Михаил Константинов: Хартиен и машинен вот - нелепа комбинация и "много приятен хаос"

В Бразилия гласуват с машини дори в джунглите, такъв вот преборва купения вот, твърди друг експерт

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това, което куманягите не ви казвът е че естония гласува с блокчейн софтуер. В блокчейн софтуер данните не могат да се редактират след като веднъж е въведен вота. Просто нема неачин, защото базата данни е разпределена, а не ценътрална, и не може да мине хаш проверката и залгритъма за затваряне на поредния блок. Но според куманягите това било много лошо, защо? защото затвори ли се един блок, то той повече не може да се редактира и да се манипулира, и ето къде го били тех мазола. Там, където управлевът куманяги, а това са Испания, Франция, Германия, Великобритания - точно там куманягите, и саму куманягите се опъват да нема електронно гласуване, по горната пречина. Има също възможност секакви национални избори да се гласуват електронно през Естонския блокчейн, и това съвсем легално да си се обработи дори извън естонската територия, защото блокчейн е технология, базирана на световната компютерна мрежа, и не е дори физически разположена само в националния домейн. Но не, за куманягите сичко изглежда страшно и непоносимо, пред възможността да се затворът техните нужди за манипулация на изборите, защото ккой е толко луТ да гласува за куманягите? И как ше са на влаЗ, ако не мамят на изборите? Кой е виждал честно избрани куманяги, ас текиви не съм виждала, те идват со еврейските саВецки войски и с геноцид взимат властта, за тех избори не важът. Там ги боли мазола тех, и никой друК. ФАЩ не искът куманяги на влаЗ, и си държът машини за гласуване. Китай не ползва машини, при тех задължително се гласува саму за куманяги, други партии не са допуснати във властта. КуманиЗкия вой е за влаЗ, и за манипулации. Там дето нема куманяги, кой го интерише, и си има системи за гласуване, защото хората не са куманяги и не им се налага да разчитът на манипулации, капитализма си има съвсем нормална регулаторна система, пазара и законодателството на частната собственоЗ. Посегне ли се на пазара и на собствеността, а това саму куманягите го правът, и точно там почвът извращенията. Там, дето пазара е манипулиран и собствеността не е защитена, пчоват куманизките изстъпления по дефиниция.

Ето ви линка за естонското блокчейн гласуване: https://e-estonia.com/solutions/e-governance/i-voting/ и сами да си прочетете защо е толкова удобно и сигурно, и защитено. Ето, четете с вашите си очи и се дивете.

Ah забравих, блокчейна е free ware (open code) и освен тестовете и настройките, други разходи нема, щото секи си гласува от неговия си комп през личните си настройки които обикновено са синхронизирани с паспортни данни и електронен подпис. Понеже мъртвите души не могат и не знает как да си извадът електронен поТпис и не могът да драпът по кийборда, та и мъртвите души излизат от сметката, и то в реално време. Защото вота се регламентира и по синхронизация, и по лични данни, и по физическо местоположение, и по сички други критерии, иа нема как куманягите да знает и да блокирът точно тоя дето иска да си пусне вота от Антарктида. Защото блокчейна е с разпределена база данни и синхронизира компутрите логнати към блокчейна, по целата световна нетвурк. И как куманягите ще блокират цели оонтернет, те не знает как . И от машини нема нужда, и от броене, защото блокчейна изплува сичкото като база данни, която не мое да се редактира, до 10 минути след последния подаден вот. Ето как естония си има електронно правителство достъпно 24 часа в денонощие, и то излиза почтиб без пари, и си работи само, и едни заплати шуробаджанашки некакси не излизат оф бюджета, какъФ срам!

На тоя ще да му кажа че протокол се поправя след като са на лице бюлетините и се преброят на ново а не като неговите подчинени ка си направят поправки според поръчката за това.....

много обичат мошениците да се равняват по Европата, когато им изгажда. Я, да се равним по ефективност и неподкупност на съдебната система първо, пък тогава да гледаме машинния вот.

И каква е разликата? И двете са куманиЗки в балХар, и двете са в дълбока кал. СлеТ куманягите, остава ли нещо работещо? банките бивът изпразнени, властта опоскана, събраното изплускано, настъпва проституция, анархия и безобразия, цигания, безстопанственоЗ, и масова поквара. Евреи, ко да ги правиш, те са дошле да ви оберът и наебът, не да ви развивът и да ви гледът проспериращи.

"В Ирландия пък след дълъг обществен дебат обществото не се съгласи с този вид гласуване и всичките закупени машини на стойност 150 млн. евро бяха унищожени" и "Проф. Константинов се съгласи с проучване, според което половината от българите смятат, че този вид гласуване има бъдеще. "Само че тук има много важен друг процент, който удобно се премълчава." Да, наистина има нещо, което и той удобно премълчава, че тук имаше референдум. На който българите ясно завиха, че искат машинно гласуване. Това е доста повече от обсъждане и социологическо проучване. Защо си правят оглушки и не се съобразяват с един от малкото референдуми, които са се провели в последно време в България!?

Много трудно, почти непосилно фалшифициране на машинния вот. Затова се борят с други средства.

а има ли в нечий друг ИК параграф, че не се носи съдебна отговорност за сгрешени изборни протоколи, както е у нас? 6 000 грешки е поправила ЦИК в протоколите от хартиения вот. Дори тези избори бяха фалшифицирани. Вижте протоколите, вече са длъжни, точно заради ЕС, да ги сканират и публикуват. Имаше една секция с поправка от 26 гласа, зачертани и пише 46. Как е възможно да се допусне такава грешка? Това е фалшификация.

Проблема не е само в това как да се прави вота - дали машинно, електронно или конвенционално! По-важния момент който влияе на резултата е да се елиминират гласовете на продажниците и на тези които лесно се манипулират. Едните са неграмотните а другите са хората от гетата! Единствения сигурен начин е да се въведе образователен ценз и ограничение за гласуване на всички които не са плащали данъци в ЕС за последните 2 години! Така автоматично отпада всички от сенчестия бизнес и повечето цигани, както и хората с двойно гражданство които не живеят в ЕС - най вече турчеещите се българи. Едва след като се вземат тези мерки има няакакво значение дали се гласува електронно, машинно или конвенционално!

да забраним на неграмотните да гласуват, но машинното гласуване до голяма степен им пречи, защото купуването на вота става по следния начин: предварително се дава попълнена бюлетина на човека, той пуска нея, а връща тази празната, която са му дали и си получава парите. Как ще стане това с машината?

А нали като ти дадат празната бюлетина слагат печат, как този печат ще се появи на предварително попълнената бюлетина?

Ако имаме право да проверяваме бюлетините, много неща ще се окажат не както трябва. Освен това и печатът може да се сложи предварително. Както се печатат бюлетини, така се подправят и печати. Сега сигурно ще кажете, че се е доказало, че в Костинброд не са се печатали бюлетини. Направо повярвахме.

А защо ли никой не предлага да се въведе гласуване за избори и най-вече за референдуми с апп по смартфона!?! Бибило много евтино и демократично и е достъпно за всеки втори..няама как да мине с лъжата за сигурността защото всеки може да се регистрира с телефона и да бъде разпознат с пръстов отпечатък или лицево разпознаване без проблем. Така се спестяват милиони за избирателни секции и машинни гласувания и най-вече може постоянно да се правят евтини референдуми. Да но не - явно не е изгодно на управляващата шайка в ЕС и още повече в България. За това занимвата хората с измислени проблеми и винаги изкарват че алтернативите са или скъпи или несигурни. Е да защото щр им вземем дебелите заплати и далавери и няама да могат те да решават вместо нас кое е добре за народа нали :))

Всеки средностатистически пълнолетен българин, който е в състоявиние да осъществи телефонен разговор със смамартфон, е в състояние да гласува машинно. Проблемът идва от това, че мшинното глласуване се манипулира по-трудно от конвенционалното такова. Там е заровено кучето. Иначе професорът може да продължи да се реди на опашки в банката за да тегли пари, по касите за си плаща ток, вода, ТЕЦ и др. както и да използва логаритмична линийка за по-сложни сметки.

Не бе, как! Слушай масовите ганювци, според които машинното гласуване било "много по-лесно" за манипулиране, отколкото десетки стотици чували с хартишки в тях, карани с фургони, изсипвани накуп и броени на ръка! Как тъй на Ганю ще му налагаш такива неща като шифровани връзки и контролирано ниво на достъп и автоматично отчитане в момента на пускане на гласа, Ганю си знае две и двеста и сигурен, че хартишката с драска от химикалче е "много по-трудно" за манипулиране!

дрОгаре, гласуването не само нетрябва да е машинно, ами трябва бюлетината да е празен лист, на който саморъчно всеки да напише партията за която гласува, и трите имена на първите пет души от листата!

Това, другарю, е дискриминация към затрудняващите се да си служат с химикалка гласоподаватели, както и тези, които изхпитват трудности с българския език.

нали по почерка ще се разбере кой как е гласувал, а на машината може да ги набираме анонимно и пак да се изисква грамотност.

Машиното не съм го разглеждал. Но като говорят за отчитане на купен вот, префектното гласуване е ... електронното. Просто събират данните на циганите и гласуват с тях. Плюс други огромни недостатъци. Нарушава се и Конституцията за тайността на вота. Но електроното може да доведе до 2 изключително последици. Първо, край на демокрацията, ако попадне под вътрешен контрол. Второ, ако попадне под външен, като на заинтересовани като Турция, накрая може да има дори война. Плюс още сумати проблеми. За част се сещам, за други може би не. Те ще изникват един след друг. Така че най-важното е, да се отмени предвижданото електронно гласуване. Даже при "сигурното" преброяване преди, бяха сложили код на Гугъл Аналитикс, за да си правят статистиката. И бяха сложили чужд изпълним код на JavaScript и смеят да твърдят, че е сигурно. Доколкото е известно, електронно гласуване има само в Естония, но те дори имат електронен подпис в паспортите. Да не говорим, че гласуват през програма, но дори тя се водила несигурна по тестове на британци май. Не ползваха браузери. Швейцарците имаха за местни избори с предлагана награда за успешен тест за хакване.

Само един глупак може да наниже толкова логически и технологически нелепици накуп. И ако на теб лично ти е известно, че само в Естония гласуват по този начин, върви да се пообразоваш, вместо да си пробутваш невежеството като доказан факт.

Къде другати гласуват така? Германия е взела решение да няма електронно гласуване. Франция също, след като е имала тестово в една секция. А по чисто техническите въпроси, аз съм уеб програмист. Правил съм и сумати системи за разплащания. Повечето ползвани са пълен боклук, като Бориката между нашите банки, автомати, в супермаркети и така нататък. Но там има огромна разлика. Идеално се знаят участниците в разплащане, като купувач и особено продавач. Като са ти изисквали паспорт и така нататък в банка.

И като си толкова наясно, почай да изреждаш страните в които се гласува електронно? САЩ - не! Германия - не! Франция - не! Великобритания - не! ... И въпросът е ЗАЩО "не"? И после се прави на по-знаещ от тях.

Ами факт е, че само куманягите не искат електронно гласуване. Там, където управлевът десни партии, електроннот гласуване си е нареТ. Саму куманягите не могат да нанипулират изборите, и затова саму куманягите са против електронното гласуване, щото куманягите са неграмотни и не се сещат как да манипулират машините.

Само загубеното българско племе може да си мисли, че "машинно гласуване" означава принтерче за няколкостотин милиона лева (от джоба на племето, естествено), вместо централизирана шифрована система с терминали, където гласовете да се събират в недостъпен централен сървър в момента, в който са подадени от гласуващия. И, разбира се, вождовете на това племе да роптаят колко била "нелепа" тая система за сметка на чувалите с бумаги, броени на ръка. Там манипулации и грешки никак не са възможни, разбира се.

Опашки за хартии, 5 човека ти подават бюлетина, трима ти я вземат + два подписа + подкупи + грешки и подмяна при броенето + 24 часови опашки за предаване пред РИК,ЦИК и каквото се сетиш+ заплати за заетите в изборите + ограничаване гласуването в чужбина, + невъзможност за пълен контрол от независими специалисти и...още и още! Е ТЕ ТОВА Е ХАОСЪТ! При машинното гласуване и професионален НЕЗАВИСИМ контрол този хаос няма да го има г-н Мишленце!

Ако не искат да има машинно гласуване, през девет кладенеца вода ще донесат за да няма. Ако се премислят пропуските и грешките се поправят не виждам защо да няма машинно гласуване. Ако някой е неграмотен и не може да се справи с машината ( когато софтуера е направен добре ), не съм сигурен, че тези хора имат идея за какво ще гласуват или го правят под диктовката на някой ( без значение платено или безплатно).

Хули,обиди,псувни, епитети,нападки,неверни твърдения и нищо смислено с факти ! Това четем в коментариите за жалост .На къде отива българското слово?

Ама на тебе ти е мътно и не искаш да ги видиш!

Той как ни съобщава фактите? Тези грешки , които споменава, не са по причина на машините, а по причина на СИК, които не са добавили вота от машинното гласуване към хартиения вот, а това няма как да е случайно. Защо не се проведе разследване за тези "грешки"?

Цялата държава е нелепа - пулнас нелепи хора..

В България всичко се копува и продава по предварител сценарий Единственият вот е трипръста комбинация Разликата е 1 пъхнат м/у 2 пръста или 1среден щръкнал м/у 2пръста В крайна сметка българският избирател получава една от двете горни комбинации Със и без професорски каламбури българинът е , и ще бъде беднякът на Европа

Загрижил се е професорът за циганския вот...Нали не могат да четат и току виж баце пропадне....а хартиените- много лесно-драснеш чертичка о хоп, невалидна бюлетина.

да се е-е комунягата професор - докато бях в секцията всички до един гласуваха на машината. какви проценти, какви 5 лева - много са нелепо гнусни комунягите като им бяга хранилката. 1 левче и фалитче - то за това имат опит - колко пъти фалираха държавата, гниди червени

Професор Константинов казва истината ,която другите премълчават или изопъчават.И хайде да не сръвняваме с Бразилия ,а с по цивилизованите от нея! ПП.Между другото референдума по този въпрос не мина.

Защо не разбрахте че този Менте Професор не е Авторитет в България и не вярват хората на него ! Гласувах аз и още 3,5 милиона за машинно гласуване , плюс другите въпроси на Референдума на Слави Трифонов , но като че ли забравяте желанието на 2/3 от имащи правото на глас ! С 3 гласа избраха Директор на БНТ , а на 3,5 милиона не искат да признаят желанието им за машинно гласуване ! От не машинното гласуване , менте Професора печели поне 3 милиона български лева защо четял бюлетините и после който платил на ръка той печели , в случая ГЕРБ !

Хайде не прекалявайте с гръмките числа - 3.5М в България доста отдавна не са стигали до избирателни урни - без значение за кои избори иде реч. По отношение на референдума на Слави Трифонов, то там нямаше въпроси, отнасящи се до машинното гласуване. Само за сведение, ще Ви ги припомня: 1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура? 2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите? 3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори? По отношение на последния въпрос от този референдум, 75.72% са отговорили с "Да" (2 516 791). Би било коректно, ако тези същите сега не се борят срещу единия лев субсидия и не реват, че се създавали предпоставки за употреба на партиите от финансово силни индивиди, структури и т.н.

Нямаха време да им хванат цаката на машините от Шайката!!! Ако им пооправят настройките гледай как първи ще ревнат за машини,така от нищото както за единия лев!!!

Нашите бюлетини — най-честните и справедливи бюлетини в целия свят. Ура!

Няма нужда изобщо от гласуване!!! Когато се гътне Боката тогава ще му мислим,машини ли,хартиени бюлетини ли,ези тура ли...!!! Та .... и у професора!!! ХО ХО ХО

Не се препоръчва машино гласуване -/машините неса качествени и не работят 12 часа /. Те са китайски и работят 1 час после се претоварват . Само се дават пари и никакъв ефект. В америка преди 20 годин е имало опити да се наложи сега няма . .

Сравнявате несравними неща и пишете абсолютни глупости. Екип от български инженери създаде български машини за гласуване, но Шайката НЕ ИСКА МАШИННО ГЛАСУВАНЕ, отхвърли предложението на българската фирма и НАЕ, А НЕ ЗАКУПИ МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ. Шайката САБОТИРА - НЕ НАПРАВИ РЕКЛАМА, машинното гласуване; Шайката изиска ИЗРИЧНО ЗАЯВЯВАНЕ ЗА МАШИННО ГЛАСУВАНЕ в изборните секции; Шайката ИЗТРИ ПАМЕТТА НА МАШИНИТЕ; Шайката ФАЛШИФИЦИРА ПРОТОКОЛИТЕ...

Мими, мименце, вопиющо неграмотна си миме. Бай ти Дончо на последните избори през 2016 в САЩ беше избран почти само през машини, та после Киларито рева, че машините не биле добри и правиха второ и трето преброяване, защото Киларито каза, че немало теково нещу. Скандала беше международен, и трая 3 месеца, докато не излезнаха и последните три проверки ,и даже изленаха още гласове за Дончо. От кое село пишеш, каки.

При нациите където преобладава простолюдието каквито за съжаление сме все още ние,според мен единственият начин да се подобри изборната система и да излязат що годе по истински изборни резултати е да се утвърди ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ И ПОСЛЕДВАЩИ ТЕЖКИ САНКЦИИ ПРИ НЕИЗПЪЛНЕНИЕ.Това рязко ще промени партийната конфигурация в милата ни татковина.

Ще промени броя на бюлетините с нарисуван любим български знак и надписи "ЗА ТЪПАЦИ КАТО ЧИЧО ПЕЙ И ПРАВИТЕЛСТВОТО".

Михаил Константинов: Хартиен и машинен вот - нелепа комбинация и "много приятен хаос" - войната срещу честни избори продължава пълна сила !!!

и само машинно гласуване.

да си ходи.

ТОЗИ ДЯДКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ МАХНАТ ОТ ЦИК ТОЙ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ИГРАЧ ТЕ ЗАТОВА ГО ДЪРЖАТ НО ЩЕ ПРОТЕСТИРАМЕ ДОКАТО НЕ ЧУЕМ ЧЕ ВЕЧЕ Е ИЗВЪН ЦИК

..."Последното гласуване показа, че в близо 40% от секциите, в които имаше машини, се констатираха в протоколите грешки, които не могат да бъдат поправени. И ние знаем какво точно се е случило. От 3000 секции - в 1150 имаше грешки или в гласовете за политическите партии или за преференциите"... При толкова грешки защо ЦИК призна изборите за легитимни ?

Обикновено в изборните комисии членовете са или безработни, или се занимават с нещо не особено доходно и участвието им е начин да препечелят накой лев! Това са наблюдения в моята секция, но като гледам по телвеизията пред НДК, масата не е много по различна сред края на изборния ден! тези хора ВИНАГИ ще бойкотират машинното гласуване, защото това пряко им намалява сумата, която ще получат.

Проблемът според този пишман професор е, че неграмотните няма да могат да гласуват. Но пък с половин уста признава, че с машините се елиминират мъртвите души и фалшификациите от ИК. Което според мен е и основната причина герб да отлага колкото може повече тона гласуване. Колкото до Европа - поне да беше казал колко е средният процент на купения и корпоративния вот - защото видимо там сме на първо място!

Интересно! Защо никой не споменава за парите, които получават членовете на всякакви секционни и други комисии, и застъпниците на партиите? Ако има машинно гласуване, поне половината от разхода за тях би отпаднал! И делаверката секва! Да не говорим за манипулациите и купения вот! А кой има интерес от това?

Той самият каза, че само напечатаните бюлетини и транспорта им струват към пет милиона!

Бях председател на 34 секция Триадица София. Близо 50% гласуваха машинно. Абсолютно честно е машинното гласуване. да видите с какъв ентусиазъм гласуваха младите. Реакциите им бяха най после да гласуваме като хората. Машинното гласуване става бързо и след това няма как да се допуснат грешки протоколите. Машината е сметнала всичко, включително и преференциите. Съпротивата за машинното гласуване е защото не могат да се извършват манипулации.

тошко, не ти е крив начина на гласуване, бе тошко! тошко бе, бсп няма да спечелите избори дори 100 % да е машинно гласуване и в комисията да сте само комундели! защото сте нека.дърни, бе тошко!

Той ли си или тя няма значение.Погледни си Двете кръгчета зелено-нула, червено -10.Това недвусмислено показва че нормалните коментатори са преценили че си тъпо гербаджийско нищожество.Затова двете партии гробокопачи на България цървулите от Герб и шалварите от ДПС бягат като дявол от тамян от модерното машинно гласуване защото далаверата им приключва.

Интересно, ако се въведе изцяло машинно гласуване, как това ще се отрази на фирмата на М.Константинов? Моите наблюдения показват, че много хора искат машинно гласуване.

фирмата на М.Константинов ще фалира, затова е и неговата позиция по машинното гласуване ! Ако нямаме доверие на машините за гласуване, защо да имаме доверие на неговите компютри ?

Имах огромното желание да гласувам машнно! Оказа се, че точно в моята секция няма машина! Звъннах на мои познати, по другите секции да видят има ли такива машни - оказа се, че в града никой не ги е виждал. Чух, че изобщо не са ги изкарали до урните.

Крайно време е проф.Константинов да престане да дава мнение по изборния процес и как да се провежда. Странното е, че той би следвало да е фен на машинното гласуване. Въпреки това се застъпва за един ретрограден начин на гласуване, вместо да поддържа тезата, че ако искаме честни избори, трябва да остане само машинното гласуване. За целта са необходими още машини с достатъчно интуитивен интерфейс, подобен на използваните хартиени бюлетини. Тогава гласуването ще е толкова трудно, колкото по класическия способ. С други думи проблем няма (освен за някои професори разбира се и то по непонятни или пък по твърде понятни причини).

Пенсионер е човекът, може на младини да е имал акъл, ама вече е изкуфЕл!

И не само е изкукал, а е и заслепен ГЕРБер-фанатик. ГЕРБ са против машинното гласуване, защо ли???

Мишо Константинов да не се прави на по-луд, отколкото изглежда! Той е ВЪРЛ ПРОТИВНИК на машинното гласуване. Което означава, че е ВЪРЛ ФЕН на МЪРТВИТЕ ДУШИ И НА МАНИПУЛИРАНИТЕ ПРОТОКОЛИ. Преди евроизборите Бай Мишо обясняваше, че машинното гласуване било за олигофрени...Че не трябвало да се обижда електоратът. Днес Байото разправя, че електоратът нямало да се справи с машинното гласуване?! На 2-я ден след евроизборите ПАМЕТТА НА МАШИНИТЕ Е ИЗТРИТА. В 77 секции машинното гласуване НЕ Е ОТЧЕТЕНО; в 1139 секции ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ НЕ СА ОТЧЕТЕНИ. А Бай Мишо и Бай Бойко печелят ли, печелят избори след избори...

ПЕЧЕЛЯТ, защото Сталин беше казал/цитатът може и да не е ИДЕНТИЧЕН/ : " Не е важно КОЙ и КОЛКО са ГЛАСУВАЛИТЕ, важното е, КОЙ БРОИ". А у Нас, това е въпросния т.нар професор по ВСИЧКОЛОГИЯ. С други думи : ИБРИКЧИЯТА МУ !!!

...и от 30 години гласуването става все по- изопачено... Т.е. - за нищо не става! ТАКА ЧЕ СТИГА ДАВАЛИ ТРИБУНИ НА ПЛАТЕНИ ГОВОРИТЕЛИ !!!

По-важен аргумент за партиите, които не искат машинно гласуване е фактът, че то изисква да си грамотен човек! Иначе просто не можеш да гласуваш. А практиката ни показва, че все повече грамотните са отвратени от изборните машинации. Така че истинският електорат все повече е неграмотен, първичен екземпляр, способен да различава само цветове, цифри и снимки. И понеже изборите са мерило за количество, а не за качество, очевидно се създава голямо неудобство на бъдещият РЕАЛЕН (разбирай неграмотен) избирател.

ТоА Мишо-професорът-пенкилер, дето ми обяснява, че щракалките били по-тъпи от него няма ли да спрете да ми го навирате?!!!

Няма нужда от тези машини! След като съм си направил труда да отида до урните - какъв е смисълът? Има смисъл само електронното дистанционно гласуване. С други думи и както се оказва - това са доста пари, хвърлени на вятъра!

Има смисъл само електронното дистанционно гласуване. А ДАНО ама НАДАЛИ!

И хартиено и машинно да се гласува, нищо не зависи от простолюдието! Бай Ганьо (Алеко Константинов) е бил много прав, като е казал, че всички са маскари.

Михаил Константинов: Хартиен и машинен вот - нелепа комбинация и "много приятен хаос" - войната срещу честни избори продължава пълна сила !!!

на другарите Курнела и Румен,трябва да бъде заклеймен!