не е само добро или само лошо.

До преди няколко години, никога не е ценял парите и не си е правил сметката колко харчи, защото ги е имал. Сега, когато му вземат половината пенсия заради заема от банката, се чуди как да свърже "двата края". Мислиш ли, че сега е по-щастлив от преди?

СУПЕР ще съм щастлив, ако ми подарят такава яхта....хич не ме интересуват "такса на пристанището, поддръжката, консумативите и заплатите на персонала", щото ще я продам веднага и с милЕоните ще си живея живата....таз яхта, която описваш е поне 20-30 милиончета в зелено.....и да много ще се радвам, ако ми я подарят....

Парите не могат да те направят щастлив. Парите могат да те направят да се чувстваш сигурен, от там нататък щастието е в самия себе си. Познавам доста хора, които са фрашкани с кинти, но живеят като животни.

решение е - да спреда ги свързва "двата края" тама няма да има какво да му вземат