Възможно ли е антибиотици за животни да попаднат в месото?

Месо с антибиотици на пазара е възможно като изключение, но не е масова практика. В случая изнесената информация не потвърждава страховете на хората.

Обратно в новината

Коментари - Възможно ли е антибиотици за животни да попаднат в месото? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България има сертифицирани ферми, чиято цел е да хранят животните изцяло пасищно. Да, факт са и бг фермерите, които тъпкат животните с какво ли не, но не слагайте всички под един знаменател. Предпочитам да платя повече, но да знам, че на масата ми ще има истинско месо. Ял съм и замразено говеждо и прясно и разликата е огромна. Без да го приемате за реклама (НЕ ПРАВЯ ТАКАВА), по-скоро като съвет последно купихме от БРЕДАС имат онлайн магазин, защото се разфасоват говедото и ви носятпрясно месото.Поинтересувайте се И не яжте замразено месо от САЩ, Аржентина и къде ли не....

Спомням си как се кълняха преди два месеца отговорните държавни мъже , че в България няма заразени с финпронил яйца и ни успокояваха да си купуваме !Истината беше ,че всичките вериги тогава продаваха от отровните яйца и народа ги ядеше . Историята и сега е същата !Всичко е въпрос на рушвети и яки комисионни от съответните контролни органи и покровителите им , дебелогъзи дупетати !

трябва да е годинак,поне 180-200, това е узряло месо,другото е помия. Никой стопанин не храни стоката си със стимулатори.

Испанското месо, което купувам от веригите е пъти по-качествено от родното мутринско производство.

Кунчев=еничарин

Те антибиотиците нали са безвредни. Тъкмо зимата - грипно време, вместо да пие човек хапчета, по-добре да муа свинско и няма да му се налага да ходи на лекар да му предписват други антибиотици!

антибиотици да стимулират растежа но на четвърти месец от раждането прасето е на ченгела....месото мирише на всичко друго но не и на свинско....помия.

Еврогейовете са виновни, путин е велик и руското месо е най-качествено.

дали знаеш че си глупак.

Възможно ли е ръководен кадър в България да мисли по-далече от носа си, а не само как да запази поста си? Възможно ли е, когато всички знаем принципите за бизнес в България да не вярваме на фактите? Информираният потребител е сила, с която трябва да се съобразявате. Рано или късно всички измами лъсват. Дори оплюваният МакДоналдс каза че няма да купува пилешко месо с антибиотици. Стига пърформанси. Изследвайте ги един по един като са толкова много и ще се видят тарикатите. Най-малкото ще се замислят като знаят, че може да ги хванат.

след като спряхме да ядем почти всичко понеже е отровно сега е момента да станем вегетарианци а след това Марсиянци.....

Антибиотици, хормони, химически вещества - ужас някакъв! Добре е повече хора да избягват прекомерна консумация на месо. българите от едно време, когато са били столетници - веднъж в седмицата са яли месо и с аспазвали всички пости обявени от цълквата . Сега сутрин обед и вечер.

защо ли се струва, че от цялата история днес сме най-дълголетни, т.е. с най-голяма средна продължителност на живот.

Дъра -бъра, преди са живели средно 30-40 години. Хората видят някой старец и се удивляват, а не вземат предвид шестимата му братя и сестри заминали си: кой след раждането , кой на година и половина, другите на 14, на 25, на 42 и 63. И ей , тъй си ръсят "мъдрости" неземни, колко много живеели преди.

Защото е нямало антибиотици и са мрели от банални инфекции. Затова - муай свинско и пей сърце! Ако полееш с Механджийско - животът ти е в кърпа вързан!

то и фипронил нямаше в яйцата, хахаах

Аз така го разбрах: Не "масова" но е "практика"!

виждал съм, но няма ..

вЕрваме ви. А защо тръгнахте да убеждавате нас а не онези служби в ЕС, които са отговорни за тези изследвания и анализи. Защото те на думи не вярват.