Милен Керемедчиев: Губещият от разговора Байдън - Путин е Украйна

Путин отново е печеливш, бившият заместник-министър на външните работи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В тоя диРник всички са експерти по геополитика и военна стратегия, а после кой ще ви кара такситата и ще сервира, бе, гении прости?! По тъпи сте и от тоя на снимката. Той поне стопля, че от цялата работа НАТО се разширява, а Раша остава на каишка в ъгъла, и никой вече не се вълнува какво иска. В тоя свят докато парите говорят всички мълчат! И така, откак свят светува. Иначе "големия брат" ще понесе тежки последствия и вече няма да е толкова голям. Не само те могат да водят подривна дейност с хибридни войни.

Би трябвало хората които са работили във Външно министерство ,да са малко по компетентни и да гледат нещата в глобален мащаб.Ами,че Америка пак спечели.Загибиха и Русия и Европа,за Украйна да не говорим.Америка успя да сложи здрава и голяма стена между Русия и Европа именно с Украйна.За да се развива Европа и трябват суровините на Русия,а на Русия и трябват западни технологии.Това нещо се спира или по лъжичка ще се дава под контрола на САЩ.Европа се превръща в заден двор ,без да има най новите технологии в АТ сектора, а само един туризъм.В същото време четирите Англоезични държави САЩ,Канада,Великобритания и Австралия се обединяват в единен съюз да се справят с Китай,знаейки че Европа и Русия,взаимно се неутрализират.

Какво е спечелил Путин,може ли да каже някой.Да не би да са отменили санкциите на Русия.Спечелиха САЩ,че няма опасност Русия или Европа да им станат скоро конкуренция.

Губещи са укрофашагите.И някои маниаци.

Русофашагите печелят, казваш?

Още един дето чете само опорки... и пропуска реалните изказвания на политиците. Военният министър на Украйна в реч пред Рада-та заяви че руските военни по границата на Украйна, заедно тези в Луганск и Донецк, са 93 400 бройки но някъде в бъдещето щели да станат 175 хиляди, или с други думи към настоящият момент никой не е придвижвал нови войски към Украйна. Говорителят на Пентагона пък заяви че ако стане патаклама те ще евакуират 2000-те американски военнослужещи които в момента са в Украйна... и някои от тях обучават не само украинската армия, но присъствието им близо до линията за разграничение между двете воюващи страни е в нарушение на Минските договорености.

То е ясно че САЩ няма да участват с военна сила . Украйна не е в НАТО . Що се отнася до алкохолиците те имат опит да нахлуват с танкове в други държави. Да си припомним за Чехословакия и Унгария. Мръснищината им е в кръвта.

Припомним Виетнам, Корея, Лаос, Камбоджа, Никарагуа, Ирак, Югославия, Либия, Сирия... Списакът е доста дълъг. И това е само директните интервенции. За другите е още по дълъг. Ама айде нали сме техни подлоги ще си мълчим.

Събитията през 1968 са прекрасен пример що за сюзници сме имали... и имаме, и да знаете нищо не намеквам;) На 14 юни 1968 год. по покана на група интелектуалци в Прага пристига членът на съвета по външна политика към Държавния департамент на САЩ Збигнев Бжежински. Той изнася публична лекция и призовава за излизане на ЧССР от Варшавския договор и връщане в лоното на западната цивилизация. През Юли 1968 год. започват военни учения на Варшавския договор, които се планират близо до границите на Чехословакия, чиято армия се смята за най-слабата във Варшавския договор. На 22 юли 1968 г. държавният секретар Дийн Ръск прави оферта на Анатолий Добринин, тогавашният посланик в САЩ, че Америка няма да се намесва в никоя от страните на Източния блок, каквото и да се случва там ако Кремъл престане да подкрепя самостоятелната политика на френския президент Де Гол. Три дена след като Линдън Джонсън и Леонид Брежнев се договарят да не си правят номера един на друг, в нощта на 20 срещу 21 август 1968 год Съветския съюз окупира Чехословакия, а в неразборията и създалата се паника Западно Гермнаска танкова дивизия навлиза на 40 километра в Чехословакия и само бързата реакция на командващия войските на НАТО в Европа предотвратява военното стълкновението между немци и руснаци. А „пазарската” сделка между двете по онова време големи сили, трябва да ни е за обеца на ухото че прелъстените "дребосъци" по всяко време могат да бъдат похарчени.

Процесът на присъединявйне на Украйна към НАТО е необратим. Късно е либе за китка. Добро утро Путине. За определящи стратегически грешки, никой не прощава.

Schilo

Че, този процес започнал ли е?

Сащ няма а направят грешката като Великобритания, заради една Полша да влезнат в опустошителна война. Та и сега, заради Украйна следващата война ще е без победител.

В Украйна няма да има бази на Нато! Десет на нула за Путин!

Ще има малко по-късно. Вервай ми.

Schilo

Забрави

Ако решат да има база на НАТО, спира да има държава Украйна въобще, така че няма да има със сигурност. Но руснаците първо ще късат парче по парче и ще оствят да умрат от глад и студ украинците --- буквално! Тя и Европа, щото няма мнение и много слуша САЩ и тя може да постудува хахахахах

украинцците са много прости. Колкото по рано разберат че са залепени за Русия и трябва да играят по тяхната свирка по добре. Иначе с години напред и едните и другите ще ги лашкат точно като карта за игра и никога няма да се оправят.