Милиардер раздава $9 млн., за да разбере дали парите правят хората по-щастливи

Първият частен пътник, който ще лети около Луната, отпуска по 9000 долара на 1000 последователи, които са препредали негово съобщение в Туитър

Обратно в новината

Коментари - Милиардер раздава $9 млн., за да разбере дали парите правят хората по-щастливи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човек без работа в Япония не е като човек без работа у нас...

Някои милиардери си мислят, че живеят в електронна игра.. 9000 на човек за такъв като тоя са джобни, просто все едно хвърля трохи на врабчетата. Подобни персонажи не мислят за истинските проблеми на света в момента, а разиграват игрички за собствено забавление, в които алчни мишоци с удоволствие участват, не мислейки колко унизително е. Но то си е до самоуважение, де - ако го нямаш, няма кой да ти го влее.

Успехи на щастливците

2020-01-08 16:23:00 т.е. (нерегистриран) щастието на африканеца може би е по-голямо като не е получил нещо, което не знае, че съществува, отколкото на уж белия човек, който харчи енергия да търси нещо, защото знае, че го има на света, но все пак не получава. ------ във въроса- "защо по дяволите все искаш"? И то искаш не защото реално преценяваш, претегляш дали това наистина ти трябва или не, а само защото "го и ма" и / или "защото съседа го има" и да не останеш по-назад! Ето тук, в това "искане" е заровена иглата, на върха на която се намира живота на Кашчей "Безсмъртни". В повечето случай "системата" те щамповала така (ако не пуснеш мисловният филтър), че да искаш нещо, от което ти в действителност не се нуждаеш ... и така влизаш в Капана на "робството на желанията"! Ти дефакто си Роб на собствените си желания и Ситемата те работи през цялото време именно през тази призма "на желанията"!

Да ги даде тези пари сега за потушаването на огъня в Австралия, поне на едно малко място от нея. И ще види доста повече от 1000 щастливи хора.

Грешен му е подхода да беше дал по милион на 9 човека , а не по 9000 на 1000

Парите не правят хората по-щастливи. Щастието е да имаш, колкото искаш. Ако искаш милиарди и ги нямаш, 2 милиона изобщо няма да те направят щастлив. Ако искаш хиляди и ги имаш, няколко хиляди отгоре няма да те направят по-щастлив.

Deus Vult

Мийнуайъл Ютубър даде 1 милион долара на последния свалил ръката си от парите... и в същото време набра 20 милиона долара за 1 месец с цел засаждане на дръвчета... ама не го пишете

и аз ще му разкажа ЗАЩО ?Е след това.

т.е. дава ги за реклама..

2020-01-08 14:28:16 Ъхъ (нерегистриран) И сигурно е щастлив африканеца , но кръгозора му е малък . ---- казах по-долу - твоят кръгозор не е по-голям, макар, че е станал "технологичен"! ти си още "в пещерата" и се озърташ за - храна, жена и "лидерство". Само, че за това плащаш по-висока цена от африканеца. Като казвам, не говоря за "пари". Много повече енергия хАбиш от африканеца, за да удържиш "трите кита"- храна, ебане и лидерство. Африканеци или бай мангал имат по-голямо кпд от теб. Ти имаш голям "числител", но за сметка на голям "знаменател" и не е ясно дали бай мангал няма по-голямо "частно" от твоето. Ти си мериш с байнгал само "числителя" и викаш - "аз имам повече в числителя", ама премълчаваш, че и в знаменатула имаш повече! схващаш ли?

Тоест искаш да ми кажеш, че африканеца и "бай мангал " не живеят за ядене , еба..и доминация ли , математико ? :))) Философията драги не е математика , схващаш ли ? И пак да те питам , кой създава критериите да се наречеш "човек " и какви са те ? ;)

казах е написано по-горе. "богатия" реално плаща по-висока "цена" "трите кита", вместо бай мангал за "трите каракуди"! схвана ли сега? бай мангал спи айляк, а ти будуваш в търсене на "нови хоризонти", защото "кита" иска повече храна от каракудата, а значи харчи повече енергия ....

Е то в това е разликата, която пропускаш " кит " и "каракуда " .. И не, усилията не са по -малки, напротив - въпреки, че получаваш накрая "каракуда " а не кит.

Както казах - не гледай само "числителя" /китн или карагуда/, а гледай и "знаменателя"! Много често частното ще по-голямо не там, където си мислиш. "кита" има нужда от много "храна", а значи с времето ще му става все по-трудно да я намира. Толкова е просто това, че не знам защо изобщо спорим.

Както ти споменах набъркваш математиката там където не и е мястото , И явно не познаваш живота реално , да си беден е тежко , когато с и беден плащаш много за "каракудите ",които я получиш, я не, бориш се за насъщния а не за удоволствия ... и нямаш избор , докато богатия може да си позволи и "каракуди" и "китове " и "делфини "

Всъщност не те бях прочел , та сега по-подробно ..кръгозорът драги при цитирания африканец се ограничава именно до основните човешки щения - храна , размножаване и доминация . Те не познават "изкушенията " на познанието , тях няма как да ги изкуши да отидат на места, за, които не са чували защото светът им е малък , няма как да си доставят удоволствие с това да пропътуват 2000 км за да чуят изпълнението на любимия си музикант ,защото дори не подозират, че това е възможно , да полетят в Космоса като японеца, да купят любимите си книги , да дарят средства за кауза в която вярват..... Животът им е опростен до познатото , а то е неизмеримо малко и опростено. Познанието носи желание , да отидеш , да чуеш , да видиш ,да притежаваш .. а за това се изискват средства ;)

целяща да накара овцете "да искат", а значи да хранят "овчаря"!

Ами нека съм овца, разхождаща се по Китайската цена , блееща на концерт на Бонамаса , да си пия джака с няколко русалки ,и да се гмуркам в големия бариерен риф пък ти бъде аскет и се извисявай духовно до титлата "Човек "

това ли ти е бил "зора" ???

Разбира се , аз съм просто човек.. не Симеон Стълпник

щастието на африканеца може би е по-голямо като не е получил нещо, което не знае, че съществува, отколкото на уж белия човек, който харчи енергия да търси нещо, защото знае, че го има на света, но все пак не получава.

Най- ценното нещо не е нещо.

Човека е прав ако света беше без пари и секса щеше да е без пари кеф и храната и всичко ако някой ден стане всичко без пари ще е добре

Японеца да раздаде на българските безработни и пенсионери и ще го избираме за премиер цял живот

Неправилно мислене, ето така се провокира корупция и продажност. Значи ти ни давай аванта, а ние ще те избираме! Ами те и сега действат у нас по този начин, само че срещу кебапчета!

А ти как предпочиташ да бачкаме на чорбаджията и да не плати 3 4 месеца заплати и то заплати по 500 лв ли и накрая 200 лв пенсия след 40 г стаж

Срещнали се един чорбаджия и един сиромах. Сиромаха му завидял и решил да го уязви по някакъв .начин. - Ей чорбаджи, богат си ама и ти ще умреш един ден, рекъл нашия!! - Прав си, ще умра един ден, ама ти умираш всеки ден!! Хайде лек ден мъдреци!!

ама трепериш дали "чирака" ше дойде на работа и дали ше си плати "десятъка"! гОлем го вадиш , но ти е къс погледа!

Всички сме се запътили към смъртта си. Само пътищата ни са различни. Тези дето имат пари може да са по-спокойни за първичните нужди. Но и парите са проблем. Освен това, това преследване на пари, си е вид робство. Ставаш роб на парите. На някой африканец дето има едни гащи и едно копие, пари не му трябват.

И сигурно е щастлив африканеца , но кръгозора му е малък .

На чичо бабуинчетата! Колко сте ми сладки и мили като разсъждавате за парите ....

По отдолу някой пак се е сетил да намеси Бойко.И какво да направи Бацето? Да стане , като Робин Худ? Да вземе от богатите и да ги раздаде на бедните? Айде стига с тези легенди. Болшевиките 1917 г. начело с Ленин нали това направиха? Къде са сега СССР-то и КПСС-ът. Че и ние барабар Петко с боклуците съветски. БКП-то........

Мога да живея с много пари, но мога и с малко. Това е.Минал съм по този път. Сега съм по средата...

Златната среда е най-добре, съгласен съм са теб!!

Как да кандидатстваме по тази програма за доларите?

За 9000 вдигаш полата на околовръстнотто 2 години и ще ги събреш

Много философи тука сте се събрали, както казваше един стар познат по добре здрав и богат отколкото беден и болен.

на торба с Лъжи!

Някои хора са щастливи по природа, други са нй-щастливи, когато са нещастни. Когато нямаш пари, не ти остава време да се насладиш на щастието, а мислиш как да намериш пари и ежедневито ти се превръща в кошмар.

грешка! като гледам колко са щастливи тези "с парите" - цял ден, цял живот - следи как да не му спадне "капитализацията".... вместо да си го кара на айляк, той е в постоянно търсене на "нови хоризонти", за да не "загуби"! Т.е. той през цялото време е в някаква "игра" в която той "трябва да спечели"! и всичко това, заради 3 притивни компонента- ядене, ебане и доминация! Луда работа! бил "еволюирал" той "по Дарвин" държейки "умната джаджа", ама акъла му е още в пещерата и се озърта дали конкурента няма да му вземе - храната, жената или "лидерството" и той бил "щастлив" ?! вЕрно ли?

Че той живота основно се върти околко ядене , еб.. е и доминация , какво да правиш природа. не може масата да е като Ганди А милионер с "айляк " не се се става , освен по наследство .

не твърди, че си "еволюирал"! Не, ти си още Животно с "умна джаджа" в ръцете! Не си стигнал до нивото Човек!

Че кой нормален отрича "животинското" в човека? И кой задава критериите за да се наречеш "човек " ?

Странни същества са японците, никак не са глупави, но сякаш по някакъв начин са социално незрели, непораснали или и аз не знам точно как да ги определя. Казвам го, защото имам приятел японец и ме изненадва всеки път, ту с невероятния си интелект, а в следващия момент с детинска реакция, никога не знам кое кога ще е. Както и да е. Та по повод експеримента на въпросния господин - ще ми се и на мен да мидаде тези пари, по-щастлив човек надали ще стана, но по-спокоен, поне за близкото бъдеще, определено. Мисля че в това може да се обобщи всичко, което ще се случи с хората, на които даде въпросните пари. Щастливи - не, със сигурност, малко по-спокойни в близкото бъдеще - да, и до там.

Парите не могат да те направят щастлив. Парите могат да те направят да се чувстваш сигурен, от там нататък щастието е в самия себе си. Познавам доста хора, които са фрашкани с кинти, но живеят като животни.

Те са средство , а не щастие сами по себе си . Един ще ги изхарчи за чалга пеперудки , друг за да обиколи света , трети за каузи , които са им на сърцето ..разбиранията за щастие и удоволетворение са различни

Не парите, а тяхното количество правят хората щастливи :)

Прочети по-долу!

а бг олигарси за къде трупат , ковчегът джобове няма

Човек силно оценява парите, докато с тях може да си покрива основните нужди от храна, дрехи и покрив над главата си. Тоест нещата, без които не може да съществува. Оттам нататък парите се превръщат във фетиш, безсмислена цел и статистика. И не, не носят щастие. Парите купуват труда на другите хора, или техни притежания. Нещо повече от това. А тези неща не носят щастие. Мислите ли, че ако ви подарят луксозна яхта, вътре в махагон и кадифе, за 20 човека, отделно персонала и това ще ви направи щастлив? Ще се радвате до момента в който разберете какво трябва да плащате като такса на пристанището, поддръжката, консумативите и заплатите на персонала. Сърцето ще ви заболи, свят ще ви се завие. :)

Мислите ли, че ако ви подарят луксозна яхта, вътре в махагон и кадифе, за 20 човека, отделно персонала и това ще ви направи щастлив? ---- хич не ми и трябва! просто не виждам никакъв смисъл в това!

НЕ съществуват! Това е просто проекция на менталната ти зависимост и връзка с околните - до колко зависиш ти от тях и те от теб!

До преди няколко години, никога не е ценял парите и не си е правил сметката колко харчи, защото ги е имал. Сега, когато му вземат половината пенсия заради заема от банката, се чуди как да свърже "двата края". Мислиш ли, че сега е по-щастлив от преди?

решение е - да спреда ги свързва "двата края" тама няма да има какво да му вземат

СУПЕР ще съм щастлив, ако ми подарят такава яхта....хич не ме интересуват "такса на пристанището, поддръжката, консумативите и заплатите на персонала", щото ще я продам веднага и с милЕоните ще си живея живата....таз яхта, която описваш е поне 20-30 милиончета в зелено.....и да много ще се радвам, ако ми я подарят....

считаш, че на някого ще му е нужна твоята яхта?

Парите са средство. Ако ти подарят луксозна яхта и можеш да си я ПОЗВОЛИШ и обичаш морските пътешествия - да това ще те направи щастлив . Ако имаш пари , които да харчиш за любимите си неща - да това ще те направи щастлив . Парите са фетиш , когато ги трупаш заради самите тях , а не ги ползваш, като средство с, което да си доставяш удоволствие .

греши много яко! Не наличието или отсъствието на приходи ни прави щастливи/ нещастни, а наличието/отсъствието на разходите! РАЗХОДИТЕ с в основата на "щастието", а не приходите!

Парите не те правят щастлив , те правят живота ти по-лек .Богатите също плачат и умират и всичките пари на света не могат да ги направят щастливи или здрави .

Прав си , ама по добре да плача на Малдивите!!

Аз скоро се върнах от малдивите, но докато бях там ми стана лошо и ако трябваше да търся лекар. така и можеше да си умра докато дойде. Така че нище не е само добро или само лошо.

Именно!

Нема нужда да се харчи. Вече е доказано. Ако нямаш пари да си платиш сметките и храната, нещастието е огромно. Ако в този момент спечелиш 10,000 долара, щастието е невероятно! Ако имаш 50 хиляди, още 100 хиляди ще те направят малко по щастлив, но далеч не толкова колкото в първият пример. Над 200,000 лева/евро/долара на година, всеки един допълнителен лев/долър/евро, води до много малко добавено щастие.

Бойко вземи пример поне за едно нещо! Това е мъжка постъпка! Браво!

Преди много години е проведен експеримент- в Америка- на студенти е раздадено по 100 долара. Целта е била да се разбере дали тези които са с добри оценки- демек по- интелигентни или тези които са с по- слаби оценки ще увеличат парите си. Не помнядали беше след 3 или 6 месеца всеки е казал колко пари има от тези 100 долара. Оказва се, че интелигентните не са заработили пари, но простите и слабите са ги увеличили. Парите може би дават някаква сигурност, но да се говори за щастие е направо ГЛУПАЩИНА.

значи колкото по-прост , толкова по богат хахах

Не е по-лесно да размишляваш за света без пари, когато имаш много пари, отколкото да размишляваш за света с пари, когато нямаш такива.

Българските псевдо бизнесмени и комуняги взимайте пример от тези, ето Финландия предлага 4 дневна работна седмица с 6 часови работни дни!

А при нас се договарят да прибавят един час към работния ден!!

Мерси, но не стигат!

Този е стиснат крадец! 9000 долара няма да направят никого щастлив! Защо не раздаде по 1 милион долара и тогава да говори за социален експеримент? Гиди лайнар!

Да разбирам ли че ти би отказал 9000 долара и претендираш на милион или нищо?

Епа ела , дай ми... па може и да ти откажа. Нали е експеримент... знае ли се?

Бих отказал. Това е подигравка.За мен това е малко повече от една заплата. Е ще напускам и един МЕСЕ не е решаваш за окончателната дата.

Алчно копеуе си ти, с 9000 на 1000 човека ще направи повече хора щастливи, все пак дава 9 милиона, ти кво си дал?!

Всъщност е доста коректен. С тези 9000 долара освен да си купиш тоалетна хартия или направо да ги използваш за такава, за друго не стават. Виж по 1 милион би бил по интересен експеримент, тъй като това са достатъчно пари за добра и сигурна инвестиция или стартиране на бизнес. Както са казали хората, първият милион е най-труден.

Слава Богу, нашите богаташи са далеч от такива упадъчни идеи. Тук се дава възможност да се заработят повече пари, като се увеличава работноя ден до 9 часа ... и т.н. до пълната победа на капитализма над омразния социализъм !

Оцеляването на държавата не е гарантирано ! Но пък и социализъм няма да има ...

Даа, Япония е известна социалистическа държава, затова там ги има тези работи .... Боже, прибери си вересиите!

когато капиталистите са бивши комуняги

Това може да се случи навсякъде,но не и във феодална България! Тук феодалите знаят само да лапат,но не и да дават!

Срещу 10 000 долара и аз съм съгласен да участвам в експеримента. И на мен ми е интересно дали тези пари ще ми дойдат добре.

Въпросът е, не дали ще ти дойдат добре, а дали ще те направят по- щастлив? Иначе на всеки ще му дойдат добре, но чак пък по-щастлив.....

Ако го предам 2 пъти 18 000 долара ли са? За един преятел питам?

На бодлива крава Господ рога не дава!1

Аз съм депутат бе. Толкова ми е вечерята.

Е кво са 9К бакса? Аз за толкова няма да си мръдна и пръста. Е.ах го.

Ти за това седиш по форумите без пари!!

направи стоките и парите безплатни за да са щастливи хората, а не да ги окрадеш, а след това да им хвърлиш трохи и да рекламираш по медиите и пред данъчните, че си направил разход!

Гладна кокошка просо сънува!! Комунизма не ви е излизал от кратуните чугунени, ако всичко е безплатно кой ще работи или ще се раздава , а за технологиите да не говорим, няма да мръднат!!

точно за това е дебата де, някои смятат че винаги ще има ентусиасти, а също и хора които искат да са малко повече от другите. Аз лично съм склонен да се съглася с тях, но мисля че първо трябва още малко да се развие автоматизащията. Ще поживеем ще видим :)

защото сега си се уморил от работа ли?

Само по мисленето ти направете парите безплатни ти личи че си просто парче!!

"направи стоките и парите безплатни" - ха ха ха ха Това с безплатните пари, направо ме съсипА!

Е това са пичове, Гейтс, Мъск, Бъфет, Зукърбърг, раздават пари, не като джуджето чекист откраднал 100 млрд и държи крепостниците в мизерия!!

мизерият е точно в държавата на тия клоуни дето си изброил.Само на 5 км. от центъра на Лос анджелис или Ню юорк е като столипивоно и факултета.Нищо че тези палячовци живеят зад 10 метрови стени.

Ох как ме разсмя! Ееех, е защо тия нещастници не се изселват насам, в тоз балкански рай, ми стоят в тези техни западни капиталистически прогнили мизерии. А в Япония каква мизерия е ще знаеш, лелееееее ..... тц тц тц. Мани, мани!

Човече, май не си ходил много тук- там? Я прочети колко километра е дълъг Лос Анджелис, че нещо с тези 5 км ме разсмиваш ....

Уикипедия - "Приблизителните размери на града / ЛА/ са 70 km в направление север-юг и 45 km в направление изток-запад, а периметърът му е около 550 km." Какви 5 км , какви 5 лева? Сигурно си мислиш за твойто село ....

Ела да ти дам и на тебе.

Базовият безусловен доход в дългосрочен план е глупост, която само ще надуе инфлацията.

така е! трябва да е условен тоя басофия дохут - саму за нас сигганити

С $9000 как да стана по щастлив бе ????? Баси смеха !!!! Дай по 9 ама милиона !

За един ретуит ли бе!? Поне претендирай, че си си изкълчил палеца, барем се навие на обезщетение. Човека си пра'и реклама и събира последователи.

Есе

Как да се включа в експеримента ?

ние сме българи. от нас вземат на тях си раздават

Ох милия и на тоя космоса му пречи. Дошъл е японеца от тебе да взима, за да раздава на другите.... Еййй, робска психико, робска психико, целия свят се върти около твоето нещастие и всяко едно човешко създадие е пряко виновно за твоята малка душица ....

Бръкни в контакта, ама в банята ако имаш....