Намериха втори надпис на маите за края на света през 2012

Мексиканският археологически институт, който отрича теориите, че древните маи са предрекли нещо като апокалипсис през 2012 г., призна, че съществува повторно назоваване на тази година.

Обратно в новината

Коментари - Намериха втори надпис на маите за края на света през 2012 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази чудовищна алчност все някога трябва да се спре, не може да се нарушават безгранично неписаните човешки норми и правила.Та ние забравихме,че сме хора.Забравихме за Бог и се отдадохме на дявола...Имаме болезнена нужда от пречистване и повече духовност.

Край всичко има, това е сигурно! Нашият "свят" също - разбира се краят е вече близо, просто се огледайте за доказателства!

При това управление краят на България през 2012 година е сигурен! Визатнийците 200 години не успяха, турците 5 века не успяха да унищожат България, комунягите не успяха, дори Тройната коалиция не успя, но ББ И ДЯНКОВ УСПЯХА - ЩЕ ОБЯВЯТ КРАЯ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА!

За края на света не знам, но ЗА КРАЯ НА БЪЛГАРИЯ - БОКО И ДЯНКОВ ГО ОБЯВИХА - 2012 ГОДИНА! Закриват държавата, закриват пенсионерите, закриват народа, и без друго е лош матр`ял - НЯМА НАРОД, НЯМА ПРОБЛЕМ - ще си останат само те двамата!

Карате ме да повтарам : всинца требе да ми плАтите по пет (5) гроша на калпак - инак лошу! Тъй са писували и шамана и мамана, и маите и юните, че и други юнаци!

Как да Ви кажа ?! ... Никога не ми е цел правенето на дослука ( Хеле пък с големци ! ... и с и без кавички ) ... По-нежната част от Хората изисква по-нежни методи за партниране и взаимен контрол ( И не случайно има в добрите Старите Книги фурии, амазонки, горгони ... а Днес елитни подразделения ) А Отец Иван си е Воистине Свят Човек (по скромното-ми мнение ) ... ама е и много нечуващ ( Различните от него ) Приятел, в нужда се познава ни учат Предците-ни ; Нима и в Лудият Макс не бе така ?!

Ако потърсите из Нета (има достатъчно!) мнение на специалисти, а не на журналисти и пр. драскачи, ще видите, че на т.нар. "втори надпис" няма такова нещо, а то и на т.нар. първи няма, но масовата публика иска сензации. затова и бе пусната сензацията за 2012 год. ;))))))

По тези места дето са правили тези предсказанията коката вирее от милиони години.Дъвченето на листа от кока е било даота разпростарнено по тези ширини,а под въздействиети на кокаина може доста неща да им са се привидели.

Учен,изследовател,инженер и писател,но НЕ на романи.Аман от ,,специалисти",като теб.Къде е споменато в мнението ми,че Котерел е разгадавал писменоста на маите.Става въпрос за капака на саркофага-надписите и рисунките върху него.Поне си уцелил ника си.

Учен - ха-ха-ха! Да, за тъпите малоумници може и да е "учен". За съжаление е най-обикновен автор на както казах НЕ научна фантастика. ;)))) разбира се, винаги има тъпанари, които вярват на подобни глупости.

Язе намерих 3-и и 4-и надпис на маите. Там индиенците са казували да ми пратите по 5 гроша сички на калпак от домакинства инак края на свето идва! Слушайте бай си Ганя и далеко ще стигнете

И жена ми като влиза в месечен цикъл стават катаклизми у дома...

Абе кво ме занимавате бе, тва е след една година .. до тогава ехеее ... изобщо не ме дреме.

естествено, че не е колумб, erik the red "открива" америка още 982 година...

некои да попита госпога везнева защо заглухна последните години?маи хапката и доииде голема?парвя сигнал винаги се дава на слунцето,то от своя страна дава импулс на планетите които танцуват около него.променя се всичко,днк структурата на всичко матерялно.ваглерода,водата,вуздуха,и.т.н.човека ще се адаптира за 1000 земни години.всеки краи е ново начало,математика, цикличност,адаптаця............ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

жалко, предпочитам пуканки.

Що ще ми отваряш очите. Аз, там дето съм си заврял главата, ако си отворя очите екстрементите ще ми "оцапат".

има го посланието в гитните гругове.....както и на тибецкото плато..соматите се сабудиха,галактиката навлиза от кусна нощ кам ранно утро. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

може ли сега на български?

и след таранслитерацията не стана по-ясно... >:-\

какво имаш предвид под "преди години"?? за да направиш статистика трябва да се върнеш стотици милиони години назад.

Готов съм да се жертвам и да освободя всички вярващи в края на света от материалните им активи, за да могат пречистени и с освободено съзнание да започнат новият си живот. Предпочитам всичко да е в конвертируема валута, но в краен случай бих приел недвижимости, злато и някои други материални активи. В името на помощта към ближния ще поема и тези неудобства.

Филантропе, заповядай при нас, мизантропите на Уолстрийт. Имаме пълно съвпадение на целите задачите. Филантроп, мизантроп, все е едно.

От обедните новини по тв разбрах, че надписа важи само за Македония :) Всички останали, бъдете спокойни!

допуснете факта че това не е на маите, а на тези отгоре и просто е прерисуван от маите. и просто се питам защо новото съзвездие(зодиак) се нарича водолей а не розата на щастието.

Най-после някой да каже нещо смислено. В момента сме в последното ускорение на времето и събитията се случват в пъти по-бързо, няма как да не сте го забелязали. За идващата промяна на зъзнанието са говорили и говорят мнозина (Шри Оробиндо например), просто всичко и всички се обединяват в едно, а Маите са определили и кога.

А Юнците са определили защи и как... Дефинирай ми време. Как я измери тая вибрация? Какъв е тоя дух с последствията си барбар? Военни конфликти с локален хар-р си има нон стоп.... абе нейсе

От постинга ти личи, че искаш да ти рецитирам Шекспир на английски, при условие, че току що си научил английската азбука. И то на това ограничено място. Малко ще е трудно. И за теб и за мен. Има достатъчно литература и хора за уводни стъпки. А и да не ти е по сърце, не се притеснявай, важна е основната група да върви напред. Винаги има някой да подтичва отзад, едва като види, че групата е отпрашила в някаква посока. Сега сме гранично време и такива няма да са един и двама.

Само да отбележа, че не е нужно да си гадател, за да предскажеш, че в най-скоро време собствениците на японски МПС-та отново ще висят по сервизите, за да им подменят дефектните компоненти на съвършенните им коли ! Да не забравяме, че за две години японските автопроизводители изтеглиха над 30 млн. дефектни МПС-та и все още се намират индивиди, които купуват некачествената им стока !

Ти свърши ли с прането, та се прехвърли на японските коли?

Абе стига ги купува тези боклуци от този евтин дилър. Какво има?... Пари ли нямаш, не ти достигат ли?! Казах ти, иди при някой свестен и си купи качествена стока.

Дано най- накрая да дойде , че да се свършва. Имам кредит за 80000 от миналата година...Ще прецакам банката! Ама като се знам какъв съм карък май ще оцелея само аз и банката ми !

Ааа, не, той има предвид метасинхропозиклина свързан с квазибиквадратиона на проф. Бумтряс.

Не пропускайте и перихерията на мандрахората!!! Както и моите мандолини! :-)

да има второ назоваване на тази дата от маите след след като тогава им свършва календара. Вероятно са написали "нашият календар брои до тогава оправяйте се ... :)".

нашият календар не е равнен с точност с този на маите.Тогава дори да има нещо не се отнася за тази дата на 21-22 декември 2012 година.

Каквото можах помогнах на Отец Иван . ... Но за някои неща така-и не ме чу .

Идва епохата на Водолея......

Малко остана, има-няма една година, като дойде времето ще видим какво ще стане.

Ще ти дойде сметката за тока!

Не съм луда, скъпи, но факт е че имам предусещане за някои неща. Това разбира се не е важно, защото няма да спася света. Каквото трябва да се случи, ще стане. Надявам се обаче всички пророци/ без мен, защото не съм такава/ да са били на няколко ракийки когато са правили изчисленията си. Ето го и този, който беше определил 21 май за бедствен ден, после 21.10. пак през тази година за апокалипсиса. Накараме да бързам да се прибера от чужбина, за да съм по- блидзо до децата си като пътувах точно на 21- ви по причини. Пътувах и като че ли очаквах да се случи нещо ужасно. Но слава на Бога всички сме още живи и здрави. И мисля, че в това човек да има предчувствие няма нищо лошо. Защо непременно трябва да е луд!? Животът на всеки е мил и това е факт. Дано никога няма катаклизми, а естествен подбор както в момента- катастрофи, самоубийства, избиване помежду си и т.н. Дано.

Мда... като ти прочетох първите 3-4 думи и разбрах че не си луда изобщо :)

Щом се виждате и се разбирате взаимо със Семейството-Ви ( А очевидно и не стоите да чакате ! -- всичко си е наред . Дано има повечко като Вас !

Както знаем, земята е центъра на галактиката и така както и да са подредени всички съзвездия слъна и т.н. това не променя нищо.

Местният шаман бил много ядосан на новата си жена. Едно, че била грозна, друго, че била и злобна. Чудил се какво да прави шаманът в дългите нощи и как да си убива времето. Една вечер, след поредната свада, прекалил с халюциногенни гъби и от скука (и злоба) започнал да дялка надписи с апокалиптични послания. Като постоянно си повтарял "чумата да ви тръшне, дано!" Но скоро му омръзнало и вместо да чука по камъните, сменил жената. Днес археолози откриват камъни с предупреждението за края на света. И целият свят изпада в истерия.

Това че се споменава тази дата не означава нищо. Може да са писали нещо от рода - "поставяме си за цел да завладеем целия свят до 2012г" И днешните популисти и псевдоучени преекспонират фактите и манипулират предположенията.

Поредната занимавка за наивни и необразовани хора. "Защо на маите календара свършва точно на тази дата?" - Защото не са искали да го правят по-дълъг, решили са, че 2000 години занапред е достатъчно. "Слънцето, Земята и центъра на Галактиката ще се наредят по уникален начин на една линия" - Да, ама не! Те се нареждат на една линия два пъти в годината, докато Земята обикаля Слънцето. "Да, но сега Земята ще се приближи по-близо до центъра на Галактиката!" - Центъра е толкова отдалечен на 25 000 светлинни години (най-близката звезда е на 4), че няма никакъв вариант Земята да се приближи до него на разстояние, което да има значение. Това да не е пинг-понг? Да вярваш в 2012 и края на света е все едно да вярваш в Дядо Коледа, Господ, Смърфовете, Нострадамус, Астрологията и прочие измишлъотини. Надявам се идиотите писещи необразованите си мнения наляво и надясно да прочетат някоя книга. Радвам се, че не съм тъпак, пък нека невежите да са блажени.

Прав си колега! Като са били такива големи тарикати тези Маи, защо не са предрекли и избегнали собствения си край???

Материята създава граници, в случая СФЕРА /врене-пространствен континиум/. Маите са отбелязали достигането на момента в който ФАКТОРИТЕ ще изведат процесите от сферата и ще ги поставят в тор (формата на геврек). Маите не са "измрели", а са преминали КОЛЕКТИВНО в друго измерение ... тук на Земята. То обаче е видимо за ИНТУИЦИЯТА, "третото око" и още 24 духовни сетива.

Радваш се, че не си тъпак ама май-не си прав да се радваш.

Перефразирам реплика от един стар филм: "Ако глупостта можеше да лети, вие щяхте да прелетите 25 000 св години"

не съм много убеден във второто ти съждение. еклиптиката на земята около слънцето не е копланарна с тази на слънцето около центъра на галактиката.

Така е, но генерализирах, за да избегна още по-голямо объркване. Хората не разбират и не осъзнават тримерното пространство.

Ниския поглед от "високо" на западните анализатори е безпомощен да обясни, това което маите са имали като знание. Защото това знание е от цивилизацията на Атлантите, която е несравнимо по-високо развита от сегашната "високо" развита цивилизация с около 1 000 000 години.

Не е необходимо дори да се обсъжда края на тази цивилизация.Всичко е толкова просто и ясно.Няма безплатни обяди.На торсионните везни на вселената се измерва дори негативната мисъл,камо ли негативните слова и дела.Откакто свят светува егото ни сее ветрове.Защо се чудим,че жънем бури.Създателят ни дава хиляди възможности да тръгнем по верния коловоз,но ние като заслепено стадо вървим ли,вървим към пропастта.

И в пропастта има дъно. Кризата в България обаче е БЕЗДЪННА. Верният коловоз се поема само и единствено когато ПОИСКАШ "птичето" да кацне на рамото ти. П О И С К А Й, И ЩЕ ТИ СЕ ДАДЕ.

Е за това няма никакъв смисъл от пенсиониране през 2012 г.

Така е!

Ех тези Маи..... Били са много умни, чак да им се чуди човек на акъла... Сега нас простите да ни хвърлят в паника ...

Не се плашете! Ние сме поне 150години след тях!

стига врели некипели,открили някакув си камук,каквото ще има да става,ще става! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

може би вече разбрахте смисъла на така дълго употребяваните думички "преход" и "промяна". ако си надградите софтуера, ако ли пък не то си е за ваша сметка. иначе земята си е планета и ще продължи да се върти но тези върху нея и колко ....... аз знам че в училище се учи да се брои до десет,а откритите планетите са девет. и пещерния човек едва ли е знаел да брои.

Та такива психоексперименти на псевдоучени и на търсещи слава журналисти вече не правят впечатление, даже не си струва да се четят

Колкото повече чета коментарите, оптимизмът ми за българите се повишава. Осъзнават хората, че духът е шофьора, а тялото колата. Човек не трябва да се притеснява, че ще загуби колата си, особено ако е в компания.

"Снощи институтът повтори, че "западната месианистична мисъл е изопачила космовизията на маите". " "Покръстените маи привидно приемат християнството, но продължават да вярват в своите стари богове. Така се стига до онзи паметен ден на 1561 г. (според някои изследователи 12 юли 1562 г.), в който жестокостта на Франциско Монтехо, първия губернатор на Юкатан, се съревновава с фанатизма на францисканския монах Диего де Ланда. Първият избива всички първенци и жреци на маите, а вторият изгаря почти цялото книжно богатство на древните обитатели на полуострова. От страшния палеж съвсем случайно се спасяват само три ръкописа, които по-късно попадат в Мадридската, Парижката и Дрезденската библиотека." Ако испанските фанатици не бяха затрили от лицето на земята това знание и тази култура, сега нямаше да се пишат подобни тъпотии.

Маите са били отлични астрономи.Факт, за който не се пише сякаш е, че на 21.12.2012г Слънцето и останалите планети ще застанат в центъра на Млечния път, какви ще бъдат последствията от това, ще видим...

Хахахаххахахаха, В ЦЕНТЪРА НА "МЛЕЧНИЯ ПЪТ", евала брато - осмисли ми деня!!!

Баце, ако бяхме преди 10 ноемри 89, щях да ти издействам от ЦК на БКП да ти забранят да споменаваш думата "астрономия". никой, която има елементарни познания по природни науки няма да умозаключи това, което им приписваш на маите. Убеден съм обаче, че те са били доста по-добри астрономи от теб. Нищо лично - просто денят ми не е пълен ако не наругая някой за малоумието му.

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СЕТИВАТА НИ С КОИТО ВЪЗПРИЕМАМЕ ЗАОБИКАЛЯЩИЯТ НИ СВЯТ СА ТОЛКОВА ЗАКЪРНЕЛИ, ЧЕ ОСВЕН ПАРИЧНИ ЗНАЦИ ДРУГО НИЩО НЕ ВИЖДАМЕ. Онова пред което се кланяме е Мамона и докато правим това ще си останем представители на една цивилизация, която вместо да скъсява растоянието до ТВОРЕЦА прави точно обратното. Маите са били народ стоящ много по близко до СЪЗДАТЕЛЯ отколкото ние превърналите се в роботи , а не в хора същества.

Е като са седяли близо до създателя оти са правили човешки жертвоприношения? Кое му е създателното на това?

Преди около 2 седмици мина на 8 ноември мина астероид около Земята и нищо не стана. Плюс това ако си гледал календара на Майте ше видиш с просто око без да си гледател ,че в средата е Слънцето, а покрай него са нарисувани зодиите или съзвездията.При това ако прочетеш в гугъл годината за маите свършвала на 21 декември и започвала на 22декемви, а по нашият календар на 31декемви и започва на 1 януари както на всички ни е известно.Ако например те са открили преди 2012 години , че планетите от слънчевата система се нареждат по определен начин ,които може да се наблюдава с просто око както виждаме Луната, са го описали в този кръг /календар.

Откъде си толкова запознат с майте, когато информацията е толкова оскъдна, но все пак се знае, че са изваждали сърцата на живи хора - много набожно, няма що.

КРАС, твоите разсъждения ме върнаха към книгата "НЕВЪЗМОЖНИЯТ ЧОВЕК", на Никола Събев. За "робот"-ниците и тяхното мислене съм напълно съгласен. При днешната автоматизация, те са излишни като работна ръка. Обаче ЧОВЕШКОТО БОГАТСТВО е Душата. Колко от нас са се устремили към нейното опознаване?

Тоя, Мамона, не го знам кой е! Аз се кланям на Мадона и на Марадона! Оле!

шубето е голем страх!и кво като доде краят на света?умираме за секунда итова е,но манипулацята за хората е много важно нещо!

Как разбра, че ще е за секунда? Ако е така - всичко е наред. Страшно ще бъде, ако агонията продължи месеци или години.

Агонията е започнала отдавна, но явно ти не си разбрал/а!

И сега всички милиардери и мутри ще си разделят парите с народа, и без това за половин година няма да ги изхарчат! :)

Една стотинка не давам на тия злобни, мързеливи ревлювци. Народа да мре щом ги мързи да си размърдат смрадливите и дебели г"зове!!!!

Дигнете заплатите и пенсиите на хората, че поне 1 година да живеят като европейци а ако всичко е нормално ставаме гърци и почваме да стачкуваме и ни опрощават дълга и пак сме на кяр.