Миков: Затворите препълнени, надзирателите без мотивация

Затворите са препълнени, това струва скъпо, а надзирателите нямат мотивация, коментира бившият министър на вътрешните работи и бивш лидер на БСП Михаил Миков.

Обратно в новината

Коментари - Миков: Затворите препълнени, надзирателите без мотивация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като знаеш, едните изпразни, другите мотивирай! Но как и с какво? Това е завещанието, наричано галено "Наследството Ферамонти". Прочее, къде се губи напоследък тази личност, за която поетът беше казал "какво значи тук някаква си.." ? На риба, на дефектолог или на миндера? Липсваха ни само неговите лапсуси.

миков ,миков какви ги бръщолевиш? Заради вас големите престъпници неуловими ,трябва да се върне смъртното наказание безплатно. България е в колапс,вие я докарахте до това състояние и нямате никакво право даже и на една думичка. Мотивация в и вместо да сте 50-100 вие сте 240. Втрештена съм какви пари е получил един ваш разузнавач крадец и как още иска,вместо да е в Белене. От къде бе? Те парите не никнат по земята. Мотивация ли,калаш..к за вас.

Ти през живота си освен да си ял наготово и ср.л,а вече и крал през т.н.ви демокрация друго май не си свършил. "Няма ли мотивация",е нали затова 2млн.емигрираха и не се върнаха защото тук има работа само за милиционери ,охранители и пожарникари. За вас други работещи съществуват ли? Нека напуснат тези тюфлеци връзкари и да отидат в частния сектор да видят там колко много плащат и как работят за ваште привелегии и заплати. Трета категория робите на калфин, за тях с предимство катафалка на 60г.Пенсия "мираж" Про.лети да сте!

ми да пуснат поне надзирателите

"Затворите препълнени, надзирателите без мотивация"! Извод: трябва да се строят нови затвори, че скоро може да потрябват няколко стотин, а може и няколко хиляди, нови места за настаняване на доста от т.н. "политици". Трудно ще стане, но трябва...А надзиратели ще се намерят. Има много кандидати, които могат да работят на доброволни начала при такава клиентела в тези държавни заведения...

Ами като са демотивирани - вън да копат на пътищата, бе! Нещастни мързеливци. Не стига, че са тъпи като галоши. Егати тъпата държава! В затвора вкарали оръжие. Телевизор им донесли. На убийци! Не можели да стрелят да не убият някой гражданини. Централният бил в центъра на София. ГЛУПОСТИ! Около този затвор дневно минават трима пенсионери от живеещите наоколо. Пълно мъртвило. Стреляй ако искаш с картечница. Ама те надзирателите едва ли са стреляли някога освен на сватба и по Нова година. Тези дето са ги изпуснали, сега трябва да лежат за помагачество. Тъпа държава - по лесно е да излезеш от затвора, отколкото да влезеш.

Наборе, демокрация е,бе? Начи, и дрога има, и телевизор у килията, и акалъ телефон, и по някое пищовче! Кво се чудиш? При гадния комунизъм не позволяваха такива екстри, щото беше диктатура! Е, сега е "демокрация"!

Като не са доволни от заплатите, тия в държавната сфера, да ходят при частника или на борсата - защо куцо и сакато иска да си остане на държавна работа. Нали преди години искахте да сте частници по-добре било така. Както много българи които не са доволни от заплатите си, но превиват гръб пред частника и получават жълти стотинки, до там ни издокарахте за 29 години дивашки капитализъм.

Нямаше да е дивашки ако не бяхте вие, комунистите. Щеше да се развива нормално като в цяла Западна Европа а не по дивашкия начин, който пак вие осъществявате у нас. Ни срам, ни очи, само демагогия у вас, червените.

БОЛШЕВИК

а немаше ли да е по-добре да се разминем с въвеждането на капитализъм в България - демокрация, добре но капитализъм?!

БОЛШЕВИК

то в Западна Европа няма експлоатация на работници, няма неравенства, нали? Щом е капитализъм, където и да е, не ми го хвали!

Дотегна ми от тази демокрация с всичките и "екстри"! Искам си комунизма с ВСИЧКИТЕ му изгъзици! Страната загива, пълно разложение във всички направления. Трябва ни Сталин!

И какво? Да изпразним затворите и да пуснем престъпниците на свобода. Никакви ефективни присъди, само условни и пробации. Това ли иска този ? И какъв е този строг режим, телевизор им носят, оръжие, телефони, наркотици и всичко друго.

Рибата се вмирисва от към главата.

тия надзиратели за тези пари? Ами тази случка показва, че правят едно голямо НИЩО

Преди години затворниците работеха в цехове към затворите и така осигуряваха голям процент от издръжката си, без да лежат на държавния бюджет. Но новоизлюпените безхаберници бяха заети само с мисълта да рушат и да поставят родата си до девето коляно на ръководни постове. Безхаберието и некомпетентността доведоха до там, че вече нищо не функционира нормално, народът е обезверен и демотивиран, младите бягат, а престъпниците се радват на завиден комфорт. Като гледах снощи физиономията на един началник на затворите, който смехотворно ни обясняваше как чистачката е тичала след избягалите убийци, Бога ми, помислих си, че не бих го наела и за домоуправител на блок. Докъде стигнахме...но само ние сме виновни, че позволихме на разни политически групировки да ни съсипят страната.

ИСКАМ СИ Наказателният Кодекс действал до 1989година!!!!!!!!!!!!

като са пълни затворите отворете Белене а не да бягат малоумниците през централния вход. тия къде искаха увеличение на заплатите за това ли е - да пускат рецидивистите да си ходят???? тъпо управлени е- това е

Че кой в България има мотивация? Ниски заплати, беззаконие на всички нива, морален и културен упадък....

М..да препълнени с кокошкари ,а вие на свобода.За вас трябват луксозни затвори ,но на вода само,за да си ги платите. Или след всяка конфискация с парите да се строят затвори. Каква по голяма мотивация от тази дето е сега. Работят за престъпниците дето са в затвора. Точно това е причината вие дане сте на власт,защото и вие освен за полюцаи за друго не мислите. Колко повече да им се даде? Другите как прижевяват с 600лв.заплати в много по рискови професии и работа до гроб до 65г.

КОГАТО БСП БЕШЕ НА ВЛАСТ, НЕ БЕШЕ ЛИ СЪЩОТО?

СЪЩАТА Е И СИТУАЦИЯТА В НЕЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ.

пенсионер - 155лв куче - 300лв бежанец - 400лв затворник - 1300лв

Като нямат мотивация-на борсата! Точно пък те трябва да работят на максимум! Че и наглеците за повишение стачкуват! Айде мерш от Системата, на който не му харесва!!!

Докога да ви чакаме бе тъпанари гадни депутатите, само ядете и серете парите на нормалните българи и данъкоплатци??? СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И НЕЗАБАВНО за нашата обрулена държава, не го ли разбирате бе "умници"? СМЪРТ за половината от тия боклуци, които висят и трошат парите ни да ги хрантутим в затворите, които са препълнени? Престъпниците не получават ефективни присъди и оставяте нещастниците, т.е ние да се страхуваме за живота си, това живот ли е , питаме??? Живеете вие тарикатите в НС, мафиотите, които заграбиха "цоциалистическата" държава , а нас КУЧЕТА НИ ЯЛИ, ние сме само, за да бъдем "катериците", които ДА ДЕРЕТЕ!!! ЗАКОН ЗА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ, това е необходимо, без да се офлянквате с оправдания с ЕС, за престъпниците само СМЪРТ!!!

Това че са препълнени затворите е атестация за зле свършената работа на държавата и обществото във възпитанието на ценности,образование и култура.

Сега разбрах защо от години няма ефективно правосъдие и убийци и всякакви други криминално проявени си джиткат на свобода с условни присъди! Ми то нямало места по затворите, затова така!

... тоя - гоуем спец...

Гладът и връщането на село не е ли достатъчна мотивация?

Затворите са пълни с пияници и наркомани, баш престъпниците, мутри и комуняги превзеха властта и рекетират на воля, жалък народ.

Хайде, хайде и Вас г-н Миков Ви видяхме едно време как управлявахте МВР!