Меджидиев: Не липсват антибиотици за скарлатина, в цяла Европа има проблем с Вентолин

Като изключим инхалаторния препарат, ползван и от астматици, според здравния министър няма недостиг на медикаменти

Обратно в новината

Коментари - Меджидиев: Не липсват антибиотици за скарлатина, в цяла Европа има проблем с Вентолин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя рекламно лице ли стана? Като няма Вентолин какво? Това е просто търговската марка на конкретна англииска фирма за стария албутерол, произвеждан на 101 места по света. Aerolin (3M Pharma); Asmaven (APS); Cobutolin (Cox); Ecovent (Ecosol); Loftan (Cascan); Proventil (Schering); Salbulin (3M Pharma); Salbumol (Glaxo Wellcome); Salbutard (Lusofarmaco); Salbuvent (Nycomed); Sultanol (Glaxo Wellcome); Venetlin (Sankyo); Ventodisks (Allen & Hanburys); Ventolin (Glaxo Wellcome); Volmax (Allen & Hanburys) Все е едно и също. Ако "няма", значи някой не си върши работата.

А някой може ли да обясни, как у нас има бум на заболели от скарлатина и това започна с масовото обгрижване на укри. Домъкнаха се тук без да бъдат обследвани. Укритие от 30 години не се ваксинират.

Има производство,но колко от изброените имат разрешение за употреба в България?

Скарлатината се лекува с пеницилин. ...Поне в в Европа е така

Въпроса е с какво ще ни заразявят от утре ?

А ЗАЩО има НЕДОСТИГ на ЛЕКАРСТВА в Европа?! По време на КОВИД падемията имаше НЕДОСТИГ на ЛЕКАРСТВА заради ЗАТВАРЯНИЯТА и не успяха да внесат компоненти за лекарствата от Китай. А сега?!

И пумикортът, и вентолинът се приемат с инхалатор. Пулмикортът се плаща от Касата. И ДВЕТЕ СА ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ за деца с астматична криза. Без инхалации, тези деца може да се задушат, съвсем буквално, И ДА УМРАТ В ГОЛЕМИ МЪКИ, пред очите на родителите им. Не знам как тоя министър може да говори толкова спокойно за такива сериозни неща.

Ковид ваксини в изобилие, а антибиотици изведнъж няма!!!! Но има война и ранени....

А нямат разрешение, защото мафията в здравното министерство не дава!

да е.а тая европа да е.а у сичката ниша ичка да шия и нещастен ебан съюз!!!!!