Тръмп прати гвардията на границата с Мексико

Президентът Доналд Тръмп подписа заповед за изпращане на Националната гвардия на САЩ на границата с Мексико за подпомагане на граничните служби в охраната.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп прати гвардията на границата с Мексико | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тръмп го ва/р/ди по границата с Мексико.

Така е по-добре! Само няколко дни трябваха, за да разберат нашите журналисти, разликата между националната гвардия (която по същество е гражданска организация) и армията (която няма право да оперира на територията на САЩ).

Националната гвардия на САЩ е резерв на армията и по същество не е никаква гражданска организация. Следва да се припомни също, че една от основните задачи на всяка армия е да пази територията и границите на съответната държава, а не да води крадливи войни на п. майчина.

По твоята глупава логика, ако чужди войски влязат на територията на САЩ, армията на САЩ няма правото да воюва с тях, щото ще са на територията на САЩ и там значи не им е позволено това.

През 1949 година Националната гвардия с президентски екзекютив ордер е "национализирана" и от граждански формирования подчинени изцяло на Губернатора на Щата става част от въоръжените сили на Федерацията чиито главнокомандуващ е Президента.

Взели са си колкото им трябват мексиканци и ако продължават в същия дух, няма да се знае кой ще следващия президент. И оправданията с Русия няма да им се връзват.

бръщолевения на меко казано объркан човек

Ако бяха умни мексиканците и напуснат САЩ за 12 часа. САЩ ще заприлича на пустиня или един голям склад за боклуци. Емигрантите от Мексико се грижат за чиатотата и тежката работа в САЩ.

а ако ти беше поне малко умен нямаше да пишеш тия глупости

Ще трябва не повече от седмица, за да ги заместят имигранти от Азия, които ще работят повече, ще искат по-малко и няма да висят с цели фамилии на социални помощи.

Шило

Погледнато от тяхна гледна точка, този ход е правилен. И е хубаво, нашите лешпери да се поучат от него.

Сега остава да сложи кльон и да разтрелва преминаващите.

Шило

Тяхна си работа, какво ще ги правят. Важното е да си постигнат целите. Ще ги кстрелят ли, арестуват ли, проблема е на американците.

Че как да имате граница, като нямате държава?

ти нали имаш държава кво ти пука

Мръсни янки ! Нас ни критикуват ,че не приемаме мигранти с разтворени бузи , а те гонят нещастните и невинни индианци от исконните им земи !

еи че голяма комунистическа пръдня му друпна ....

Ми то по тази логика и българските земи са били на някой друг, преди да дойдат нашите хора насам. Преди да започнем да разсъждаваме с "права", единственото право е било на по-силния.

Не, не са били. Генетичните изследвания потвърдиха, че 40% от ДНК-то на съвременния българин е автохонно, поне от 7-9 хил.години насам. Това предхожда дори прото тракийските племенни общности.