Маите виждали в 2012 г. преход към нова епоха

Краят на човечеството не наближава. Такъв поне е изводът на германски експерт, който твърди, че декодирана от него плочка на маите, съдържаща позоваване на годината 2012 г., не означава край на света, а преход към нова епоха.

Обратно в новината

Коментари - Маите виждали в 2012 г. преход към нова епоха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо 2012 година идва края на света- много просто тогава свършва мандата на бойко а без него закъде сме

За твоя случай един тук с ник "Густав" се е изказал точно и ясно. Аз само ще добавя, че издаваш географския район на произхода си...

Аз у дома в София си имам един четирикрак женски сиамски оракул и само на него се доверявам.Разбира от промяна на времето,гони отрицателната енергия,успокоява и нацелва безпогрешно болното ти място.Не ми трябват други,а моята оракулка не е предсказала катаклизъм,затова не вярвам в това.

Ks, бих го направила, ако не се криеш зад глупавия си псевдоним. Още повече, че го правиш публично, но не съм сигурна дали си струва, защото ми се струва, че и ти не си много напреднал в образованието си. Жалко, че невежите в България стават все повече, иначе би трябвало да имаш поне мъничко информация какви са законите и не в правовите държави. Всъщност сега от " Гугъл" можеш да ивлечеш всякаква информация. Ами, информирайте с Ина за някои неща от всеобщия закон на живота. Поздрави и за теб от Мислеща.

що ще ми е глупав ника?!? в правова държава дали и ззатова мога да те осъдя за тая обида по твоята логика, че това са ми инициалите г-жо мислещо?!? п.с. има един бутон "реплика", използвай го.

до хм-хм...прав/а си.баба казваше че в библията пише всичко!!! ама и аз като надничам излиза че е така! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

не е нужно маите да казват неща к о и т о ясно се виждат! само за ден да угасне електриката по света и света ще се паникйоса. тук спря тока за часове и се мотаха докато намерят "старите папки"...и настана почти паника... да не говорим за inter- сервиса.

Иде голямата вълна! Който е хитър си купува сърф дъска и тренира. На 21.12.2012 започва голямото каране по вълната! на 21.12.2112 е следващото каране - който е безсмъртен да тренира и за тогава!

Мисля да си караме ските, докато ти си караш сърфа по вълната! Тия дати стават за откриване на сезона! Маите какво казват - ще пада ли скоро сняг? Доколкото знам, Винету е рекъл само по улиците да няма сняг, ама сигурно се е поизхвърлил, та никъде няма:(

Шъ мъ уморите! Кой е твърдял, че идва краят на човечеството? Няма толкова лесно отърване... Експериментът продължава, но на ново, по-висше ниво и вибрация. Естествено това е съпроводено с очистване, пречистване на всичко, което съществува на земята. В монета се извършва велика промяна, каквато не е имало от зората на човечеството. М Библията метафорично е наречена "Страшен съд", т.е. законът за причина и следствие (временно) не действа, а понасяме последствията на всичко онова, което сме живели досега. Заткова още в Библията е казано, че в днешните времена всичко ще излезе наяве и нищо няма да остане скрито и веведомо, което и било досега. Човемчеството се отърдва от хилядолетни заблуди , лъжи и духовно робство. За това върви и обратния (срещуположен) процес, резултатите , от който са най-видни и болезнени: войни, кризи, катаклизми, масова лудост и вражди и пр. Но през всичко това трябва да се премине, за да се изпълни онова, което е предопределено...

И коло процента от това което си написъл смяташ че разбираш? Кажи честно, после раздели цифрата на някакво число ама атка по големко. След това може да се заемем с логическите несъответствия. А пардон то логиката не бачкаше временно според теб

откриха топлата вода. От колко години се знае че 2012 свърша една епоха и почва друга, според маите ?

Нали миналият месец организираха края на света? Става банално.

Този превод действително е отдавна известен. " Тайнственият бог на маите Болон Йокте", не е толкова тайнствен - в митологията на маите е един от боговете, които са ги създали, създател на човешкия интелект и е дал на човечеството познания и умения. Затова, те свързват връщането му с настъпването на "нова ера". Интересното при техния календар е не това, че той завършва на 21 декември 2012 г. Интересното е, че той започва от 11 август 3114 г. преди новата ера и то точно от идването на боговете (вкл. на Болон Йокте) - по време, когато цивилизацията на маите още не е съществувала. Някои (привържениците на НЛО-теориите) свързват всичко това с извънземни посетители...

КАКЪВ КРАЙ? КАК ПЪК СА ГО ПРЕДРЕКЛИ И ДР.ПОДОБНИ.. ПИСНА МИ ДА ЧЕТА ГЛУПОСТИ. ТО КРАЯ МАЙ НИЕ ЩЕ СИ ГО НАПРАВИМ, ПРЕДВИД ШИРЕЩАТА СЕ ЖЕСТОКОСТ, АЛЧНОСТ И ПРОСТОТИЯ.

Кого уважава обществото-чалгата,незаконно забогателите,престъпни типове,агресивните,посредствените,физически силните,арогантните гадняри!Тези уважава обществото!Ако например българин напише една хубава книга или прекрасно стихотворение,това ще остане незабелязано!Но ако Азис си покаже задника,за това ще пише,ще се снима и коментира,като събитие!Минават години и това се помни,а поетесата-не,освен ако не е онази -голата!Тя милата,затова се и съблича,за да я запомнят с голия г.з,а не с стихоплетството!Това е ценност!

а нещо за края на фашисто-социализма няма ли нещо писано някъде или да вземем да "напишем"

Поредната занимавка за наивни и необразовани хора. "Защо на маите календара свършва точно на тази дата?" - Защото не са искали да го правят по-дълъг, решили са, че 2000 години занапред е достатъчно. "Слънцето, Земята и центъра на Галактиката ще се наредят по уникален начин на една линия" - Да, ама не! Те се нареждат на една линия два пъти в годината, докато Земята обикаля Слънцето. "Да, но сега Земята ще се приближи по-близо до центъра на Галактиката!" - Центъра е толкова отдалечен на 25 000 светлинни години (най-близката звезда е на 4), че няма... още никакъв вариант Земята да се приближи до него на разстояние, което да има значение. Това да не е пинг-понг? Да вярваш в 2012 и края на света е все едно да вярваш в Дядо Коледа, Господ, Смърфовете, Нострадамус, Астрологията и прочие измишлъотини. Надявам се идиотите писещи необразованите си мнения наляво и надясно да прочетат някоя книга. Радвам се, че не съм тъпак, пък нека невежите да са блажени.

Не си тъпак, но си ограничен... в смисъл вярваш единствено в материалистичното и игнорираш духовното т.е. вкопчил си се в материята и напълно отричаш съзнанието, а те са в единна и неделима диалектика. Цитираните от теб факти са материално измерими от науката. Нострадамус и астрологията са свързани със съзнанието, с духа, те не могат да се докажат чрез науката, такава каквато е днес. Отричайки последните ограничаваш сферата на познанието си за света.

Игнорирам "духовното", зашото то не съществува. "Духовност", "съзнание", "свръхестествено" са термини имзислени от хора със слаба психика, за да се псравят със страха, когато осъзнаят, че ние сме нищожни на фона на Велената, че сме тук по случайност и живота няма друг смисъл освен самия него. За да не се стига до масови психози и самоубийства, хората си измислят "котви", в които да вярват и с които да си обяснявят нещата. Аз не съм страхливец и съм достатъчно разумен и силен да разбера и приема релаността, такава, каквато е. Нямам нужда от опиати, с които да вярвам в лъжи. Не съм се вкопчил в нищо, просто виждам реалността и мога да прецемя кое е разумно и кое детски приказки за успокоение. Вселената = физика и математика. Друга система за познание не съществува. П.П. Преди да си казал, че не разбирам за какво говоря, държа да посоча, че съм изчел десетки книги на тази тематика. Духовни прозрения, пророчества, древни извънземни и т.н. Пълни измислици.

През 2012 няма да настъпи края на света, а края на капитализма! За фашисто-капиталисти това е апокалипсис и за това техните медии са в истерия.

Не знам маите какво са имали на идея в календара си. Знам, че ако така продължават конфронтирането между хората, няма да дочакаме края на техния календар. Във всяка религия основните забрани са едни и същи. Ако всеки човек спазва, ценностите на собствената си религия ще имаме шанс. В момента най-тежкият грях е алчност, той е генаратор на останалите!

Куч,пропускаш един друг основен генератор,освен алчността-човешката завист,генератор на най-основните злини!;)

Може да не идва краят на човечеството ,но идва краят на човешките ценности!У нас например вече не е ценност да си честен!Не е ценност и да си почтен и морален човек!Ценност е да си крадлив,забогатял по непонятни за обществото начини,да си чалгаджия...Не бива да обвиняваме за всичко комунистите,защото такава е ценностната система на народа ни!Напротив -истинските комунисти бяха почтени,честни и скромни хора,които смятаха ,че променят света,но....

Всички, така наречени от теб ценности, се свеждат до едно:"Уважение". Кого уважава обществото, с каво ще те запомнят, какво си дал на цивилизацията?

Абе да има пиячка след 2012 в Ботевград! На другото му е....... м......:):)

не разбирам какво всички са се захванали с някаква цивилизация, която вече не съществува......ами, да бяха предсказали барем и собственото си изчезване, или направо идването на испанците и да бяха взели превантивни мерки.

Че те не бяха ли изчезнали като цивилизация преди идването на испанците. Доколкото си спомням последните са заварили само подивелите им потомци. Може би ги бъркаш с ацтеките - тяхната цивилизация е разсипана от испанските конкистадори.

Срещу алчните варвари от Испания в ония години нищо не е можело да ги спаси. Освен това маите са изчезнали доста преди ацтеките.

аааа, няма как да ги сбъркам :-) просто защото не съм информирана достатъчно :-)))) ще прочета за тях, че вече ми стана интересно и на мен. това обаче не променя мнението, изразено в коментара ми, а именно - чудят се някои индивиди как да всеят повече напрежение сред хората.

Преди 1300г. писали, а нашата държава е с няколко десетилетия по-древна. Каквото кажем ний - туй ще е.

мда :-) освен тва тех веке ги няма, пък ние още сме си туканка ;-)

Добро утру сватя. Хитро мумче излезе туй дет пусна шмекерията с 2012-а годин. Ама коджа наближи пустата сабахлян на 21.12.2012 та ще требва да се разсрочи малко датата. Бай ви Ганя не е учЕн , но на него най-паче му аресва 2020-о лето за новото предсазание - ем далеч хем не много хем порторение има. Айде сос здраве

Който се интересува от тази древна култура, отзавна го е разчел това!

Е, НЯМА ДА СЕ МЪЧИМ МНОГО ДЪЛГО! След 2013 които оцелее, ще живее по новите правила!

Що ли се пънем за пенсионната възраст тогава?

Той краят на светът ВЕЧЕ е ДОШЪЛ! Само дето още не искате да го видите. Е скоро и ТОВА ЩЕ СТАНЕ! Без ток, без пенсии и заплати и без ТОПЛА ВОДА!

батко.....колкото за нас, толкова и за теб е дошъл. хайде, стига си смущавал работния процес ;-)

Приятелю, Само преди 100 и кусур години хората са живели твърде добре и без ток, пенсии и топла вода. А преди 300 - 400 години са живели и без заплати - по времето на феодализма. Така, че това не краят на света - да живееш без тия дребни материални неща.

Да не говорим, че някъде около 5 от 7те милиарда население на земята продължава да живее без всичките тези неща (или поне без част от тях) !!!

А-а-а, не е честно! По-добре ужасен край, отколкото ужас без край! Добре им е на немците, ама ние какво да кажем?!?

Експерта е разчел нещо което е разчетено преди години? За всички които не знаят, маите никога не са предричали края на света. Тези версии се лансираха през последните няколко години. И преди години се е знаело, че това е чисто и просто един календар, като нашите. Само че в много по-големи мащаби. Вместо 365 дни, техния календар има цикъл от 5000 години. Ефекта е същия. И днес някои народи наричат всяка година/цикъл с различно име. И маите така са ги наричали.

така ни се пада

е па ние сме си живи умрели

навсякъде казвам: ако маите бяха толкова прозорливи, да си бяха прозрели гибелта на (явно) великата циливили зация :))) така , че ай сиктир на тая гибел! всички сме от смъртни по-смъртни... какво значи тук някаква си гибел?!? казах!

Драга Ина, аз мисля, че идиота си ти, а не Дянков. Човек който хвърля подобни обиди е подсъдим в правовите държави. А като се освидетелства и докаже, че не е идиот, а би трябвало да знаеш, какво означава тази дума щом я употребяваш, можеш да полежиш някъде на спокойно, за да се научиш да обмисляш думите си преди да се изкажеш. Плюс разбира се, драга ми Ина, материално обезщетение. Ниой не ти е дал правото да обиждаш и то хора, които мислятвместо теб как да разпределят общия бюджет и да прогнозират идните дни. Но явно културата ти е такава, защото се опита да обидиш и 12. За твое сведение, драга, има такава дума" тебе". Има си случаи на употреба, а ти като имаш пропуски и обучението си не е нужно всички да го знаят, нали? Поздрави от Мислеща.

ти нормална ли си? кой и в коя нормална, правова държава ще те съди, че си нарекал някого си и.диот, и.диотка, айде съди ме, аз живея в правова държава.

ти нормална ли си? кой и в коя нормална, правова държава ще те съди, че си нарекал някого си и.диот, и.диотка, айде съди ме, аз живея в правова държава.

парво след като не познавате лично сабеседника или опонента ,в посоченя случаи,се употребява учтива форма и се говори,пише на вие..думите са като нож с две остриета,особено ако са написани или не даи боже ,регистрирани и в голямата част сте подсадима по наказателнят кодекс на саответната дарява,не знам в коя точно "правова" дарява живеете,знам само че за подобни квалификации,без основание има хора с ефективна присада от 1 година и 6 месеца плюс глобата и заплащане на разноските на адвокати и сад!не го казвам просто еи така!умната! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

мога да потвардя,че думите ви са истина и няма нито дума,която не е на мястото освен термина "идиот",балгарина ще се научи на култура ,някога-може би!парво обаче е ясно,че без адвокати и процеси,няма как да стане!както аз казвам,които не вярва нека пробва! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тези маи само дават повод на Discovery Channel да направят няколко филмчета на тази тема. Нищо страшно, ще ги изгледаме всичките.

Някой ще ги изгледат от ОТВЪДНОТО!

Щом този велик институт отрича ...... значи да вярваме на ...... института или маите кой е по-велик. Едните са хиляди години пред института. ХаХа

И с предсказания и без нерешените глобални проблеми се натрупват и е само въпрос на време кога ще се стоварят на главите ни.Нашите вътрешни проблеми с пенсии ,заплати ,социална несправедливост ще ни се видят като грахово зърно под дюшека когато се стоварят глобалните.Няма да ги изреждам защото дори само за споменаването на някои от тях вероятно ще ме отрежат.Сещайте се сами.

Германски експерт разчете маите: Краят не идва! Краят започва!

Ако се върнем най-назад във времето на човечеството, ще видим неговото бъдеще.

дали е истина или не всички ще разберем на 21.12 2012 останалото за сега са празни приказки. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Сигурно тогава ще излезе Windows 8

по добре да доде апокалипсисът това е единственуят начин да се прекрати мизерното съществуване на милиони хора

...се сещам за един фейлетон от книгата на А. Донев "Фантастичен хумор"-68г. Там един намерил под опашката на Мадарския конник рецепта за вечна младост. Ето я: Кату смесиш конски пикуч, жабишки нокти и чиляшка плюнкъ, и къту вариш три деня на студен огин, и къту кажиш "Хали и вихри-чупети съ оттука", и къту пийш, и жъ съ открий ....Понатам рецептата била изядена от мишки, но нашият човек решил да опита и се озовал в лудницата. Та и тия камъни, отдавна изкопани, сега станали известни, четени недоразчетени, тръпка за мазохистите за една година.

Нова епоха ли ? Бреййй , това вече е нещо ! И със старата епоха к'во става ???

Споко! Ние сме 20 години назад. При нас ще дойде по-късно

С 20 пъти по 20 години сме назад.Всичко е като в средните векове:управляват ни спахии(турски мекерета) и хора умират от раждане и болни сливици.Кога ли ще дойде Възраждането?!!

значи 3-та световна ?

Е що тогава в България е дошъл?

С всяко ново правителство за нас идва края на света Както е тръгнало дали че дочакаме 21.12 2012 година Остава само някой да каже,-Викайте танковете и сме готови!

Въпроса е чии танкове да викаме.

Турските, те са най-близо

Хайде бе, оставете ни забавлението с края на света. И без това никой не го вярва, но поне е повод за шеги и лакардии, и това ли искате да ни вземете.

Е, каква е разликата? Не по врат, а по шия! За да дойде новата епоха, трябва старото да си иде, а е очевидно, че няма да си иде без бой. Иначе казано - преди да дойде новата епоха, ще стане мазало, в един или друг смисъл.

Те тука УЦЕЛИ ДЕСЕТКАТА!

Маите са го видяли преди толкова :време:нашите политици не го виждат а е наближило-времето разделно и трансформацията в качествен маТреал.