Метрото ще стига полите на Витоша

Може да вози до Симеоновския лифт ако се намери финансиране

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Метрото от самото начало тръгна в неправилната посока ! Сега каквито и лъчи да пускат и разклонения нищо няма да излезне .Само харчене на пари за лудо.Вместо на продължат от университета направо към орлов мост ,Плиска и окръжна болница те го завиха към стадиона .Защо бе манди прости ? Да не би спирката на стадиона да има по голям трафик от тази на орлов мост ? Или защото станцията при парк-хотела е по натоварена от Плиска и окръжна болница ??? ААА имало готов тунел за ТРАМВАЙ под Драган Цанков дето стоял неизползван та затова :))) Все едно да имаш копче и по него да си шиеш палтото да не става зян .Определянето на това къде да минава метрото трябва да го правят хора които поне 10 години да са живяли в голям град където отдавна има метрополитен .Ащо щете дори и Масква да е !Само такива специалисти знаят как се променя и развива градът под влияние на метрото и какво е правилно и неправилно по отношение на определяне направлението на развитие на метрополитена.

Лифтът се спира всяка година за по няколко месеца профилактика. Метрото какво ще прави тогава? И колко човека ще вози Понеделник до Петък?

Целта е метрото да мине през имотите на Плевелиев, за да им качи цената. Никой не се интересува ще има ли пътници или не.

Май лифта всеки момент ще го закрият. И какво като има метро до него.

щом така се активираха, скоро ще излезе на яве ... такова обгрижване за хората, айде бе то бива да сме овци и маймуни, ама

Значи искате да ме таксувате и за извънреден багаж в метрото - като помъкна ски, обувки, щеки и раница?

Преди две седмици писахте, че щял да се удължава Симеоновския лифт - ще пресече Околовръстното и там щяла да бъде първата станция.

То и сега това казват, ама трябва да си врачка, за да разбереш какво са имали предвид. От ден на ден, все по зле става!!!!

...се обслужва от един селски рейс: 67. Единственият, който прави пряка връзка с метрото по Симеоновско шосе. И идва на 25 минути (обичайно). Да очакваме ли транспорт до там следващите 20тина години?

Едно разумно решение на Столичната община! Витоша беше оставена без адекватен екологичен транспорт и достъп до нея след разрушителното управление на Тома Белев!

Адекватен екологичен транспорт при цена за отиване и връщане от 15 лв.? 60 лв. за 4-ма души? Такива са цените на кабинковия лифт в момента. Резултатът? Всяка събота и неделя горе е лудница от коли, паркирани на последните 3 км. от пътя към Алеко. Ако цената на лифта беше нормална, това нямаше да е така. А за цената на лифта е виновен този, който го е продал без адекватни условия в приватизационния договор.

mirosllaw

Белев ли управлява градския транспорт на София бе трол мизерен?

Белев управлява лифтовете. И, от него зависи цената им. За това става въпрос.

Приоритет на управляващите е да направят връзки на метрото с: терминал 2, централна гара, автогарата, електричката и лифта.

Ша ни извозват.

Някъде в Симеоново, рано сутрин, бай Пешо, докато си пие кафето, поглежда през прозореца. Цялата улица разкопана по дължина. И си мисли; "Я, комшията снощи се е прибрал с метрото." А беше само виц. Днешните управляващи нямат никакво чуство за хумор.

До тогава ще падне лифта! :)

Да, много добре го каза! :D

С метро до лифта? Що за изгъзици? Като има много квартали на една крачка от центъра с ужасяващ транспорт - например огромна част от Орландовци,и кв. Бенковски. Там нито трамвай, нито тролей, а главната улица е с ширината на междублокова алея. Но не, вместо да продължат метрото на север, гъзарите на Алеко ще правят метростанция. Нещо да са чували за балансирано градоустройство, общинарите сами стимулират пълзенето и презастрояването на града на юг.

Ако се качиш на Алеко и видиш колко автомобили има, ще ти стане ясно, че изобщо не е изгъзица. Чистият въздух и природата във Витоша е много по-важна за цяла София от дупките в Бенковски и дори в центъра. А единственият шанс да накараш тъпаците, които и до тоалетна ходят с колите си, да се качат с лифт, а не с кола, е да ги доставиш до вратата на станцията на лифта.

mirosllaw

Нали ти е ясно, че повече от половината софиянци, които няма как да стигнат до метрото, няма да дойдат с него за лифта, а ще дойдат с колите си. Но освен това и всеки ден ще ходят с тях на работа, ще си водят децата на училище и т.н. Трябва да си много заблуден, че метрото се праща натам за да се ходи с него на Витоша, а не заради мола и Икея. И защото някой си накупил терени за застрояване в района.

3евзек

Повече от половината софиянци, които няма как да стигнат до метрото съставляват около 20-30 хиляди души.

3евзек

Всичкото метро се изгражда, защото някой е закупил терени наоколо и е построил нещо. Ако от мола си платят за част от строителството, тогава проблемът ще е точно никакъв.

Ние в Гео Милев нямаме никакъв пряк транспорт към центъра от десетки години всичко и 9 Ка рейс и трамвай20върви назад към Подуене после заобикаля военна академия за да стигне до Орлов мост а разстоянието от румънското посолство до Орлов мост е само две спирки но няма транспорт

Не ви и трябва! Щом е две спирки, ще ходите пеша и ще сте здрави!

Да се ама ние сме много преди тия две спирки а там веригата се къса ако не си разбрал да ти го обясня като за бавно развиващи се

И ти къде точно се намираш/живееш, че те подминават – 9-ката и широкия трамвай. И не знам какво повече от 20-ката може да искаш до центъра

Разстоянието от румънското посолство до спирката на тролея горе до моста е около половин спирка. Има алея в междублоковите пространства, която свързва двете точки. Въпрос на нагласа.

Ние в Гео Милев останахме остров без транспорт а и метрото ще ни заобикаля отдалеч Кажете най сетне откъде ще минава точно а не само крайните спирки от военна академия после къде?

Кого питаш? Дир.бг ли?:) Те не знаят...питай в общината, ще ти отговорят!

И те незнаят!

Няма ли най сетне да кажете откъде точно ще инава разклонението през Редута или през Гео Милев или тук в Гео Милев ще останем остров заобиколен от метрото Под ул Гео Милев ли ще минава или откъде

Питай в общината, не в сайт за новини! Те са само посредници между източника на новина и гражданите!

Като са посредници трябва да кажат точно всичко поневажното

Ами, те казват това, което е съобщено от общината, бе гьотферен! Другото, което теб те интересува от къде да си го изсмучат? а? Иди и питай в общината ти казват! Или отвори сайта на общината или на метрото - там има схема-карта на метрото, с насточщи и бъдещи маршрути и спирки.

И колко пътникопоток на ден ще има до Армеец и Ринга? По-оправдано е да се удължи метрото от Парадайс до Ст. Град. и после евентуално лифта.

Ам под полите няма ли да се завре...

А до ПеУник когизи?

syper da se postroi metro do ringa! chte obslyjva cialo simeonovo kakto i horata ot ciala sofia reshili da se kachat na Vitosha!

Бляза на монасите от комплекс Манастира до Симеоновския лифт. Има да си джиткат с метрото по София, яко...

Там са от Шайен нагоре, нема го и погледнат

stankow

Аз друго чух, че спира европейското финансиране. Вероятно "новината" е пушилка, за да скрие проблема.

и къде го "чу" това? а? пред блока в градинката докато льокате бира от трилитрови бутилки ли?

Защо до армеец и лифта ме стриош ма, колко щеш квартали без връзки с добър транспорт, нагла кучка десет месеца ремонт на градинката пред ЦДНА. 200 квадрата плочки, 3 години затвори житница...идиотка мръсна.

Малоумник, кой ти е виновен, че живееш в Бусманци, бе! Ти и до там ли искаш метро?

с тази злоба си стой без връзка. Даже вземи някъде в изолатор да влезаш преди да ти е хрумнало ей така, между другото, да затриеш някого. Стига ни толкова сляпо озлобление и черна хроника. Честно.

Простотия..по далече ат планината алчни кр..ни

Сигурно едно от условията е даскалицата да остане на власт , което е невъзможно .

"Да се качите на метрото в центъра на столицата, то да ви откара директно до Симеоновския лифт и оттам да отидете на Алеко." Не може да бъде, Цеко Минев ще спечели и от метрото. Ами да се направи и зъбчата железница до Черни връх като част от този проект за метрото.

абе, що не го направите това метро до мусала направо, а? Живея в овча купел, и улицата ми дори не е асфалтирана, въпреки многократните ми жалби в общината. В този умрял град няма елементарна инфраструктура, като тротоари, алей, и паркинги. Метро до лифта, ама моля ви се! Не се наядохте еейй!

прав си докторе, ама около тия две спирки що офиси построиха и пари набутаха и ГЕРБ, И ГеПи, и Плевню и разни други друзя, бас ловя, че за там метрото ще заработи доста преди да ти асфалтират улицата...

явно си доктор колкото аз космонавт-ти качвал ли си се на Витоша да видиш какво чудо става с колите горе?Излишен въпрос,такива като теб не излизат от копторите си и само храчат а щом има метро до лифта ще има и паркинг за колите за да не се качват в планината ама иначе всички сте големи пазители на природата

И заради тези бизнес интереси на ИКЕЯ, Ринг мола и лифта, все още не влизат в регулация имотите от Ринг мола до лифтената станция - планът им е бил готов още преди 5-6 години. Все още статутът им е "нива". И когато попиташ компетентните органи защо се бави регулацията, отговорът им е "има много интереси за този район" (личен опит).

За какво ми е планина до която можеш да се качиш все едно си в градската градинка? Цялото усещане за откъсване от ежедневието се губи.

Лифтът започва под планината, сельо! А и щом не искаш да се качваш "като в градска градинка", прав ти път...пътеки много и все пешеходни. Бас ловя, обаче, че не ти е стъпвал крака на Витоша:)

Мисля, че е време да изметем тази крадлива шайка от София, дори е добре да не чакаме до изборите. Половината град няма транспорт, те ще строят метро за моловете. В момента изсичат Борисовата градина. Време е за протести и да разкараме крадците от града.

Къде точно живееш, че нямаш транспорт бе муньо? Че чак пък и "половината град" нямал транспорт..хехехехе! Запомни - Требич не е София и няма да има метро до там! Никога!:)

айде памперс,размърдай се и върви да протестираш ама няма да си вдигнеш посрания задник освен до супера

Ще строим метро кум нищото до арената, където далеч не всяка вечер има нещо за гледане и към лифта...два дена седмично да ходим на планина. А в това време хиляди маат с кофти транспорт

Вместо да отиде до Студентски град, който е пълен с хора, ще се качва до лифта? Вие тъпи ли сте? Май пак корпоративни интереси се гонят! Ще стане като със спирката в Дружба 2, която се озова горе на Цариградско, за да може да обслужи нечии интереси

В момента метрото минава на няколко спирки на наземния транспорт до Студентски град (метростанция Г. М. Димитров), което е напълно достатъчно, а това с лифта едва ли ще стане.

Дано...

Метрото ще се качи до Черни връх, поради това, че новите български бандити направиха нещо, което дори галениците на Бай Тошо имаха задръжки да сторят - изсякоха жестоко и варварски горите на Витоша и иззидаха крепостите си в основите на Върха. Погледнете Бистрица, Драгалевци, Бояна и частично Княжево.

Оправете автобусите към Алеко. Лифт могат да ползват само тези, които без друго имат скъпи автомобили.

Финансирането ще дойде само ако съвсем малко се намали гепенето в общината!

Важното е джи пи груп да строи новите отсечки. Не е важно до къде са.

И къв е проблема да ги строят те? Ти да не би да можеш да построиш нещо? Аре пий си хапчетата

Антоне (Дончев), ти ли си?

Ако спреш да хейтиш и свършиш нещо полезно, може и по-добре да си

а важно е, едната спирка ще е на ъгъла на Гаритидж Парк, дето е на Джи Пи груп... как да не е важно? - общината ще им плати да си пуснат метро...

Важното е джи пи груп да строи новите отсечки. Не е важно до къде са.

а ти кой искаш да ги строи? леля ти ли? ми да се пробва бе...ако има техника, опит, работници, кинти....не е проблем

Абсолютно никой в общината не се интересува стига ли метрото до Симеоновския лифт или не... Натискът идва ит Ринг Мола и ИКЕА, чиито обороти ще скочат трикратно при достъп с метрото до тях.

Откога чакам това метро, за да си докарам накрая гардероба от Икеа

няма ли да е четирикратно? или примерно 3.14 пъти? а?

Отвратителна управленска простотия. Метрото до Студентски град трябваше да бъде заложено в ОУП за да не се строи по трасето му.

Какво има в минерална вода Банкя, нека да проверим, ако може, дали не е по- долу от която й да е чешмяна вода ? Хайде да видим какво има вътре ?

Минерална вода Банкя = Банкянския селяндур- вредна за вашето здраве, собственост на световна корпорация, на която не й пука за България

вие пиете от крушовската водица подсилена с конски тор,нали така ватенки тъпи?

Кабинковият лифт и сега стига до хижа Алеко... Кой пише тези нелепици. А за метро едва ли не до Витоша, представям си какво крадене ще падне, и съвсем ще се озъбим от мизерия. Тази учителка да си ходи, че София съвсем го закъса при нея.

И да си ходи комунист няма да дойде!

Ми, че Боколу, Цветанооглу, Чачева, Лили Демби, Биков какви са бе. Комунисти втори ешалон или внуци на бившите.

С това изостанало мислене, вечно ще си тънеш в мизерия.

Идиоти, оправете инфраструктурата на северните региони около тангентата, за да има на къде да се развива София. Не може всичкото селянин да дойде в 3 южни квартала. Няма как.

Може, може! Аре свий се малко, я колко мЕсто има на спалнята ти.

да направите пробива Житница през Борис 3-ти....вдели да дрйнкат врели некипели.... Четири квартала побъркахте,ама око ми не мига! Наглост!

Радко глупави идеи. Метростанцията трябва да обслужва населението. Около Арена Армеец в радиус от 500 метра няма концентрация на население. Около ринг мола - също. Очевидна крещяща корупция. С парите на данъкоплатците ще се обслужват бизнес интереси.

А до арена армеец хората стигат с хеликоптери? Мисли преди да пишеш

Това че 20-30 дена в година има някакво мероприятие в Арена армеец и едни 20000 хиляди ще го ползват тогава едва ли оправда изграждането на тази отсечка.

Арена Армеец не е основна цел, а района около дъ мол. До там няма как по друг начин метрото да стигне, гледано от към Слатина. Логична спирка си е Арена Армеец.

Най-добре ще е до Черни връх да стига, че да не се налага пичовете да тичат голи нагоре по Нова година...

mathur

Такава идиотщина може да измисли само самоковско говедо.....

на крушовската кобила не и стига акъла и за това и вие сте от нейния коневръз

Идеята е д намерят финансиране, а най-печеливши да бъдат собствениците на РингМол, щото един лев нема да дадат, а тия балъци с метрото ше им докарат в пъти повече клиенти.

Абе дали са бая пари за рушвет на общинарите точно там да има метро.

Не е само ринг мол, икеа и лифта!! Много по-сериозни са интересите за цял квартал, който се строи зад ринг мол! След тези репортажи, балъци много да купуват!!!!

И добре, че Витоша не е ирландска планина...

Направо до Черни Връх го качете...

върви се измочай селски идиот,че си се подмокрил